director spital

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
A venit scandenta: Directorii de spital cu datorii, demisi

A venit scandenta: Directorii de spital cu datorii, demisi

Ministrul Sanatatii va inlocui trei directori de spitale, ca urmare a datoriilor acumulate catre furnizori de unitatile medicale pe care le-au condus.

Potrivit legii, contractul de management si, respectiv, contractul de administrare inceteaza "in cazul existentei a trei luni consecutive de plati restante, a caror vechime este mai mare decat termenul scadent de plata, respectiv a arieratelor, conform prevederilor legale sau contractuale".

In urma unor evaluari s-a constat ca cinci dintre spitalele cu paturi din subordinea Ministerului Sanatatii au inregistrat arierate timp de 3 luni consecutiv: Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj, Spitalul CFR Constanta, Spitalul Clinic CF Iasi, Spitalul de Urgenta Sf. Pantelimon Focsani si Spitalul Comunal Vidra.

In consecinta, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, l-a demis pe managerului Spitalului de Urgenta Sf. Pantelimon Focsani, in timp ce managerul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj si managerul Spitalului Comunal Vidra si-au depus demisiile, informeaza Digi 24.

Managerii de la Spitalul CFR Constanta si Spitalul Clinic CF Iasi sunt reevaluati. Arieratele acestor unitati sunt reesalonate, potrivit ministerului. mai mult


Duminica, 10 Noiembrie 2013, ora 13:31

Directorului unui spital privat, arestat pentru inselaciune

Directorului unui spital privat, arestat pentru inselaciune

Dan Szabo, directorul Spitalului privat Athena din Timisoara, a fost arestat preventiv, joi seara, iar asistenta-sefa a unitatii este cercetata in stare de libertate. Cei doi sunt acuzati de inselaciune si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Astfel, Judecatoria Timisoara a decis arestarea preventiva pentru 29 de zile a directorului Dan Szabo, iar asitenta Claudia Dota este cercetata in libertate, cu interdictia de a parasi localitatea, a afirmat Ionela Balan, procurorul-sef al Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara, transmite Mediafax.

Cei doi sunt anchetati pentru internari fictive si trecerea in evidente a unor tratamente medicale care nu au fost facute, insa banii au fost incasati de la CJAS.

"Persoana care este directorul Spitalului Athena a fost arestata preventiv, pentru 29 de zile, in urma unei decizii a Judecatoriei Timisoara. Aceasta decizie poate fi atacata cu recurs. Cea de-a doua persoana care fusese retinuta si care este asistenta-sefa este cercetata in stare de libertate, insa nu poate parasi localitatea tot pentru 29 de zile", a lamurit Balan.

Procurorii au perchezitionat, miercuri, Spitalui Athena din Timisoara, existand suspiciuni ca angajati ai unitatii au facut internari fictive si au incasat bani de la CJAS pentru niste false tratamente.

In urma descinderilor, trei persoane au fost audiate, si anume directorul Dan Szabo, asistenta-sefa Claudia Dota si contabila spitalului. Primele doua au fost retinute pentru 24 de ore.... mai mult


Vineri, 18 Octombrie 2013, ora 11:25

Directorul si asistenta-sefa ai unui spital din Timisoara, retinuti pentru inselaciune

Directorul si asistenta-sefa ai unui spital din Timisoara, retinuti pentru inselaciune

Directorul spitalului privat Athena din Timisoara, Dan Szabo, si asistenta-sefa, Claudia Dota, au fost retinuti pentru 24 de ore, dupa ce miercuri seara au fost audiati la Parchetul Judecatoriei Timisoara, fiind cercetati pentru inselaciune si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Procurorul-sef al Parchetului Judecatoriei Timisoara, Ionela Balan, a declarat, joi, ca directorul Spitalului Athena din Timisoara, Dan Szabo, si asistenta-sefa, Claudia Dota, au fost retinuti pentru 24 de ore, fiind cercetati pentru inselaciune si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

"Ancheta este in curs de desfasurare, dar va pot spune ca directorul Spitalului Athena si asistenta-sefa au fost retinuti pentru 24 de ore", a afirmat Ionela Balan.

Procurori ai Parchetului Judecatoriei Timisoara si politisti au facut o perchezitie, miercuri, la Spitalul Athena din Timisoara, existand suspiciuni ca spitalul ar fi facut internari fictive si ar fi trecut in evidente tratamente medicale care nu au fost facute, incasand apoi bani de la CJAS.

Ulterior, trei persoane - directorul Spitalului Athena, Dan Szabo, asistenta-sefa si contabilul - au fost duse la audieri, in urma perchezitiilor.

Managerul Spitalului Marie Curie, demis - Pentru ce-l considera Nicolaescu vinovat (Video)

"Au fost ridicate foarte multe documente la finalul perchezitiilor, iar directorul si doua angajate ale Spitalului Athena urmeaza sa fie audiati. Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara... mai mult


Joi, 17 Octombrie 2013, ora 13:59

Directorul spitalului unde medicii operau copii cu bormasina, "mustrat aspru"

Directorul spitalului unde medicii operau copii cu bormasina, "mustrat aspru"

Directorul spitalului municipal de copii "Valentin Ignatenco" din Chisinau, Nicolae Starciuc, s-a ales cu o "mustrare aspra", dupa ce au fost difuzate imagini cu operatii efectuate pe copii cu... bormasina.

Potrivit Unimedia, Directia Sanatate a Primariei Chisinau a anuntat ca, in urma anchetei, Starciuc a fost gasit vinovat de management defectuos.

Potrivit comisiei de ancheta, directorul spitalului poarta raspundere deplina pentru neregulile depistate in cadrul institutiei, in special pentru "lipsa de exigenta in exercitarea atributiilor de serviciu".

In cadrul activitatii comisiei de ancheta a Directiei Sanatate, s-au depistat mai multe nereguli: rezerve in acordarea asistentii medicale, nerespectarea prevederilor protocoalelor clinice, management defectuos la institutie.

Saptamana trecuta, chiar dupa izbucnirea scandalului, primarul Chisinaului Dorin Chirtoaca a facut o vizita-surpriza in spitalul cu pricina si a confiscat toate bormasinile.

Copii operati cu bormasina, la Chisinau

"Poate a fost un aspect fortat, dar este problema sefului institutiei ca nu a scos bormasinile industriale atunci cand au fost procurate trei seturi noi. E o problema strict de management", a spus primarul Dorin Chirtoaca.

Edilul Capitalei si-a manifestat regretul ca acest scandal a ajuns sa fie relatat pe deplin in presa internationala. "Ne-am facut de ras cu aceste bormasini, desi spitalul a fost dotat cu ustensile conforme normelor europene", a subliniat acesta. mai mult


Luni, 29 Iulie 2013, ora 14:31

Trei directori ai Spitalului Judetean Sibiu au demisionat

Trei directori ai Spitalului Judetean Sibiu au demisionat

Trei dintre directorii Spitalului Judetean Sibiu si-au dat demisia, ei fiind inlocuiti temporar de persoane numite de Consiliul Judetean Sibiu.

Astfel, directorul medical, directorul financiar-contabil si managerul administrativ ai Spitalul Judetean Sibiu au renuntat la posturile lor, transmite agentia Mediafax.

Doi dintre ei - directorul medical, doctorul Calin Cipaian, si cel financiar-contabil, Ioan Blaga - si-au dat demisia la sfarsitul saptamanii trecute.

Inlocuitorii celor trei demisionari au fost numiti de Consiliul Judetean Sibiu, pana la organizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor.

Prin urmare, director medical a fost numit doctorul Ioan Baier, iar director financiar-contabil economistul Doina Elena Burnete Mitea. Totodata, director administrativ este Gabriela Turoczi.

De la excedent de cinci miliarde de lei vechi, in 2009, la datorii "foarte mari", in 2013

Noul director medical al spitalului, Ioan Baier, a spus ca Spitalul Judetean Sibiu "merge rau de cativa ani" si ca "povesea (...) nu este de ieri, de azi".

"In 2009, cand am plecat eu din Comitetul Director, am lasat spitalul cu excedent de cinci miliarde de lei. Astazi, in sedinta mi-a spus domnul director Cotarla (Liviu Cotarla, managerul Spitalului Judetean Sibiu - n.red.) ca el a preluat spitalul cu datorii foarte mari. Trebuie ca in zilele urmatoare sa mi se prezinte statisticile si sa vad care este situatia reala", a spus Ioan Baier.

Totodata, acesta a mai afirmat ca nu... mai mult


Luni, 01 Aprilie 2013, ora 20:11

Directorii spitalelor din Cluj vor fi evaluati

Directorii spitalelor din Cluj vor fi evaluati

Directorii spitalelor din Cluj, care sunt administrate de Consiliul Judetean, vor fi evaluati de o comisie speciala pentru a vedea care le sunt performantele profesionale, iar daca nu indeplinesc toate conditiile isi vor pierde functiile.

Presedintele Consilului Judetean Cluj, Alin Tise, a declarat ca evaluarea directorilor si managerilor de la cinci spitale, pe care le administreaza CJ, este necesara pentru a asigura performanta, informeaza Ziua de Cluj.

"Avem obligatia de a asigura un management performant acestor spitale pe care le-am preluat in administrare. Iar asta in primul rand pentru ca banii de la Ministerul Sanatatii vor veni de acum incolo in functie de calitatea serviciilor pe care le ofera fiecare spital in parte.

Ca atare, daca ne dorim ca spitalele noastre sa ramana in top, sa putem asigura in continuare servicii medicale de calitate, atunci avem nevoie de un personal cat mai bine pregatit si de manageri care sa inregistreze performante pe toate liniile. Procedura de evaluare a personalului care asigura conducerea in aceste spitale se va derula o data pe an", a spus Tise.

Managerilor li se vor evalua performantele profesionale, rezultatele inregistrate la locul de munca, iar rezultatele vor urma sa fie aprobate si de ministrul Sanatatii.

Li se vor testa si capacitatea de lucru in echipa, capacitatea de asumare a responsabilitatilor, comportamentul etic, calitatea lucrarilor executate si a activitatilor desfasurate, capacitatea de... mai mult


Miercuri, 28 Septembrie 2011, ora 10:41

Seful spitalului de leprosi Tichilesti, decorat de Basescu

Seful spitalului de leprosi Tichilesti, decorat de Basescu

Medicul Rasvan Alexe Vasiliu, directorul Spitalului pentru leprosi Tichilesti, a fost decorat cu Ordinul National Serviciul Credincios in grad de Cavaler de catre presedintele Traian Basescu.

Odata cu el, au mai fost decorate si asistentele medicale Tanta Babusca si Cornelia Milosevici, de la aceeasi unitate medicala, care au primit Medalia Meritul Sanitar clasa a III-a, informeaza Jurnalul National.

Potrivit decretului prezidential, decoratiile au fost acordate in semn de recunoastere a valorii profesionale, a abnegatiei si devotamentului fata de bolnavi.

Spitalul Leprozerie Tichilesti din judetul Tulcea este unicul spital de specialitate destinat tratarii si ingrijirii bolnavilor de lepra din tara noastra. mai mult


Luni, 30 Mai 2011, ora 21:22

Ministrul Sanatatii l-a numit consilier onorific pe directorul spitalului din Targu Secuiesc

Ministrul Sanatatii l-a numit consilier onorific pe directorul spitalului din Targu Secuiesc

Directorul Spitalului Municipal din Targu Secuiesc, Kelemen Andras, a devenit, de sambata, consilier onorific al ministrului Sanatatii, Cseke Attila.

Cseke Attila a declarat, sambata, la Targu-Secuiesc, judetul Covasna, ca este important sa cunoasca nu numai spitalele si comunitatile mari, ci si pe cele mai mici, cum este cazul si la Targu Secuiesc, unde, avand in vedere managementul bun al spitalului de aici, a decis sa il aleaga pe directorul Kelemen Andras consilierul lui onorific.

"O echipa ambitioasa a crezut intr-un proiect si acest proiect este pe drumul cel bun si, daca este un management bun, atunci experienta, impresiile acestui management il pot ajuta si pe ministrul Sanatatii. Vom tine legatura atat in privinta informatiilor care sunt necesare pentru mine si ma poate ajuta mult prin experienta dansului si in domeniul de management si medical. In plus, cred ca si problemele comunitatii ajung mai repede la ministrul Sanatatii prin dansul", a declarat Cseke Attila.

Directorul Spitalului din Targu Secuiesc nu va parasi localitate, ci isi va indeplini rolul de consilier din pozitia de director.

In ciuda datoriilor acumulate in ultimii cinci ani de Spitalul din Targu Secuiesc ca urmare a tarifului unic pe caz rezolvat foarte mic, unitatea medicala a atras in ultimii ani sponsorizari in valoare de 700.000 de euro si a investit intr-un nou ambulatoriu de specialitate, in spalatorie, modernizarea sectiilor si multe altele.

Ministrul Cseke Attila s-a... mai mult


Sambata, 06 Martie 2010, ora 17:59

2 comentarii
Directorul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Mures, destituit

Directorul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Mures, destituit

Directorul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Mures, Ovidiu Butuc, a fost destituit, miercuri, printr-un ordin al ministrului Sanatatii, a anuntat directorul Directiei de Sanatate Publica Mures, Florin Buicu, transmite corespondentul NewsIn.

Conducerea va fi asigurata interimar de medicul Florin Gomotarceanu.
"Destituirea s-a facut prin ordin al ministrului Sanatatii, la fel si numirea in functia de manager, pana la organizarea concursului pe post, a medicului Florin Gomotarceanu", a declarat Florin Buicu, directorul Directiei de Sanatate Publica Mures.

Fostul manager, Ovidiu Butuc, membru PNL, a refuzat sa faca declaratii, insa va sustine un discurs, miercuri, la conferinta judeteana a PNL Mures, la care vor fi prezenti si Calin Popescu Tariceanu, Ludovic Orban, Bogdan Olteanu.

Ovidiu Butuc nu s-a aflat printre cei patru manageri de spitale din judetul Mures destituiti de Ministerul Sanatatii la inceputul acestei saptamani, pentru ca nu si-au indeplinit indicatorii de performanta asumati prin contract. Cei patru directori destituiti sunt Iov Ionel Chisu, managerul de la Spitalul Orasenesc din Ludus, Csaba Keresztes, de la Spitalul Orasenesc din Sangiorgiu de Padure, Elisabeta Fekete, de la Centrul de Sanatate din Sovata si Nelu Luca, de la Preventoriului TBC din Gornesti.

Ministerul Sanatatii a decis incetarea contractului de management in cazul a 73 de directori de spitale, dintre care opt din municipiul Bucuresti si sapte spitale publice din subordinea... mai mult


Miercuri, 06 Mai 2009, ora 14:59

3 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Fotografia zilei: Pericolul de pe sosea - minionii ataca
  2. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  3. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  4. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  5. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  6. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  7. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  8. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  9. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  10. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii