distribuire dividende

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Cat ai putea castiga din dividende in 2015

Cat ai putea castiga din dividende in 2015

Dividendele pot fi o sursa importanta de venit pentru investitorii la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), chiar si pentru cei care au fost dezamagiti de evolutia titlurilor din portofoliu.

Analistii Tradeville va spun care sunt companiile care ar putea distribui cele mai mari dividende in 2015.

Dividendele sunt una dintre cele mai importante teme pentru piata de capital, respectiv un ciclu sezonier de crestere pentru companiile cu rezultate financiare bune si traditie in plata unor dividende generoase in intervalul toamna-primavara.

In 2014, ruta ideala pentru acest pariu a fost data de companiile de stat, care sunt obligate prin lege sa distribuie cel putin 50% din profit catre actionari si de la care analistii asteapta ca si in 2015 sa ofere randamente ale dividendelor mult peste dobanzile depozitelor in lei de sistemul bancar.

Banca Transilvania, Transelectrica si Transgaz vor recompensa cel mai bine investitorii in anul 2015

Banca Transilvania SA (TLV) este probabil cel mai consecvent emitent de la BVB in distribuirea catre actionari a profitului net sub forma de actiuni, printr-o majorare de capital social, care are de regula loc in a doua jumatate a anului.

Pentru anul 2015 se estimeaza ca va fi folosita aceeasi forma de recompensare a actionarilor, iar randamentul pe care acestia l-ar putea obtine ar fi de circa 8,63%.

Citeste mai departe despre Cat ai putea castiga in 2015 din dividende pe Tradeville. mai mult


Luni, 10 Noiembrie 2014, ora 10:46

OMV Petrom intentioneaza sa plateasca dividende din profitul record

OMV Petrom intentioneaza sa plateasca dividende din profitul record

Compania OMV Petrom (SNP) intentioneaza sa propuna alocarea de dividende pentru anul
financiar 2012, cand a obtinut un profit record de 3,95 de miliarde de lei (885,5 milioane de euro).

De asemenea, compania ar putea bugeta investitii de peste un miliard de euro in 2013.

"Managementul OMV Petrom S.A. ia in considerare alocarea unui buget investitional de peste 1 mld euro pentru 2013 si intentioneaza sa propuna alocarea de dividende pentru anul financiar 2012, aspecte ce vor fi supuse aprobarii ulterioare de catre Consiliul de Supraveghere si, respectiv Adunarea Generala a Actionarilor", se precizeaza in comunicatul remis BVB.

Petrom a anuntat cel mai mare profit din istorie

In anul precedent, compania a realizat investitii de 4,93 de miliarde de lei (1,1 miliarde de euro), cea mai mare pondere, de 76%, respectiv 3,75 de miliarde de lei, fiind alocata segmentului de explorare si productie.

Pentru 2011, compania a distribuit dividende de 1,76 miliarde de lei (circa 400 milioane de euro), dintr-un profit de 3,76 miliarde lei.

Petrom a inregistrat, anul trecut, un profit record de 3,946 de miliarde de lei, (peste 900 milioane de euro) in crestere cu 5% fata de 2011, iar vanzarile au urcat cu 16%, la un nou nivel maxim, de 26,258 de miliarde de lei (5,892 de miliarde de euro).

Compania este controlata de grupul austriac OMV, care detine 51,01% din actiuni, in timp ce statul roman are prin Ministerul Economiei 20,64% din titluri. In actionariat se mai... mai mult


Joi, 21 Februarie 2013, ora 10:57

Tradeville: Am intreprins demersuri pentru distribuirea dividendelor direct catre intermediar

Tradeville: Am intreprins demersuri pentru distribuirea dividendelor direct catre intermediar

Firma de brokeraj Tradeville a interprins demersuri pentru a convinge emitentii sa accepte sa distribuie dividendele direct catre intermediar, a declarat purtatorul de cuvant Victor Stanila.

"Trei societati listate au raspuns pozitiv demersurilor noastre", a precizat Stanila.

Joi, Transelectrica a semnat un contract, astfel incat sa distribuie dividendele prin transfer direct in conturilor participantilor la sistemul Depozitarului Central. Plata acestor dividende, cu valoare bruta de 1,10 lei/dividend, va incepe pe data de 20 august 2012.

Prin trecerea la un sistem online de incasare a dividendelor, se permite incasarea mai rapida a banilor, care, astfel, se reintorc in piata, ceea ce duce la cresterea rulajelor pe bursa, a precizat Stanila.

"Totodata, emitentii isi vor curata mai repede bilanturile de dividende restante neridicate de actionari, iar avantajul nostru este de a aduce un plus de valoare serviciilor principale de tranzactionare", a spus oficialul Tradeville.

Pe langa Transelectrica, la acest sistem aderasera deja Erste, SIF Banat-Crisana, SIF Moldova, Rompetrol Well Services, Bursa de Valori Bucuresti, Zentiva Bucuresti si Biofarm. mai mult


Joi, 02 August 2012, ora 19:35

Ministerul Economiei nu vrea sa dea dividende la Transgaz

Ministerul Economiei nu vrea sa dea dividende la Transgaz

Ministerul Economiei s-a opus distribuirii sub forma de dividende a 90 la suta a profitului companiei de transport de gaze Transgaz, potrivit unor surse prezente la adunarea generala a actionarilor.

Conducerea Transgaz propusese distribuirea sub forma de dividende a unei sume record, de 338 de milioane de lei, insa reprezentantii Ministerului de Economiei a sustinut ca societatea are nevoie de bani pentru investitii, relateaza Ziarul Financiar.

In acest an, toate companiile de stat sunt obligate, prin lege, sa distribuie minim 90 la suta din profit sub forma de dividende.

Totusi, Ministerul Economiei va propune o derogare de la prevederile legii, astfel incat compania sa poata pastra mai multi bani pentru investitiile programate in 2011.

Daca ar fi acceptat distribuirea dividendelor, statul ar fi primit 248 de milioane de lei. mai mult


Vineri, 29 Aprilie 2011, ora 15:21

OMV Petrom va distribui dividende de un miliard de lei

OMV Petrom va distribui dividende de un miliard de lei

OMV Petrom va acorda actionarilor dividende pe 2010 in valoare totala de un miliard de lei, dupa ce, in ultimii doi ani, nu a distribuit deloc dividende.

Astfel, pentru anul financiar 2010, valoarea bruta pe actiune va fi de 0,0177 lei, plata urmand a se realiza incepand cu data de 1 iunie 2011, printr-un agent de plata, se arata intr-un comunicat al companiei petroliere.

Grupul austriac OMV, actionarul majoritar al companiei, va incasa dividende brute in valoare de 511 milioane de lei, iar Ministerul Economiei va primi 206 de milioane de lei.

De asemenea, Fondul Proprietatea, care detine 20,1 la suta din OMV Petrom, va incasa 200 de milioane de lei.

In cadrul adunarii generale, actionarii companiei au aprobat si bugetul pentru 2011. Acesta prevede un profit net in valoare de 2,3 miliarde de lei, cu 29 de procente mai mult decat in 2010.

In plus, se estimeaza o scadere a cifrei de afaceri cu 10 procente, pana la 12,6 miliarde de lei, si s-a aprobat si un program de investitii, in valoare de 4,94 de miliarde de lei.

T.B. mai mult


Miercuri, 27 Aprilie 2011, ora 14:41

1 comentariu
Serviciul national de distribuire a dividendelor a devenit operational

Serviciul national de distribuire a dividendelor a devenit operational

Serviciul national de distribuire a dividendelor, lansat de catre Depozitarul Central in cursul acestui an, a devenit, luni, operational.

Astfel, S.C. Remat S.A. Ialomita, societate de tip inchis, a solicitat Depozitarului Central distribuirea dividendelor aferente anului 2008 pentru actionarii sai.

Perioada de distribuire a dividendelor este 12 iulie 2010 - 15 decembrie 2010, actionarii urmand sa primeasca sumele in numerar prin ghiseele Companiei Nationale Posta Romana. Valoarea dividendului pe actiune este de 0,43 lei, se arta intr-un comunicat al Depozitarului Central.

"Este foarte important, atat pentru noi ca institutie, cat si pentru actualii si viitorii nostri clienti, faptul ca acest serviciu, pus la dispozitie de catre Depozitarul Central, devine, iata, operational. Suntem convinsi ca, in viitorul foarte apropiat, si alte societati, listate sau nu pe piata de capital din Romania, vor apela la noi pentru distribuirea dividendelor, alegand astfel, solutia optima in ceea ce priveste costurile si eficienta, absolut necesara in cadrul unui astfel de proces", a declarat Adriana Tanasoiu , director General la Depozitarul Central.

Informatii referitoare la plata dividendelor prin intermediul Depozitarul Central, sunt disponibile pe site-ul Depozitarului Central si se pot vizualiza in cadrul sectiunii Emitenti/ Distribuire Dividende. mai mult


Luni, 12 Iulie 2010, ora 14:38

2 comentarii
Dacia a inceput distribuirea dividendelor pentru 2009

Dacia a inceput distribuirea dividendelor pentru 2009

Automobile Dacia a inceput marti distribuirea dividendelor pentru anul fiscal 2009, in conformitate cu hotararea Adunarii Generale a Actionarilor, informeaza compania.

Valoarea bruta a dividendului platit de Dacia in contul rezultatului pe anul 2009 este de 0,0061 lei/actiune.

Operatiunea de distribuire are loc prin intermediul unitatilor teritoriale ale bancii BRD din intreaga tara.

Din valoarea totala a dividendului cuvenit fiecarui actionar se retin impozitul de 16 la suta si comisionul de 2,5 lei perceput de BRD pentru distribuire. mai mult


Marti, 15 Iunie 2010, ora 22:20

Alte articole despre: dividende Dacia 2009, actionari Dacia
Dacia va acorda dividende, pentru prima data de la preluarea de catre Renault

Dacia va acorda dividende, pentru prima data de la preluarea de catre Renault

Automobile Dacia va acorda dividende in acest an, iar valoarea totala a dividendelor care vor fi distribuite actionarilor reprezinta 67,8% din profitul companiei, care s-a ridicat anul trecut la 230 milioane lei, cu 3,7% mai mult fata de 2008.

Aceasta este pentru prima data cand Dacia acorda dividende, de cand grupul Renault a preluat uzina de la Mioveni, in 1999.

Renault detine 99,42% din actiunile Dacia, astfel ca va primi dividende de 155,1 milioane lei, potrivit Capital.

Compania va constitui din profitul de anul trecut rezerve de 56,8 milioane lei, iar 17,3 milioane de lei vor fi repartizate pentru participarea salariatilor la profit.

Automobile Dacia a avut, in 2009, o cifra de afaceri 9 miliarde de lei (aproximativ 2,1 miliarde euro), in crestere cu 17,8% fata de nivelul de 7,64 miliarde lei obtinut in 2008. mai mult


Joi, 01 Aprilie 2010, ora 21:26

Transgaz propune actionarilor un dividend cu 25 la suta mai mare

Transgaz propune actionarilor un dividend cu 25 la suta mai mare

Conducerea Transgaz Medias (TGN) propune actionarilor, in acest an, un dividend de 13,02 lei/titlu, in crestere cu circa 25% fata de cel distribuit in 2009, alocand astfel putin peste jumatate din profitul obtinut anul trecut, potrivit unui comunicat transmis Bursei.

In 2009, transportatorul de gaze a distribuit un dividend de 10,47 lei/actiune.

Pentru acest an, Transgaz a alocat din profitul obtinut in 2009 suma de 153,29 milioane lei pentru plata dividendelor, in timp ce 145,34 milioane lei vor merge catre sursele proprii de finantare. De asemenea, 7,81 milioane lei au fost alocati pentru participarea angajatilor la profit.

Transgaz Medias si-a majorat anul trecut profitul net cu 25%, la 298,63 milioane lei (circa 70 milioane euro), in contextul in care veniturile si cifra de afaceri au avansat usor fata de anul 2008.

In ceea ce priveste afacerile companiei, acestea au sporit cu doar 6%, de la 1,12 miliarde lei, pana la 1,19 miliarde lei (280,6 milioane euro). Veniturile totale ale Transgaz au urcat, anul trecut, cu 7%, la 1,26 miliarde lei (297 milioane euro), comparativ cu incasarile din 2008, de 1,17 miliarde lei.

In schimb, cheltuielile totale s-au majorat nesemnificativ, cu mai putin de 1%, la 897,74 milioane lei (211,73 milioane euro), fata de nivelul din 2008 de 890,74 milioane lei.

Compania are un capital social de 117,74 milioane lei, divizat in 11,77 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 10 lei. Statul detine 73,5% din capitalul social al... mai mult


Vineri, 19 Martie 2010, ora 20:27

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Fotografia zilei: Pericolul de pe sosea - minionii ataca
  2. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  3. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  4. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  5. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  6. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  7. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  8. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  9. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  10. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii