diplome valabile spiru haret

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Scandalul diplomelor de la Spiru ia amploare - Cum risti sa fii dat afara dupa ani de profesat

Scandalul diplomelor de la Spiru ia amploare - Cum risti sa fii dat afara dupa ani de profesat

Scandalul diplomelor de la Spiru Haret, izbucnit in 2009, este departe de a fi rezolvat, afectand in prezent inclusiv absolventii celei mai recente promotii, dar si pe cei din promotiile vechi, indiferent de forma studiilor urmate.

In 2009, Ecaterina Andronescu, ministru al Educatiei la acea vreme, anunta ca formele de invatamant la distanta si fara frecventa ale unor specialitati ale Universitatii "Spiru Haret" nu sunt autorizate, deschizand astfel o cutie a Pandorei umflata de valurile succesive de zeci de mii de absolventi.

Ministerul si Universitatea s-au acuzat reciproc, fara a fi avansata insa nicio solutie concreta pentru rezolvarea unei situatii care a capatat accente grave, in contextul in care pune in pericol locul de munca al fostilor studenti.

Pentru a-si primi diplomele, multi dintre acestia au ales calea tribunalului.

Aici, Universitatea Spiru Haret este parata, iar Ministerul Educatiei este chemat in garantie, au precizat avocatii Decalex pentru Ziare.com. In cazul casei de avocatura Declalex, rata de succes este de 90%.

Pana acum, ce s-a pierdut pe fond s-a castigat in recurs, insa procentul de 10% ramane valabil intrucat nu functioneaza precedentul judiciar, au adaugat avocatii.

"Cei care au terminat promotia 2009 au fost an de sacrificiu si nu si-au primit diplomele, acestia obtinandu-le doar pe calea instantei de judecata. Acest conflict insa a degenerat, iar la ora actuala afecteaza toate promotiile de studenti ai Universitatii care au... mai mult


Joi, 26 Septembrie 2013, ora 07:27

11 comentarii
TV Ziare.com: Cum isi pot recastiga absolventii de la Spiru Haret drepturile?

TV Ziare.com: Cum isi pot recastiga absolventii de la Spiru Haret drepturile?

Absolventii de la Universitatea Spiru Haret carora nu le sunt eliberate diplomele sau carora nu le sunt recunoscute studiile pot da in judecata Universitatea, dar si Ministerul, pentru a-si recastiga drepturile.

Reclamantii au mari sanse de a castiga procesele, spun reprezentantii Casei de Avocatura Coltuc. Monica Robu, avocat la Casa de Avocatura Coltuc, a raspuns cititorilor Ziare.com despre optiunile pe care le au absolventii care s-au trezit fara diplome si cu banii luati, in urma neglijentei ministerului.

Urmareste AICI inregistrarea emisiunii cu avocatul Monica Robu

Universitatea Spiru Haret si Ministerul Educatiei pierd proces dupa proces cu absolventii universitatii, carora nu li se elibereaza diplomele sau carora nu le sunt recunoscute actele de studii. Acestia s-au adresat in masa instantelor de judecata, iar procesele sunt castigate, deoarece in culpa sunt deopotriva Universitatea si Ministerul Educatiei.

"In ultimele saptamani, am avut tot mai multi clienti care se plang de faptul ca universitatea Spiru Haret nu elibereaza diplome de licenta sau nu li se recunosc diplomele obtinute, este vorba despre cei care au absolvit in 2008-2009. Foarte multi dintre ei sunt angajati sau au inceput chiar si mastere pe baza diplomelor", a declarat Monica Robu.

Aceasta spune ca procesele deschide de absolventi sunt castigate, in conditiile in care acestia au un contract de studii in care se precizeaza ca unversitatea are facultati acreditate, iar Ministerul... mai mult


Miercuri, 03 Noiembrie 2010, ora 18:01

20 comentarii
Peste 15.000 de absolventi Spiru Haret raman cu diplome nerecunoscute

Peste 15.000 de absolventi Spiru Haret raman cu diplome nerecunoscute

Absolventii Universitatii "Spiru Haret" care nu au inca o diploma de licenta valabila mai au de asteptat pentru organizarea unei noi sesiuni de examinare.

Reprezentantii Universitatii "Spiru-Haret" nu au primit inca niciun raspuns de la Ministerul Educatiei si spun ca, cel mai probabil, nu va mai fi organizata o sesiune extraordinara de licenta pentru aceste serii de studenti, scrie Romania Libera .

Aproximativ 15.000 de absolventi ai specializarilor neacreditate de la USH raman cu diplomele de licenta nerecunoscute, dupa ce a fost amanata sesiunea de reexaminari, nivel licenta. USH a renuntat la examenele de relicentiere pana cand Ministerul Educatiei va adopta un act normativ, care sa specifice clar conditiile de examinare a absolventilor.

"Suntem in asteptarea acestei clarificari a situatiei. Documentul care e in vigoare, Ordonanta 10, specifica ca absolventii care au situatia aceasta, privitoare la formele de invatamant care nu au fost recunoscute de minister, au la dispozitie patru ani pentru a-si solutiona aceasta problema. Patru ani inseamna opt sesiuni pentru ca este una in februarie si una in iunie, sesiunile care sunt cele regulare", a declarat purtator de cuvant al USH, Corneliu Toader.

Totusi, conducerea USH recunoaste ca organizarea sesiunii speciale pentru relicentierea absolventilor, programata in perioada 15-30 septembrie, nu era sustinuta de legislatia in vigoare.

"Nu stiu daca se va mai apela la sesiuni extraordinare. Deci ideea pe care a... mai mult


Luni, 20 Septembrie 2010, ora 23:59

4 comentarii
Alte articole despre: diplome nerecunoscute spiru haret
Licenta la Spiru Haret - diploma recunoscuta in instanta

Licenta la Spiru Haret - diploma recunoscuta in instanta

O absolventa de la Universitatea "Spiru Haret" a reusit sa obtina, in instanta, recunoasterea diplomei de licenta.

In urma deciziei definitive si irevocabile, femeii i-a fost eliberata o adresa din care sa rezulte ca diploma de licenta este recunoscuta oficial,informeaza Adevarul.

Femeia lucreaza ca functionar public la Inspectoratul Teritorial de Munca Arges si a participat la un concurs de promovare profesionala, castigand un post de inspector de munca clasa I, grad superior treapta I.

Inspectoratul a refuzat insa numirea pe post, pe motiv ca diploma nu este recunoscuta, asa ca femeia a dat in judecata Ministerul Educatiei si a castigat.

Scandalul licentelor de la Universitatea Spiru Haret se prelungeste

Scandalul privind Universitatea Spiru Haret s-a declansat din 2009, cand ministrul Ecaterina Andronescu a cerut o ancheta cu privire la numarul mare de diplome eliberate intr-un an de aceasta institutie, aproape 50.000.

Licenta la Spiru Haret: Vezi conditiile impuse de Ministerul Educatiei

Aceasta a sustinut ca Universitatea nu avea dreptul sa elibereze diplome de licenta pentru formele de invatamant la distanta si la frecventa redusa, pe motiv ca nu au fost acreditate.

Recent, universitatea a decis ca absolventii care au terminat facultatea la aceste forme de invatamant sa sustina din nou licenta pentru ca actul sa fie valabil. mai mult


Miercuri, 11 August 2010, ora 09:04

6 comentarii
Absolventii de la Spiru Haret mai dau o data licenta

Absolventii de la Spiru Haret mai dau o data licenta

Multi dintre absolventii Universitatii Spiru Haret sunt nevoiti sa mai dea inca o data licenta. Ei au primit instiintari de la facultate prin care sunt anuntati ca trebuie sa repete examenul.

Reprezentantii Spiru Haret au trimis e-mailuri celor care au absolvit in anii 2008, 2009 si februarie 2010, prin care sunt chemati sa sustina un nou examen de licenta, luna viitoare, informeaza Libertatea.

Acestia sustin ca reexaminarea, care nu se plateste, e necesara din cauza neintelegerilor dintre universitate si Ministerul Educatiei.

Potrivit Ordonantei Guvernului 10/2009, absolventii formelor de invatamant FR si ID din anii 2008-2009 nu au diplomele recunoscute, daca examenul de licenta nu a fost sustinut in conditiile respectivei ordonante. Cei care vor promova noul examen vor obtine diploma recunoscuta de minister, se arata in anuntul universitatii.

Absolventii sustin ca li se pare absurda solicitarea Universitatii Spiru Haret.

"Am ramas socat cand am primit un e-mail de la facultate prin care mi se cerea sa vin sa mai dau o data licenta. Sunt absolvent la Relatii Internationale, am dat licenta in 2009 si am promovat cu nota 9. Mi se pare absurd sa mai sustin examenul o data, pentru ca acela dat anul trecut nu este valabil", a marturisit revoltat un tanar absolvent. mai mult


Joi, 05 August 2010, ora 08:07

26 comentarii
Decizia in procesul "Spiru Haret" va fi data vineri

Decizia in procesul "Spiru Haret" va fi data vineri

Curtea de Apel Bucuresti a stabilit ca se va pronunta vineri, 14 august, pe fondul procesului deschis de Universitatea Spiru Haret pentru suspendarea Hotararii de Guvern care nu ii permite sa organizeze admitere.

Instanta a luat in discutie, marti, exceptiile invocate de Guvern si sustinute de Ministerul Educatiei.

In plus fata de exceptia invocata la termenul anterior, pe 6 august, Executivul a ridicat si exceptia lipsei calitatii procesuale active, Guvernul sustinand ca Universitatea Spiru Haret nu este cuprinsa in hotararea atacata, astfel incat actiunea in instanta nu se justifica.

Ministerul Educatiei a sustinut, la proces, ca Aurelian Bondrea nu ar fi fost numit legal in functia de presedinte al Spiru Haret, exceptia fiind respinsa, pe motiv ca nu influenteaza fondul cauzei.

Tot vineri, instanta se va pronunta pe exceptiiile ramase.

Marti, reprezentantii Spiru Haret au adus mai multe hotarari judecatoresti definitive in care Bondrea apare ca reprezentant al institutiei.

Procesul deschis de Universitatea Spiru Haret pentru suspendarea HG, care nu ii permite aceasteia sa organizeze admitere, s-a amanat, pe 6 august, pana marti, deoarece Executivul a sustinut ca Aurelian Bondrea nu are calitatea de rector si nu poate reprezenta Universitatea.

Astfel, la proces, Guvernul, prin reprezentantii sai, a sustinut ca Bondrea nu este recunoscut ca rector in relatia cu ministerul Educatiei. Acestia sustin ca actiunea nu ar fi valabila, pentru ca a fost... mai mult


Marti, 11 August 2009, ora 13:50

3 comentarii
Procesul "Spiru Haret" s-a amanat

Procesul "Spiru Haret" s-a amanat

Procesul deschis de Universitatea "Spiru Haret" pentru suspendarea HG, care nu ii permite aceasteia sa organizeze admitere, s-a aminat, joi, pana pe 11 august, deoarece Executivul a sustinut ca Aurelian Bondrea nu are calitatea de rector si nu poate reprezenta Universitatea,

Astfel, la proces, Guvernul, prin reprezentantii sai, a sustinut ca Bondrea nu este recunoscut ca rector in relatia cu Ministerul Educatiei. Acestia sustin ca actiunea nu ar fi valabila, pentru ca a fost semnata in numele Universitatii de catre Bondrea. Mandatele avocatilor au fost semnate tot de Bondrea, au mai aratat reprezentantii Guvernului.

Ministerul Educatiei a fost de acord cu sustinerile Guvernului.

Pe 11 august, avocatii "Spiru Haret" trebuie sa aduca dovezi privind calitatea de rector si de presedinte a lui Bondrea.

Reprezentantii Universitatii "Spiru Haret" sustin, in actiunea depusa la Curtea de Apel Bucuresti, ca prin HG 749/2009, a carei suspendare o cer in instanta, Guvernul le-a incalcat dreptul la proprietate si dreptul la autonomie universitara.

Ce solicita reprezentantii Universitatii "Spiru Haret"

Reprezentantii Universitatii Spiru Haret au cerut suspendarea executarii HG 749/2009 care le interzice organizarea exemenului de admitere pentru 2009-2010, pe motiv ca "se incalca principiul constitutional al autonomiei universitare si dreptul fundamental al oricarei persoane la respectarea proprietatii private", potrivit actiunii depuse in instanta.

Mai mult, in... mai mult


Joi, 06 August 2009, ora 14:30

1 comentariu
Ministerul Educatiei va sesiza Parchetul in problema diplomelor de la Spiru Haret

Ministerul Educatiei va sesiza Parchetul in problema diplomelor de la Spiru Haret

Odata cu controalele pe care le face la Universitatea "Spiru Haret", Ministerul Educatiei analizeaza si caracterul juridic al posibilelor infractiuni de la institutia de invatamant, pentru a sesiza Parchetul in cazul diplomelor ilegale.

"Exista la departamentul juridic al ministerului un document de lucru in care se analizeaza caracterul juridic al faptelor comise de Spiru Haret, urmand ca, la finalizarea controalelor, sa fie sesizat Parchetul in cazul acestei institutii", a declarat consilierul ministrului educatiei, Remus Pricopie.

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, marti, ca toate diplomele emise de Universitatea "Spiru Haret" sunt valabile pana la clarificarea situatiei, insa controlul la aceasta institutie de invatamant inainteaza foarte greu, din cauza lipsei de disponibilitate a celor de acolo.

"Echipa de control nu a avut acces la toate documentele scolare, toti studentii inscrisi la diferite centre si forme de invatamant sunt cuprinsi in aceeasi baza de date si, deocamdata, nu avem datele necesare pentru a putea separa formele de studii legale, de cele nelegale. Situatia celor la care se necesita revalidarea diplomelor va fi clarificata printr-un act normativ", a spus ministrul Educatiei, care nu a mai facut nicio referire la faptul ca validarea diplomelor ar urma sa fie facuta dupa repetarea examenelor de licenta.

ARACIS reclama 40.000 de diplome ilegale

Potrivit datelor centralizate de minister, Universitatea "Spiru Haret" a... mai mult


Miercuri, 22 Iulie 2009, ora 17:57

20 comentarii
Andronescu: Diplomele celor care au absolvit formele "Spiru" legale raman valabile

Andronescu: Diplomele celor care au absolvit formele "Spiru" legale raman valabile

Diplomele de licenta ale romanilor care au absolvit formele de invatamant legale ale Universitatii "Spiru Haret" sunt valabile, a anuntat marti, ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu.

"Vreau sa adresez un mesaj celor care de buna-credinta s-au inscris si au absolvit formele legale ale Spiru Haret. Diplomele lor raman valabile, sunt valabile, respectiv pentru toate programele, in toate formele care sunt acreditate. [...] Urmand ca printr-un act normativ sa se reglementeze situatia celor care nu au absolvit forme acreditate", a declarat ministrul Educatiei.

Pe de alta parte, Ecaterina Andronescu a acuzat Universitatea "Spiru Haret" ca "nu manifesta disponibilitatea necesara pentru clarificarea situatiei propriilor studenti".

"Echipa de control nu a avut inca acces la toate documentele scolare necesare clarificarilor de care vorbeam. Datele preliminarii arata ca toti studentii inscrisi la diferite centre in care functioneaza programe de studiu in forma de zi, distanta, fara frecventa, autorizate, acreditate sau neautorizate, sunt cuprinsi in aceeasi baza de date", a afirmat ministrul Educatiei, adaugand ca astfel nu exista datele necesare pentru a separa formele de invatamant care au avut aprobare de cele care nu au avut.

Singurele cifre validate in urma controlului arata ca numarul de diplome solicitate a evoluat in fiecare an, de la aproximativ 5.000 in 2003 la 15.000 in 2007, 50.000 in 2008 si 56.000 pentru anul 2009.

Ministrul Educatiei a explicat ca o... mai mult


Marti, 21 Iulie 2009, ora 19:36

47 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Fotografia zilei: Pericolul de pe sosea - minionii ataca
  2. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  3. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  4. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  5. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  6. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  7. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  8. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  9. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  10. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii