dosare abuz serviciu

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Nicusor Constantantinescu a fost eliberat: S-a facut dreptate!

Nicusor Constantantinescu a fost eliberat: S-a facut dreptate!

Nicusor Constantantinescu, presedintele Consiliului Judetean Constanta, a fost eliberat, vineri.

Acesta fusese retinut pentru 24 de ore, joi, dupa ce a fost adus cu mascatii de la domiciliul sau din Constanta, la sediul DNA din Bucuresti. Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis ca el sa fie cercetat in libertate, dar sub control judiciar.

Decizia nu este una definitiva. Ea poate fi atacata de procurori la Curtea de Apel Bucuresti, iar Nicusor Constantinescu se poate alege cu un mandat de arestare preventiva.

Seful Regiei de Drumuri si Poduri Constanta, saltat de DNA in dosarul lui Nicusor Constantinescu

Pe scarile Tribunalului Bucuresti, la eliberare, presedintele CJ Constanta a spus ca s-a facut dreptate in cazul sau, nu insa si in cazul sefului Regiei de Drumuri si Poduri, pentru care s-a emis un mandat de arestare preventiva in acelasi dosar.

Adrian Gambuteanu, seful Regiei de Drumuri si Poduri Constanta, a fost saltat de procurorii DNA, miercuri, fiind cercetat pentru fapte de coruptie in acelasi dosar. Tot miercuri, alti doi angajati al Regiei de Drumuri si Poduri Constanta au fost saltati de ofiterii brigazii speciale si adusi la Bucuresti pentru a da explicatii procurorilor anticoruptie.

Seful CJ Constanta Nicusor Constantinescu, retinut (Video)

"Toata procedura era pregatita de dinainte"

"Toata procedura era pregatita de dinainte, judecatorul m-a ascultat si m-a audiat timp de aproape de o ora si jumatate", a spus Nicusor Constantinescu,... mai mult


Joi, 20 Martie 2014, ora 18:14

14 comentarii
Lucian Duta, la DNA pentru a fi anuntat ca este urmarit penal pentru abuz in serviciu (Video)

Lucian Duta, la DNA pentru a fi anuntat ca este urmarit penal pentru abuz in serviciu (Video)

Fostul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate Lucian Duta a fost, miercuri, la Directia Nationala Anticoruptie, fiind citat pentru a fi anuntat ca este urmarit penal pentru abuz in serviciu.

Surse judiciare au declarat ca Lucian Duta a fost citat in dosarul in care se fac cercetari privind achizitii pentru servicii de mentenanta in cazul unei aplicatii informatice de management al resurselor, pentru un numar mai mare de licente decat cele folosite de CJAS, prejudiciul fiind de peste 150.000 de euro.

In acest dosar este cercetat si Istvan Lucian Medvas, director in CNAS, acestuia fiindu-i prezentate acuzatiile in 5 februarie. DNA preciza atunci ca in aceasta cauza este urmarita penal si o alta persoana, pentru acelasi tip de infractiuni.
Istvan Lucian Medvas este urmarit penal pentru tentativa la infractiunea de abuz in serviciu in forma continuata (doua acte materiale) si abuz in serviciu.

Potrivit procurorilor DNA, in perioada ianuarie-aprilie 2010, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) a organizat procedura de achizitie pentru "servicii de mentenanta si suport tehnic pentru sistem ERP", o aplicatie informatica de management al resurselor. Licentele de exploatare a sistemului ERP fusesera achizitionate de la SC SIVECO Romania SA in perioada 2003-2007.

Lucian Duta: Acuzatiile care mi se aduc sunt absolut aberante (Video)

"Procedura de achizitie a serviciilor de mentenanta din anul 2010 a fost initiata in trei randuri, intrucat in... mai mult


Miercuri, 12 Februarie 2014, ora 11:34

1 comentariu
Senator PSD trimis in judecata pentru abuz in serviciu

Senator PSD trimis in judecata pentru abuz in serviciu

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au dispus trimiterea in judecata a senatorului PSD Victor Mocanu, fost presedinte al Consiliului Judetean Buzau. Acesta este acuzat de abuz in serviciu in forma continuata.

In rechizitoriul intocmit de procurori se arata ca, in perioada aprilie - mai 2012, Mocanu si-a incalcat atributiile de serviciu in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Buzau, pagubind statul cu peste 565.000 de lei, potrivit unui comunicat al DNA.

Senatorul este acuzat ca a incheiat opt contracte ilegale de furnizare echipamente medicale cu SC Medical Finance Projects SRL Bucuresti, in scopul inaugurarii aparente a noului sediu al Maternitatii din cadrul Spitalului Judetului Buzau.

Senatorul PSD Niculae Badalau, urmarit penal pentru trafic de influenta

" (...) pe langa faptul ca (echipamentele medicale - n.red.) fusesera supraevaluate, nici nu fusesera livrate, iar contractul de inchiriere era lipsit de utilitate, cheltuielile angajate fiind in mod vadit ineficiente din punct de vedere economic", se arata in rechizitoriul procurorilor.

Pentru recuperea pagubei cauzate bugetului judetului Buzau, procurorii au dispus punerea sub sechestru a bunurilor lui Mocanu, dar si ale altor persoane implicate in acest dosar, care a fost inaintat spre judecare Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Celelalte persoane implicate in acest caz sunt Constantin Lungu, fost director executiv al Directiei pentru Administrarea Patrimoniului si... mai mult


Vineri, 20 Decembrie 2013, ora 15:14

Trei primari, acuzati de conflict de interese si abuz in serviciu

Trei primari, acuzati de conflict de interese si abuz in serviciu

Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta conflictului de interese de natura administrativa si penala, precum si savarsirea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice in cazul a trei primari din judetela Buzau, Giurgiu si Valcea.

Astfel, Marian Apostol, primarul comunei Naeni (Buzau), este acuzat ca a incalcat regimul juridic privind conflictul de interese in materie administrativa, intrucat, in timpul exercitarii mandatului a avizat plata a 3 facturi emise de catre societatea in cadrul careia acesta detine calitatea de asociat unic si sotia sa functia de administrator, in suma totala de 3.532,03 lei.

Constantin Dumitru, primarul Comunei Floresti - Stoenesti (Giurgiu), a incalcat regimul juridic privind conflictul de interese in materie administrativa si penala, intrucat, in timpul exercitarii mandatului, avand un interes personal de natura patrimoniala, a incheiat cu societatea in cadrul careia fratele acestuia detine functia de administrator contracte in valoare totala de 78.849,52 lei, arata inspectorii anticoruptie.

In plus, Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti in vederea verificarii indiciilor privind savarsirea de catre Constantin Dumitru a infractiunii de conflict de interese, prevazuta de art. 2531 din Codul Penal al Romaniei.

Totodata, Dumitru Draghici, primarul comunei Salatrucel (Valcea), este acuzat ca a incalcat regimul juridic privind conflictul de interese in... mai mult


Joi, 18 Iulie 2013, ora 14:36

1 comentariu
Managerul Ambulantei Calarasi si alti angajati, suspectati de abuz in serviciu

Managerul Ambulantei Calarasi si alti angajati, suspectati de abuz in serviciu

Anchetatorii au descins, miercuri dimineata, la sediul Serviciului Judetean de Ambulanta Calarasi, unde au avut loc perchezitii. Potrivit procurorilor Parchetului Tribunalului Calarasi, managerul institutiei, Dragos Alecu, este suspectat, alaturi de mai multi angajati, de abuz in serviciu si asociere in vederea comiterii de infractiuni asimilate faptelor de coruptie.

Procurorii Parchetului Tribunalului Calarasi spun ca managerul Serviciului Judetean de Ambulanta, Dragos Alecu, este suspectat, alaturi de mai multi angajati ai institutiei, de abuz in serviciu si asociere in vederea comiterii de infractiuni asimilate faptelor de coruptie.

Potrivit reprezentantilor Parchetului Tribunalului Calarasi, managerul Serviciului Judetean de Ambulanta Calarasi si mai multi angajati ai institutiei sunt suspectati de abuz in serviciu si alte fapte asimilate celor de coruptie, iar infractiunile ar fi avut loc loc in perioada 2011-2013.

Documente din biroul si casa lui Alecu, probe in dosar

Conform sursei citate, in urma perchezitiilor facute in biroul sefului Serviciului de Ambulanta Calarasi si la locuinta acestuia au fost ridicate mai multe documente care vor constitui mijloace de proba in ancheta.

"Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Calarasi, cu sprijinul lucratorilor DGA si SRI, au desfasurat o actiune la Serviciul de Ambulanta Judetean Calarasi. Au fost perchezitii in aceasta institutie si la domiciliul managerului SAJ, Dragos Nicolae Alecu. Exista... mai mult


Miercuri, 27 Martie 2013, ora 15:35

Primar condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu

Primar condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu

Primarul din Sighisoara, Dorin Ioan Danesan (PSD), a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, sentinta Curtii de Apel Targu Mures majorand, la recurs, pedeapsa initiala, insa edilul spune ca va cere revizuirea deciziei.

Potrivit unei informari de presa transmise, miercuri, de Curtea de Apel Targu Mures, primarul din Sighisoara, Dorin Ioan Danesan, a pierdut recursul impotriva sentintei penale pronuntate in 22 noiembrie 2011 de Judecatoria Sighisoara, prin care era condamnat la un an si jumatate de inchisoare cu suspendare, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice.

Atunci, decizia Judecatoriei Sighisoara a fost atacata cu recurs atat de Danesan, cat si de DNA, iar Curtea de Apel Targu Mures a decis, in 7 martie, sa caseze partial hotararea atacata si, rejudecand cauza, a majorat pedeapsa la doi ani de inchisoare cu suspendare, avand un termen de incercare de patru ani.

Sentinta instantei este definitiva. Potrivit purtatorului de cuvant al Curtii de Apel Targu Mures, Anuta Liliac, sentinta ar putea fi atacata doar cu revizuire, o cale extraordinara de atac, de care se poate uza, conform Codului de Procedura Penala, doar in anumite conditii.

Cand se poate cere revizuirea sentintei

"Conditiile pentru reviziure sunt: daca s-au descoperit fapte sau imprejurari ce nu au fost cunoscute de instanta la solutionarea cauzei, un martor, un expert sau un interpret a savarsit infractiunea de... mai mult


Miercuri, 13 Martie 2013, ora 16:21

Funar, achitat definitiv in dosarul de abuz in serviciu

Funar, achitat definitiv in dosarul de abuz in serviciu

Completul de 9 Judecatori al ICCJ a decis, luni, sa respinga recursul declarat de procurori impotriva deciziei din 20 mai 2008 prin care Sectia Penala a aceleiasi instante l-a achitat pe fostul primar al municipiului Cluj-Napoca in dosarul in care era acuzat de abuz in serviciu.

Decizia de luni a Inaltei Curti este definitiva.

Astfel, fostul primar al municipiului Cluj-Napoca a fost achitat definitiv in dosarul in care a fost trimis in judecata sub acuzatia de abuz in serviciu.

Completul de 9 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) a judecat, luni, recursul declarat de procurori impotriva deciziei din 20 mai 2008, a Sectiei Penale a Inaltei Curti, prin care fostul parlamentar PRM Gheorghe Funar a fost achitat in dosarul in care a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu.

Reprezentantul Parchetului a cerut instantei sa admita recursul si sa caseze decizia ICCJ prin care Funar a fost achitat si condamnarea acestuia pentru abuz in serviciu.

De cealalta parte, avocatul fostului parlamentar a sustinut, in fata Completului de 9 judecatori, ca dosarul penal deschis pe numele acestuia a avut o conotatie electorala si a avut menirea de a il impiedica sa castige un nou mandat de primar al municipiului Cluj-Napoca. De asemenea, avocatul a mai spus ca acuzatiile care i se aduc clientului sau nu sunt sprijinite de dovezi, pe numele lui Funar neexistand o plangere penala. Mai mult, avocatul a spus ca Funar este unul dintre cei mai onesti... mai mult


Marti, 08 Decembrie 2009, ora 15:26

4 comentarii
Daniel Morar: A crescut numarul de infractiuni de abuz in serviciu

Daniel Morar: A crescut numarul de infractiuni de abuz in serviciu

Numarul de infractiuni legate de abuz in serviciu, infractiunile pe piata de capital si de spalare de bani a crescut in 2008, arata Daniel Morar, procuror sef al DNA.

Morar a constatat si cresterea numarului de dosare intocmite pentru spalare de bani si infractiuni pe piata de capital.

"Un obiectiv pe anul 2008 a vizat canalizarea eforturilor pentru combaterea coruptiei la nivel inalt si mediu si analiza arata o abordare a sectoarelor vulnerabile la coruptie. Daca in 2004 predominau infractiunile legate de acordarea de credite sau cele de folosire a creditelor comerciale in alte scopuri, in 2008 observam o crestere a numarului de infractiuni legate de abuz in serviciu", a declarat Daniel Morar.

"Dosarele intocmite pentru infractiuni de abuz in serviciu in scop personal au crescut, sunt 141 fata de 46 in 2007, au fost 14 dosare pentru spalare de bani fata de 8 in 2007 si 10 infractiuni pe piata de capital", a precizat Morar.

Morar a precizat si ca activitatea DNA a fost legata de o reorganizare a activitatii politiei, in sensul ca "politistii efectueaza tot mai putine activitati de investigatie si mai multe acte de urmarire si cercetare penala din dosarele existente".

CSM discuta in sedinta propunerea ca Morar sa ramana sef la DNA

Marti are loc sedinta Sectiei pentru procurori a CSM, in care este discutata propunerea ministrului Justitiei pentru numirea in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie a lui Daniel Morar.

Ministrul... mai mult


Miercuri, 04 Februarie 2009, ora 10:48

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Caz socant: Frati arestati a doua oara pentru canibalism
  2. Razboiul mormintelor la Timisoara: Viceprimarul face, primarul desface
  3. Primaria lui Boc versus poneiul Rocky
  4. Britanicii sunt terorizati: Sobolani mai mari ca pisicile, rezistenti la otrava
  5. In telefonul tau este aur. Cum poate fi extras cu ajutorul ciupercilor
  6. Un istoric uimeste lumea: Evanghelia dupa Luca, dictata de Fecioara Maria?
  7. Incredibilele ciudatenii ale Coreei de Nord
  8. Ministerul Culturii, in lupta cu statuile: "Prea sexoasa" Aretha Tatarescu are sanii cam mari
  9. Ruinele Razboiului Rece: Buncarul-piramida din SUA, care detecta rachetele URSS
  10. Omul care sustine ca ne tragem nu din maimuta, ci din extraterestri