decrete rechemare ambasadori romani

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Basescu a rechemat ambasadorul din Australia si a numit ambasador in Thailanda

Basescu a rechemat ambasadorul din Australia si a numit ambasador in Thailanda

Presedintele Traian Basescu a semnat decretele de rechemare a ambasadorului din Australia si Noua Zeelanda si de numire a ambasadorului din Thailanda si Laos.

Presedintele a semnat decretul privind rechemarea lui Mihai-Stefan Stuparu din calitatea de ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romanei in Australia si in Noua Zeelanda, conform unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, remis Ziare.com.

Totodata, seful statului a semnat decretele privind numirea lui Gruia-Otiliu Jacota in calitatea de ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Regatul Thailandei, respectiv in Republica Populara Democrata Laos.

In perioada 1990-1993, Mihai Stuparu a fost atasat la Directia Orientul Mijlociu si Africa din MAE, apoi, pana in 1997, secretar III si secretar II la Ambasada Romaniei la Cairo, iar intre 1997 si 1999, director la Directia Orientul Mijlociu din MAE.

In 1999-2003, Mihai Stuparu a fost ambasador al Romaniei in Qatar, in 2004-2008, ambasador in Irak, iar din 2009 ambasador in Australia si Noua Zeelanda.

D.R. mai mult


Marti, 22 Ianuarie 2013, ora 15:50

Crin Antonescu a rechemat ambasadorii din Canada si din Grecia

Crin Antonescu a rechemat ambasadorii din Canada si din Grecia

Presedintele interimar al Romaniei, Crin Antonescu, a semnat joi decretele de rechemare in tara a ambasadorilor romani din Canada si Grecia.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, cei doi au fost rechemati din calitatea de ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei.

Astfel, Elena Sava a fost rechemata din calitatea de ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Canada, in timp ce George Ciamba a fost rechemat din calitatea de ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Republica Elena.

Potrivit B1 Tv, cei doi au fost numiti in functie in anul 2005, de catre presedintele Traian Basescu. mai mult


Joi, 09 August 2012, ora 15:46

32 comentarii
Basescu l-a rechemat in tara pe ambasadorul Romaniei in Italia

Basescu l-a rechemat in tara pe ambasadorul Romaniei in Italia

Presedintele Traian Basescu a semnat marti decretul de rechemare a lui Razvan Victor Rusu din calitatea de ambasador al Romaniei in Italia.

Razvan-Victor Rusu a fost rechemat din calitatea de ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Republica Italiana, in Republica Malta si in Republica San Marino, conform unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, remis Ziare.com

Seful statului s-a declarat nemultumit de comportamentul ambasadorului, saptamana trecuta, cand acesta nu a participat la manifestarile dedicate Zilei Nationale a Romaniei organizate la Roma.

"Ziua Nationala a Romaniei, 7.000 de romani adunati la Roma la un spectacol. A venit primarul Romei si a multumit romanilor si ambasadorul Romaniei in Italia nu s-a dus. Nu stiam cum sa ma manifest si mi-ati dat ocazia sa o fac, sa-mi manifest aici public dezaprobarea pentru comportamentul ambasadorului nostru de la Roma. Sper sa vina acasa foarte repede, sa-l prinda sarbatorile in sanul familiei", a declarat atunci seful statului, aflat la Ankara, conform Agerpres.

L.S. mai mult


Marti, 20 Decembrie 2011, ora 21:30

2 comentarii
Basescu recheama un ambasador acuzat de colaborare cu Securitatea

Basescu recheama un ambasador acuzat de colaborare cu Securitatea

Presedintele Traian Basescu a semnat, miercuri, decrete pentru rechemarea a sase ambasadori, printre care se numara si Sorin-Mihail Tanasescu, ambasador in Republica Tunisiana, care, potrivit CNSAS, a semnat un angajament de colaborare cu Securitatea.

Potrivit CNSAS, Ministerul Afacerilor Externe a cerut verificarea lui Tanasescu in anul 2008. Din verificarile facute in arhiva CNSAS a rezultat ca acesta a semnat un angajament de colaborare cu Securitatea in luna decembrie 1987, prin care si-a oferit locuinta ofiterilor de Securitate, ca si "casa de intalniri", fiind recrutat de Centrul de Informatii Externe.

Potrivit angajamentului semnat de Tanasescu, acesta a fost de acord ca locuinta pusa la dispozitia organelor de Securitate sa aiba numele conspirativ "Tanase".

Un alt decret semnat este cel referitor la rechemarea lui Niculaie Goia, ambasador extraordinar si plenipotential al Romaniei in Emiratele Arabe Unite. Potrivit CV-ului de pe site-ul MAE, Niculaie Goia este activ ca diplomat inca din perioada comunista, intrand in MAE din 1979.

Pe lista celor rechemati prin decret prezidential se afla si Emil Rapcea, ambasador in Republica Kazahstan, in Kirgizstan si Tadjikistan, care fusese trimis la post in 2008.

Victor Mircea, ambasador in Algeria, Petru Petra din Malaysia si Adrian Macelaru, ambasador in Qatar, sunt ceilalti diplomati a caror rechemare a fost semnata, miercuri, de presedintele Traian Basescu.

A.T. mai mult


Miercuri, 23 Noiembrie 2011, ora 20:24

3 comentarii
Basescu a semnat decretele de acreditare a trei ambasadori romani

Basescu a semnat decretele de acreditare a trei ambasadori romani

Presedintele Traian Basescu a semnat marti decretele de acreditare a trei ambasadori romani in Luxemburg, Argentina si Serbia.

Roxana Daniela Iftimie a fost numita ambasador in Luxemburg, Manuela Vulpe in Argentina, iar Daniel Banu in Republica Serbia, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale, remis Ziare.com.

Traian Basescu a semnat pe 13 mai decretul de rechemare din calitatea de ambasador in Statele Unite Mexicane, Republica Costa Rica, Republica Guatemala, Republica Honduras, Republica Nicaragua si Republica El Salvador al Manuelei Vulpe.

Manuela Vulpe nu mai este ambasadorul Romaniei in Mexic

Numele fostei ambasadoare a Romaniei in Mexic Manuela Vulpe a fost implicat intr-un scandal cu tenta sexuala, in iulie 2007. Dupa ce presa din Romania a primit o serie de e-mail-uri trimise si primite de aceasta de la Teodor Baconschi, prin care se faceau referiri la o posibila relatie intima, ambasadoarea a fost rechemata de catre presedintele Traian Basescu.

Tot marti, presedintele Traian Basescu a semnat un decret privind acordarea gradului profesional de chestor principal de politie chestorului Florescu Bujor din Ministerul Administratiei si Internelor la incetarea raporturilor de serviciu ale acestuia cu ministerul.

I.U. mai mult


Marti, 02 August 2011, ora 19:19

1 comentariu
Traian Basescu recheama in tara 17 ambasadori romani

Traian Basescu recheama in tara 17 ambasadori romani

Presedintele Traian Basescu a semnat vineri decretele de rechemare in tara a 17 ambasadori romani.

Pe lista celor rechemati se afla Lucian Fatu, Andreea Pastarnac, Ion Macovei, Adrian Stefan Constantinescu, Simona Corlan - Ioan, Nicolae Ureche, Alexandru Victor Micula, Cristian Istrate, Ireny Comaroschi, Vasile Gheorghe Popovici, Vlad Alexandrescu, Daniel Banu, Manuela Vulpe, Constantin Volodea Nistor, Ionel Nicu Sava, Radu Onofrei si Ion Pascu, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale remis Ziare.com.

Seful statului a semnat decretele de rechemare a lui Lucian Fatu din calitatea de ambasador in Republica Finlanda si in Republica Estonia; Andreea Pastarnac din calitatea de ambasador in Republica Cipru; Ion Macovei din calitatea de ambasador in Republica Serbia; Adrian Stefan Constantinescu din calitatea de ambasador in Republica Macedonia; Simona Corlan-Ioan din calitatea de ambasador in Republica Senegal, Republica Islamica Mauritania, Republica Mali, Republica Guineea, respectiv in Statul Burkina Faso.

