dinu patriciu avere

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Dinu Patriciu, taxa de timbru de 36 de milioane de lei, in procesul de partaj

Dinu Patriciu, taxa de timbru de 36 de milioane de lei, in procesul de partaj

Omul de afaceri Dinu Patriciu trebuie sa plateasca o taxa de timbru de peste 36,5 de milioane de lei, in procesul de partaj pe care il are cu sotia sa, potrivit unei decizii a Judecatoriei Sectorului 1.

Judecatorii au dispus acordarea ajutorului public judiciar in favoarea lui Dinu Patriciu, ceea ce inseamna ca omul de afaceri poate plati intreaga valoare a taxei de timbru esalonat, mai exact 1.000 de lei in fiecare luna, potrivit Mediafax.

Patriciu mai are de platit o diferenta tot de 36,5 milioane de lei, aceasta urmand sa fie achitata in maximum un an de la finalizarea procesului de partaj. Decizia Judecatoriei Sectorului 1 este irevocabila.

De asemenea, anul trecut, instanta a hotarat ca sotia omului de afaceri, Dana Patriciu trebuie sa plateasca taxa de timbru in procesul de partaj, in valoare de 70 milioane de lei.

Dana Patriciu trebuie sa achite aceasta suma pentru ca a solicitat jumatate din averea omului de afaceri, in valoare totala de 2,3 miliarde de euro. Aceasta il acuza pe sotul sau ca, pe parcursul casatoriei, a instrainat mai multe bunuri comune, inclusiv bijuterii, pe care le-ar fi daruit amantei sale.

Intre timp, omul de afaceri a depus o cerere reconventionala, acesta fiind motivul pentru care trebuie sa achite o taxa de timbru.

Dinu Patriciu ramane casatorit: Cererea de divort, respinsa de judecatori

In paralel, procesul de divort al sotilor Patriciu are loc la Judecatoria Buftea, care a decis, pe 26 iunie, ca cei doi sa ramana... mai mult


Joi, 03 Iulie 2014, ora 21:08

2 comentarii
Dinu Patriciu ramane casatorit: Cererea de divort, respinsa de judecatori

Dinu Patriciu ramane casatorit: Cererea de divort, respinsa de judecatori

Omul de afaceri Dinu Patriciu ramane casatorit cu Dana Patriciu, dupa ce Judecatoria Buftea a admis, joi, o cerere prin care aceasta reclama faptul ca sotul sau nu a sustinut cererea de divort, decizia instantei nefiind insa definitiva.

"Admite exceptia respingerii ca nesustinuta a cererii de divort formulata de reclamantul parat, invocate de parata reclamanta. Respinge cererea reclamantului parat ca nesustinuta", se arata in decizia de joi a Judecatoriei Buftea.

Patriciu, suspectat ca divorteaza pentru a-si salva averea. DIICOT a cerut dosarul sau

Cu alte cuvinte, omul de afaceri nu si-a sustinut in fata instantei motivele de divort, astfel ca solicitarea lui de separare de sotie i-a fost respinsa.

Instanta a mai decis ca din 24 septembrie sa inceapa judecarea cererii reconventionale formulate de Dana Patriciu. Cererea reconventionala este mijlocul procedural prin care paratul dintr-un proces formuleaza pretentii proprii impotriva reclamantului. Potrivit legii, paratul poate face cerere reconventionala daca are pretentii in legatura cu cererea reclamantului. Altfel spus, in cadrul procesului de divort intentat de omul de afaceri, Dana Patriciu a ridicat anumite pretentii referitoare la cererea de separare.

Dinu Patriciu a intentat actiune de divort la Judecatoria Sectorului 1 (Video)

Divortul cerut de Dinu Patriciu a fost intentat in februarie 2013 la Judecatoria Sectorului 1 si a avut, pana sa fie mutat la Buftea, 14 termene.

In paralel, la... mai mult


Joi, 26 Iunie 2014, ora 16:59

2 comentarii
Dinu Patriciu a ajuns la fundul sacului. Pe fund se mai gasesc doar 250 de milioane de euro

Dinu Patriciu a ajuns la fundul sacului. Pe fund se mai gasesc doar 250 de milioane de euro

In 2007 era cel mai bogat roman, cu o avere de 3 miliarde de euro. In 6 ani, Dinu Patriciu a cheltuit sau a pierdut aproape totul, astfel ca in 2013, averea sa mai este estimata la o nimica toata de 250 de milioane de euro.

Dinu Patriciu a ajuns pe un rusinos loc 17 in topul celor mai bogati romani, fiind plin de procese, datorii de aproximativ 100 de milioane de euro si o sotie care ii cere jumatate de avere intr-un divort cu partaj, scrie Capital.

Suprematia in Topul celor mai bogati 300 de romani, intocmit an de an de Capital, ii fusese asigurata de vanzarea Rompetrol catre kazahii de la KazMunaiGas, care i-au oferit in jur de 2,3 miliarde de euro.

La ora actuala, se mai stie despre Patriciu ca are doar doua firme, DP Holding si Marexin, active imobiliare de 400 milioane de euro, in Germania si Romania, iar, dupa propria marturisire a magnatului roman, averea sa se rezuma la doar 191 de milioane de euro.

Patriciu, despre divort: Oameni pe care ii credeai onesti devin sacali

Patriciu mai detine o banca in Georgia, unde partener ii este un fost premier georgian, si o firma de taxi aerian inregistrata in Marea Britanie. Sotia sa pretinde insa cel putin 100 de milioane de euro la partaj.

Pe lista companiilor care il urmaresc pentru datorii se afla BCR, CEC Bank, Raiffeisen Leasing, Unicredit Leasing, Vodafone Romania, Orange Romania, Romtelecom, Allianz Tiriac, Rompetrol Downstream, CEZ Vanzare, CEZ Distributie, Apa Nova, Rosal Grup, Meridian Taxi si... mai mult


Sambata, 14 Decembrie 2013, ora 11:17

6 comentarii
Dinu Patriciu, executat silit de Peter Imre

Dinu Patriciu, executat silit de Peter Imre

Omul de afaceri Dinu Patriciu este executat silit si de Peter Imre, directorul general al Adevarul Holding si un apropiat al omului de afaceri, pana de curand.

Conform unui dosar inregistrat la Judecatoria sectorului 1, pe 23 ianuarie 2013, Peter Imre ii cere lui Dinu Patriciu suma de 80.000 de euro, informeaza B1 TV. Instanta a admis, fara cale de atac, executarea silita a afaceristului.

Afaceristul, care se reface dupa un transplant de ficat, mai este executat silit si de alti fosti parteneri de afaceri, dar si de o banca.

Patriciu, suspectat ca divorteaza pentru a-si salva averea. DIICOT a cerut dosarul sau

Dinu Patriciu va trebui sa-si imparta averea cu sotia sa, care a cerut partajul. In urma procesului de divort si de partaj, Dana Patriciu ar urma sa primeasca o suma in valoare de 1,15 miliarde de euro. mai mult


Sambata, 30 Martie 2013, ora 23:51

6 comentarii
Dinu Patriciu a intentat actiune de divort la Judecatoria Sectorului 1 (Video)

Dinu Patriciu a intentat actiune de divort la Judecatoria Sectorului 1 (Video)

Omul de afaceri Dinu Patriciu a intentat actiune de divort la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti, procesul urmand sa se judece in 27 martie.

Actiunea in care Dinu Patriciu cere divortul de sotia sa, Dana Rodica, a fost inregistrata in 14 februarie la Judecatoria Sectorului 1.

Instanta a stabilit primul termen de judecata a dosarului de divort in 27 martie.

Intr-un alt dosar, aflat tot la Judecatoria Sectorului 1, sotia lui Dinu Patriciu a cerut separatia judiciara a bunurilor detinute in comun, dosarul fiind inregistrat in 6 decembrie 2012.

La primul termen al dosarului, din 6 februarie, Dana Patriciu a cerut Judecatoriei Sectorului 1 ajutorul public judiciar al statului, respectiv scutirea de la plata taxei de trei la suta din suma de 2,3 miliarde de euro cat ar reprezenta, potrivit acesteia, averea totala a sotului ei.

Cererea Danei Patriciu de ajutor public judiciar al statului va fi judecata in sedinta secreta la 20 martie, cand institutiile sesizate de instanta ar urma sa trimita informatii privind veniturile impozabile ale sotilor Patriciu, conturile deschise pe numele acestora, bunurile mobile si imobile impozabile, precum si societatile comerciale in care au calitatea de asociat sau administrator.

In actiunea de la Judecatoria Sectorului 1, sotia lui Dinu Patriciu a cerut separatia judiciara a bunurilor detinute in comun, acuzandu-l ca, pe fondul unor relatii extraconjugale si al unei stari de sanatate precare, a instrainat bunuri comune si a... mai mult


Sambata, 16 Februarie 2013, ora 21:30

10 comentarii
Forbes 500 cei mai bogati romani

Forbes 500 cei mai bogati romani

Dinu Patriciu este cel mai bogat om din Romania, potrivit topului Forbes Romania 500 Miliardari, care va fi lansat luni.

Astfel, primul loc este ocupat de Patriciu cu o avere de 2,1 - 2,2 miliarde de euro, mai putin cu 100 de milioane de euro fata de anul trecut, arata Forbes.

Locul doi este ocupat de Frank Timis, investitor in extractia petroliera si minereuri, in domeniul farmaceutic si in cercetare. Averea sa se ridica la 1,2 - 1,3 miliarde de euro.

Ioan Niculae se claseaza pe locul trei cu aproape un miliard de euro. Dan Grigore Adamescu a scazut cu un loc, ocupand in 2011 locul patru cu 900 - 950 de milioane de euro.

Fostul tenismen Ion Tiriac are o avere de 700-750 milioane de euro si s-a clasat de abia pe locul cinci.

Toti cei 500 de bogatasi romani aflati in clasamentul Forbes au impreuna peste 25 de miliarde de euro, mai putin cu vreo 3 miliarde de euro fata de anul trecut.

Top 500 Forbes Romania este realizat tinand cont de datele Ministerului de Finante si Registrului Comertului. mai mult


Sambata, 15 Octombrie 2011, ora 16:54

19 comentarii
Dinu Patriciu: Nu mi-as tine averea nici in lei, nici in euro

Dinu Patriciu: Nu mi-as tine averea nici in lei, nici in euro

Omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat ca el nu are incredere sa-si depoziteze averea in lei sau euro, desi guvernatorul Bancii Nationale Romane (BNR) a transmis investitorilor sa aiba incredere in moneda nationala.

"In lei nu, chiar daca acum este o varianta de castig, pe termen scurt. Si nici in euro. In primul rand, dolarul", a mentionat omul de afaceri. In plus, el considera ca leul ar trebui raportat la dolar, pentru ca aceasta este moneda de referinta.

"Se vorbeste de volatilitate, dar nu e volatilitatea dolarului, ci a celorlalte valute fata de dolar, care ramane etalonul, atata timp cat comertul international, in ceea mai mare parte, este in dolari. De aceea, SUA isi permit sa tipareasca bani, ceea ce Europa nu isi poate permite", a declarat Dinu Patriciu pentru The Money Channel.

Miliardarul a raspuns acuzatiilor facute de BNR la adresa lui. Oficialii BNR au sustinut recent ca omul de afaceri ar face declaratii nefondate. "Da, cred ca a fost pentru prima oara cand BNR a polemizat cu o persoana particulara. Dar asta nu este un motiv de mandrie. Mi se pare destul de hilar", a mentionat Dinu Patriciu.

El si-a exprimat din nou convingerea ca ar trebui sa ne aliniem la standardele internationale si ca ar trebui infiintata o organizatie independenta care sa reglementeze sistemul financiar, iar BNR ar trebui sa se ocupe strict de politica monetara, nu si de controlul sistemului bancar.

Intrebat daca zona euro va putea fi salvata, omul de afaceri a... mai mult


Joi, 13 Octombrie 2011, ora 12:12

10 comentarii
Top 300 Capital: Vezi cum s-a schimbat topul bogatilor Romaniei, in an de criza

Top 300 Capital: Vezi cum s-a schimbat topul bogatilor Romaniei, in an de criza

Ion Tiriac, Dinu Patriciu si Ioan Nicolae ocupa primele trei pozitii ale Topului 300 Cei mai bogati romani, realizat de revista Capital.

Ion Tiriac s-a mentinut pe primul loc pentru al doilea an consecutiv, in ciuda faptului ca averea sa a fost diminuata de criza economica, potrivit Capital. Astfel, averea omului de afaceri a fost evaluata la 1,5 - 1,6 miliarde de euro.

Pe locul al doilea se afla Dinu Patriciu, cu o avere evaluata la 1,4 - 1,45 de miliarde euro, in timp ce Ioan Nicolae ar avea, potrivit Top 300, o avere de 1,25 - 1,4 miliarde de euro.

Averile insumate ale celor 300 de bogati din Romania ajung la aproximativ 30 de miliarde de euro, echivalentul a 25,9 la suta din produsul intern brut.

Un numar de 169 de milionari au inregistrat, pentru anul 2009, scaderi ale averilor, in timp ce 40 au iesit din top si numai 38 au reusit sa ramane pe aceeasi pozitie ca in anul precedent.

Top 10 este completat de Familia Adamescu (1,2 - 1,3 miliarde euro), Camelia si Corina Voiculescu (1 - 1,1 miliarde euro), Sorin Ovidiu Vintu (800 - 850 milioane euro), Frank Vasile Timis (600 - 650 milioane euro), Fratii Cristescu (580 - 640 milioane euro), Fratii Micula (580 - 620 milioane euro) si Gabriel Valentin Comanescu (550 - 600 milioane euro).

Bucurestiul ramane orasul cu cei mai multi milionari romani, 120, care, in total, au o avere de 16 miliarde de euro. Pe locul al doilea, cu 21 de persoane si o avere cumulata a averilor de 1,05 miliarde de euro, se afla... mai mult


Duminica, 17 Octombrie 2010, ora 12:06

16 comentarii
Vlad Filat intra in topul celor mai bogati oameni din R. Moldova

Vlad Filat intra in topul celor mai bogati oameni din R. Moldova

Cei mai bogati oameni din Republica Moldova sunt Gabriel Stati, Vladimir Plahotniuc si Vlad Filat, arata un clasament citat de agentia de presa rusa Rosbalt.

Averea miliardarilor moldoveni din top 5 este cuprinsa intre 1 miliard si 2,5 miliarde de dolari SUA. Oleg Voronin, fiul fostului presedinte moldovean, nu intra in acest top, relateaza Unimedia.

Primul in clasamentul celor mai bogati oameni din Republica Moldova este Gabriel Stati. El ar fi castigat din afacerile cu petrol 2,5 miliarde de dolari.

Pe al doilea loc se pozitioneaza Vladimir Plahotniuc, a carui avere este estimata la 2 miliarde de dolari. El ar avea afaceri in domeniile petrolier, financiar-bancar, hotelier si mass-media.

Pozitia a treia este ocupata de prim-ministrul Vlad Filat. Potrivit agentiei ruse, premierul moldovean ar detine o afacere comuna cu miliardarul roman Dinu Patriciu. Averea lui Filat este estimata la 1,2 miliarde de dolari.

Pe locul patru se situeaza Valeriu Pasat, fostul sef al securitatii moldovenesti si ex-consilier pe relatii externe al sefului "RAO EAS" din Rusia. Cele 1,1 miliarde de dolari pe care le detine Pasat i-ar fi castigat din comertul cu gaze naturale, titei si energie electrica, informeaza Rosbalt.

Locul cinci il detine fostul vicepresedinte al companiei ruse "Lukoil", Nicolae Ciornai, cu o avere de un miliard de dolari.

Oleg Voronin, fiul fostului presedinte comunist, are o avere de doar 0,7 miliarde de dolari si nu a intrat in clasamentul primilor... mai mult


Miercuri, 21 Iulie 2010, ora 13:55

1 comentariu

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Au furat 60 de hamburgeri in fundul gol si au lasat o dara de ardei rosu in urma
  2. Un copac cat o padure (Galerie foto)
  3. O boala "record mondial": Medicii au scos 232 de dinti din gura unui adolescent
  4. Faza zilei: Dansul nebunesc al unui batran simpatic (Video)
  5. Nunta care a uimit o lume intreaga: Un baiat de 9 ani si o femeie de 62
  6. Fenomen spectaculos la Mamaia, deasupra lacului Siutghiol (Foto)
  7. Aparatul care-ti calca singur hainele in doar 10 minute
  8. Modul bizar prin care un barbat vrea sa devina o celebritate mondiala (Video)
  9. Fototeca de aur: Sapte regi intr-un cliseu si alte momente inedite (Galerie foto)
  10. Pomul lui Matusalem a renascut, dupa doua milenii