directia nationala antifrauda fiscala

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Extragere la loteria bonurilor fiscale - Vezi suma si ziua castigatoare (Video)

Extragere la loteria bonurilor fiscale - Vezi suma si ziua castigatoare (Video)

Duminica a avut loc a doua extragere a loteriei bonurilor fiscale.

In urma extragerii, difuzate in direct de TVR, au fost declarate castigatoare bonurile de 135 de lei, din data de 23 mai.

Duminica se organizeaza a doua extragere a Loteriei bonurilor fiscale - afla la ce ora si care e premiul

La aceasta extragere au participat bonurile fiscale emise in perioada 29 martie - 31 mai 2015.

Fondul de premiere este de 1.000.000 de lei, urmand a fi acordate maximum 100 de premii.

Selectia castigatorilor este realizata in doua etape. Astfel, dupa extragerea din urne a bilelor care au desemnat luna, ziua si valoarea bonurilor castigatoare, urmeaza centralizarea bonurilor castigatoare si va fi organizata cea de a doua extragere, in cazul in care exista mai mult de 100 de bonuri castigatoare.

Depunerea cererilor de revendicare

Depunerea cererilor de revendicare se realizeaza incepand cu prima zi dupa efectuarea extragerii, timp de 30 de zile, prin depunerea in original a bonului fiscal castigator emis in perioada 29 martie - 31 mai 2015, alaturi de copia actului de identitate si de o cerere, la orice administratie fiscala din structura Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, acest termen reprezentand termen de decadere din dreptul de revendicare a premiului. Formularul cererii poate fi obtinut gratuit de la administratia fiscala la care se depune bonul fiscal sau descarcat de pe site-ul www.mfinante.ro.

Cum va fi organizata a doua extragere la loteria... mai mult


Duminica, 28 Iunie 2015, ora 17:10

3 comentarii
Duminica se organizeaza a doua extragere a Loteriei bonurilor fiscale - afla la ce ora si care e premiul

Duminica se organizeaza a doua extragere a Loteriei bonurilor fiscale - afla la ce ora si care e premiul

A doua extragere ocazionala a Loteriei bonurilor fiscale va fi organizata duminica, la ora 17.00, anunta Loteria Romana.

La aceasta extragere vor participa bonurile fiscale emise in perioada 29 martie - 31 mai 2015, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Fondul de premiere este de 1.000.000 de lei, urmand a fi acordate maximum 100 de premii. Acordarea acestui numar de este reglementata de Legea nr. 166/2015, publicata in Monitorul Oficial nr. 460 din 25 iunie 2015.

Legea de organizare a Loteriei bonurilor fiscale, promulgata de Iohannis - cum vor fi alesi castigatorii

Selectia castigatorilor va fi realizata in doua etape. Astfel, duminica, 28 iunie a.c., Loteria Romana va organiza extragerea din urne a bilelor care vor desemna luna, ziua si valoarea bonurilor castigatoare in prima etapa de selectie. Dupa centralizarea bonurilor castigatoare, va fi organizata cea de a doua extragere, determinarea celor 100 de bonuri castigatoare.

In ceea ce priveste extragerea, aceasta va fi publica si va putea fi transmisa, in direct, de catre toate televiziunile interesate, prin preluarea semnalului audio-video de la studioul Loteriei Romane.

Extragerea din 28 iunie va avea trei etape, dupa cum urmeaza:

- etapa I: se va extrage o bila, reprezentand luna emiterii bonului;
- etapa II: se va extrage o bila, reprezentand ziua emiterii bonului;
- etapa III: se vor extrage 3 bile, reprezentand valoarea bonului.

Rezultatele extragerii vor fi postate pe site-ul... mai mult


Duminica, 28 Iunie 2015, ora 09:04

2 comentarii
Inspectorii ANAF au iesit la "vanatoare" in weekend: Care sunt rezultatele

Inspectorii ANAF au iesit la "vanatoare" in weekend: Care sunt rezultatele

Inspectorii ANAF au efectuat o ampla actiune de control, in weekendul trecut, la nivel national, in cadrul careia au fost verificati 350 de contribuabili care isi desfasoara activitatea in zone cu risc fiscal.

La aceste controale au participat 495 de inspectori din cadrul celor 8 Directii Regionale de Antifrauda Fiscala (DRAF).

Selectia contribuabililor care au fost verificati a avut la baza exclusiv sesizarile primite la TelVerde si analiza de risc facuta de compartimentele de specialitate, se arata intr-un comunicat remis marti Ziare.com.

Inspectori ANAF huiduiti si amenintati: Au sunat la 112 si au plecat escortati de politisti si jandarmi

Care au fost rezultatele

au fost aplicate 465 amenzi contraventionale in valoare totala de 1.894.750 lei, "in cea mai mare parte cu ocazia verificarilor privind dotarea si utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale, respectarea disciplinei financiare, provenienta legala a marfurilor";au fost efectuate confiscari de numerar si bunuri, valoarea estimata a acestora fiind de 40.863 lei (28.870 lei numerar si 11.993 lei valoare estimata bunuri) ;a fost dispusa suspendarea activitatii unui numar de 4 agenti economici, din care 3 pentru nedotare si 1 pentru neutilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale.
De asemenea, in cadrul actiunilor de monitorizare a traficului, inspectorii DRAF Sibiu au identificat un transport de aproximativ 24 metri cubi de lemn, fara documente de provenienta.

"Subliniem faptul ca,... mai mult


Marti, 09 Iunie 2015, ora 10:10

AFP: Evaziunea fiscala distruge Romania si trage in jos economia

AFP: Evaziunea fiscala distruge Romania si trage in jos economia

Evaziunea fiscala distruge esenta Romaniei si trage in jos economia tarii, una dintre cele mai sarace din Uniunea Europeana (UE), in ciuda efortului pe care il depune pentru a recupera terenul pierdut in fata celorlalte state membre, se arata intr-o analiza AFP.

Economia subterana reprezinta o patrime din activitatea economica, iar un sfert dintre romani lucreaza la negru.

Daca aceste activitati ar fi taxate conform legii, atunci incasarile la stat s-ar dubla, se arata in analiza AFP, citata de nation.com.pk.

Parlamentul European estimeaza ca evaziunea fiscala in randul celor 28 de state membre valoreaza un trilion de euro pe an, cele mai afectate fiind Romania si Bulgaria.

Un raport recent al Comitetului Consiliului Europei impotriva spalarii capitalurilor (MONEYVAL) arata ca economia subterana reprezinta 28,4% din produsul intern brut al Romaniei in 2013, respectiv aproape 40 de miliarde de euro.

"Evaziunea fiscala, in crestere in Romania, reprezinta un risc pentru securitatea nationala", a declarat pentru AFP economistul Ionut Dumitru, presedintele Consiliului Fiscal.

Veniturile putine la buget inseamna conditii proaste in spitale, pacienti fara acces la tratamentele de baza si scoli fara caldura si apa curenta.

Ionut Dumitru sustine ca acesta este unul din lucrurile care trage in jos sistemul educational din tara noastra.

"Sacrificarea sanatatii si educatiei unui popor inseamna sacrificarea viitorului sau", a adaugat presedintele Consiliului... mai mult


Luni, 25 August 2014, ora 14:35

14 comentarii
Invitatii Ziare.com Dragos Dragoteanu: De ce intretin politicienii evaziunea fiscala?

Invitatii Ziare.com Dragos Dragoteanu: De ce intretin politicienii evaziunea fiscala?

Romania nu-si permite inca luxul de a combate acest flagel. Ar fi un privilegiu pentru ANAF (Agentia Nationala de Administrare Fiscala) sa fie lasata sa-si faca datoria. Adevarul doare uneori, dar trebuie spus. De ce este vital pentru guvernanti sa existe un grad ridicat de evaziune fiscala, premeditata sau din... obisnuinta?

Daca autoritatile ar incerca sa starpeasca hotia la nivel national, in maximum 2-3 luni, cred ca orice guvern ar trebui sa se ascunda in munti, nu numai sa se mute premierul intr-o unitate militara.

Gradul de colectare a darilor populatiei si firmelor catre stat a scazut dramatic in ultimii 5 ani. In schimb, deficitul bugetar a crescut si nevoia de lichiditati pentru visteria statului a fost acoperita lunar prin imprumuturi de peste un miliard de euro.

Pe timp de criza, poporul trebuie tinut in haturi, dar nu prea strans. Cea mai buna metoda, zic eu, este sa-l lasi mai lejer. Sa se simta relativ liber, inclusiv in privinta evaziunii fiscale.

Opinia mea este ca guvernul trage sforile administratiei publice centrale, politicienii isi ating obiectivele personale, iar cetatenii nu trebuie sa se simta agresati fiscal. Daca Directia Antifrauda nou infiintata ar fi lasata sa-si faca datoria, cred ca niciun partid nu ar mai exista pe scena politica mult timp. Motivul ar fi foarte simplu: ar disparea sponsorii.

Gandirea cetateanului de rand s-a simplificat in ultimul timp. Dovada sta faptul ca multi ani de zile niciun miting serios nu a mai avut... mai mult


Luni, 28 Aprilie 2014, ora 09:21

2 comentarii
Reducerea evaziunii fiscale in Romania? Depinde de clientii politici

Reducerea evaziunii fiscale in Romania? Depinde de clientii politici

Romania pierde zilnic 54 de milioane euro din cauza evaziunii fiscale, potrivit datelor publicate la sfarsitul primului semestru al anului in curs de catre Institutului National de Statistica. O mare parte este provocata de contrabanda cu tigari, alcool si produse energetice.

Evaziunea din intreaga economie ajunge la 15% din PIB, adica aproximativ 20 de miliarde euro, releva Consiliul Fiscal.

Daca pe langa acest fenomen se adauga munca la negru, se poate constata ca statul pierde anual peste 38 de miliarde euro. Ceea ce inseamna ca economia subterana din Romania reprezinta aproape 30% din PIB.

Deocamdata, din nou masuri

In urma cu o luna, Directia Nationala Antifrauda Fiscala isi propunea sa faca primul pas al proiectului modernizarii administratiei fiscale, demers prevazut a fi implementat pana in 2018.

Partener ii va fi unul cu greutate, Banca Mondiala, iar primele rezultate sunt asteptate la jumatatea intervalului (2015). Cel putin asa arata schita planului, facuta publica de catre Gelu Diaconu, presedintele ANAF.

In 2015, Fiscul va achizitiona un sistem- pilot de implementare a modalitatilor de administrare a veniturilor. Proiectul valoreaza 70 de milioane euro si este realizat in colaborare cu Banca Mondiala. Va oferi asistenta financiara si tehnica pentru colectarea fondurilor, tehnologie informatica, pregatire profesionala etc.

Adevaruri si evaluari de la Finante

Ministrul Finantelor, liberalul Chitoiu, recunoaste voalat ca lupta cu cei doi... mai mult


Luni, 14 Octombrie 2013, ora 09:32

Spaima evazionistilor: Cand va fi operativa Directia Antifrauda

Spaima evazionistilor: Cand va fi operativa Directia Antifrauda

Directia Nationala Antifrauda Fiscala va fi operativa in cel mult o luna, a declarat marti ministrul Finantelor Publice, Daniel Chitoiu, la conferinta de lansare a proiectului de modernizarea a administratiei fiscale, care va fi implementat, in perioada 2013-2018, in colaborare cu Banca Mondiala.

"Imi doresc ca administratia fiscala sa fie in masura sa reactioneze operativ la toate informatiile si analizele privind evaziunea fiscala si frauda fiscala. Degeaba constatam dupa luni sau ani de zile ca anumite firme au facut evaziune fiscala, mergem cu toate structurile de control ale ANAF, le verificam, stabilim impozite si taxe suplimentare, majorari si penalitati, iar sumele nu se mai incaseaza niciodata.

Evidentele fiscale sunt incarcate cu sume care nu pot fi recuperate niciodata pentru ca firmele respective ori sunt cesionate, ori nu mai au niciun fel de patrimoniu, ori actionarii sunt disparuti", a spus Chitoiu.

Oficialul MFP a subliniat ca vrea ca in noua structura sa intre oameni profesionisti, integri si onesti.

"Nu mai vreau reclamatii din partea mediului de afaceri ca merg (inspectorii Fiscului - n.red.) in control de nenumarate ori intr-o luna, o jumatate de an sau un an si verifica numai aspecte formale. Vreau ca aceasta structura sa mearga la marea evaziune fiscala si frauda fiscala si la activitatile de contrabanda.

Care este rolul Directiei Antifrauda

Rolul Directiei Antifrauda este sa schimbe comportamentul celor care au intentia sau fac... mai mult


Marti, 10 Septembrie 2013, ora 16:40

2 comentarii
Structura gigant antifrauda - cat de eficienta va fi impotriva evaziunii

Structura gigant antifrauda - cat de eficienta va fi impotriva evaziunii

Constant criticata pentru forma de organizare ineficienta, cu rezultate pe masura in ceea ce priveste evaziunea fiscala si fraudele, Agentia Nationala de Administrare Fiscala va fi supusa in perioada imediat urmatoare unui radical proces de restructurare, au anuntat oficialii.

Aceasta va presupune preluarea atributiilor Garzii Financiare, ale Directiei de supraveghere accize si operatiuni vamale din cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor si ale Unitatii de investigatii fiscale din cadrul ANAF de catre o entitate distincta, denumita Structura de Antifrauda vamala si fiscala.

Demersul este privit cu neincredere de specialistii din domeniul fiscal, care atrag atentia ca este nevoie, oricum de masuri ample pentru combaterea fenomenului care genereaza ingrijorari din ce in ce mai mari.

"Nu stiu in acest moment cum va functiona noua structura si ce va face. Daca inlocuim trei structuri cu una singura, dar care este la fel de ineficienta nu cred ca rezolvam problema. Noua structura trebuie sa poata, din plan operational, sa atace partea de evaziune fiscala, trebuie gandit la nivel strategic tot procesul, nu se rezolva de la sine problema prin aceasta actiune", a precizat Ionut Dumitru, presedintele Consiliului Fiscal, pentru Ziare.com.

Reformele necesare pornesc de la organizarea administratiilor locale, la infrastructura IT.

"Pe partea de administrare fiscala avem nevoie de o reforma foarte adanca. Trebuie regandit tot sistemul de colectare cu administratiile... mai mult


Miercuri, 20 Februarie 2013, ora 15:34

5 comentarii
Lupta Antifrauda, dusa de functionari incompetenti

Lupta Antifrauda, dusa de functionari incompetenti

Lupta impotriva fraudelor financiare din Romania este dusa de functionari incompetenti, care in loc sa isi indeplineasca atributiile pentru care sunt platiti din bani publici, sunt implicati in afaceri personale.

Un astfel de exemplu este Dragos Brezeanu, adjunct al sefului Directiei Antifrauda Fiscala (DAF) din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). Nu ar fi nicio problema ca Brezeanu este, de curand, fericitul posesor al unei limuzine noi, marca Saab, cu valoare de piata de aproape 30.000 de euro, ci ca a fost cumparata, probabil, datorita profitului de pe urma afacerii International Economic Consulting SA.

Fiind functionar public cu atributii de control si conducere, Dragos Brezeanu nu are dreptul sa fie administrator al vreunei firme private, insa, cu toate acestea, el este administrator al International Economic Consulting SA, fiind si actionar in aceasta firma cu 14% - potrivit Oficiului National al Registrului Comertului, scrie Adevarul in efitia de luni.

Printre asociatii lui Dragos Brezeanu se numara Florin Marius Volschi, care detine 19,2% din International Economic Consulting SA. Volschi este, de asemenea, director general al Grand Hotel du Boulevard SA, unde administrator si actionar este sotia sa, Clitem-nestra Gadea-Volschi, actionar si angajat al grupului de firme NIRO, condus de Dumitru Nicolae. De altfel, firma Grand Hotel du Boulevard este la randul ei controlata de grupul de firme Niro.

Adjunctul sefului DAF este si... mai mult


Luni, 08 Septembrie 2008, ora 07:30

3 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. A pictat in verde un munte inalt de 900 de metri pentru a "imbunatati feng-shui-ul" (Video)
  2. Fotografia zilei: Pericolul de pe sosea - minionii ataca
  3. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  4. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  5. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  6. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  7. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  8. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  9. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  10. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)