Traian Basescu a mai semnat decretele de rechemare a lui Nicolae Ureche din calitatea de ambasador in Republica Azerbaidjan; Alexandru Victor Micula din calitatea de ambasador in Regatul Danemarcei si in Republica Islanda; Cristian Istrate din calitatea de ambasador in Regatul Norvegiei; Ireny Comaroschi din calitatea de ambasador in Republica Ungara; Vasile Gheorghe Popovici din calitatea de ambasador in Regatul Maroc; Vlad Alexandrescu din... mai mult


Vineri, 13 Mai 2011, ora 13:55

7 comentarii
Ambasadorul Romaniei in Suedia, rechemat in tara

Ambasadorul Romaniei in Suedia, rechemat in tara

Presedintele Traian Basescu a semnat, marti, un decret privind rechemarea Victoriei Popescu din calitatea de ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Regatul Suediei.

Comisiile pentru politica externa ale Senatului si Camerei Deputatilor se reunesc, marti dupa amiaza, in sedinta comuna pentru a audia o serie de candidati propusi pentru functia de ambasador al Romaniei, informeaza Administratia Prezidentiala.

Printre acestia se afla Raduta Matache, fost secretar de stat in Ministerul de Externe, aspirant la functia de ambasador in Suedia, Lazar Comanescu, fost ministru al Afacerilor Externe, propus pentru functia de ambasador in Republica Federala Germania, Victor Micula, secretar general al MAE, pentru Regatul Danemarcei si Republica Islanda, si Anton Pacuretu, consilier la Misiunea Permanenta a Romaniei pe langa Oficiul Natiunilor Unite de la Geneva, pentru Republica Bulgaria.

Postul de ambasador al Romanei in Suedia a fost ocupat de Victoria Popescu incepand din septembrie 2004. mai mult


Marti, 03 Martie 2009, ora 14:05

1 comentariu
Basescu a semnat decretul de rechemare in tara a ambasadorului din Polonia

Basescu a semnat decretul de rechemare in tara a ambasadorului din Polonia

Presedintele Traian Basescu a semnat, luni, decretul prin care ambasadorul Romaniei in Polonia, Gabriel Constantin Bartas, a fost rechemat in tara, a anuntat Administratia Prezidentiala.

Intentia de a-l rechema pe Bartas in tara a fost anuntata de seful statului la inceputul lunii mai. Basescu a precizat ca este nemultumit de masurile luate de MAE in cazul Crulic.

"Am cerut o raportare lunara de la ambasade, semnata de ambasador si de consul, cu privire la situatia grupurilor de romani aflati in strainatate. De aceea ma surprinde masura blanda luata pentru ambasadorul nostru de la Varsovia, unde Ministerul de Externe a considerat ca trebuie sa-i dea o sanctiune de 10%, reducere de salariu pe doua luni sau trei luni", a afirmat presedintele Basescu, intr-un interviu acordat postului public de radio, referindu-se la cazul romanului mort intr-o inchisoare din Polonia|.

Seful statului a apreciat drept o copilarie sanctiunea primita de ambasador.

"Asa ca eu voi face solicitarea ca acest ambasador de la Varsovia sa vina acasa si sa termine cu diplomatia. In rapoartele pe care mi le-a trimis lunar despre comunitatea de romani nu este mentionat cazul Crulic, ceea ce inseamna ca nu si-a facut treaba si nu a respectat o dispozitie a celui pe care-l reprezinta, pe presedintele Romaniei", a mai spus seful statului.

Ca urmare a decesului lui Claudiu Daniel Crulic, intr-o inchisoare din Polonia, MAE a decis, la sfarsitul lui aprilie, sanctionarea disciplinara a lui... mai mult


Luni, 26 Mai 2008, ora 19:56

Ambasadorul roman in Polonia va fi revocat

Ambasadorul roman in Polonia va fi revocat

Ambasadorul Romaniei la Varsovia, Constantin Bartas, va fi rechemat in tara, potrivit unor surse oficiale, citate de Antena 3.

Astfel, presedintele Traian Basescu va semna, miercuri, decretul de revocare din functie a diplomatului care nu a anuntat cazul lui Claudiu Crulic.

Basescu l-a criticat pe ambasador pentru faptul ca nu i-a semnalat in rapoartele lunare cazul lui Crulic, romanul care a murit intr-un spital din Cracovia, Polonia, dupa cateva saptamani de greva foamei.

In plus, diplomatul a fost sanctionat disciplinar de Ministerul Afacerilor Externe cu retinerea a 10% din salariu pe o perioada de trei luni. mai mult


Marti, 13 Mai 2008, ora 15:57

Alte articole despre: revocare, ambasador, roman, Polonia

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba