defileul jiului

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Defileul Jiului, inchis partial traficului rutier, timp de trei luni

Defileul Jiului, inchis partial traficului rutier, timp de trei luni

Defileul Jiului va fi inchis circulatiei rutiere intre Bumbesti Jiu si Petrosani, incepand din 16 martie si pana in 15 iunie, de luni pana sambata, intre orele 7:00 - 12:00 si 14:00 - 19:00, pentru efectuarea unor lucrari la sectorul de drum, a anuntat, duminica, IPJ Hunedoara.

Incepand din 16 martie, circulatia rutiera va fi inchisa in fiecare zi, de luni pana sambata, in intervalul orar 7:00-12:00 si 14:00-19:00, potrivit unui comunicat de presa remis, duminica, de IPJ Hunedoara.

"In intervalul 12:00-14:00, circulatia rutiera este permisa autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mica de 7,5 tone, precum si autovehiculelor de transport persoane. In ziua de duminica, circulatia este deschisa tuturor categoriilor de vehicule", se mai arata in comunicatul de presa.

Potrivit sursei citate, in perioada de inchidere mentionata, traficul rutier pentru relatia Targu Jiu - Petrosani si retur se desfasoara deviat pe trei variante ocolitore. Astfel, prima variant este DN 67 km 83+100 (Targu. Jiu - Ramnicu Valcea) - DN 7 km 170+750 (Ramnicu Valcea - Sibiu - Sebes - Simeria) - DN 66 km 210+555 (Simeria - Hateg - Petrosani).

A doua varianta este DN 67 km 83+100 (Targu Jiu - Drobeta Turnu Severin) - DN 6 km 337+825 (Drobeta Turnu Severin - Orsova - Caransebes) - DN 68 km 5+300 (Caransebes - Hateg) - DN 66 km 70+336 (Hateg - Petrosani).

A treia varianta ocolitoare este DN 66 km 83+100 (Targu Jiu - Filiasi) - DN 6 km 264+995 (Filiasi - Strehaia - Drobeta Turnu... mai mult


Duminica, 15 Martie 2015, ora 12:14

Defileul Jiului se inchide: Ce variante ocolitoare au soferii

Defileul Jiului se inchide: Ce variante ocolitoare au soferii

Drumul National 66 se va inchide in intervalul 11-14 august pe segmentul din Defileul Jiului, intre orasele Bumbesti Jiu-Petrosani, pentru lucrari de modernizare.

Sectorul de drum va fi inchis in fiecare dintre aceste zile in intervalele orare 07:00 - 12:00 si 14:00 - 19:30, anunta CNADNR, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Intre 15.08 - 17.08.2014, circulatia rutiera va fi din nou deschisa tuturor categoriilor de vehicule, urmand ca lucrarile sa fie reluate dupa data de 18 august, cand din nou se va reveni la programul de restrictii anterior, respectiv cu circulatia rutiera inchisa, in fiecare zi, de luni pana vineri, in intervalul orar 07:00 - 12:00 si 14:00 - 19:30.

Soferii care aveau drum in zona in perioada restrictiilor, se pot folosi de urmatoarele variante de ocolire:

DN 67, km 83+100 (Targu Jiu - Ramnicu Valcea) - DN 7, km 170+752 (Ramnicu Valcea - Sibiu - Sebes - Simeria) - DN 66, km 210+555 (Simeria - Hateg - Petrosani) ;

DN 67, km 83+100 (Targu Jiu - Drobeta Turnu Severin) - DN 6, km 337+825 (Drobeta Turnu Severin - Orsova - Caransebes) - DN 68, km 5+300 (Caransebe& - Hateg) - DN 66, km. 70+336 (Hateg - Petrosani) ;

DN 66, km 83+100 (Targu Jiu - Filiasi) - DN 6, 264+995 km (Filiasi - Strehaia - Drobeta Turnu Severin - Orsova - Caransebes) - DN 68, km 0+000 (Caransebes - Hateg) - DN 66, km 70+336 (Hateg - Petrosani). mai mult


Luni, 11 August 2014, ora 18:36

Inspectie la santierul din Defileul Jiului: Atmosfera de Adormirea Maicii Domnului

Inspectie la santierul din Defileul Jiului: Atmosfera de Adormirea Maicii Domnului

Directorul general al Companiei Nationale pentru Autostrazi si Drumuri Nationale, Narcis Neaga, s-a aflat miercuri in inspectie pe santierul de pe DN 66, Petrosani - Lainici, prin Defileul Jiului, afirmand insa ca atmosfera de acolo era "de Adormirea Maicii Domnului".

"Pana la Lainici, de la Petrosani, as vrea sa va spun ca atmosfera era de parca era Adormirea Maicii Domnului pe santier. Am intalnit o echipa de cinci muncitori care puneau plase, o alta echipa care punea plase, se lucra la doua podete cu cate patru muncitori la fiecare podet.

Sa stiti ca i-am filmat si pot demonstra asta. Din cei patru doi lucrau si doi stateau prin tufisuri. As dori sa imi explicati pentru ce ati cerut intreruperea traficului si pentru ce exista aceasta bataie de joc la adresa transportatorilor din Romania?", i-a intrebat Neaga pe constructuri, relateaza Mediafax.

Seful CNADNR s-a intalnit miercuri, la Targu Jiu, cu reprezentanti ai firmelor implicate in modernizarea drumului respectiv, iar unul dintre constructori a spus ca se va lucra intr-un ritm mai bun de maine.

"Contractual am sa va penalizez, explicatiile sunt de neacceptat. Suntem in luna mai si nu ati facut nicio lucrare la drum. Nu ati inceput pana acum nicio lucrare la drum. Va rog sa explicati de ce, nu ce faceti de maine, ci de ce nu ati facut pana acum?", a continuat Narcis Neaga.

In cazul tronsonului de drum Petrosani-Lainici, pana in prezent trebuia sa se realizeze 87 la suta din proiect, insa constructorii... mai mult


Miercuri, 21 Mai 2014, ora 21:19

2 comentarii
Restrictii de circulatie in Defileul Jiului din cauza vremii... prea frumoase!

Restrictii de circulatie in Defileul Jiului din cauza vremii... prea frumoase!

Circulatia prin Defileul Jiului va ramane restrictionata si in luna noiembrie, firmele care lucreaza la modernizarea DN 66, care face legatura intre Bumbesti Jiu si Petrosani, solicitand sa li se permita sa lucreze si dupa 31 octombrie.

Seful Administratiei Drumurilor Nationale din Gorj, Ion Tudor, a declarat, miercuri, ca prognozele meteo favorabile pentru urmatoarea perioada de timp i-au determinat pe constructori sa solicite prelungirea cu cel putin doua saptamani a restrictiilor rutiere impuse soferilor.

"Nu sunt luate inca toate avizele, dar cererile sunt depuse si, cu siguranta, pana marti, cand ar fi prima zi in care este nevoie de noi avize pentru prelungirea restrictiilor, acestea vor fi obtinute. Este o vreme foarte buna pentru aceasta perioada a anului si este pacat sa nu se profite de ea pentru a se lucra in continuare", a spus Ion Tudor.

Din luna mai, in zilele de marti, miercuri si joi traficul prin Defileul Jiului este inchis complet intre orele 9:00 si 18:00, iar autoritatile anuntasera ca restrictiile ar fi urmat sa fie ridicate in 31 octombrie.

In celelalte zile ale saptamanii, soferii care circula pe DN 66, intre Bumbesti Jiu si Petrosani, parcurg distanta respectiva intr-un timp aproape dublu fata de cel de dinainte de inceperea lucrarilor de modernizare, pe traseu fiind instalate aproximativ 20 de semafoare. Acestea sunt instalate in zonele in care muncitorii lucreaza la podetele menite sa preia apa de pe versanti, circulatia fiind permisa... mai mult


Miercuri, 30 Octombrie 2013, ora 19:31

Defileul Jiului, inchis trei zile pe saptamana

Defileul Jiului, inchis trei zile pe saptamana

Timp de trei zile pe saptamana, incepand de marti, nicio masina nu va mai circula pe Defileul Jiului, drumul care leaga orasele Targu-Jiu si Petrosani.

Soseaua este plina de gropi si va fi reparata, se arata intr-un comunicat al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale.

Anuntata inca din urma cu o saptamana, restrictia de circulatie de pe Drumul National 66 intra in vigoare marti.

Aceasta este valabila intre orele 09:00 si 18:00, saptamanal, in zilele de marti, miercuri si joi, cand pe aceasta artera rutiera se fac lucrari de reparatii.

Defileul Jiului, deschis circulatiei doar patru zile pe saptamana

Restrictia va fi ridicata abia in noiembrie. Pana atunci, in zilele de marti, miercuri si joi pot trece doar masini aflate in misiune, adica salvarea, pompierii si politia.

D.R. mai mult


Marti, 02 Iulie 2013, ora 22:36

1 comentariu
Defileul Jiului, deschis circulatiei doar patru zile pe saptamana

Defileul Jiului, deschis circulatiei doar patru zile pe saptamana

Defileul Jiului, intre Bumbesti Jiu si Petrosani, va fi inchis circulatiei din 24 iunie pana in noimebrie, in zilele de marti, miercuri si joi, intre orele 9.00 si 18.00, pentru efectuarea unor lucrari, traficul urmand sa fie deviat.

Potrivit unui comunicat transmis, marti, de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale, circulatia pe DN 66, intre localitatile Bumbesti Jiu - Petrosani, va fi inchisa in perioada 24 iunie - 1 noiembrie, in zilele de marti, miercuri si joi, intre orele 9.00 si 18.00, pentru efectuarea unor lucrari.

