dobanzi leasing

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Top 5 oferte de leasing auto

Top 5 oferte de leasing auto

Piata auto din Romania a inregistrat una dintre cele mai mari cresteri dintre tarile europene, in primele cinci luni din acest an, iar bancile ofera multiple modalitati de a va cumpara o masina noua.

Una dintre acestea este leasingul, unde ofertele variaza foarte mult, din punct de vedere al dobanzilor, in functie de banca aleasa.

Am luat ca exemplu achizitia unei masini de 12.000 de euro, pe o perioada de cinci ani, avansul fiind de 25 la suta, iar suma finantata de 7.258,06 euro.

Una dintre cele mai bune oferte pentru achizitionarea unei masini in leasing este cea a EFG Leasing, care are cea mai mica dobanda anuala efectiva, de 9,55 la suta. Comisionul de administrare perceput de banca este de 2 procente, iar valoarea reziduala este zero.

Potrivit calculelor Conso.ro, rata lunara pe care va trebui sa o platiti este de 182,49 de euro, iar suma totala pe care o veti rambursa bancii se ridica la 11.189,25 de euro.

De asemenea, banca percepe si un comision de rambursare anticipata, cuprins intre 0,5 si 2 la suta, iar gradul maxim de indatorare acceptat este de 30% din venituri.

La Raiffeisen Leasing comisionul de administrare este de 2 la suta din pretul de achizitie, fara TVA.

Rata dobanzii, in acest caz, este de 8,50 la suta, in timp ce DAE se ridica la 10,10 de procente. Astfel, pe luna, rata va fi de 184,65 de euro, iar suma totala de rambursat este de 11.318,93 de euro.

Valoarea reziduala este de maxim 20 la suta din suma, iar gradul maxim de... mai mult


Luni, 18 Iunie 2012, ora 07:20

Criza a omorat leasingul imobiliar

Criza a omorat leasingul imobiliar

Firmele nu se mai inghesuie sa finanteze proiectele imobiliare ale persoanelor fizice dupa debutul crizei economice, leasingul imobiliar indreptandu-se in prezent catre firme, spun oficiali din industria leasingului.

Oricum, nici in anii trecuti numarul clientilor persoane fizice nu era mare, reprezentand 10% din total, scrie Romania Libera.

Leasingul imobiliar pentru persoane fizice are certe avantaje fata de creditul ipotecar. Astfel, la aceleasi sume finantate, ratele la leasing sunt mai mici, deoarece si suma finantata este mai mica cu 19% fata de credite, fiindca nu se ia in calcul TVA.

In plus, avansul achitat de clientul firmei de leasing este mai mic decat cel solicitat de banci, situat, in general, in jurul valorii de 25% din suma imprumutata.

Mai mult, in cazul leasingului imobiliar, intreaga birocratie legata de autorizarea constructiei poate fi preluata de firma de leasing, proprietar al bunului dat in leasing. Clientul societatii de leasing devine proprietar de-abia la finalizarea contractului, o data cu plata ultimei rate.

Dobanzile la leasingul imobiliar sunt in jurul a 9%, la care se adauga un comision de administrare de 2%.

Pe de alta parte, si creditul ipotecar prezinta, la randul lui, cateva avantaje. Sumele minime finantate prin credit sunt, in general, mai mici decat in cazul leasingului, iar perioada pe care se deruleaza contractul este mai mare, putand ajunge la 30 de ani. mai mult


Luni, 15 Februarie 2010, ora 08:47

1 comentariu
Alte articole despre: leasing imobiliar, credit ipotecar
De ce nu scad dobanzile la credite si leasing

De ce nu scad dobanzile la credite si leasing

In urma cu trei-patru luni, autoritatile guvernamentale propovaduiau ca acordul de finantare internationala cu FMI si Comisia Europeana va trage dobanzile in jos intr-un timp foarte scurt.

In momentul de fata, nici lichiditatile existente in piata si nici preluarea unor riscuri de catre stat nu par sa fie suficiente pentru a-I convinge pe bancheri sa taie din dobanzi.

Pana de curand, costul cu finantarile interne si internationale era singurul impediment care statea in calea reducerii dobanzilor. Acum, cand scaderea dobanzilor pare sa se amane nejustificat, a inceput sa se vorbeasca si de necesitatea constituirii de provizioane pentru creditele acordate, care obliga institutiile financiare sa recurga la recapitalizari suplimentare.

Numai in acest an, institutiile de leasing si creditare au operat refinantari de aproximativ 25-30 de milioane de euro pentru provizioane si asigurarea lichiditatii, in contextul in care deprecierea valorii imobilelor se reflecta in mod direct in bilantul firmelor de leasing si al bancilor, potrivit datelor Asociatiei Societatilor Financiare din Romania.

"Nu pune in discutie doar costul finantarii. Exista mai multe aspecte. Inainte de toate, creditul neperformant a avut o valoare undeva in jurul lui 1% anul trecut. Practic, acest credit neperformant este cel care se provizioneaza. Criza si blocajul financiar ne-a dus in situatia in care numarul contractelor care trebuie provizionate a crescut foarte mult. Provizionarea nu afecteaza... mai mult


Miercuri, 10 Iunie 2009, ora 12:36

5 comentarii
Solutii de criza pentru companiile de leasing

Solutii de criza pentru companiile de leasing

Firmele de leasing mizeaza pe sectoarele dinamice ale economiei pentru mentinerea profitabilitatii in 2009, se orienteaza catre leasing operational, isi reduc costurile si investesc mai prudent, pe fondul restrangerii afacerilor pe segmentele auto si imobiliar incepand cu ultimele luni din 2008.

Piata de leasing a inregistrat o incetinire a cresterii afacerilor inca din trimestrul al treilea din 2008, mai ales pe segmentele de leasing auto si imobiliar, arata datele oficiale ale Asociatiei Societatilor Financiare din Romania (ALB).

In ultimele luni din 2008, scaderea vanzarilor de autovehicule noi - ca efect al taxei de poluare si al cresterii costurilor de finantare - a lovit piata de leasing, in care leasingul auto avea, dupa primele noua luni din acest an, o pondere de 73%. Astfel, piata de leasing auto a inregistrat un avans de numai 48% in al treilea trimestru, fata de o crestere de 104% in trimestrul al doilea fata de primele trei luni din acest an.

"Piata romaneasca de leasing va creste anul viitor cu cel mult 10%, intr-un scenariu optimist, daca se va pastra un nivel al finantarilor similar celui din acest an pe segmentele de vehicule, echipamente si imobiliare", a declarat pentru NewsIn secretarul general al ALB, Adriana Ahciarliu, precizand ca este o estimare personala.

Ea a mentionat ca o crestere de maximum 10% ar fi apropiata de cea a altor piete europene de leasing, care nu sunt afectate de criza, ceea ce arata o maturiturizare a pietei romanesti... mai mult


Miercuri, 31 Decembrie 2008, ora 07:17

2 comentarii
Firmele de leasing au dificultati in colectarea ratelor

Firmele de leasing au dificultati in colectarea ratelor

Piata romaneasca de leasing se confrunta in prezent cu o crestere a costurilor de refinantare si cu dificultatea colectarii ratelor de leasing, probleme care vor afecta volumul de afaceri, sustine directorul general al Raiffeisen Leasing, Mihaela Mateescu.

"Aceste probleme vor afecta inevitabil volumul de bunuri finantate printr-o ajustare a dobanzilor, dar si o analiza mai prudenta a solicitarilor de finantare, a bonitatii clientilor, in vederea minimizarii riscurilor implicate", a mentionat Mateescu.

In ce priveste problemele din sectorul auto, Mateescu a precizat ca impactul poate fi deja remarcat, referindu-se atat la productia interna, cat si la importurile realizate.

"Efectele taxei de poluare nu s-au lasat asteptate si s-au vazut in cifre in a doua jumatate a anului, cand vanzarile de masini noi au scazut", a mai spus aceasta.

Seful Raiffeisen Leasing a mentionat ca domeniile lovite de criza - respectiv constructiile, imobiliarele, transporturile si piata auto - au afectat la randul lor toate segmentele pietei de leasing intr-o masura mai mica sau mai mare.

"Este de la sine inteles ca, in noile conditii ale pietei, bugetele intocmite la inceputul anului nu mai pot fi respectate si trebuie astfel ajustate. Cuvantul de ordine este in acest moment "prudenta", a mai spus Mateescu, pentru NewsIn.

Ea a precizat ca tendinta de reducere a tranzactiilor este resimtita si de Raiffeisen Leasing, pe fondul crizei economice actuale.

"Unul dintre motive este... mai mult


Vineri, 05 Decembrie 2008, ora 15:34

Numarul masinilor returnate firmelor de leasing a crescut cu 25%

Numarul masinilor returnate firmelor de leasing a crescut cu 25%

Numarul automobilelor care sunt returnate companiilor de leasing, din cauza faptului ca anumiti clienti nu isi mai pot plati ratele, a crescut cu circa 25% in octombrie.

Deprecierea leului si majorarea dobanzilor au favorizat aceasta crestere alarmanta, informeaza Gandul.

"Se intorc multe masini la companiile care au practicat avansuri foarte mici sau zero si care au castigat portofolii de mii de masini in acest fel, iar acum recupereaza zeci de masini pe luna. Din cate am vazut pe piata, in octombrie s-au returnat cu 20-25% mai multe masini decat in lunile trecute", a declarat Septimiu Postelnicu, directorul general al UniCredit Leasing.

Compania a inregistrat cea mai mare cifra de afaceri, anul trecut, acordand finantari de 500 de milioane de euro.

Clientii companiilor de leasing trebuie sa se pregateasca de noi majorari ale dobanzilor, in perioada urmatoare.

Daca la inceputul anului aceasta era in medie de 7% la euro, acum este de peste 9%, iar la sfarsitul lui decembrie va ajunge la 10-11%, potrivit companiilor.

Clientii care intra in imposibilitate de plata, vor fi executati de companiile de leasing si vor pierde, atat autoturismele, cat si ratele pe care le-au achitat. mai mult


Miercuri, 05 Noiembrie 2008, ora 11:19

1 comentariu
Alte articole despre: masini, leasing, returant, crestere, companii
BCR a finantat prin leasing bunuri de 291 milioane euro

BCR a finantat prin leasing bunuri de 291 milioane euro

Valoarea totala a bunurilor finantate de BCR Leasing IFN a crescut in primele sase luni ale anului cu 65% fata de perioada similara a anului trecut, pana la valoarea de 291 milioane euro, potrivit unui anunt oficial al companiei.

Avansul inregistrat in acest interval se datoreaza vanzarilor record a vehiculelor comerciale. Potrivit datelor BCR Leasing, volum finantat, atat pe segmentul de vehicule comerciale usoare, cat si pe cel de vehicule grele, a crescut cu 167% fata de primul semestru al anului trecut.

Pe segmentul de leasing imobiliar, BCR Leasing IFN a finantat bunuri de circa 16 milioane euro in primele sase luni ale acestui an.

"Ne bucuram ca am reusit sa crestem puternic in continuare, in contextul in care piata de leasing din Romania a fost puternic influentata de factori interni si internationali, unii dintre ei mai putin previzibili", a punctat Claudiu Emanuil Stanescu, directorul general al companiei.

Activitatea BCR Leasing din perioada analizata a fost marcata, in special, de evolutia abrupta a nivelurilor dobanzilor, scumpirea creditelor accesate de societatile de leasing, incertitudinile persistente pe piata imobiliara, fluctuatia reglementarilor cu privire la finantarea populatiei si escaladarea costurilor aferente utilizarii canalelor alternative de vanzare. mai mult


Marti, 12 August 2008, ora 13:15

Alte articole despre: BCR Leasing, finatare, rezultate financiare
S-a scumpit leasingul

S-a scumpit leasingul

Unele companii de leasing au marit dobanzile cu pana la doua puncte procentuale din cauza scumpirii finantarilor pe care le iau firmele de leasing, informeaza editia online a ziarului Evenimentul Zilei.

Exista insa si companii care nu au marit dobanzile si care ar putea fi impartite in doua categorii: cele care nu intentioneaza sa le majoreze si, respectiv, cele care analizeaza posibilitatea de a le mari.

Finantarile in leasing se acorda aproape exclusiv in moneda europeana. Dobanzile la leasing sunt "legate" de obicei de evolutia EURIBOR, indicele care arata evolutia dobanzilor percepute la euro, la scadente de trei sau sase luni.

La aceste scadente, dobanzile au crescut de la inceputul anului 2007 si pana in prezent cu pana la un punct procentual. Raiffeisen Leasing a marit dobanzile cu pana la doua puncte procentuale.

"Pe fondul crizei economice mondiale, cresterea costurilor de refinantare a dus la marirea dobanzilor pe piata romaneasca de leasing, la inceputul acestui an. Pentru Raiffeisen Leasing, aceasta marire se situeaza in intervalul de unu pana la doua puncte procentuale peste nivelul dobanzilor din 2007", ne-a declarat directorul general al companiei, Mihaela Mateescu.

Alte companii au marit dobanzile numai cu 0,5 puncte. "BCR Leasing a ales varianta unei revizuiri sensibile a nivelurilor dobanzilor practicate, majorand, de la jumatatea lunii aprilie a.c., dobanda la produsele sale de leasing cu 0,5%", ne-a declarat directorul general al... mai mult


Miercuri, 14 Mai 2008, ora 09:40

2 comentarii
Alte articole despre: leasing, scumpi, dobanda, criza, economie
Inca o veste proasta: se scumpeste leasingul

Inca o veste proasta: se scumpeste leasingul

Dobanzile practicate pe piata romaneasca de leasing ar putea depasi, in medie, pragul de 9% la contractele in euro in perioada imediat urmatoare, de la 7,5% anul trecut, din cauza cresterii costurilor de refinantare pe piata internationala, spun sefii companiilor din sector chestionati de NewsIn.

Societatile de leasing isi finanteaza activitatea luand imprumuturi de la banci si plasand mai apoi banii astfel obtinuti in contracte de leasing, cu randamente mai mari.

Or, cresterea dobanzilor la care se finanteaza imping companiile din sectorul de leasing sa ceara dobanzi mai mari la finantarile acordate, pentru a-si pastra o marja suficienta pentru a fi profitabile.

"Pietele internationale determina in continuare cresteri ale dobanzilor. Estimarea de la inceputul anului (8,5% dobanda medie la euro n.r.) a devenit realitate chiar in primul trimestru si, mai mult decit atat, pragul de 9% va fi in curand depasit ca medie a pietei de leasing", a spus, pentru NewsIn, directorul general al Unicredit Leasing, Septimiu Postelnicu.

El a adaugat ca societatile de leasing vor fi, de asemenea, mai atente si selective in ce priveste aprobarea si derularea tranzactiilor.

Postelnicu declarase, la inceputul anului, ca Unicredit Leasing urma sa anunte o majorare a dobanzilor "deoarece presiunea este foarte mare" din cauza cresterii costurilor de refinantare.

Si BCR Leasing isi majoreaza din mai dobanda cu o jumatate de punct procentual, pana la 8%.

"In ultimele patru... mai mult


Joi, 01 Mai 2008, ora 10:07

2 comentarii
Alte articole despre: scumpire, leasing, euro, lei, dobanzi, credite

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba