detinatori vize schengen

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Zi istorica pentru moldoveni. De luni pot calatori in UE fara vize

Zi istorica pentru moldoveni. De luni pot calatori in UE fara vize

Cetatenii Republicii Moldova, titulari de pasapoarte biometrice, pot intra in Romania fara viza, incepand de luni. De asemenea, ei pot ramane pe teritoriul tarii noastre fara a avea obligatia de a detine viza, pentru cel mult 90 de zile.

Potrivit unui comunicat remis Ziare.com de catre Inspectoratul General al Politiei de Frontiera (IGPF), masura se aplica cetatenilor moldoveni care respecta mai multe conditii:

prezinta documente care justifica scopul si conditiile sederii lor si care fac dovada existentei unor mijloace corespunzatoare atat pentru intretinere pe perioada sederii, cat si pentru intoarcerea in tara de origine sau pentru tranzitul catre alt stat in care exista siguranta ca li se va permite intrarea;prezinta garantii ca li se va permite intrarea pe teritoriul statului de destinatie sau ca vor parasi teritoriul Romaniei, in cazul strainilor aflati in tranzit;nu sunt inclusi in categoria strainilor impotriva carora s-a instituit masura interzicerii intrarii in Romania sau care au fost declarati indezirabili;nu au incalcat anterior, in mod nejustificat, scopul declarat la obtinerea vizei sau, dupa caz, la intrarea pe teritoriul Romaniei ori nu au incercat sa treaca frontiera Romaniei cu documente false;pe numele lor nu au fost introduse alerte in Sistemul Informatic Schengen in scopul refuzarii intrarii;nu prezinta un pericol pentru apararea si siguranta nationala, ordinea, sanatatea ori morala publica.
Zi istorica pentru Republica Moldova: Fara vize in... mai mult


Luni, 28 Aprilie 2014, ora 08:07

2 comentarii
Decizie importanta pentru Republica Moldova: Inca un pas si scapa de vize pentru UE

Decizie importanta pentru Republica Moldova: Inca un pas si scapa de vize pentru UE

Consiliul UE, reunit vineri in formatul ministrilor Transporturilor, a aprobat propunerea Comisiei Europene de eliminare a vizelor pentru cetatenii R. Moldova, urmatorul pas fiind publicarea in Jurnalul Oficial, masura intrand in vigoare la 20 de zile dupa.

"Cetatenii R. Moldova, care detin pasapoarte biometrice, vor putea calatori in Spatiul Schengen fara viza, in urma amendamentelor la Regulamentul nr. 539/2001. (...) Tinand cont de faptul ca Regulamentul va fi publicat (in Jurnalul Oficial al UE - n.red.) in cursul lunii aprilie, liberalizarea vizelor ar urma sa intre in vigoare la inceputul lunii mai 2014", se arata intr-un comunicat al Consiliului.

Pasapoartele biometrice, bilet catre Europa

Pentru a obtine un pasaport biometric, moldovenii trebuie sa plateasca 39 de euro si sa astepte 30 de zile. Daca doresc sa-l obtina in trei ore, pretul este de 127 de euro.

Parlamentul European a votat, la 27 februarie, eliminarea vizelor pentru cetatenii Republicii Moldova.

Moment istoric pentru R. Moldova: Fara vize in Europa

Europarlamentarii au aprobat propunerea de modificare a regulamentului (CE) nr. 539/2001 de stabilire a listei tarilor terte ai caror resortisanti trebuie sa detina viza pentru trecerea frontierelor externe si a listei tarilor terte ai caror resortisanti sunt exonerati de aceasta obligatie.

Prima tara din vecinatatea estica a UE care are liber la vize

Astfel, Comisia a propus transferarea Republicii Moldova de pe lista negativa pe... mai mult


Vineri, 14 Martie 2014, ora 16:57

3 comentarii
MAE explica: Vizele pentru Elvetia se aplica numai in cazul statelor non-UE, nu si Romaniei

MAE explica: Vizele pentru Elvetia se aplica numai in cazul statelor non-UE, nu si Romaniei

Activarea clauzei privind vizele Schengen de catre Elvetia se poate face doar in situatii exceptionale, in cazul unui aflux masiv de imigranti, si vizeaza tarile din afara Uniunii Europene, a precizat, vineri, Ministerul de Externe.

Potrivit sursei citate, Elvetia a adoptat, miercuri, noile prevederile din acquis-ul Schengen, intrate in vigoare la 9 ianuarie 2014.

"Avand in vedere participarea sa la Spatiul Schengen, Elvetia a decis preluarea dezvoltarilor acquis-ului Schengen, introduse de intrarea in vigoare, la 9 ianuarie 2014, a Regulamentului nr. 1289/2013 de amendare a Regulamentului nr. 539/2001 de stabilire a listei tarilor terte ai caror resortisanti trebuie sa detina viza pentru trecerea frontierelor externe si a listei tarilor terte ai caror resortisanti sunt exonerati de aceasta obligatie", se arata in raspunsul MAE.

Elvetia ar putea sa reintroduca vizele pentru cetatenii statelor din afara Schengen

Printre dispozitiile noului regulament se numara si cea referitoare la "posibilitatea suspendarii temporare a scutirii de la obligatia de a detine viza pentru cetatenii statelor terte aflate pe lista pozitiva a statelor ai caror resortisanti nu trebuie sa detina viza pentru trecerea frontierelor externe ale statelor membre", informeaza Ministerul de Externe.

UE se arata socata de referendumul din Elvetia, insa cum ramane cu imigrantii romani si bulgari?

Activarea acestei clauze de ultim resort se poate face numai "in situatii exceptionale", in... mai mult


Vineri, 21 Februarie 2014, ora 20:00

9 comentarii
Grapini: Toti cetatenii non-europeni care au viza Schengen pot intra in Romania fara viza. UE se opune

Grapini: Toti cetatenii non-europeni care au viza Schengen pot intra in Romania fara viza. UE se opune

Ministrul delegat pentru IMM, Maria Grapini, a declarat, sambata, la Arad, ca a intrat in vigoare o ordonanta adoptata de Guvern in luna decembrie, potrivit careia toti cetatenii din afara granitelor Uniunii Europene pot intra in Romania fara viza daca detin deja o viza Schengen.

Prezenta la Arad, la o dezbatere cu oameni de afaceri pe probleme de legislatie si accesare de fonduri europene, Maria Grapini a declarat, sambata, ca cetatenii non-europeni nu mai au nevoie, in acest moment, de viza pentru a intra in Romania daca detin viza Schengen.

Grapini a precizat ca a fost publicata si a intrat in vigoare o ordonanta de guvern adoptata in luna decembrie.

"Toti cetatenii din tarile non-europene care au obtinut viza Schengen nu mai au nevoie de viza de Romania. Bulgaria facuse lucrul acesta inaintea noastra", a spus Grapini.

Intrebata daca beneficiarii ordonantei nu sunt doar cetatenii Republicii Moldova, cum lasa sa se inteleaga premierul Victor Ponta in luna decembrie, Grapini a raspuns: "Premierul a spus ca a rezolvat ceva concret pentru Republica Moldova, dar (ordonanta) e pentru toata lumea".

Ministrul delegat pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism a adaugat ca "Uniunea Europeana se opune" acestei decizii a Guvernului.

"Riscam o amenda, dar problema mea e de ce se opune UE. Adica tot ce spune chiar e corect? Daca tu consideri ca Schengen este un club de elita mai mare decat restul tarilor, atunci de ce spui tu ca celui care... mai mult


Sambata, 11 Ianuarie 2014, ora 20:00

8 comentarii
Ponta: Finlandezii nu se opun aderarii Romaniei la Schengen, ei stiau doar ca avem rromi la Helsinki

Ponta: Finlandezii nu se opun aderarii Romaniei la Schengen, ei stiau doar ca avem rromi la Helsinki

Prim-ministrul Victor Ponta a vorbit despre vizita pe care a intreprins-o luni la Helsinki, afirmand ca Finlanda nu se opune aderarii tarii noastre in Schengen, in ciuda rapoartelor anterioare care sugerau acest lucru. De asemenea, premierul a spus ca finlandezii stiau despre Romania doar ca exista rromi care cersesc in Helsinki, dar si "ce mai stiau de la domnul Basescu".

Premierul, care a ajuns luni seara in Lituania, dupa vizita in Finlanda, a explicat de ce a ales sa viziteze in acelasi timp aceste doua tari.

"Sa explic combinatia Lituania - Finlanda. Lituania detine presedintia Uniunii Europene, coordoneaza deciziile politice in acest semestru. Intre aceste decizii politice este si cea referitoare la admiterea in Schengen.

Finlanda a fost in general destul de retinuta in ce priveste aderarea Romaniei. Ei despre noi stiau ca avem cetateni rromi in Helsinki care cersesc si ce mai stiau de la domnul Basescu.

Am discutat despre parteneriatul estic. La Vilnius, in noiembrie, este summit-ul in care se decide practic viitorul Moldovei, parteneriatul cu UE. In aceste doua zile discut cu cei doi prim-ministri despre anul 2014, anul in care o sa avem alegeri europarlamentare, o noua Comisie Europeana", a spus Victor Ponta, luni seara, la Antena 3.

Franta nu accepta Romania in Schengen pana nu se rezolva problema rromilor

Acesta a afirmat ca va avea intalniri si la Helsinki, si la Vilnius, cu firme care au avut sau care o sa aiba investitii in Romania, dar si... mai mult


Luni, 23 Septembrie 2013, ora 23:41

11 comentarii
Scapam de vizele de calatorie in SUA in mai putin de un an?

Scapam de vizele de calatorie in SUA in mai putin de un an?

Reprezentantii Departamentului pentru Securitate Interna din SUA l-au asigurat pe eurodeputatul PSD Ioan Enciu, cu prilejul intrevederii care a avut loc la Bruxelles, ca exista o deschidere totala in SUA pentru ca cele patru state UE care nu beneficiaza de Visa Waiver sa fie incluse in acest program.

Romanii ar putea calatori fara viza in SUA "intr-un an sau mai putin", a declarat, miercuri, Ioan Enciu, in contextul in care un amendament la mecanismul european de reciprocitate a vizelor co-initiat de eurodeputatul PSD in curs de negociere cu Consiliul ar putea permite reintroducerea vizelor in relatia cu statele terte care mentin lipsa reciprocitatii vizelor pentru unele statele membre UE.

Cristian Diaconescu face lobby pentru vize la Washington

Reuniunea cu reprezentantii Departamentului pentru Securitate interna de la Bruxelles a avut ca principal punct pe agenda colaborarea dintre UE si SUA privind gestionarea frontierelor, in contextul in care eurodeputatul Ioan Enciu este raportor al Parlamentului European (PE) pentru pachetul legislativ privind frontierele Schengen, asa-numitul pachet "Smart Borders".

"La PE exista un regulament privind stabilirea unui mecanism automat de introducere a vizelor in cazul in care anumite state terte nemembre ale UE reintroduc sau mentin lipsa reciprocitatii vizelor in relatia cu unul sau mai multe state membre UE. Eu am ridicat in timpul discutiei aceasta problema, iar reprezentantii Departamentului pentru Securitate... mai mult


Miercuri, 05 Iunie 2013, ora 16:20

7 comentarii
Bulgaria atrage investitori si turisti - se intra in tara doar cu viza Schengen

Bulgaria atrage investitori si turisti - se intra in tara doar cu viza Schengen

Detinatorii de vize Schengen vor putea sa intre mai usor in Bulgaria, datorita unei initiative a ministerelor de Externe si Interne din Bulgaria, care analizeaza posibilitatea renuntarii la documentele de calatorie aditionale.

Asadar, prin simplificarea procedurilor de intrare pe teritoriul bulgar, Guvernul de la Sofia incearca sa faciliteze intrarea cetatenilor straini in Bulgaria, pentru a stimula afacerile si, mai ales, turismul, relateaza agentia de presa Novinite in editie electronica.

Comisia Europeana va anunta restrictiile pe piata muncii pentru Romania si Bulgaria

"In urma cu doua saptamani, ambasadele Bulgariei din intreaga lume au fost autorizate sa emita vize pentru perioade de pana la un an, pe loc, ceea ce reduce substantial perioada de asteptare pentru cei care vor sa vina in Bulgaria pentru a face afacerile.

In plus, in urma cu trei saptamani, centrul de vize din Golful Persic a fost activat. State de la Kuwait la Arabia Saudita, Qatar, Emirate, Bahrain si Oman sunt acoperite de centre de vize ce opereaza la fel cu cele lansate in Rusia in urma cu un an. Accesul simplificat la vize pentru Bulgaria a dus la o crestere cu 40% a afluxului turistic din Rusia", a declarat ministrul de Externe, Nikolai Mladenov.

DW: Romania si Bulgaria, dezamagite la 5 ani de la intrarea in UE

Totodata, Ministerul de Interne va finaliza, in saptamanile ce urmeaza, o procedura care le va permite detinatorilor de viza Schengen sa intre in Bulgaria fara a mai... mai mult


Vineri, 13 Ianuarie 2012, ora 23:10

1 comentariu
Libia nu mai acorda vize cetatenilor din spatiul Schengen

Libia nu mai acorda vize cetatenilor din spatiul Schengen

Libia nu va mai acorda vize cetatenilor din spatiul Schengen, a anuntat duminica un oficial, apropiat fiului liderului libian Muammar Gaddafi.

"Libia a decis sa opreasca acordarea de vize de intrare pentru toti cetatenii din tarile europene", a declarat responsabilul sub acoperirea anonimatului, citat de ziarul Oea, transmite AFP, precizand ca aceasta masura vizeaza numai cetatenii din spatiul Schengen.

Ziarul nu precizeaza motivele pentru aceasta masura, dar reia o informatie publicata anterior pe site-ul sau, potrivit careia Elvetia a interzis unui numar de 188 de oficiali libieni sa intre pe teritoriul sau, pe fondul unei crize diplomatice intre Tripoli si Berna.

Potrivit Oea, care citeaza un inalt oficial libian, pe lista elvetiana se afla inclusiv colonelul Gaddafi si familia sa, membri ai Congresului general al poporului (Parlament), ai Guvernului, actori economici importanti si lideri militari si din serviciile de securitate.

O purtatoare de cuvant a Departamentului elvetian pentru Afaceri Externe, Nadine Olivieri, a refuzat sa confirme informatia. "Elvetia isi continua politica restrictiva privind vizele fata de Libia", a spus ea, apreciind ca "nu este nimic nou".

Libia a protestat in noiembrie 2009 fata de politica europeana ce limiteaza acordarea de vize Schengen pentru libieni, denuntand o "solidaritate sistematica si programata" cu Berna. Recent, Tripoli a amenintat ca isi va inaspri politica fata de europeni.

Criza dintre Berna si Tripoli a... mai mult


Luni, 15 Februarie 2010, ora 08:21

1 comentariu
Moldovenii cu Schengen pot intra fara viza de tranzit in Romania

Moldovenii cu Schengen pot intra fara viza de tranzit in Romania

Cetatenii Republicii Moldova care au obtinut viza din partea unui stat din spatiul Schengen sau care au drept de sedere legala in tarile europene nu vor mai avea nevoie de viza de tranzit pentru Romania incepand cu data din 11 iulie, cand va intra in vigoare un acord in acest sens.

La sfarsitul acestei saptamani Romania va trece la aplicarea deciziei la nivelul Uniunii Europene de a asigura libertatea tranzitului pe teritoriul Romaniei al cetatenilor Republicii Moldova care dispun de viza Schengen dupa cum a anuntat ministrul de Externe Lazar Comanescu, citat de NewsIn.

"Aceasta este o chestiune foarte importanta, pentru ca sunt foarte sigur ca, mai ales pe aceasta perioada sezoniera, cu vacante si concedii, va degreva foarte mult eforturile pe care sectia noastra consulara le face", a mai spus seful diplomatiei romane.

Anterior, aflat in vizita la Consulatul Romaniei la Chisinau, si ministrul moldovean de Externe Andrei Stratan mentionase ca la data de 11 iulie va intra in vigoare Tratatul privind regimul de tranzit prin Romania al cetatenilor Republicii Moldova care detin vize Schengen si al celor care au drept de sedere in tarile din spatiul UE.

Abolirea regimului de vize de tranzit prin Romania pentru cetatenii Republicii Moldova posesori ai vizelor Schengen a fost unul dintre subiectele aflate pe agenda discutiilor purtate la Bucuresti, la sfarsitul lunii mai, de secretarul de stat in MAE roman Raduta Matache si viceministrul moldovean de Externe Valeriu... mai mult


Luni, 07 Iulie 2008, ora 22:37

4 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Socat dupa ce si-a vazut sotia pentru prima data nemachiata: Ii cere daune de zeci de mii de euro
  2. A pictat in verde un munte inalt de 900 de metri pentru a "imbunatati feng-shui-ul" (Video)
  3. Fotografia zilei: Pericolul de pe sosea - minionii ataca
  4. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  5. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  6. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  7. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  8. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  9. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  10. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli