directii judetene sanatate publica

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Ministerul Sanatatii lanseaza in dezbatere publica proiectul de reorganizare a institutiei (Video)

Ministerul Sanatatii lanseaza in dezbatere publica proiectul de reorganizare a institutiei (Video)

Directiile de sanatate publica judetene se reorganizeaza in opt autoritati regionale, avand in subordine 34 de oficii judetene de sanatate publica, iar serviciile judetene de ambulanta, in opt servicii regionale, cu 33 de statii regionale, potrivit unui proiect al Ministerului Sanatatii (MS).

Ministerul Sanatatii a lansat in dezbatere publica, vineri seara, un proiect de hotarare de guvern privind reorganizarea institutiei. Conform notei de fundamentare a proiectului, obiectivul fundamental al restructurarii organizatorice a unor componente din sistemul de sanatate il reprezinta, in principal, intarirea capacitatii administrative a Ministerului Sanatatii.

"Prin aceasta se asigura coerenta institutionala si se eficientizeaza procesul complex de adoptare operativa a deciziilor, mecanismul de control si inspectie si implementarea in timp scurt a Strategiei Nationale de Sanatate Publica, cu scopul declarat de a creste calitatea serviciilor medicale acordate pacientilor si, implicit, gradul de satisfactie al acestora fata de modul in care functioneaza sistemul public de sanatate", se mai arata in nota.

Potrivit proiectului, in subordinea MS vor functiona vor functiona opt autoritati regionale de sanatate publica, opt servicii regionale de ambulanta, Agentia Nationala de Programe de Sanatate, Agentia Nationala de Infrastructura Sanitara, Dispozitive Medicale si Achizitii Centralizate si alte institutii publice, care vor fi infiintate prin hotarare a Guvernului.... mai mult


Sambata, 16 Martie 2013, ora 10:20

Fostul presedinte CNAS Lucian Duta: Nicolaescu pune carul inaintea boilor

Fostul presedinte CNAS Lucian Duta: Nicolaescu pune carul inaintea boilor

Fostul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate Lucian Duta s-a declarat nedumerit de intentia ministrului Sanatatii de a desfiinta si reorganiza, cel putin din primele declaratii, casele de asigurari de sanatate.

Duta a precizat ca ministrul nu a spus ce vrea sa faca mai departe si ca nu poate afirma ca desfiinteaza ceva fara spuna alteva in loc.

Nicolaescu desfiinteaza directiile de sanatate publica judetene si CAS judetene

"Nu pot sa comentez chestiunea asta, pentru ca nici macar eu n-am inteles-o, pentru ca nu spune ce vrea sa faca mai departe. Ca daca mi-ar spune ce vrea sa faca mai departe, as putea sa discut pe niste elemente rationale. Asa, ca vine cineva si spune 'Le desfiintam' si noi sa comentam... N-am ce sa comentez, ca si eu stau si ma uit sa vad ce completari va aduce la aceasta declaratie. Doar nu poti sa vii sa spui ca desfiintezi ceva fara sa pui ceva in loc.

Am vazut ce a spus, dar astea nu sunt lamuriri, ca pana pe 15 (aprilie - n.red.) nu implementeaza. Nu stiu ce sa comentez, desi cunosc sistemul, pentru ca vine cineva si spune 'Domne, inchidem'. Si mai departe comentam 'Ce?'. Va inchipuiti ca pot fi administrate cinci miliarde de euro cu toate casele judetene inchise? Haideti sa vedem daca o face, cum o face si mai ales de cand intra in vigoare", a spus Lucian Duta, pentru Ziare.com.

Sanatatea, data afara din Casa - ce parere aveti de masura anuntata de Nicolaescu? - sondaj Ziare.com

Acesta a corelat o eventuala... mai mult


Miercuri, 13 Martie 2013, ora 19:00

9 comentarii
Vasile Cepoi: Sistemul poate functiona fara directiile de sanatate daca se pune ceva in loc

Vasile Cepoi: Sistemul poate functiona fara directiile de sanatate daca se pune ceva in loc

Vasile Cepoi, consilier de stat in cadrul Cancelariei prim-ministrui, este de parere ca sistemul sanitar poate functiona fara directiile de sanatate publica judetene si casele judetene de asigurari de sanatate.

