disponibilizari cfr calatori

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Sova vrea sa salveze 2.500 de CFR-isti de la concediere: Cerem o derogare de la FMI

Sova vrea sa salveze 2.500 de CFR-isti de la concediere: Cerem o derogare de la FMI

Ministrul Transporturilor, Dan Sova, a anuntat ca va cere FMI o derogare de la prevederea din acordul incheiat cu statul roman privind concedierea a 2.500 de angajati de la CFR Marfa, in conditiile in care sunt solutii pentru salvarea a 1.100 de locuri de munca.

Dan Sova a declarat, sambata, la Cluj-Napoca, intr-o conferinta de presa, ca reducerea numarului de angajati care trebuie concediati de la CFR Marfa este posibila dupa ce incasarile si cifra de afaceri a companiei au crescut.

"Exista o discutie privind concedierea a 2.500 de angajati de la CFR Marfa, a fost o cerinta a FMI. Intre timp, au intervenit o serie de schimbari in structura CFR Marfa, le-au crescut incasarile si cifra de afaceri si se afla in fata a trei licitatii importante. Ideea este ca ar fi posibil sa intram intr-un program prin care sa concediem doar 1.400 de angajati din 2.500, am salva 1.100 de oameni de la concediere daca vor fi castigate oricare dintre contractele de licitatie.

Vom merge in iunie in fata FMI, vom prezenta noile cifre si vom incerca sa obtinem o derogare de la concedierea a 2.500 de oameni, raspunsul sigur va fi dupa ce vom negocia cu FMI", a spus Sova.

Potrivit acestuia, la discutiile de la inceputul lunii iunie cu FMI, a cerut sa fie prezenti si reprezentanti ai sindicatelor, pentru a fi o transparenta totala.

Sova, despre Portul Constanta: Daca ar fi o ilegalitate, suntem in plina tentativa. Sa ne ridice!

Dan Sova a afirmat ca in urma grevei spontane din luna... mai mult


Sambata, 10 Mai 2014, ora 19:16

Planuri marete la CFR Calatori: Nicio pierdere in 2014

Planuri marete la CFR Calatori: Nicio pierdere in 2014

CFR Calatori si-a construit bugetul pe anul viitor pe premisa ca nu va inregistra pierderi.

Compania de stat estimeaza ca va inregistra in acest an pierderi de 395 milioane lei, de 2,5 ori mai reduse fata de rezultatul negativ de 992 milioane lei inregistrat in 2012.

"Pentru anul 2014, Consiliul de Administratie a elaborat si propus un buget echilibrat, fara pierderi, conform prevederilor din Planul de Administrare si Planul de Management", au precizat reprezentantii societatii, potrivit Mediafax.

CFR Calatori a avut la finalul lui 2012 14.028 salariati, insa in 2013, numarul lor va scadea la 13.880.

"Reducerea de personal a avut loc in mod natural, fara disponibilizari colective, prin masuri specifice de recalificare si reorientare profesionala a angajatilor", precizeaza compania.

Mai mult, reprezentantii CFR Calatori au mentionat ca preturile biletelor au crescut diferentiat, cu pana la 10% (cu o medie de 7%).

Masura a fost prevazuta in Acordul Guvernului Romaniei cu Fondul Monetar International, fiind impusa de evolutia inflatiei si majorarea din ultimii doi ani (ultima majorare a fost in august 2011) a unor costuri ale CFR Calatori cu combustibili, energie electrica, piese, diferite materiale cu pondere mare in activitatea de transport feroviar.

CFR Calatori a incheiat 2012 cu afaceri de 1,66 miliarde lei, venituri de 1,99 miliarde lei, cheltuieli de 2,98 miliarde lei si o pierdere de 992,2 milioane lei, potrivit datelor raportate la Ministerul... mai mult


Luni, 16 Decembrie 2013, ora 22:40

Seful CFR: Disponibilizarile nu sunt iminente. Oamenii astia si-ar gasi greu de munca

Seful CFR: Disponibilizarile nu sunt iminente. Oamenii astia si-ar gasi greu de munca

Directorul general al companiei CFR SA, George Micu, a declarat, sambata, ca in prezent nu se discuta despre disponibilizari in cadrul CFR, existand preocupari pentru gasirea de solutii care sa duca la pastrarea locurilor de munca, intrucat eventualii disponibilizati si-ar gasi foarte greu de munca.

George Micu a spus ca in prezent nu se poate spune ca disponibilizarile sunt iminente la CFR, conducerea companiei incercand sa identifice solutii pentru pastrarea locurilor de munca.

"Preocuparea noastra la acest moment nu este sa facem disponibilizari, ci este sa gasim solutii pentru pastrarea locurilor de munca ale angajatilor CFR, pentru ca este un domeniu de nisa si masura disponibilizarilor va trebui sa fie ultima, deoarece acesti oameni isi vor putea gasi greu de lucru in alte domenii.

Acesta nu este un domeniu din care sa poata fi mutati. In acest moment, disponibilizarile nu sunt iminente la CFR, pentru ca si daca vor fi anumite reduceri, vom incerca sa gasim solutii sa fie preluati sau sa se gaseasca solutii pentru protectie sociala a acestor angajati", a mai spus Micu.

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, declara marti ca daca vor exista planuri de disponibilizari la companiile detinute de minister, acestea vor fi discutate in prealabil cu sindicatele, dar in prezent prioritatile sunt bugetul pe 2014 si planurile de dezvoltare a companiilor.

"In momentul acesta nu exista un plan de disponibilizari. Sigur, zvonurile pot aparea din toate... mai mult


Sambata, 16 Noiembrie 2013, ora 20:21

Alte articole despre: disponibilizari CFR, locuri munca CFR
Fenechiu: Oamenii disponibilizati de la CFR Marfa nu trebuie sa plece acasa fara bani

Fenechiu: Oamenii disponibilizati de la CFR Marfa nu trebuie sa plece acasa fara bani

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a declarat, miercuri, ca, impreuna cu viitorul cumparator al CFR Marfa, trebuie gasite solutii pentru ca oamenii sa nu plece acasa fara bani si sa nu mai aiba din ce trai, precizand ca se pot gasi solutii pentru plati compensatorii.

Deputatul PNL Relu Fenechiu a venit, miercuri, la Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru judecarea unui recurs pe care l-a facut la o decizie de respingere a unei exceptii de neconstitutionalitate, luata de instanta care a judecat in fond dosarul "Transformatorul" si care in 12 iulie l-a condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare.

Intrebat, la intrarea in sediul ICCJ, daca se stia de disponibilizarile care ar urma sa fie facute in cadrul privatizarii CFR Marfa, fostul ministru al Transporturilor a spus ca ii pare rau ca in continuare "se discuta povesti pe surse".

"Nu stiu ce decizie va lua viitorul ministru al Transporturilor, dar eu am discutat cu toti sefii CFR-urilor si cu cu toti liderii de sindicat si le-am promis ca, cel putin atat timp cat sunt eu, nu vor fi oameni disponibilizati fara sa primeasca salarii compensatorii", a mai spus Relu Fenechiu.

Intrebat de ce nu exista nimic scris in acest sens, Relu Fenechiu a spus ca nu este nimic scris pentru ca actualul Contract Colectiv de Munca este valabil pana in aprilie 2014.

"Am vazut discutii de ce nu am prevazut un nou Contract Colectiv de Munca, dar daca intr-un proces de privatizare ii spui unui cumparator ca... mai mult


Miercuri, 17 Iulie 2013, ora 17:29

7 comentarii
Fenechiu se spala pe maini: Mii de angajati ai CFR au cerut sa plece singuri, cu salarii compensatorii

Fenechiu se spala pe maini: Mii de angajati ai CFR au cerut sa plece singuri, cu salarii compensatorii

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat ca mai multe mii de angajati din cadrul CFR SA, CFR Calatori si CFR Marfa s-au inscris deja pe liste cu disponibilizari, urmand sa beneficieze de plati compensatorii conform Ordonantei 36 privind protectia sociala.

Fenechiu a declarat miercuri ca in anumite domenii din transporturi sunt necesare restructurari si reducerea numarului de persone pentru oprirea adancirii pierderilor, dar ca isi doreste ca angajatii de la companiile si institutiile aflate sub autoritatea ministerului sa nu plece fara plati compensatorii.

"Pentru mine este un obiectiv sa nu dam niciun om afara si sa ramana fara venituri. Restructurarile se vor face in special voluntar.

Deja le-am cerut celor de la CFR SA, CFR Calatori si CFR Marfa sa vina cu propuneri de hotarari de Guvern pentru aplicarea Ordonantei 36 la fiecare din aceste institutii, pe un numar de angajati pe care dumnealor ii considera necesari a fi disponibilizati, si din ceea ce am inteles exista foarte multi care s-au inscris deja, adica si-ar dori sa beneficieze de prevederile Ordonantei 36. In acest mod facem restructurare", a spus ministrul Transporturilor.

Intrebat ce inseamna "foarte multi", Fenechiu a afirmat ca sunt "mii".

Ministrul a adaugat ca la CFR SA sunt 24.000 de angajati, 14.000 la CFR Calatori si 10.000 la CFR Marfa.

Ordonanta 36, adoptata la inceputul acestui an, prevede ca persoanele disponibilizate de la companii de stat vor primi indemnizatie de... mai mult


Miercuri, 03 Iulie 2013, ora 17:41

1 comentariu
CFR Calatori da afara peste 1.000 de angajati

CFR Calatori da afara peste 1.000 de angajati

CFR Calatori a demarat procesul de reorganizare teritoriala, structurata in patru regionale de transport feroviar de calatori si patru centre comerciale de calatori, reducerea numarului de personal fiind de 1.021 salariati, au anuntat, vineri, reprezentantii companiei.

Astfel, la RTFC Muntenia va fi director Ecaterina Pricope, la RTFC Banat - Oltenia - director Alexandru Silvasan, RTFC Ardeal - director Vasile Secara, RTFC Moldova - director Constantin Axinia.

Totodata, la Centrul Comercial Craiova director va fi Marin Susanu, la Centrul Comercial Brasov - director Ioan Stegaru, la Centrul Comercial Galati - director Stefan Costin, iar la Centrul Comercial Constanta director va fi Gabriel Horia Taranu.

CFR Calatori precizeaza ca, la data de 21 aprilie, compania a inaintat federatiilor sindicale reprezentative notificarea nr. 1/1512/21.04.2011 privind intentia de concedieri colective cu toate informatiile relevante, etapele concedierii colective urmand sa se parcurga in continuare conform prevederilor legale, reducerea numarului de personal fiind de 1.021 salariati.

Presedintele Federatiei Miscare Comercial, Gheorghe Fratica, a declarat, in a doua jumatate a lunii aprilie, ca sindicatele au fost chemate la Ministerul Transporturilor si Infrastructurii pentru discutii legate de programul de restructurare a unui numar de aproape 3.000 de salariati de la CFR Calatori si SA.

"Conducerile celor doua companii ne-au invitat la o intalnire privind programele de... mai mult


Vineri, 06 Mai 2011, ora 16:58

CFR Calatori da afara aproape 1.000 de angajati si anuleaza mai multe trenuri

CFR Calatori da afara aproape 1.000 de angajati si anuleaza mai multe trenuri

CFR Calatori, operatorul feroviar national, va disponibiliza 923 de angajati, urmand sa desfiinteze cursele de pe 19 sectii de circulatie si sa anuleze mai multe trenuri pentru redresarea societatii, potrivit planului de reorganizare.

Conform documentului, numarul calatorilor a scazut considerabil din 1990 si, ca rezultat, CFR Calatori risca sa intre intr-un cerc vicios, numarul scazut de calatori limitand abilitatea de a investi in imbunatatirea serviciilor, ceea ce va afecta calitatea acestora, facand astfel ca numarul de calatori sa scada continuu.

In plus, avand in vedere ca, in urmatorii ani, exista riscul unei cresteri medii a cheltuielilor aferente serviciilor feroviare, este necesar ca CFR Calatori sa-si optimizeze activitatile pentru a reduce in mod substantial cheltuielile si, in acelasi timp, pentru a creste productivitatea personalului societatii si a activelor.

In 2009, CFR Calatori a inregistrat o scadere cu 13 la suta a activitatii comparativ cu 2008, evolutie ce a continuat si in primul semestru din 2010, cand activitatea a scazut tot cu 13 la suta.

Compania va inregistra in acest an pierderi de 110 milioane lei, ceea ce a determinat conducerea companiei sa decida aplicarea unui plan de restructurare.

Prima masura o reprezinta eliminarea liniilor feroviare cu cel mai mare cost pe pasager, cu posibilitati minime de a fi reablitate si cu o viteza mica.

Compania va inchide astfel 19 sectii feroviare, intre care se afla: Bucuresti - Oltenita,... mai mult


Luni, 01 Noiembrie 2010, ora 19:45

1 comentariu
CFR Calatori disponibilizeaza 780 de angajati

CFR Calatori disponibilizeaza 780 de angajati

CFR Calatori va disponibiliza circa 780 de angajati incepand cu data de 1 aprilie, iar pana la sfarsitul lunii vor fi disponibilizati toti cei aflati pe listele intocmite de companie.

CFR Calatori va disponibiliza circa 780 de angajati incepand cu data de 1 aprilie, iar programul de restructurare se va finaliza pana la 31 aprilie.

Astfel, incepand cu 1 aprilie, din sistem vor pleca si 112 angajati de la Societatea de Reparatii Locomotive - SCRL, 73 de angajati de la Voiaj CFR si 41 salariati de la CFR Gevaro, care se ocupa de exploatarea vagoanelor de dormit, cuseta, restaurant si bar.

CFR Calatori a avut pierderi de 250 milioane de lei, in 2009

CFR Marfa a inceput deja, din martie, sa disponibilizeze circa 4.758 de angajati, alte 5.700 de persoane urmand sa plece din companiile de cale ferata pana in aprilie. mai mult


Miercuri, 31 Martie 2010, ora 21:59

1 comentariu
360 de persoane pot fi disponibilizate la CFR Calatori Cluj

360 de persoane pot fi disponibilizate la CFR Calatori Cluj

Cateva sute de angajati ai CFR Calatori Regionala Cluj risca sa fie disponibilizati in perioada urmatoare.

Vasile Secara, directorul CFR Calatori Regionala Cluj, a declarat pentru City News ca un numar cuprins intre 280 si 360 de angajati urmeaza sa fie dati afara.

"La Calatori avem niste date pe care le-am transmis astazi (n.r. joi) Ministerului pentru ca am inteles ca vor avea loc intre reprezentantii Ministerului si cei ai societatii (Societatii Nationale Caile Ferate Romania - n. red.)", a declarat Secara.

Potrivit directorului CFR Calatori Regionala Cluj, in urma acestor disponibilizari anumite sectii neprofitabile ar putea fi inchise. mai mult


Joi, 14 Mai 2009, ora 16:03

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  2. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  3. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  4. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  5. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  6. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  7. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  8. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  9. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba
  10. Asa arata iepurasii oceanelor (Video)