"In acest interval traficul rutier se va desfasura deviat, in ambele sensuri. Pentru relatia Targu Jiu - Petrosani si retur circulatia va fi deviata pe DN 67, Targu Jiu - Ramnicu Valcea - DN 7 Ramnicu Valcea - Sibiu - Sebes - Simeria - DN 66 Simeria- Hateg - Petrosani. In zilele in care circulatia rutiera este inchisa, circulatia autovehiculelor cu regim de circulatie va fi permisa atunci cand se deplaseaza in actiuni de interventie sau in misiuni care au caracter de urgenta", se arata in comunicat.

Pe drumul restrictionat vor fi amplasati piloti de circulatie, care vor ajuta la dirijarea circulatiei. mai mult


Sambata, 22 Iunie 2013, ora 09:59

Defileul Jiului ar putea fi inchis

Defileul Jiului ar putea fi inchis

Lucrarile la Defileul Jiului ar putea inchide principala cale de acces intre judetele Hunedoara si Gorj.

Deocamdata, constructorii cauta alternative, iar lucrarile sunt preconizate sa inceapa in cateva saptamani.

"Va fi cea mai mare lucrare la nivel national. Am avut discutii cu cei de la Ministerul Transporturilor si Compania de Drumuri. In momentul de fata ei cauta solutii, pentru ca e posibil ca, la un moment dat, chiar accesul auto sa fie restrictionat, pentru ca sunt lucrari de mare amploare", a declarat Cristian Resmerita, deputat PSD de Valea Jiului.

Artera din Defileul Jiului nu a fost reabilitata niciodata, iar acum sunt portiuni intregi care risca sa cada in Jiu si pun in pericol siguranta calatorilor care tranziteaza pe calea auto prin Defileul Jiului. mai mult


Joi, 07 Martie 2013, ora 16:43

Tir lovit de o stanca in Defileul Jiului

Tir lovit de o stanca in Defileul Jiului

Un sofer de tir a fost la un pas de moarte pe Defileul Jiului, joi, din cauza unei stanci care s-a desprins de pe versant. Omul a evitat cat a putut impactul si se afla acum internat la Spitalul de Urgenta din Petrosani.

Accidentul s-a produs in jurul ore 12:00, la 10 km de Petrosani in Defileul Jiului. Martorii povestesc ca soferul a vazut cum de pe versant cade un bolovan mare si a tras cat a putut de volan. Soferul venea de la Targu Jiu si se indrepta spre Petrosani. Omul a fost la un pas sa se izbeasca de parapetul de stanci, dupa ce a incercat sa evite impactul cu roca si a facut manevre asa incat sa nu cada de pe carosabil in Jiu.

Imediat la fata locului a ajuns un echipaj de la descarcerare care l-a scos pe sofer din masina si l-a transportat la Spitalul de Urgenta din Petrosani. El va fi supus mai multor investigatii, dar medicii spun ca starea sa de sanatate este stabila, este constient si nu i-a fost pusa in pericol viata. In plus, tot la spital ii vor fi prelevate si probe pentru a i se stabili alcoolemia.

Accidentul este cercetat de Politia Rutiera Gorj, deoarece bucata din Defileul Jiului in care care s-a produs accidentul este pe teritoriul judetului Gorj.

In ultimele ore a plouat foarte mult, iar mai multe roci, antrenate si de vantul puternic, au ajuns pe carosabil.

Politistii rutieri le recomanda prudenta celor care tranziteaza aceasta sosea din cauza pericolului ca de pe versanti sa fie antrenati si alti bolovani, sau material marunt.... mai mult


Joi, 31 Ianuarie 2013, ora 14:55

1 comentariu
Risc de avalansa de bolovani in Defileul Jiului

Risc de avalansa de bolovani in Defileul Jiului

Circulatia rutiera in Defileul Jiului se desfasoara cu maxima prudenta, miercuri, din cauza riscului crescut de avalansa si de caderi de bolovani.

Politistii le atrag atentia soferilor care tranziteaza aceasta zona sa fie extrem de atenti la drum, deoarece pericolul este mare.

Ultima avalansa a avut loc chiar marti, cand circulatia prin Defileul Jiului a fost partial blocata de o alunecare de pietre. Un sofer care avea si un copil minor in masina s-a speriat dupa ce a vazut ca nu poate trece si a cerut ajutor prin 112.

"Au fost cativa bolovani cazuti, dar nu s-a blocat circulatia, s-a circulat pe o banda in permanenta. A fost un echipaj la fata locului care a dirijat circulatia si nu a fost blocat Defileul.

A cazut doar pe o banda, pe margine, si au intervenit imediat cei care deszapezesc drumul. Momentan nu este pericol, dar daca mai ninge este posibil sa mai vina de pe versanti zapada", a declarat, comisarul Petre Marza, seful Politiei Rutiere Petrosani. mai mult


Miercuri, 23 Ianuarie 2013, ora 14:28

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba