dividende petrom

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Incredibil: A scazut profitul Petrom

Incredibil: A scazut profitul Petrom

Vanzarile si profitul OMV Petrom (SNP) au scazut in primul trimestru din 2013 cu cate 4%, la 5,78 de miliarde de lei, respectiv 1,33 de miliarde de lei.

Gradul de indatorare a continuat sa se imbunatateasca, la 4% la finele perioadei de raportare, iar productia zilnica a fost stabila, cu activitati de explorare intensificate, atat offshore, cat si onshore, se precizeaza intr-un comunicat al companiei remis marti Ziare.com.

Vanzarile de gaze au fost mai scazute fata de primul trimestru din 2012, din cauza vremii mai calduroase, insa activitatea de energie a avut o contributie pozitiva, se mai arata in documentul citat.

Marjele de rafinare s-au imbunatatit, dar volumele vanzarilor din marketing se afla inca sub presiune.

"In primul trimestru din 2013 am continuat sa avem o performanta financiara si operationala buna, ce reflecta un nivel in continuare ridicat al pretului titeiului si un mediu macroeconomic local relativ stabil", a declarat directorul general al Petrom, Mariana Gheorghe.

Ea a amintit ca la 22 aprilie actionarii Petrom au aprobat distribuirea de dividende in valoare de 1,58 de miliarde de lei (360 de milioane de euro) din profitul de anul trecut si ca Petrom va continua programul de investitii anuale in valoare de peste un miliard de euro. mai mult


Marti, 14 Mai 2013, ora 11:13

2 comentarii
Membrii Consiliului de Supraveghere Petrom incaseaza sume uriase

Membrii Consiliului de Supraveghere Petrom incaseaza sume uriase

Actionarii OMV Petrom au aprobat, in sedinta de luni, remuneratia neta a fiecarui membru al Consiliului de Supraveghere pentru 2013, aceasta fiind stabilita la 20.000 euro/an, la care se adauga o remuneratie suplimentara in cuantum de 4.000 euro pentru fiecare sedinta.

De asemenea, actionarii au aprobat sa nu se stabileasca un fond de premiere a angajatilor din profitul societatii si sa nu se efectueze nicio plata aferenta anului financiar 2012, astfel cum prevedea articolul 106 din contractul colectiv de Munca pana la data de 18 mai 2012, conform unui raport remis Bursei de Valori Bucuresti.

In Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor s-a aprobat alocarea sumei de 213,551 milioane lei din profitul pe 2012 pentru rezerva legala, precum si distribuirea de dividende in suma de 1,586 miliarde lei, valoarea dividendului brut fiind stabilita la 0,028 lei/actiune.

Membrii Consiliului de Supraveghere sunt: Joseph Bernhard Mark Mobius, Gerhard Roiss, David Charles Davies, Jacobus Gerardus Huijskes, Manfred Leitner, Hans-Peter Floren, Riccardo Puliti, Lucian Dan Vladescu si George Baesu.

Grupul Petrom a incheiat anul 2012 cu un profit net de 3,946 miliarde de lei, in crestere cu 5% fata de rezultatul net de 3,759 miliarde lei, raportat la finele lui 2011, potrivit rezultatelor preliminare consolidate ale companiei.

Profitul net atribuibil actionarilor OMV Petrom SA s-a cifrat la 3,953 miliarde de lei, in crestere cu 5% comparativ cu anul anterior. Profitul pe... mai mult


Marti, 23 Aprilie 2013, ora 12:14

3 comentarii
Mariana Gheorghe, Petrom: Am adus 9 miliarde de lei la buget in 2012

Mariana Gheorghe, Petrom: Am adus 9 miliarde de lei la buget in 2012

OMW Petrom a avut o contributie de 8,9 miliarde de lei la bugetul de stat consolidat pe 2012, reprezentand 10% din veniturile totale, a declarat directorul general executiv al Petrom, Mariana Gheorghe.

"Am avut in 2012 o contributie de 8,9 miliarde de lei, atat prin taxe directe, cat si prin taxe indirecte. Economistii nostri ne-au aratat ca este o contributie de 10% din veniturile la bugetul de stat consolidat pe 2012", a declarat Mariana Gheorghe, CEO al Petrom, in cadrul unei conferinte de presa.

OMV Petrom intentioneaza sa plateasca dividende din profitul record si sa investeasca 1miliard de euro in 2013

Compania OMV Petrom (SNP) intentioneaza sa propuna alocarea de dividende pentru anul
financiar 2012, cand a obtinut un profit record de 3,95 de miliarde de lei (885,5 milioane de euro), si ar putea bugeta investitii de peste un miliard de euro in 2013.

Aceste aspecte vor fi supuse aprobarii ulterioare de catre Consiliul de Supraveghere, respectiv Adunarea Generala a Actionarilor, potrivit unui comunicat remis BVB.

"Cand vorbim de investitii, ceea ce este important este faptul ca nu putem sa folosim toti banii pentru investitii acum, trebuie sa ne pastram cash flow-ul si pentru anuii urmatori. In ultimii ani am investit 90% din profitul operational", a mai spus Mariana Gheorghe, precizand ca gradul de indatorare a companiei a scazut.

Petrom a anuntat cel mai mare profit din istorie

In 2011, contributiile la buget ale OMW Buget au fost la 8,6... mai mult


Joi, 21 Februarie 2013, ora 12:34

4 comentarii
OMV Petrom intentioneaza sa plateasca dividende din profitul record

OMV Petrom intentioneaza sa plateasca dividende din profitul record

Compania OMV Petrom (SNP) intentioneaza sa propuna alocarea de dividende pentru anul
financiar 2012, cand a obtinut un profit record de 3,95 de miliarde de lei (885,5 milioane de euro).

De asemenea, compania ar putea bugeta investitii de peste un miliard de euro in 2013.

"Managementul OMV Petrom S.A. ia in considerare alocarea unui buget investitional de peste 1 mld euro pentru 2013 si intentioneaza sa propuna alocarea de dividende pentru anul financiar 2012, aspecte ce vor fi supuse aprobarii ulterioare de catre Consiliul de Supraveghere si, respectiv Adunarea Generala a Actionarilor", se precizeaza in comunicatul remis BVB.

Petrom a anuntat cel mai mare profit din istorie

In anul precedent, compania a realizat investitii de 4,93 de miliarde de lei (1,1 miliarde de euro), cea mai mare pondere, de 76%, respectiv 3,75 de miliarde de lei, fiind alocata segmentului de explorare si productie.

Pentru 2011, compania a distribuit dividende de 1,76 miliarde de lei (circa 400 milioane de euro), dintr-un profit de 3,76 miliarde lei.

Petrom a inregistrat, anul trecut, un profit record de 3,946 de miliarde de lei, (peste 900 milioane de euro) in crestere cu 5% fata de 2011, iar vanzarile au urcat cu 16%, la un nou nivel maxim, de 26,258 de miliarde de lei (5,892 de miliarde de euro).

Compania este controlata de grupul austriac OMV, care detine 51,01% din actiuni, in timp ce statul roman are prin Ministerul Economiei 20,64% din titluri. In actionariat se mai... mai mult


Joi, 21 Februarie 2013, ora 10:57

Ce se ascunde in spatele razboiului Basescu-Petrom? (Opinii)

Ce se ascunde in spatele razboiului Basescu-Petrom? (Opinii)

Intr-un exces de populism desantat, fara pic de ratiune economica, presedintele Traian Basescu anunta ca rupe orice legatura cu Petrom, in semn de protest fata de excesivul profit pe care aceasta companie l-a obtinut intr-un an de criza.

In consecinta, prima masura pusa in practica de presedinte a fost aceea ca Administratia Prezidentiala nu mai cumpara carburanti de la Petrom, ci de la Rompetrol.

Deci Presedintia nu mai baga bani in buzunarele unui conglomerat industrial care contine si capital de stat, ci prefera sa transfere parale in conturile kazahilor de la Rompetrol.

Fie Basescu nu stie ca Petrom este unul dintre principalii contribuabili la bugetul de stat, daca nu chiar cel mai mare, fie a vorbit pentru "a se pune bine cu oropsitii de la pompa", pentru a consolida avantajul luat odata cu "mariri pentru bugetari".

Petrom a obtinut un profit record in perioada de criza. Si ce, nu-i bine? Nu-i in regula ca o companie, care activeaza pe piata din Romania, sa obtina profituri record? Nu are logica ca o companie, in care statul roman inca este actionar minoritar, sa faca performanta? Daca asta nu-i o mentalitate tipic comunista, atunci....

Cel mai tare ma surprinde ca Traian Basescu vorbeste de parca profitul unei multinationale, obtinut pe teritoriul Romaniei, ar fi ceva rau, ceva care nu rezoneaza cu statutul tarii noastre, de stat sarac si codas in UE la capitolul "nivel de trai".

Mai mult de-atat, aceasta companie atat de mult hulita, vinde si... mai mult


Luni, 19 Martie 2012, ora 12:36

5 comentarii
Dosarul Petrom Service: Sechestru pe 81 de imobile

Dosarul Petrom Service: Sechestru pe 81 de imobile

Procurorii au instituit sechestru asigurator asupra a 81 de imobile, printre care zeci de terenuri intravilane si extravilane, apartamente, hoteluri, restaurante sau ambarcatiuni, in vederea recuperarii prejudiciului de zeci de milioane de euro in cazul Petrom Service, informeaza Parchetul General.

Astfel, a fost instituit sechestru asupra a 46 terenuri intravilane si extravilane, 5 apartamente, cladiri cu destinatie de hotel, restaurante, alte spatii comerciale, un bloc de 8 etaje, autoturisme, ambarcatiuni si conturi bancare.

De asemenea, Parchetul General informeaza ca in dosarul Petrom Service au fost efectuate, sub aspect probator, inclusiv cereri de asistenta judiciara internationala (comisii rogatorii) al caror rezultat a fost comunicat in cursul lunii octombrie 2011.

Rezultatele comisiilor rogatorii au relevat pana in prezent ca, in unele situatii, revanzarea actiunilor a avut loc dupa trei zile, iar pretul achitat de S.C. Petromservice S.A. a fost de peste 50 de ori mai mare decat pretul platit.

"Avand in vedere ca valoarea la bursa a unei actiuni reprezinta valoarea de piata a acesteia, iar informatia este publica si orice persoana interesata poate achizitiona titlul de valoare la acest pret, diferenta dintre pretul platit de S.C. Petromservice S.A. si valoarea de bursa a actiunilor, in cuantum de 83.163.165 euro, reprezinta prejudiciul produs societatii si, indirect, actionarilor minoritari, precum si bugetului consolidat al statului, in calitate de... mai mult


Luni, 07 Noiembrie 2011, ora 18:22

3 comentarii
OMV Petrom a contribuit la bugetul de stat cu peste 4 miliarde lei in 2011

OMV Petrom a contribuit la bugetul de stat cu peste 4 miliarde lei in 2011

OMV Petrom a contribuit la bugetul de stat, in primul semestru al acestui an, cu peste patru miliarde de lei, in crestere cu 10% fata de perioada similara a anului trecut, a declarat directorul financiar al Petrom, Daniel Turnheim.

"Doua treimi reprezinta taxe indirecte, respectiv accize si TVA, iar o treime sunt taxele directe si dividende", a explicat Turnheim.

Astfel, OMV Petrom a platit 2,92 miliarde lei taxe indirecte, reprezentand TVA si accize, 965 milioane lei taxe directe si 207 milioane lei dividende catre Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

Grupul Petrom a inregistrat in primul semestru al acestui an un profit net de 1,744 miliarde lei, cu 14% mai mare fata de cel realizat in prima parte a anului trecut, de 1,526 miliarde lei, potrivit raportului publicat miercuri de grup.

De asemenea, vanzarile Petrom au crescut cu 23%, la 10,271 miliarde lei, comparativ cu vanzarile inregistrate in primele sase luni ale anului trecut, de 8,343 miliarde lei. mai mult


Miercuri, 10 August 2011, ora 16:04

3 comentarii
OMV Petrom va distribui dividende de un miliard de lei

OMV Petrom va distribui dividende de un miliard de lei

OMV Petrom va acorda actionarilor dividende pe 2010 in valoare totala de un miliard de lei, dupa ce, in ultimii doi ani, nu a distribuit deloc dividende.

Astfel, pentru anul financiar 2010, valoarea bruta pe actiune va fi de 0,0177 lei, plata urmand a se realiza incepand cu data de 1 iunie 2011, printr-un agent de plata, se arata intr-un comunicat al companiei petroliere.

Grupul austriac OMV, actionarul majoritar al companiei, va incasa dividende brute in valoare de 511 milioane de lei, iar Ministerul Economiei va primi 206 de milioane de lei.

De asemenea, Fondul Proprietatea, care detine 20,1 la suta din OMV Petrom, va incasa 200 de milioane de lei.

In cadrul adunarii generale, actionarii companiei au aprobat si bugetul pentru 2011. Acesta prevede un profit net in valoare de 2,3 miliarde de lei, cu 29 de procente mai mult decat in 2010.

In plus, se estimeaza o scadere a cifrei de afaceri cu 10 procente, pana la 12,6 miliarde de lei, si s-a aprobat si un program de investitii, in valoare de 4,94 de miliarde de lei.

T.B. mai mult


Miercuri, 27 Aprilie 2011, ora 14:41

1 comentariu
Pagubitii FNI vor fi platiti cu bani de la Petrom

Pagubitii FNI vor fi platiti cu bani de la Petrom

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a directionat peste 50 de milioane de lei, bani care provin de din dividentele incasate de la Petrom, in conturile pagubitilor FNI.

Pentru ca Guvernul s-a angajat sa finalizeze in 2009 platile catre cei aproximativ 21.000 de pagubiti ai FNI care au primit deja sentinte judecatoresti, dar la sfarsitul anului trecut acestia nu isi primisera inca banii, AVAS a directionat dividende Petrom catre despagubitii FNI.

Dividendele insumeaza peste 50 milioane lei si sunt aferente anilor 2006 si 2007, potrivit Evenimentul Zilei.

"Am facut plati, dar vin in fiecare zi titluri executorii si probabil ca intr-o saptamana conturile vor fi din nou blocate", a declarat Aurelian Popa, presedintele AVAS, care sustine ca aceste fonduri au acoperit popririle de la banca.

Potrivit presedintelui AVAS, institutia a avut conturile blocate in ultimul an, cu exceptia unor scurte intervale de timp.

AVAS a platit pana acum 346 de milioane de lei pagubitilor FNI, din care numai in intervalul ianuarie- 16 aprilie 2010 au fost virate fonduri in valoare de aproximativ 45 milioane lei. mai mult


Miercuri, 21 Aprilie 2010, ora 10:09

1 comentariu
Alte articole despre: bani FNI, bani Petrom, despagubire FNI

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba