declaratia 200 anaf

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Fost consilier superior ANAF, condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare

Fost consilier superior ANAF, condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare

Fostul consilierul superior ANAF Adrian Gavrila a fost condamnat definitiv la trei ani de inchisoare cu suspendare, in dosarul a fost acuzat ca a cerut sute de mii de euro de la administratorul unei firme, pentru ca acesta sa nu fie cercetat pentru evaziune si contrabanda si sa nu fie executat silit.

Hotararea a fost luata de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), care a decis suspendarea pedeapsei, dupa ce, in 13 martie 2013, Curtea de Apel Bucuresti il condamnase pe Adrian Gavrila la trei ani de inchisoare cu executare.

Tot la trei ani de inchisoare cu suspendare a fost condamnat si avocatul bucurestean Marius Catalin Stancescu, pentru aceleasi infractiuni.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au trimis in judecata, in 10 martie 2011, pe Marius Stancescu pentru trafic de influenta si fals in inscrisuri sub semnatura privata savarsit in scopul de a ascunde infractiunile de coruptie, si pe Adrian Gavrila pentru trafic de influenta, fals in declaratii si spalare de bani.

Potrivit rechizitoriului, in perioada iunie - august 2009, Marius Catalin Stancescu a cerut de la un denuntator suma de 200.000 de euro, redusa ulterior la 70.000 de euro, lasandu-l sa creada ca are influenta asupra unor comisari cu functii de conducere din cadrul Garzii Financiare - Comisariatul General, si pe care ii poate determina sa intocmeasca o nota de constatare in care sa mentioneze concluzii favorabile firmei denuntatorului.

Aceasta nota de constatare trebuia sa fie... mai mult


Marti, 24 Iunie 2014, ora 18:44

1 comentariu
Declaratia de venit pe 2011 - o depui azi sau platesti amenda

Declaratia de venit pe 2011 - o depui azi sau platesti amenda

Vineri este ultima zi in care poate fi depusa declaratia de venit pentru anul 2011, la sediile Administratiilor Financiare din judetele sau sectoarele in care contribuabilii isi au domiciliul.

Cei care nu reusesc sa depuna in termenul legal formularul 200 ("Declaratia privind veniturile realizate in Romania"), risca o sanctionare de 5 ori mai mare decat in anii trecuti, aceasta fiind cuprinsa intre 50 si 500 de lei.

Declaratia de venit trebuie completata de persoanele fizice care realizeaza, in mod individual sau intr-o forma de asociere, venituri in bani si/sau in natura din Romania, provenind din: activitati independente, cedarea folosintei bunurilor, activitati agricole pentru care venitul net se stabileste in sistem real, transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise, operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract, precum si orice alte operatiuni similare, altele decat cele cu instrumente financiare tranzactionate pe piete autorizate si supravegheate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare.

Formularul 200 se poate obtine de la sediul unitatilor fiscale sau poate fi descarcat de pe site-ul ANAF si se completeaza pentru fiecare sursa si categorie de venit. El se poate depune direct la unitatea fiscala sau on-line, pentru cei care au certificat digital.

Declaratia trebuie depusa chiar daca in urma activitatii respective a rezultat o pierdere. Modalitatile de... mai mult


Vineri, 25 Mai 2012, ora 10:45

Amenda de pana la 500 de lei pentru cine nu-si declara veniturile pana la 25 mai

Amenda de pana la 500 de lei pentru cine nu-si declara veniturile pana la 25 mai

Romanii care nu-si declara la Fisc veniturile realizate in 2011, pana la 25 mai, risca o amenda cuprinsa intre 50 si 500 de lei.

Astfel, cei care nu reusesc sa depuna in termenul legal formularul 200 ("Declaratia privind veniturile realizate in Romania"), risca o sanctionare de 5 ori mai mare decat in anii trecuti, potrivit Ziarul Financiar.

Aproximativ 600.000 de romani care au obtinut, anul trecut, venituri din chirii, activitati agricole, activitati comerciale, jurnalism, operatiuni cu valuta sau vanzarea actiunilor la bursa trebuie sa depuna formularul la Fisc pana pe 25 mai sau sa il transmita prin Internet.

Pentru anul fiscal 2010 au fost identificati 611.196 contribuabili care aveau obligatia depunerii formularului 200. Dintre cei 606.793 contribuabili care au depus declaratiile privind venitul realizat, un numar de 496.793 contribuabili au depus declaratiile in termenul legal, potrivit informatiilor transmise de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF). Numarul este in scadere, avand in vedere ca pentru veniturile realizate in 2009, persoanele fizice au depus 696.323 declaratii.

Formularul 200 se poate obtine de la sediul unitatilor fiscale sau poate fi descarcat de pe site-ul ANAF. Toate formularele se completeaza pentru fiecare sursa si categorie de venit. Declaratia de venit se poate depune direct la unitatea fiscala sau on-line pentru cei care au certificat digital.

Tot pana pe 25 mai, cei care au venituri in strainatate, trebuie sa... mai mult


Joi, 17 Mai 2012, ora 08:08

Ce avere declara consilierul ANAF retinut pentru mita de 1,8 milioane de euro

Ce avere declara consilierul ANAF retinut pentru mita de 1,8 milioane de euro

Adrian Nicolae Gavrila, consilierul superior al ANAF retinut pentru o mita de 1,8 milioane de euro, nu este un om bogat, conform declaratiei sale de avere. El detine un teren de 153 de metri patrati si o casa, ambele in Bucuresti, neavand bani in cont, masina sau alte proprietati.

Conform celei mai recente declaratii de avere depuse de Adrian Nicolae Gavrila, acesta are, impreuna cu sotia, un teren de aproape 157 de metri patrati in Capitala.

El are "drept de folosinta cu titlu oneros" asupra respectivului teren din anul 2010. Tot in 2010, consilierul a cumparat si o casa in Capitala, in suprafata de 110 metri patrati, informeaza Mediafax.

Cei doi soti Gavrila nu detin masina si nici bani in conturi, credite bancare, bijuterii, colectii de arta sau ceasuri.

Conform documentului citat, in 2010, Adrian Gavrila a imprumutat de la o "persoana fizica" suma de 200.000 de euro, el trebuind sa restituie banii pana in anul 2030.

Gavrila este membru al Asociatiei "Orientul" Bucuresti, dar si membru al Sindicatului National al Functionarilor Publici.

Mita de aproape 2 milioane de euro: Un consilier ANAF si un avocat, retinuti
Om de afaceri italian: Spagile au existat intotdeauna, dar in Romania s-a depasit orice limita

Nicolae Adrian Gavrila, consilier superior in cadrul Directiei Generale de Coordonare a Inspectiei Fiscale din Agentia Nationala de Administrare Fiscala, a fost retinut, miercuri, sub acuzatia de mita in schimbul unor interventii in favoarea unor... mai mult


Miercuri, 02 Martie 2011, ora 21:39

4 comentarii
Ultima zi pentru depunerea declaratiilor de venit

Ultima zi pentru depunerea declaratiilor de venit

Luni este ultima zi de depunere a declaratiei fiscale privind veniturile obtinute anul trecut din activitati independente (formularul 200).

Declaratia se poate depune direct la registratura organului fiscal, la oficiul postal prin scrisoare recomandata sau online pe site-ul ANAF - la sectiunea Declaratii electronice/Persoane fizice/Informatii depunere declaratii.

Pentru depunerea online a declaratiei este nevoie mai intai de obtinerea unui certificat digital calificat, urmata de inregistrarea prealabila pentru depunerea electronica a declaratiilor.

Exceptie de la depunerea declaratiilor fac romanii care au obtinut venituri din salarii sau cei pentru care impozitul este calculat si retinut la sursa. Nici persoanele care obtin venituri din dividende nu trebuie sa depuna declaratia de venit, avand in vedere ca impozitul este calculat si retinut automat de catre angajator sau firma care a distribuit dividende.

De asemenea, persoanele care au venituri din dobanzi, care au obtinut mosteniri, burse sau alocatii nu sunt nevoiti sa depuna declaratia 200 sau 201.

In schimb, romanii care au realizat venituri din activitati independente sunt nevoiti sa mearga la fisc pana luni, 17 mai.

Avocatii, notarii, medicii, contabilii sunt doar cateva exemple de profesii independente. La fel trebuie sa procedeze cei ce obtin bani din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuala, precum jurnalistii, pictorii sau cercetatorii. mai mult


Luni, 17 Mai 2010, ora 08:45

1 comentariu
Declaratiile de venit pe 2009 pot fi depuse pana pe 17 mai

Declaratiile de venit pe 2009 pot fi depuse pana pe 17 mai

Contribuabilii persoane fizice vor putea depune declaratiile de venit aferente anului 2009 pana pe 17 mai. Termenul limita a fost prelungit deoarece termenul legal de 15 mai 2010 cadea intr-o zi nelucratoare.

Formularul 200 trebuie completat de contribuabilii persoane fizice care au obtinut in 2009 venituri din activitati independente (activitati comerciale, profesiuni libere, drepturi de proprietate intelectuala), din cedarea folosintei bunurilor (inchirieri, arenda), din activitati agricole (de felul cultivarii florilor, a legumelor in sere, a pepinierelor etc), din operatiuni de valuta la termen si din transferul titlurilor de valoare (actiuni), a anuntat marti Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

Formularul 200 poate fi descarcat de pe site-ul ANAF sau poate fi obtinut direct de la sediul administratiilor financiare.

ANAF a dat amenzi de 5,6 milioane de lei

Declaratiile de venit pot fi depuse de catre contribuabili direct la sediul administratiei financiare (registratura organului fiscal) de care apartin, la oficiul postal prin scrisoare recomandata sau online, pe site-ul www.anaf.ro.

"Pentru depunerea on-line a Declaratiei privind veniturile realizate, persoanele fizice trebuie sa detina certificat digital calificat, eliberat de furnizorii de servicii de certificare, acreditati in conditiile Legii nr.455/2001 privind semnatura electronica si sa se inregistreze ca utilizator ai serviciului 'Depunere declaratii on-line', prin transmiterea,... mai mult


Marti, 13 Aprilie 2010, ora 13:51

1 comentariu
Nimic gratis de la stat, trebuie sa iti xeroxezi singur actele pentru Fisc

Nimic gratis de la stat, trebuie sa iti xeroxezi singur actele pentru Fisc

Daca vrei sa te duci la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) pentru a-ti declara veniturile, afla ca trebuie sa ai mai multi bani la tine si timp disponibil, pentru ca va trebui sa mergi singur sa fotocopiezi formularele.

Chiar daca aceste formulare ar trebui sa fie gratuite, functionarii te trimit la copiator, aflat in aceeasi cladire sau in imediata apropiere a administratiilor, informeaza Evenimentul Zilei.

Oana Ghencea, purtator de cuvant al ANAF, afirma ca "la administratie se gasesc toate tipurile de formulare", dar spune ca este mai bine ca acestea sa fie descarcate de pe Internet pentru ca "acum este o situatie speciala cu hartia disponibila", precizand ca nu stie a cui este afacerea cu xeroxul.

Oricum o dai, nu poti scapa de aceste lucruri, pentru ca esti obligat sa iti declari veniturile.

Cei care uita sa-si declare veniturile, risca sa primeasca o amenda cuprinsa intre 10 si 500 de lei, in functie de natura veniturilor, a declarat Popescu Toader, sef gestiune persoane fizice din cadrul Administratiei Financiare a Sectorului 1.

Pentru nedepunerea la timp a declaratiei 020 de inregistrare fiscala de catre persoanele fizice, se va plati o amenda minima de 500 de lei. Cei care uita sa isi declare veniturile din strainatate, si sa completeze formularul 201, vor plati ceva mai putin, adica intre 10 si 100 de lei, la fel ca cei care nu completeaza declaratia 200 si care realizeaza venituri din activitati precum cele comerciale, profesii... mai mult


Duminica, 30 August 2009, ora 10:20

1 comentariu
Numai unul din patru bucuresteni si-a depus declaratia de venit

Numai unul din patru bucuresteni si-a depus declaratia de venit

Doar 28.000 de bucuresteni din 100.000 si-au depus la Administratiile Fiscale declaratiile de venit.

Data limita pentru depunerea acestor declaratii este 15 mai, amenzile pentru intarzierea sau nedepunerea lor variind intre 10 si 100 de lei, amenda "standard" fiind de 20 de lei.

"Pentru anul 2008, la nivelul municipiului Bucuresti, sunt asteptati sa depuna declaratii de venit un numar de 109.000 de persoane fizice. Pana miercuri (6 mai) au fost depuse 28.035, de unde rezulta ca numai aproximativ 25% dintre bucuresteni si-au completat din timp declaratiile de venituri suplimentare", a declarat reprezentantul Compartimentului de Presa din cadrul D.G.F.P.M.B, Bogdan Niculescu, relateaza Gandul.

Cei mai disciplinati contribuabili au fost cei din sectorul 4, unde 32,5% dintre ei si-au depus deja declaratiile de venit, urmati de cei din sectorul 6 cu o pondere de 31,5%.

Nu acelasi lucru se poate spune despre contribuabilii din sectorul 5, care s-au prezentat la unitatile fiscale intr-un procent de numai 24,4%.

Directia de Finante a Capitalei a lansat chiar si un mesaj bucurestenilor care inca nu s-au achitat de datorie: "Nu lasati pe maine ce puteti face astazi!"

Finantele au renuntat recent la serviciul gratuit de trimitere a declaratiilor de venit prin posta, pentru a reduce costurile.

Formularul 200 poate fi ridicat de la sediul administratiilor publice de sector sau poate fi descarcat gratuit de pe portalul http://anaf.mfinante.ro, capitolul Asistenta... mai mult


Sambata, 09 Mai 2009, ora 22:16

Ultima zi in care se depune declaratia de venit

Ultima zi in care se depune declaratia de venit

Joi este ultima zi in care se poate depune declaratia de venit pe 2007. Cei care nu depun declaratia la posta sau la ghiseul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) vor plati o amenda cuprinsa intre 10 si 100 de lei. Data depunerii este considerata data postei.

Persoanele care nu au primit plicul autoadresat de la ANAF trebuie sa descarce formularul de pe pagina de web a Ministerului Finantelor la adresa sau de la ghiseul Administratiei Finantelor Publice.

Declaratia de venit trebuie completata in doua exemplare, astfel incat unul sa fie trimis organului fiscal, iar altul sa fie pastrat de contribuabil. Aceasta trebuie depusa de persoanele fizice care au avut venituri obtinute in anul 2007 atat din Romania, cat si din afara tarii si care au realizat venituri in afara salriilor, anunta Cotidianul.

Formularul 200 se depune de catre cei care au avut venituri din activitati independente, activitati agricole pentru care venitul net se stabileste in sistem real, chirii, castiguri din tranzactii cu actiuni si castiguri din operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen.

Pentru veniturile obtinute din afara Romaniei, trebuie depusa Declaratia privind veniturile din strainatate, formularul 201, la organul fiscal in a carui raza teritoriala isi au domiciliul persoanele respective. mai mult


Joi, 15 Mai 2008, ora 07:16

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Student obisnuit ziua, dar se "transforma" noaptea in Batman - Inventia unui tanar de 21 de ani
  2. Campanie electorala inedita in Finlanda - candidatul fara chip
  3. Furtuna de nisip apocaliptica, in Beijing (Video)
  4. Elogiu inedit pentru Star Wars - cum va fi pictat un Boeing 787
  5. Cursa nebuna in Bruxelles: De cati oameni e nevoie pentru a prinde trei zebre (Video)
  6. Fotografia zilei: Oile rezidentiale
  7. Apple lucreaza la un produs pe care Steve Jobs il ura: "Daca ai asa ceva, esti mort"
  8. O fetita de 8 ani castiga peste 1,5 milioane de dolari din clipuri pe YouTube (Video)
  9. A mancat carne de vaca acum cateva decenii si a murit acum
  10. Povestea omului care intr-o zi a decis sa-si faca o tara si are deja zeci de mii de cereri de cetatenie