Cepoi a apreciat marti ca "sistemul poate functiona fara aceste institutii, daca se pune ceva in loc". El nu a dorit sa comenteze mai mult in legatura cu anuntul facut de ministrul Eugen Nicolaescu privitor la desfiintarea directiilor de sanatate judetene si a caselor judetene de sanatate, sustinand doar ca este necesar "un proiect de impact".

"Nu am detalii despre reorganizarea retelei de asigurari de sanatate si a directiilor de sanatate publica. Asteptam sa vedem care va fi propunerea concreta", a declarat Cepoi, cu prilejul participarii la Forumul National al Asociatiilor de Pacienti.

In legatura cu numarul angajatilor din institutiile mentionate, consilierul de stat a aratat ca in casele judetene de asigurari, inclusiv la CNAS, lucreaza aproximativ 3.300 de persoane iar in directiile de sanatate judetene, circa 5.000.

Nicolaescu desfiinteaza directiile de sanatate publica judetene si CAS judetene

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat marti ca in perioada urmatoare vor fi desfiintate directiile de sanatate publica judetene si casele judetene de asigurari de sanatate.

Prezent la Forumul National al Asociatiilor de Pacienti, Nicolaescu a afirmat ca directiile de sanatate publice judetene consuma 10% din fondul de administrare al... mai mult


Marti, 12 Martie 2013, ora 17:35

2 comentarii
Nicolaescu desfiinteaza directiile de sanatate publica judetene si CAS judetene

Nicolaescu desfiinteaza directiile de sanatate publica judetene si CAS judetene

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat ca, in urmatoarele zile, va desfiinta directiile de sanatate publica si casele judetene de asigurari de sanatate.

In urmatoarele zile urmeaza sa fie pus in dezbatere publica proiectul privind desfiintarea Caselor Judetene de Asigurari de Sanatate. Ministrul a argumentat ca masura va aduce economii la buget, potrivit B1 Tv.

Prezent la Forumul National al Asociatiilor de Pacienti, ministrul a declarat ca directiile de sanatate publice judetene consuma 10% din fondul de administrare al Ministerului Sanatatii, iar economiile care vor fi facute prin desfiintarea lor vor fi dirijate catre programele nationale de sanatate.

In plus, economiile realizate prin desfiintarea caselor judetene de asigurari vor merge catre aceste programe.

Potrivit lui Nicolaescul, 2013 va fi anul marilor schimbari in sanatate. Ministrul a punctat ca are sprijin politic pentru masurile care vor fi luate.

De exemplu, celtuielile de administrare ale Caselor judetene se ridica la aproximativ 500 de milioane de lei anual, reprezentand salarii, materiale si servicii, cheltuieli de capital, relateaza Digi 24.

D.R. mai mult


Marti, 12 Martie 2013, ora 10:41

38 comentarii
Directori demisi in urma controalelor din sistemul medical

Directori demisi in urma controalelor din sistemul medical

21 manageri de spitale si 14 directori coordonatori ai directiilor de sanatate publica au fost revocati de ministerul Sanatatii.

Decizia a venit dupa ce activitatea manageriala a directorilor coordonatori ai directiilor de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti a fost evaluata de catre o comisie constituita prin ordin al ministrului Sanatatii, transmite Mediafax.

In urma controlului, au fost revocati din functie directorii coordonatori ai DSP Alba, Arad, Arges, Botosani, Braila, Caras - Severin, Constanta, Hunedoara, Maramures, Mehedinti, Mures, Suceava, Tulcea, Vrancea. Acestia au fost inlocuiti de directori coordonatori interimari, pana la ocuparea posturilor prin concurs.

Reprezentantii ministerului au precizat ca unii dintre cei inlocuiti nu respectau Ordonanta 69/2009 care prevede ca managerii spitalelor clinice trebuie sa fie cadre medicale, iar in alte cazuri este vorba despre persoane repuse in functie dupa ce au fost eliberate abuziv.

In cazul majoritatii managerilor insa, sindicatele si personalul medical au facut sesizari ca programul de management prezentat la numirea lor in functie nu a fost respectat. mai mult


Joi, 22 Octombrie 2009, ora 19:16

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Fotografia zilei: Pericolul de pe sosea - minionii ataca
  2. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  3. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  4. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  5. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  6. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  7. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  8. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  9. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  10. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii