disponibilizari cfr marfa

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Veste proasta pentru angajatii CFR Marfa

Veste proasta pentru angajatii CFR Marfa

CFR Marfa a inceput in aceasta saptamana procedurile de disponibilizare a 2.500 de angajati, a declarat, marti, directorul comercial al transportatorului feroviar de marfa, Ion Soare.

"Nu m-am ocupat personal de problema aceasta a disponibilizarilor, dar cunosc, pentru ca lucrez in firma, se urmeaza pasii legali. Saptamana aceasta a demarat efectiv procesul de restructurare a celor 2.500 de salariati. (...) Oamenilor li se vor da preavize, se urmeaza pasii legali. Efectiv din firma probabil ca vor pleca in a doua parte a lunii iulie", a declarat Ion Soare, director comercial al CFR Marfa, conform Mediafax.

Disponibilizari masive la CFR Marfa: Cati angajati vor fi dati afara si ce compensatii primesc

Reprezentantul companiei de stat a tinut sa sublinieze faptul ca disponibilizarea celor 2.500 de angajati nu va afecta contractele in derulare ale CFR Marfa.

Cati bani vor primi cei care pleaca

Compania a anuntat, saptamana trecuta, aceste disponibilizari. Oamenii dati afara vor primi, in functie de vechimea in munca, intre 12 si 24 salarii compensatorii, in valoare maxima de 1.625 lei/luna, potrivit comunicatului remis Ziare.com.

Acesti bani vor fi alocati de la bugetul asigurarilor pentru somaj, astfel: 13,475 milioane de lei pentru anul 2014, 32,34 milioane de lei pentru anul 2015 si 18,865 milioane de lei pentru 2016.

"Totodata, in conformitate cu Acordul incheiat intre CFR Marfa si organizatiile sindicale, salariatii disponibilizati in urma procesului... mai mult


Marti, 08 Iulie 2014, ora 15:17

Ultima statie pentru CFR Marfa? Sindicatele denunta "o magarie" a conducerii companiei

Ultima statie pentru CFR Marfa? Sindicatele denunta "o magarie" a conducerii companiei

Conducerea CFR Marfa a anuntat recent ca 2.500 de angajati vor fi disponibilizati in perioada urmatoare, in ciuda protestelor sindicatelor.

In urma unei analize realizate in ianuarie-februarie 2014 s-a ajuns la concluzia ca o mie de muncitori sunt in plus, a explicat Viorel Istrate, liderul sindicatului Federatia Nationala Feroviara Miscare Comercial pentru Ziare.com.

Insa in lunile urmatoare situatia s-a schimbat, astfel ca cei dati afara vor fi mai multi cu 1.500.

"Anul trecut am fost sabotati si nu am putut sa rezolvam problema CFR Marfa, acum probabil 2.500 de oameni o sa-si piarda locul de munca, dar asta e pretul pentru sabotajele pe care le-am tot suferit anul trecut", a motivat premierul Victor Ponta decizia luata de Guvern.

Ponta are o veste foarte proasta pentru mii de angajati CFR Marfa: Am fost sabotati

Viorel Istrate a amintit si faptul ca intre timp au avut loc discutii si negocieri cu Fondul Monetar International (FMI).

Consecinte grave ale disponibilizarilor

Inca din aprilie 2014, sindicatul a avertizat conducerea CFR Marfa ca renuntarea la 2.500 de angajati va avea consecinte grave pentru companie, avand in vedere ca personalul va fi insuficient pentru a onora toate contractele si pentru a mentine intr-o stare decenta infrastructura feroviara de transport de marfa.

Cele mai importante efecte ale disponibilizarilor vor fi, conform sindicalistilor:

- modificarea programului de lucru in subunitati, cu consecinte in nerealizarea... mai mult


Marti, 08 Iulie 2014, ora 08:42

3 comentarii
CFR S.A. da afara 1.200 de persoane - afla cate disponibilizari vor fi la CFR Marfa

CFR S.A. da afara 1.200 de persoane - afla cate disponibilizari vor fi la CFR Marfa

CFR S.A. va renunta la o parte din personal pentru a face economii, avand in vedere ca veniturile au scazut in acest an.

Conform Digi 24, 1.200 de salariati vor ramane fara loc de munca, in conditiile in care veniturile companiei s-au redus in prima jumatate din 2013 cu 6% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

CFR S.A. administreaza si intretine infrastructura feroviara. De asemenea, pune la dispozitia tuturor operatorilor intreaga retea de cale ferata pentru a efectua transportul calatorilor sau al marfurilor.

Ea obtine venituri din taxarea utilizarii infrastructurii.

Dupa reducerea personalului, numarul angajatilor va ajunge la aproximativ 24.400.

Disponibilizari si la CFR Marfa

In plus, 1.416 angajati de la CFR Marfa vor fi disponibilizati, dar fara a primi salarii compensatorii.

Ei vor primi doar o indemnizatie de 5.000 de lei, conform sursei citate.

"Guvernantii nu au avut o alta metoda de eficientizare a companiei decat prin disponibilizare, insa banii astfel economisiti nu s-au dus spre investitii", a precizat Gheorghe Spinu, vicepresedinte la Federatia Miscare Comercial, la postul de televiziune amintit.

El a precizat ca sindicatul va incerca sa renegocieze cifrele, mai ales in conditiile in care exista promisiuni ca cei disponibilizati de la CFR Marfa ar putea primi, totusi, salarii compensatorii.

Compania se afla in plin proces de privatizare, iar GFR, castigatorul licitatiei, ar putea primi mai mult timp pentru a achita banii,... mai mult


Luni, 07 Octombrie 2013, ora 11:42

3 comentarii
Fenechiu: Oamenii disponibilizati de la CFR Marfa nu trebuie sa plece acasa fara bani

Fenechiu: Oamenii disponibilizati de la CFR Marfa nu trebuie sa plece acasa fara bani

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a declarat, miercuri, ca, impreuna cu viitorul cumparator al CFR Marfa, trebuie gasite solutii pentru ca oamenii sa nu plece acasa fara bani si sa nu mai aiba din ce trai, precizand ca se pot gasi solutii pentru plati compensatorii.

Deputatul PNL Relu Fenechiu a venit, miercuri, la Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru judecarea unui recurs pe care l-a facut la o decizie de respingere a unei exceptii de neconstitutionalitate, luata de instanta care a judecat in fond dosarul "Transformatorul" si care in 12 iulie l-a condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare.

Intrebat, la intrarea in sediul ICCJ, daca se stia de disponibilizarile care ar urma sa fie facute in cadrul privatizarii CFR Marfa, fostul ministru al Transporturilor a spus ca ii pare rau ca in continuare "se discuta povesti pe surse".

"Nu stiu ce decizie va lua viitorul ministru al Transporturilor, dar eu am discutat cu toti sefii CFR-urilor si cu cu toti liderii de sindicat si le-am promis ca, cel putin atat timp cat sunt eu, nu vor fi oameni disponibilizati fara sa primeasca salarii compensatorii", a mai spus Relu Fenechiu.

Intrebat de ce nu exista nimic scris in acest sens, Relu Fenechiu a spus ca nu este nimic scris pentru ca actualul Contract Colectiv de Munca este valabil pana in aprilie 2014.

"Am vazut discutii de ce nu am prevazut un nou Contract Colectiv de Munca, dar daca intr-un proces de privatizare ii spui unui cumparator ca... mai mult


Miercuri, 17 Iulie 2013, ora 17:29

7 comentarii
Ceferistii cer 1,4 miliarde de lei la rectificarea bugetara

Ceferistii cer 1,4 miliarde de lei la rectificarea bugetara

Federatia Mecanicilor de Locomotiva din Romania (FMLR) a solicitat reprezentantilor Ministerului Finantelor Publice (MFP) ca, la rectificarea bugetara, CFR Marfa sa primeasca suma de 1,4 miliarde de lei, a declarat luni presedintele FMLR, Iulian Mantescu.

"Am solicitat reprezentantilor Ministerului de Finante, in cadrul intalnirii pe care am avut-o astazi (luni - n.red.), ca CFR Marfa sa primeasca suma de 1,4 miliarde de lei la urmatoarea rectificare bugetara, fata de numai 937 milioane de lei, cat este bugetul la ora actuala. Noi am cerut, totodata, sa se faca investitii masive in infrastructura feroviara, in contextul unei subfinantari cronice a sistemului feroviar", a afirmat Iulian Mantescu.

Acesta a participat, tot luni, si la o intalnire cu reprezentantii Ministerului Transporturilor, pentru a discuta despre situatia salariatilor companiei CFR Marfa.

Saptamana de munca de 4 zile, diminuare salariala

"Din informatiile primite pana in acest moment, am inteles ca se doreste reducerea saptamanii de lucru de la cinci la patru zile, in paralel cu diminuarea proportionala a salariului. De asemenea, in perioada urmatoare se intentioneaza aplicarea unor disponibilizari in cazul a 2.500 de persoane", a mai spus Mantescu.

Reprezentantii sindicatelor din sectorul feroviar s-au intalnit cu reprezentantii Ministerului Finantelor Publice in vederea identificarii solutiilor pentru rezolvarea problemelor care fac obiectul revendicarilor sindicale.

In cadrul... mai mult


Luni, 15 Iulie 2013, ora 21:24

1 comentariu
CFR Marfa incepe disponibilizarile in 8 martie

CFR Marfa incepe disponibilizarile in 8 martie

CFR Marfa va incepe disponibilizarile in 8 martie, iar 1.500 de persoane nu vor mai primi salarii compensatorii pentru ca si-au dat demisia sau au iesit la pensie, a anuntat, joi, secretarul de stat in Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, Gheorghe Popa.

Ministerul Transporturilor intentioneaza sa disponibilizeze in acest an circa 10.000 de angajati din cadrul CFR, majoritatea, 6.380 de persoane, urmand sa plece de la CFR Marfa.

Ministrul Transporturilor Radu Berceanu declara, in 29 ianuarie, ca salariatii CFR care urmeaza sa fie disponibilizati vor beneficia de doua salarii medii pe economie, iar in perioada de somaj vor primi diferenta dintre indemnizatia de somaj si valoarea salariul mediu pe economie, potrivit unei Ordonante adoptate de Guvern. mai mult


Joi, 25 Februarie 2010, ora 17:51

400 de angajati CFR din Hunedoara, disponilbizati de la 1 martie

400 de angajati CFR din Hunedoara, disponilbizati de la 1 martie

Apoximativ 400 de angajati ai CFR din judetul Hunedoara ar urma sa fie disponibilizati de la 1 martie, insa sindicatele se opun programului de restructurare, in lipsa unui buget pentru plati compensatorii si a masurilor de reconversie profesionala.

"Nu sunt fonduri pentru plati compensatorii la CFR Marfa. Doar discutii privind alocarea unor fonduri de la buget pentru plata unor venituri de completare. Nu suntem de acord ca oamenii sa plece fara salarii compensatorii. In plus, nu exista un program de reconversie profesionala. Vom actiona pe toate caile legale pentru a bloca initiativa administratiei, fara sa excludem protestele de strada sau atacarea in instanta a programului de disponibilizari", a declarat, duminica, Ionel Tit, liderul Sindicatului Miscare Comercial din cadrul CFR Hunedoara, citat de Mediafax.

Potrivit liderului sindical, cele mai multe disponibilizari de personal ar fi prevazute pentru sectorul CFR Marfa, de unde ar urma sa plece 250 de angajati.
Diferenta pana la 400 de persoane, in judetul Hunedoara, ar urma sa provina din alte sectoare ale cailor ferate.

Conform programului de restructurare al CFR Marfa, aproape 6.400 de salariati vor intra in somaj, de la 1 martie. mai mult


Duminica, 17 Ianuarie 2010, ora 20:26

2 comentarii
CFR Marfa incepe disponibilizarile din 2010

CFR Marfa incepe disponibilizarile din 2010

Societatea Nationala de Transport Feroviar de Marfa - CFR Marfa SA va disponibiliza peste 6.000 de angajati, incepand din primul trimestru al anului 2010.

CFR Marfa a trimis in decembrie o notificare sindicatelor prin care anunta disponibilizarea a 6.380 de angajati ai societatii, acestea urmand sa plece fara a primi plati compensatorii.

Potrivit procedurii, dupa cele 10 zile in care sindicatele trebuie sa se pronunte asupra masurii si dupa alte 30 de zile de preaviz, concedierile vor fi colective.

Deocamdata, avand in vedere ca nu exista un buget aprobat, Ministerul Muncii nu a trimis Ministerului un raspuns cu privire la solicitarea MTI de acordare a unor plati compensatorii. mai mult


Luni, 04 Ianuarie 2010, ora 10:22

9 comentarii
9.000 de angajati concediati la CFR Marfa

9.000 de angajati concediati la CFR Marfa

9.000 de persoane, adica jumatate din personalul CFR Marfa, vor fi disponibilizate in urmatorul an din cadrul companiei.

Asta pentru ca CFR Marfa intentioneaza sa se privatizeze de anul viitor si trebuie sa-si echilibreze bugetul de venituri si cheltuieli, in conditiile in care pentru 2009 nu exista un astfel de buget

"Va trebui sa restructuram personalul. In prezent, sunt 17.400 de angajati, iar, ca sa putem construi un buget echilibrat, trebuie sa ajungem undeva la 50%, adica la 8.500 de salariati in 2010. In acest an nu mai este timp", a declarat directorul Mihai Frasinoi, citat de Business Standard.

Renuntarea la 50% din personalul CFR Marfa, din toate domeniile de activitate, inseamna, potrivit lui Frasinoi, o eficientizare a societatii pe care o conduce.

Liderul sindical Voicu Sala, vicepresedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, a declarat ca, "neoficial", se discuta de disponibilizari de peste 8.000 de angajati la CFR Marfa.

Daca s-ar respecta contractul colectiv de munca la nivel national, un angajat ar putea primi cel putin 6.000 de lei plati compensatorii, valoare calculata la un salariu mediu net de 1.000 lei. mai mult


Luni, 24 August 2009, ora 07:42

4 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Fotografia zilei: Pericolul de pe sosea - minionii ataca
  2. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  3. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  4. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  5. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  6. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  7. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  8. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  9. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  10. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii