demitere conducere radet

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Conducerile RATB si RADET, demise - PDL acuza o decizie politica (Video)

Conducerile RATB si RADET, demise - PDL acuza o decizie politica (Video)

Conducerile Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB) si Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET) au fost demise, marti dupa-amiaza.

Aceasta decizie a fost luata de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), iar demiterile vin in contexul rezultatelor financiare foarte slabe, informeaza Antena 3.

Directorii RADET si RATB care au fost demisi sunt Mihai Bogdan Becheanu, numit la propunerea PNG-CD, dupa alegerile din iunie 2008, respectiv Viorel Popescu, numit la propunerea PDL, anul trecut.

De asemenea, din fiecare dintre cele doua consilii de administratie au mai fost revocati cate trei membri, numarul lor fiind astfel redus de la noua la cinci persoane, conform NewsIn.

Consilierii municipali de la USL au acuzat managementul defectuos al celor doua regii, insa cei de la PDL au declarat ca schimbarile au fost realizate din motive politice si au parasit sala de sedinte.

Potrivit consilierilor generali de la USL, decizia referitoare la ramanerea in functie a actualilor directori generali ai celor doua regii va fi luata de catre consiliile de administratie.

Astfel, se poate aplica atat o lege mai veche care prevede ca directorul general al unei regii trebuie sa fie membru al consiliului de administratie al acesteia, cat si o reglementare mai noua, care nu mai stipuleaza aceasta obligatitivitate.

CGMB a aprobat in sedinta extraordinara de marti si o hotarare prin care a fost numita o comisie formata din sase specialisti in... mai mult


Marti, 04 Septembrie 2012, ora 17:50

8 comentarii
Oprescu va ataca in instanta demiterea directorului RATB

Oprescu va ataca in instanta demiterea directorului RATB

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat marti, dupa sedinta extraordinara a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, ca va ataca in instanta hotararea adoptata de consilierii municipali, prin care s-a decis schimbarea din Consiliul de Administratie al RATB, a lui Adrian Crit.

Oprescu a argumentat ca se comite "o grava eroare juridica, se incalca legea in domeniu, deoarece prin aceasta hotarare se incearca schimbarea de fapt a directorului general al acestei regii si, implicit, al managementului acestuia".

"Am discutat cu domnul director Crit, asupra dansului s-au exercitat o serie intreaga de presiuni care il fortau sa se indrepte catre situatii oneroase, in ceea ce priveste publicitatea, automatele de cafea etc. Domnul Crit are o conduita ferma, fie daca vreti si furturile de motorina care se petreceau de ani si ani de zile si care ne duceau la pierderi. Refuzul categoric al dansului de a incalca legea incearca a fi sanctionat in felul acesta. Dupa parerea mea, incepe cafteala pentru ciolan (...)

Vom vedea, voi ataca aceasta hotarare in justitie pentru ca nu mi se pare corect. Crit si-a prezentat raportul, nu am avut niciun fel de discutie asupra managementului RATB, nu a incalcat nicio norma, nici de conduita, nici vreo lege care sa poata sa-l aduca in situatia respectiva", a spus Oprescu.

Potrivit primarului general, scopul acestei hotarari este acela ca directorul general sa fie eliberat din functie. "Nu este calitatea Consiliului... mai mult


Marti, 08 Noiembrie 2011, ora 19:27

10 comentarii
Virgil Ramba a fost demis de la sefia RADET

Virgil Ramba a fost demis de la sefia RADET

Directorul RADET, Virgil Ramba, a fost schimbat din functie joi, pe motiv ca a aplicat un "management defectuos ingrozitor" in cei aproape cinci ani in care s-a aflat la conducerea regiei.

Declaratia ii apartine consilierului general al Capitalei, Stelica Constantin, membru al Consiliului de Administratie al RADET, care a precizat ca postul va fi ocupat de consilierul general Bogdan Becheanu, informeaza Cotidianul in editia online.

In prezent, RADET are de platit la ELCEN si la Apa Nova o datorie totala de peste 350 de milioane de euro. mai mult


Joi, 12 Martie 2009, ora 17:20

2 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Mai ceva ca-n Star Trek: Oamenii vor deveni cyborgi super-puternici, fara Dumnezeu
  2. Obama, oferta ... greu de refuzat: 50 de vaci, 70 de oi si 30 de capre pentru mana fiicei sale Malia
  3. De ce sunt plini de haine unii copaci din Marea Britanie (Galerie foto)
  4. Locul unde femeile isi lasa sutienul pe gard (Galerie foto)
  5. Oferta incredibila in SUA: ce primesc americanii care-si cumpara o masina
  6. Campanie electorala la americani: Hillary Clinton da lectii de... selfie
  7. Avion AirAsia prabusit: Un inginer de la Airbus s-a spanzurat, obsedat de ideea ca e vinovat
  8. Barack Obama, lasat masca de... o fetita cu acces de furie chiar la Casa Alba
  9. Cum iti va controla Google toata casa cu ajutorul unor jucarii de plus
  10. Afacerea unui rabin ultra-ortodox: "Nu e vorba de orgasmul meu, ci de orgasmul nostru"