debransare radet

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Bucurestenii vor avea putina caldura in calorifere - RADET incepe probele "la cald"

Bucurestenii vor avea putina caldura in calorifere - RADET incepe probele "la cald"

Incepand de marti, 01 octombrie 2013, din cauza scaderii accentuate a valorii temperaturilor exterioare, RADET Bucuresti anunta ca incep probele "la cald" in sistemul centralizat de incalzire.

Acestea vor fi efectuate pe parcursul a trei zile, interval de timp necesar pentru echilibrarea sistemului de distributie si furnizare a energiei termice, conform unui comunicat remis Ziare.com.

In functie de evolutia meteo se va trece la furnizarea caldurii in regim permanent. Procedurile de incarcare "la cald" a instalatiilor se desfasoara in toate sectoarele din Capitala.

"Reamintim clientilor care momentan nu doresc sa beneficieze de energie termica pentru incalzire ca pot sa limiteze ori sa refuze acest serviciu, inchizand vanele retelei aflate in subsolurile tehnice ale imobilelor.

De asemenea, asociatiile care doresc sa beneficieze de acest serviciu sunt rugate sa verifice si sa corecteze pozitia vanelor acestor aparate conform deciziei luate la nivel de asociatie. La consumatorii de tip urban - unde sunt indeplinite conditiile tehnice necesare - la cererea acestora se poate pune permanent in functiune sistemul de incalzire", se arata in informarea RADET.

De asemenea, regia aminteste ca potrivit art 30. alin (4) din Legea nr. 325/2006 a serviciului public de alimentare cu energie termica, debransarea instalatiilor interioare de incalzire si/sau pentru apa calda menajera ale consumatorilor de energie termica dintr-un condominiu nu poate fi efectuata in timpul... mai mult


Marti, 01 Octombrie 2013, ora 15:02

4 comentarii
Pete o mie de debransari de la RADET in aceasta vara

Pete o mie de debransari de la RADET in aceasta vara

1315 bucuresteni s-au debransat, in perioada mai-octombrie 2012, de la Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET) Bucuresti, arata datele centralizate de Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice.

139 de apartamente au fost rebransate in aceeasi perioada la sistemul centralizat de incalzire din Bucuresti, informeaza Capital.

In luna octombrie, RADET furniza energie termica pentru 566.733 de locuinte. mai mult


Luni, 26 Noiembrie 2012, ora 23:04

1 comentariu
RADET incepe probele pentru incalzirea locuintelor

RADET incepe probele pentru incalzirea locuintelor

Probele in sistemul centralizat de incalzire din Bucuresti vor incepe din 15 octombrie si vor dura trei zile, anunta RADET.

Decizia a fost luata in baza prognozelor meteorologice, care anunta scaderea accentuata a temperaturilor in urmatoarea perioada, informeaza un comunicat remis Ziare.com.

Probele de functionare la cald a instalatiilor se vor desfasura in toate sectoarele din Capitala, exceptie facand zonele in care acest lucru nu este posibil din motive obiective precum lucrari de modernizare aflate in desfasurare, se mai subliniaza in comunicatul RADET.

Asociatiile de proprietari sunt rugate sa ofere asistenta necesara si sa se asigure ca toate vanele sunt deschise.

Furnizarea de caldura in regim permanent va incepe ulterior, in functie de evolutia temperaturilor. Legea prevede ca perioada de incalzire incepe daca "timp de 3 zile consecutiv, intre orele 18,00-6,00, se inregistreaza valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10 grade C sau mai mici".

Insa, in cazul institutiilor publice cu caracter social (crese, gradinite, spitale) se poate trece la furnizarea de agent termic pentru incalzire in regim permanent cu conditia ca acestea sa solicite in scris acest lucru.

In schimb, asociatiile de proprietari care nu doresc sa beneficieze, in acest moment, de energie termica pentru incalzire, au posibilitatea "sa-si regleze, sa limiteze ori sa refuze acest serviciu inchizand vanele contoarelor aflate in subsolurile tehnice ale imobilelor".... mai mult


Vineri, 12 Octombrie 2012, ora 20:35

1 comentariu
Unda verde la debransari - Romanii trebuie sa decida din timp daca vor centrale proprii

Unda verde la debransari - Romanii trebuie sa decida din timp daca vor centrale proprii

Eliminarea subventiilor la incalzire la nivel central a determinat o crestere cu peste 200% a debransarilor in anumite judete ale tarii in 2011, comparativ cu 2010.

Cea mai mare crestere a numarului de debransari a fost inregistrata in judetul Galati, de 220%, urmat de Timis (195%), Neamt (150%), Arges (142%), Calarasi (133%) si Constanta (100%), potrivit comunicatului remis Ziare.com, de catre Ariston Thermo Romania, liderul pietei locale de centrale termice de apartament.

In ceea ce priveste numarul de debransari, cele mai multe au fost realizate in 2011 in judetul Timis, unde circa 8.000 de proprietari de apartamente au renuntat la sistemul centralizat de incalzire.

"Principala explicatie pentru care Timis este, in 2011, in topul judetelor in ceea ce priveste numarul de apartamente debransate, cu o diferenta de aproape 200% fata de anul precedent, este experienta unei ierni cu facturi mult marite. In aceasta zona, romanii au simtit cresterea costului de facturare al gigacaloriei inca din 2010, deoarece autoritatile locale nu au mai putut suporta partea de subventie ce le revenea", a declarat Catalin Draguleanu, director de Vanzari Ariston Thermo Romania.

Un alt judet care se afla in top in ceea ce priveste numarul de apartamente debransate in 2011 este Arges (peste 7.700 de apartamente), urmat de Brasov si Iasi (cca. 7.000 de apartamente).

Estimarile mai arata ca in ultimii 10 ani sistemul centralizat de termoficare a pierdut peste un milion de abonati.... mai mult


Vineri, 18 Mai 2012, ora 00:01

3 comentarii
RADET nu mai face debransari in aceasta toamna

RADET nu mai face debransari in aceasta toamna

Bucurestenii care nu s-au grabit, pana acum, sa se debranseze de la RADET nu mai pot face acest lucru anul acesta.

RADET va incepe, inca de luni, sa incarce instalatiile de alimentare cu energie termica, potrivit Realitatea Tv.

In acest moment exista, in Bucuresti, peste 500.000 de persoane bransate la Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice.

Acestea vor plati facturi mai mari in aceasta iarna, dupa ce Guvernul a decis, la 1 septembrie, sa renunte la subventiile pentru caldura. mai mult


Vineri, 23 Septembrie 2011, ora 17:07

Debransatii vor plati caldura care vine de la vecini prin pereti

Debransatii vor plati caldura care vine de la vecini prin pereti

Debransatii si cei cu centrale de apartament vor fi obligati in aceasta iarna sa plateasca incalzirea partilor comune. Pentru partile comune, procentul ar putea ajunge si la 50 la suta din valoarea facturii la caldura.

Si cei care s-au debransat total de la sistemul centralizat de termoficare ar putea fi obligati sa achite intre 30 si 50 la suta din factura la caldura, potrivit unui initiative legislative, informeaza Gandul.

Procentul va fi stabilit de Adunarea Generala a Asociatiilor de Proprietari, nu va putea fi mai mic de 30 la suta si nici mai mare de 50 la suta din totalul energiei termice inregistrate pentru incalzirea unui bloc de locuinte.

"De doi ani ne chinuim sa convingem autoritatile ca trebuie majorat procentul la 30 la suta. Nu este normal ca cei care se debranseaza sau cei care-si inchid repartitoarele sa arunce intretinerea in spatele vecinilor. In realitate, acestia se incalzesc cu caldura degajata de tevile care le trec prin apartament si cea care se transfera de la vecini prin plansee, pardoseli sau pereti. Daca jumatate dintre proprietarii unui bloc isi inchid robinetii termostatici, cealalta jumatate suporta intrega factura adica si economiile vecinilor", a declararat pentru Gandul presedintele Ligii Asociatiilor de Proprietari Habitat, Mihai Mereuta.

Directorul RADET, Mihai Becheanu, a declarat ca masura este una corecta si se va aplica din aceasta iarna. El a explicat ca un debransat cu centrala de apartament consuma o cantitate mai... mai mult


Sambata, 18 Septembrie 2010, ora 11:42

32 comentarii
Vezi ce pasi trebuie urmati pentru debransarea de la sistemul centralizat de incalzire

Vezi ce pasi trebuie urmati pentru debransarea de la sistemul centralizat de incalzire

Cei care vor sa se debranseze de la sistemul centralizat de incalzire o mai pot face pana la inceperea furnizarii agentului termic. Procesul decluparii dureaza aproximativ 30 de zile, iar taxa de debransare depinde de numarul de calorifere.

Primul pas care trebuie facut este depunerea unei cereri de debransare la furnizorul de caldura si apa calda, in cazul bucurestenilor la Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET), noteaza Evenimentul Zilei.

Ulterior, va trebui obtinut acordul asociatiei de proprietari si al vecinilor. O alta conditie este aceea ca nu trebuie sa aveti restante la intretinere. De asemenea, legea spune ca pentru ca debransarea sa fie aprobata este nevoie ca in scara respectiva sa mai existe si altii care s-au deconectat deja de la sistemul centralizat.

Pentru debransare trebuie contactat un expert autorizat in instalatii termice, care sa intocmeasca un proiect tehnic. O astfel de documentatie costa intre 500 lei si 800 lei si dureaza 5-8 zile.

In Bucuresti, taxa pentru eliberarea avizului la proiect este de 59,34 lei, fara TVA.

Potrivit datelor primite de la RADET, cu acest referat tehnic, solicitantul trebuie sa mearga iar la asociatia de proprietari pentru aprobari. De precizat, cel care se decupleaza de la reteaua comuna va trebui sa aiba contorizare proprie pentru gazele naturale pe care le consuma.

Decuplarea de la retea presupune o taxa, care variaza in functie de numarul de etaje al scarii si de tipul de legaturi... mai mult


Vineri, 03 Septembrie 2010, ora 10:54

6 comentarii
Debransatii vor plati caldura degajata din tevile si peretii vecinilor (Video)

Debransatii vor plati caldura degajata din tevile si peretii vecinilor (Video)

Romanii care s-au debransat total de la sistemul centralizat de termoficare ar putea fi obligati, prin lege, sa achite intre 30% si 50% din factura la caldura a blocului in care locuiesc.

Potrivit unei intiative legislative, cota parte pentru incalzirea partilor comune ar putea creste de la 10%, cat este in prezent, pana la 50%, conform Gandul.

Procentul va fi stabilit de Adunarea Generala a Asociatiilor de Proprietari si nu va putea fi mai mic de 30% si nici mai mare de 50% din totalul energiei termice inregistrate pentru incalzirea unui bloc de locuinte.

In "partile comune", caldura este degajata de caloriferele montate pe casa scarii si de tevile care tranziteaza subsolul, uscatoria sau apartamentele proprietarilor dintr-un bloc de locuinte.

Potrivit proiectului legislativ, "in toata Romania exista numeroase reclamatii prin care cetatenii isi exprima nemultumirea fata de modul de calcul al energiei termice consumate pentru partile comune la nivelul asociatiilor de proprietari.

Aportul de cadura trebuie platit de toti proprietarii din bloc deoarece beneficiaza direct sau indirect de caldura".

Proiectul de completarea Legii nr. 325 privind serviciul public de alimentare cu energie termica a primit avizul favorabil al Guvernului si a trecut de Senat, urmand ca votul final sa se dea, in toamna, de Camera Deputatilor. Acesta a fost initiat de patru deputati PNL si unul PSD.

mai mult


Marti, 13 Iulie 2010, ora 10:16

68 comentarii
RADET si Fiscul verifica veniturile bucurestenilor

RADET si Fiscul verifica veniturile bucurestenilor

RADET va colabora cu Administratia Fiscala pentru a verifica veniturile bucurestenilor dupa ce va fi aplicat noul mod de calcul al subventiilor la caldura si apa calda, a declarat viceprimarul Capitalei, Victor Iovici.

Potrivit lui Iovici, cea mai recenta varianta luata in calcul de autoritatile locale este taierea subventiei pentru gigacaloria de apa calda si cresterea pretului gigacaloriei la agent termic de la 119 lei (pret subventionat de autoritati, platit in prezent de bucuresteni), la 167 de lei, cu TVA.

"La apa calda, daca o luam cu 298 de lei (pretul nesubventionat, n.r.), calculat la un apartament de 2,5 camere, statistic vorbind, costul o sa creasca de la 21 de lei pe luna la 58, aproximativ 150%. Pentru agent termic am propus un pret pentru populatie de 167 de lei gigacaloria, inclusiv TVA, ceea ce inseamna o crestere de 40%.

In total pe apa calda si caldura va fi o crestere de doar 70%. Am luat in calcul un venit mediu pe familie de 1.500 de lei, asta insemna ca 10% din venit va fi cheltuit pe intretinere", a explicat viceprimarul.

Victor Iovici a adaugat ca pensionarii, somerii si tineri de pana in 18 ani vor primi in continuare subventii. "Am facut niste simulari si suntem intr-o faza destul de avansata. Bucurestenii nu e cazul sa se ingrijoreze. Numarul debransarilor nu este asa de mare cum s-a zvonit, 500 de debransari nu inseamna mult", mai spune viceprimarul.

Intrebat cum vor fi verificate veniturile bucurestenilor pentru a fi respectate... mai mult


Miercuri, 07 Iulie 2010, ora 21:48

14 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Fotografia zilei: Pericolul de pe sosea - minionii ataca
  2. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  3. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  4. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  5. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  6. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  7. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  8. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  9. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  10. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii