diplome licenta spiru haret

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Au inceput inscrierile la Universitatea Spiru Haret

Au inceput inscrierile la Universitatea Spiru Haret

Universitatea Spiru Haret a inceput inscrierile pentru anul universitar 2015-2016 la programele de licenta si master.

Vino pana pe 30 septembrie 2015 cu diploma de bacalaureat sau adeverinta echivalenta, impreuna cu celelalte documente necesare, si inscrie-te la unul dintre cele 100 de programe de licenta ale Universitatii Spiru Haret.

Daca vrei sa-ti continui studiile, cele 15 facultati din Bucuresti, Brasov, Constanta, Craiova, Campulung Muscel si Ramnicu Valcea iti mai pun la dispozitie 46 de programe de masterat din 18 domenii de studiu si 98 de programe postuniversitare de formare si dezvoltare continua.

De ce sa te inscrii la Universitatea Spiru Haret?

Gradul de insertie pe piata muncii de peste 62%, oportunitatile create pentru studenti, dotarile moderne si taxele "prietenoase" sunt doar cateva dintre motivele pentru care, an de an, Universitatea Spiru Haret este cea mai buna optiune pentru viitorii studenti.

Facilitam comunicarea cu studentii prin intermediul platformei de e-learning Blackboard, care ofera acces la informatii relevante, si dezvoltam constant oportunitati de mobilitate internationala in cadrul programului ERASMUS, atat pentru studenti, cat si pentru profesori.

Cum te sustinem?

Studentii nostri sunt sprijiniti pe parcursul anilor de studiu in privinta deciziilor profesionale, prin Centrul de Consiliere si Orientare in Cariera, avand simultan ocazia de a efectua stagii de practica si internship-uri in baza parteneriatelor... mai mult


Marti, 28 Iulie 2015, ora 09:00

9 comentarii
Scandalul diplomelor de la Spiru ia amploare - Cum risti sa fii dat afara dupa ani de profesat

Scandalul diplomelor de la Spiru ia amploare - Cum risti sa fii dat afara dupa ani de profesat

Scandalul diplomelor de la Spiru Haret, izbucnit in 2009, este departe de a fi rezolvat, afectand in prezent inclusiv absolventii celei mai recente promotii, dar si pe cei din promotiile vechi, indiferent de forma studiilor urmate.

In 2009, Ecaterina Andronescu, ministru al Educatiei la acea vreme, anunta ca formele de invatamant la distanta si fara frecventa ale unor specialitati ale Universitatii "Spiru Haret" nu sunt autorizate, deschizand astfel o cutie a Pandorei umflata de valurile succesive de zeci de mii de absolventi.

Ministerul si Universitatea s-au acuzat reciproc, fara a fi avansata insa nicio solutie concreta pentru rezolvarea unei situatii care a capatat accente grave, in contextul in care pune in pericol locul de munca al fostilor studenti.

Pentru a-si primi diplomele, multi dintre acestia au ales calea tribunalului.

Aici, Universitatea Spiru Haret este parata, iar Ministerul Educatiei este chemat in garantie, au precizat avocatii Decalex pentru Ziare.com. In cazul casei de avocatura Declalex, rata de succes este de 90%.

Pana acum, ce s-a pierdut pe fond s-a castigat in recurs, insa procentul de 10% ramane valabil intrucat nu functioneaza precedentul judiciar, au adaugat avocatii.

"Cei care au terminat promotia 2009 au fost an de sacrificiu si nu si-au primit diplomele, acestia obtinandu-le doar pe calea instantei de judecata. Acest conflict insa a degenerat, iar la ora actuala afecteaza toate promotiile de studenti ai Universitatii care au... mai mult


Joi, 26 Septembrie 2013, ora 07:27

11 comentarii
Spiru Haret intra in legalitate: Absolventii din 2009 isi primesc diplomele de licenta

Spiru Haret intra in legalitate: Absolventii din 2009 isi primesc diplomele de licenta

Universitatea "Spiru Haret" a anuntat ca de luni se vor elibera diplomele pentru o parte din absolventii licentiati in 2009, dupa ce mii de absolventi au stat, doi ani, fara diplome si fara sa stie daca vor primi vreuna.

Potrivit unui anunt postat vineri pe site-ul oficial al Universitatii "Spiru Haret", din aceasta saptamana se elibereaza diplomele pentru absolventii care au sustinut licenta in sesiunea iunie - iulie 2009, scrie Adevarul.

Acestia ramasera cu situatia in aer dupa ce Ministerul Educatiei a anuntat ca mai multe specializari absolvite de ei nu erau acreditate sau autorizate, in primul rand cele de la forma de invatamant la distanta.

In vara anului trecut, Universitatea a venit cu initiativa de a-i pune pe absolventii in cauza sa sustina inca o data examenul de licenta, insa reprezentantii Ministerului Educatiei n-au fost de acord. De atunci si pana acum nu s-a mai stiut nimic de soarta acestor diplome, motiv pentru care in tara absolventii au incercat sa obtina o rezolvare prin instanta.

Nu toti absolventii cu licenta in 2009 isi vor primi acum diplomele. Dupa cum se precizeaza in anunt, vor fi eliberate diplome pentru 49 de specializari, insa, cu cateva exceptii, numai pentru absolventii formelor de invatamant la zi sau cu frecventa redusa.

Pentru invatamant la distanta (ID), unde intra majoritatea absolventilor universitatii, sunt doar cinci specializari pentru care se vor elibera diplome: Limba si literatura romana, Istorie, Finante - Banci,... mai mult


Luni, 07 Martie 2011, ora 14:37

5 comentarii
Peste 15.000 de absolventi Spiru Haret raman cu diplome nerecunoscute

Peste 15.000 de absolventi Spiru Haret raman cu diplome nerecunoscute

Absolventii Universitatii "Spiru Haret" care nu au inca o diploma de licenta valabila mai au de asteptat pentru organizarea unei noi sesiuni de examinare.

Reprezentantii Universitatii "Spiru-Haret" nu au primit inca niciun raspuns de la Ministerul Educatiei si spun ca, cel mai probabil, nu va mai fi organizata o sesiune extraordinara de licenta pentru aceste serii de studenti, scrie Romania Libera .

Aproximativ 15.000 de absolventi ai specializarilor neacreditate de la USH raman cu diplomele de licenta nerecunoscute, dupa ce a fost amanata sesiunea de reexaminari, nivel licenta. USH a renuntat la examenele de relicentiere pana cand Ministerul Educatiei va adopta un act normativ, care sa specifice clar conditiile de examinare a absolventilor.

"Suntem in asteptarea acestei clarificari a situatiei. Documentul care e in vigoare, Ordonanta 10, specifica ca absolventii care au situatia aceasta, privitoare la formele de invatamant care nu au fost recunoscute de minister, au la dispozitie patru ani pentru a-si solutiona aceasta problema. Patru ani inseamna opt sesiuni pentru ca este una in februarie si una in iunie, sesiunile care sunt cele regulare", a declarat purtator de cuvant al USH, Corneliu Toader.

Totusi, conducerea USH recunoaste ca organizarea sesiunii speciale pentru relicentierea absolventilor, programata in perioada 15-30 septembrie, nu era sustinuta de legislatia in vigoare.

"Nu stiu daca se va mai apela la sesiuni extraordinare. Deci ideea pe care a... mai mult


Luni, 20 Septembrie 2010, ora 23:59

4 comentarii
Alte articole despre: diplome nerecunoscute spiru haret
Relicentiere la "Spiru Haret": Testul grila este acelasi ca anul trecut!

Relicentiere la "Spiru Haret": Testul grila este acelasi ca anul trecut!

La Filiala Galati a Universitatii Spiru Haret, cel putin la specializarea Psihologie, testele grila pe care le-au primit candidatii de la examenul de licenta din 2010 sunt identice cu cele din 2009.

"Pentru relicentierea care ar fi trebuit sa aiba loc in a doua jumatate a lunii septembrie am fost sfatuita de doamnele de la secretariatul facultatii sa invat dupa testele grila date celor care au intrat in licenta in vara acestui an. Am constatat cu surprindere ca sunt identice cu cele din 2009, dupa care am dat eu licenta. Nu s-a modificat nimic in fondul lor, doar le-au amestecat putin. Deci unde-i reforma? De ce acestor absolventi li se recunosc diplomele, iar noua nu?", se intreaba Catia Grosu, invatator la Scoala 25 din Galati, absolventa din 2009 a specializarii "Psihologie", pentru Adevarul.

Absolventa spune ca nu intelege de ce absolventilor "Spiru" li se recunosc diplomele in absolut toate domeniile, mai putin in invatamant. "Probabil ca nu suntem noi prea uniti, sa le dovedim ca n-au dreptate. Si nici nu avem bani sa-i dam in judecata", mai spune Catia Grosu.

Ar fi totusi o modificare: studentii din ultimul an (2010) au fost trecuti de la forma de invatamant ID la invatamant de zi, contra unei taxe de scolarizare mai mari.

Contactata telefonic, conducerea Filialei locale Galati a Universitatii a refuzat sa comenteze subiectul. mai mult


Vineri, 17 Septembrie 2010, ora 15:18

1 comentariu
Scandalul licentelor de la Universitatea Spiru Haret se prelungeste

Scandalul licentelor de la Universitatea Spiru Haret se prelungeste

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, se confrunta cu o noua problema aparuta in invatamantul romanesc: in ce masura este legala sustinerea inca o data a examenelor de licenta de catre absolventii cursurilor de invatamant la distanta de la Universitatea Spiru Haret?

Dupa ce, in urma cu cateva zile, purtatorul de cuvant al Universitatii Spiru Haret, Corneliu Toader, a declarat ca institutia de invatamant superior va organiza o sesiune speciala a examenului de licenta, in perioada 15-30 septembrie, oficiali din Ministerul Educatiei au declarat ca nu exista o baza legala pentru aceasta reexaminare.

Reexaminarea pentru licente la Spiru Haret, sub semnul intrebarii (Video)

Scandalul de la Universitatea Spiru Haret nu este nou, dar el a reizbucnit odata cu aceasta decizie a conducerii universitatii, de a relua examenele de licenta controversate.

Fostii ministri ai Educatiei au opinii diferite in privinta reexaminarii cu pricina.

In opinia fostului ministru Mircea Miclea, absolventii de la USH ar trebui sa sustina un nou examen de licenta, chiar daca l-au mai dat. "Diplomele celor de la specializarile neacreditate sunt problematice. Multi dintre absolventi au fost respinsi la examenul de titularizare. Ar trebui sa le dea doi ani absolventilor ca sa-si valideze diplomele", a declarat Miclea citat de Adevarul.

In schimb, Ecaterina Andronescu sustine ca decizia USH de a organiza o noua sesiune de licenta este "o nebunie". "Ei practic anuleaza licentele din... mai mult


Sambata, 07 August 2010, ora 22:01

1 comentariu
Reexaminarea pentru licente la Spiru Haret, sub semnul intrebarii (Video)

Reexaminarea pentru licente la Spiru Haret, sub semnul intrebarii (Video)

Desi Universitatea "Spiru Haret" anunta o noua sesiune de licenta pentru circa 15.000 de absolventi care au terminat programe neacreditate in perioada 2005-2008, reprezentantii Ministerului Educatiei spun ca aceste noi examene sunt inutile.

"Au urmat programe inexistente(...)Nu exista act legislativ care sa sustina o relicentiere", a declarat pentru Realitatea.net Gabriel Ispas, director general Juridic si Control.

Cu toate acestea, conducerea Universitatii "Spiru Haret" sustine ca are aprobarea MEC pentru o noua sesiune de licenta in perioada 15-30 septembrie 2010, care va duce la recunoasterea acestor diplome.

"E vorba de certitudine, pentru ca in conformitate cu ordonanta 10 aceasta diploma va fi emisa cu toate prerogativele, drepturile si competentele care ii vor permite sa fie agreata si acceptata legal de toate forumurile de angajatori din Romania", a declarat Corneliu Toader, purtator de cuvant Universitatea "Spiru Haret" pentru sursa citata.

Reprezentantii Ministerului Educatiei sustin insa ca Universitatea Spiru Haret a solicitat aprobarea organizarii unei sesiuni de licenta si nu a unei reexaminari.

Mai mult, ei spun ca deocamdata nu exista din punct de vedere legal termenul de relicentiere. Astfel, organizarea unui nou examen de licenta pentru studentii care au sustinut deja examen nu este sustinut prin niciun act legislativ in vigoare.

Surse din Ministerul Educatiei au declarat insa pentru Realitatea.net ca este in lucru in acest moment o noua... mai mult


Joi, 05 August 2010, ora 17:34

3 comentarii
Absolventii de la Spiru Haret mai dau o data licenta

Absolventii de la Spiru Haret mai dau o data licenta

Multi dintre absolventii Universitatii Spiru Haret sunt nevoiti sa mai dea inca o data licenta. Ei au primit instiintari de la facultate prin care sunt anuntati ca trebuie sa repete examenul.

Reprezentantii Spiru Haret au trimis e-mailuri celor care au absolvit in anii 2008, 2009 si februarie 2010, prin care sunt chemati sa sustina un nou examen de licenta, luna viitoare, informeaza Libertatea.

Acestia sustin ca reexaminarea, care nu se plateste, e necesara din cauza neintelegerilor dintre universitate si Ministerul Educatiei.

Potrivit Ordonantei Guvernului 10/2009, absolventii formelor de invatamant FR si ID din anii 2008-2009 nu au diplomele recunoscute, daca examenul de licenta nu a fost sustinut in conditiile respectivei ordonante. Cei care vor promova noul examen vor obtine diploma recunoscuta de minister, se arata in anuntul universitatii.

Absolventii sustin ca li se pare absurda solicitarea Universitatii Spiru Haret.

"Am ramas socat cand am primit un e-mail de la facultate prin care mi se cerea sa vin sa mai dau o data licenta. Sunt absolvent la Relatii Internationale, am dat licenta in 2009 si am promovat cu nota 9. Mi se pare absurd sa mai sustin examenul o data, pentru ca acela dat anul trecut nu este valabil", a marturisit revoltat un tanar absolvent. mai mult


Joi, 05 August 2010, ora 08:07

26 comentarii
147.000 de romani sunt licentiati la Spiru Haret

147.000 de romani sunt licentiati la Spiru Haret

Din 2003 pana in 2009, Universitatea Spiru Haret a licentiat 147.000 de studenti, arata evidenta diplomelor eliberate, care a ajuns in mainile echipei Corpului de control de la Ministerul Educatiei.

"Reprezentantii Universitatii Spiru Haret i-au tinut astazi o ora cu ochii pe pereti pe inspectorii ministerului, care au fost trimisi in control. Inspectorii au solicitat baza de date pentru a putea afla, pe fiecare facultate, cati studenti au fost inmatriculati, dar li s-a dat doar ordinul de inmatriculare la nivelul intregii universitati.

Deci, nu ne-au dat tocmai acele acte de care avem nevoie pentru a stabili cati absolventi trebuie examinati din nou", a declarat ministrul Ecaterina Andronescu, pentru Gandul.

Pana la urma s-a descoperit ca in 2003 s-au eliberat 5.700 de diplome de licenta, in 2004 - 5.000; in 2005 - 6.000; in 2006 - 10.000, in 2007 - 15.000, iar in 2008 - 50.000 de diplome.

La cele 91.000 de diplome de licenta eliberate pana in prezent se adauga inca 56.000, pe care Universitatea Spiru Haret le-a solicitat pentru 2009, dar are nu au fost aprobate de catre Ministerul Educatiei.

Universitatea Spiru Haret a dat in judecata Executivul si Ministerul Educatiei pentru promovarea HG 749/2009, care cuprinde lista facultatilor din Romania acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu, a declarat, luni, purtatorul de cuvant al institutiei, George Nicolau.

In HG 749 nu a fost trecuta si Universitatea Spiru Haret, astfel ca aceasta nu poate... mai mult


Luni, 20 Iulie 2009, ora 21:55

27 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba