dosarul transferurilor

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Traseul banilor negri din Dosarul Transferurilor: cine a incasat peste 11 milioane de dolari

Traseul banilor negri din Dosarul Transferurilor: cine a incasat peste 11 milioane de dolari

A sustinut raspicat ca este nevinovat, dar magistratii l-au condamnat la patru ani si opt luni de inchisoare in Dosarul Transferurilor, dupa ce nu a putut explica motivul pentru care in conturile sale bancare au intrat peste 11 milioane de dolari.

Impresarul Victor Becali a fost cel care a incasat in conturile personale cea mai mare parte a prejudiciului din Dosarul Transferurilor, conform motivarii judecatorilor de la Curtea de Apel Bucuresti, pe care Ziare.com o prezinta in premiera.

"Singurul lucru care imi poate fi imputat in Dosarul Transferurilor este ca am semnat ca impresar la un transfer in locul fratelui meu. Dar pot fi pedepsit doar sportiv, nu si penal", sustinea Victor Becali inainte sa fie condamnat.

Desi isi sustinea nevinovatia, procurorii au reusit sa arate, din datele obtinute de la Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, ca in conturile lui Victor Becali au intrat peste 11 milioane de dolari.

Banii erau depozitati de fiecare data din conturile firmelor off-shore care vindeau catre cluburile din strainatate jucatorii luati din Romania prin intermediul celor opt condamnati din Dosarul Transferurilor.

"Becali Victor, in calitate de titular al contului personal 035508****/USD, deschis la ING Bank NV Amsterdam - Sucursala Bucuresti, a beneficiat, in intervalul 1999-2001, de creditari insumand peste 4,56 milioane USD, efectuate prin transfer bancar, majoritatea sumelor provenind de la CBG Companie Bancaire - Geneva, de la... mai mult


Miercuri, 02 Aprilie 2014, ora 17:43

7 comentarii
Un condamnat din Dosarul Transferurilor cere intreruperea executarii pedepsei

Un condamnat din Dosarul Transferurilor cere intreruperea executarii pedepsei

Un condamnat din Dosarul Transferurilor a solicitat intreruperea executarii pedepsei.

Jean Padureanu si-a imputernicit avocatul pentru a depune o cerere de intrerupere a executarii pedepsei, fostul presedinte al Gloriei Bistrita sustinand ca are mari probleme medicale, care pot fi tratate doar in afara penitenciarului, anunta postul Antena 3.

Jean Padureanu a fost condamnat la 3 ani si 4 luni de inchisoare cu executare dupa ce a fost gasit vinovat in Dosarul Transferurilor.

Un condamnat din Dosarul Transferurilor, in stare grava. Dragomir: Ar putea s-o mierleasca

In momentul anuntarii sentintei, el se afla in spital. A fost insa "saltat" de politisti si dus la Penitenciarul-Spital Jilava, acolo unde se afla de doua saptamani.

Fostul sef al Bistritei va implini 78 de ani in data de 22 martie.

Alti trei condamnati din Dosarul Transferurilor, fratii Becali si Cristi Borcea, acuza probleme medicale, fiind internati in Penitenciarul-Spital Poarta Alba.

M.D. mai mult


Joi, 20 Martie 2014, ora 13:06

2 comentarii
Curtea Suprema distruge ultima speranta a condamnatilor din Dosarul Transferurilor - Interviu

Curtea Suprema distruge ultima speranta a condamnatilor din Dosarul Transferurilor - Interviu

Condamnatii din Dosarul Transferurilor au facut deja demersurile necesare pentru a contesta decizia pe care Curtea de Apel a luat-o la inceputul lunii martie, insa sansele de reusita sunt nule, potrivit avocatului Doru Giugula.

Cristi Borcea si Mihai Stoica au depus contestatii in anulare dupa ce judecatorul Tudorel Toader de la Curtea Constitutionala a Romaniei a facut referire la un posibil viciu de procedura in Dosarul Transferurilor.

Aparatorii condamnatilor spun ca magistratii de la Curtea de Apel nu puteau combina vechiul si noul Cod Penal pentru a lua decizii, insa acest lucru este negat de avocatul Doru Giugula.

Un judecator de la Curtea Constitutionala arunca in aer Dosarul Transferurilor: condamnatii, eliberati?

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Giugula a mentionat ca situatia prezentata de avocatii oamenilor de fotbal a fost reglementata de Inalta Curte de Casatie si Justitie inaintea verdictului din Dosarull Transferurilor.

Iata, mai jos, interviul pe care Doru Giugula l-a acordat Ziare.com:

A aparut aceasta discutie despre un posibil viciu de procedura in cazul condamnarilor. Judecatorul Tudorel Toader spune ca nu se pot combina prevederi din vechea si din noua lege. Pot scapa condamnatii din acest motiv?

Nu, nicidecum. Curtea Suprema tocmai a facut o reglementare prin care s-a clarificat aceasta situatie. Potrivit deciziei pe care Inalta Curte a luat-o, se pot combina fara nicio problema legile din vechiul Cod Penal din 1969 cu cele din... mai mult


Luni, 17 Martie 2014, ora 15:36

6 comentarii
Un judecator de la Curtea Constitutionala arunca in aer Dosarul Transferurilor: condamnatii, eliberati?

Un judecator de la Curtea Constitutionala arunca in aer Dosarul Transferurilor: condamnatii, eliberati?

Cei opt condamnati din Dosarul Transferurilor ar putea fi eliberati in scurt timp din cauza unui viciu de procedura, sustine judecatorul Tudorel Toader de la Curtea Constitutionala a Romaniei.

"Greii fotbalului" pot scapa de inchisoare deoarece judecatorii ar fi aplicat ambele Coduri Penale in cazul celor opt condamnari, ceea ce ar reprezenta un viciu de procedura, transmite Romania TV.

"Cat priveste determinarea concreta a legii penale mai favorabile, este de observat ca aceasta vizeaza aplicarea legii, si nu a dispozitiilor mai blande, neputandu-se combina prevederi din vechea si din noua lege, deoarece s-ar ajunge la o lex tertia, care, in pofida dispozitiilor art. 61 din Constitutie, ar permite judecatorului sa legifereze", a declarat Tudorel Toader pentru sursa citata.

Judecatorul de la Curtea Constitutionala a Romaniei isi justifica afirmatia in baza "deciziei CCR nr.1470 din 8 noiembrie 2011, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 853 din 2 decembrie 2011".

Mihai Stoica si Cristi Borcea au depus deja contestatii in anulare fata de decizia pe care Curtea de Apel a luat-o saptamana trecuta, in timp ce Jean Padureanu doreste sa iasa din inchisoare din cauza problemelor de sanatate.

Lista condamnarilor din Dosarul Transferurilor

Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat, pe 4 martie, la inchisoare cu executare pe cei opt oameni de fotbal implicati in Dosarul Transferurilor, dupa cum urmeaza:

Ioan Becali - 6 ani si 4 luni
Cristi... mai mult


Joi, 13 Martie 2014, ora 07:44

17 comentarii
Oamenii nevazuti din Dosarul Transferurilor: cine i-a trimis dupa gratii pe greii fotbalului

Oamenii nevazuti din Dosarul Transferurilor: cine i-a trimis dupa gratii pe greii fotbalului

Pe langa procurorul Doru Tulus, care a instrumentat cazul, si judecatoarele Anca Alexandrescu si Corina Strimb, in Dosarul Transferurilor au mai avut un rol important si alti oameni care au preferat sa nu iasa in fata si sa-si aroge merite.

Sorin Blejnar, adjunct al Garzii Financiare in 2006, i-a recomandat lui Sebastian Bodu sa inceapa o ancheta pentru a cerceta transferurile din fotbal, potrivit Gazetei Sporturilor.

Astfel, Bodu a demarat o ancheta alaturi de seful Garzii Financiare din acea vreme, Adrian Cucu, si de adjunctul Gabriel Carbunaru.

Potrivit sursei citate, omul care a muncit cel mai mult la acest caz este Eugen Serban, un tanar comisar in 2006. El a reusit sa obtina actele de transfer originale de la cluburile din strainatate si a depistat mecanismul schemei prin care oamenii de fotbal inselau statul.

In prezent, Eugen Serban este seful Directiei de verificari fiscale si se ocupa de averile mari.

Lista condamnarilor din Dosarul Transferurilor

Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat, pe 4 martie, la inchisoare cu executare pe cei opt oameni de fotbal implicati in Dosarul Transferurilor, dupa cum urmeaza:

Ioan Becali - 6 ani si 4 luni
Cristi Borcea - 6 ani si 4 luni
Victor Becali - 4 ani si 8 luni
George Copos - 3 ani si 8 luni
Mihai Stoica - 3 ani si 6 luni
Jean Padureanu - 3 ani si 4 luni
Gigi Netoiu - 3 ani si 4 luni
Gica Popescu - 3 ani, 1 luna si 10 zile

Condamnatii au ajuns la inchisoare pe 4 martie, desi mai pot face recurs... mai mult


Miercuri, 12 Martie 2014, ora 14:45

2 comentarii
Cum a inceput Dosarul Transferurilor: Fratilor, el l-a dat in gat pe Gica Popescu!

Cum a inceput Dosarul Transferurilor: Fratilor, el l-a dat in gat pe Gica Popescu!

Dosarul Transferurilor s-a incheiat la inceputul acestei saptamani, cand Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat pe cei opt inculpati la pedepse cu executare. Insa ecourile acestui caz sunt departe de final iar dezvaluirile apar zilnic.

O asemenea dezvaluire face si jurnalistul Dorin Chiotea, care sustine ca totul a plecat de la Florin Prunea, cel care a dat presei detalii despre acest dosar.

"Fratilor, Prunea l-a dat in gat pe Gica Popescu la ziar cu incuviintarea Nasului, imediat dupa ce Baciul a pierdut alegerile pentru FRF in 2006! Si nu numai pe el, profitand mizerabil de functia pe care o avea in FRF.

Era principalul sifonar de hartii catre presa, la un moment dat. Asa au ajuns procurorii la ceea ce se cheama azi Dosarul Transferurilor", a povestit Dorin Chiotea, potrivit DolceSport.

Astfel, desfasurarea evenimentelor din Dosarul Transferurilor este urmatoarea - dupa alegerile FRF din 2006 Florin Prunea, pe atunci oficial federal, da in presa informatii despre unele transferuri dubioase; cei de la Gazeta Sporturilor declanseaza o ancheta jurnalistica, aceasta fiind preluata de Fiscul condus de Sebastian Bodu; dupa ce autoritatile realizeaza ca este ceva cat se poate de serios este sesizat DNA-ul si incepe ancheta penala.

Dosarul Transferurilor: De ce a fost condamnat Gica Popescu la 3 ani, o luna si 10 zile de inchisoare

Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat, marti, la inchisoare cu executare pe cei opt oameni de fotbal implicati in Dosarul... mai mult


Vineri, 07 Martie 2014, ora 19:51

3 comentarii
Dosarul Transferurilor: Cum i-au dat martorii de gol pe Borcea si Netoiu

Dosarul Transferurilor: Cum i-au dat martorii de gol pe Borcea si Netoiu

Cristi Borcea si Gigi Netoiu erau convinsi ca nu au cum sa fie condamnati in Dosarul Transferurilor, iar decizia judecatorilor i-a luat pe nepregatite.

Cu cateva zile inaintea sentintei, apararea lui Borcea raspandea documente prin care se garanta achitarea in acest dosar. Astfel, Cristi Borcea, la fel ca si Gigi Netoiu, miza pe faptul ca a avut mandat din partea clubului Dinamo pentru a negocia transferurile anchetate, numai ca procurorii au reusit sa demonstreze contrariul.

Procurorii au aratat in fata judecatorilor ca documentele aduse de Borcea si Netoiu nu reprezentau dreptul de a negocia transferurilor, ci simple procese verbale de la sedintele Consiliului de Administratie al FC Dinamo, in care membrii semnau ca au fost prezenti.

De altfel, martorii au fost extrem de surprinsi in momentul in care au fost intrebati despre presupusul mandat de a negocia transferurile, pe care Borcea si Netoiu au sustinut ca il au.

Ziare.com va prezinta declaratiile celor trei martori audiati:

Gheorghe Mocuta (membru C.A. Dinamo): "In legatura cu transferurile internationale de fotbalisti, arat ca eu nu imi amintesc sa se fi discutat in sedintele C.A. aceasta problema".

Gheorghe Plugaru (membru C.A. Dinamo): "Eu am participat la sedinta din 30.06.1999 asa cum o atesta foaia de prezenta ce mi se prezinta astazi, data audierii. Declar categoric ca nu s-a discutat despre transferul lui Contra Cosmin sau despre sume de bani din transferuri".

Vladimir Cohn (actionar... mai mult


Miercuri, 05 Martie 2014, ora 16:13

2 comentarii
Dosarul Transferurilor: Inchisoare cu executare pentru toti inculpatii, inclusiv Gica Popescu

Dosarul Transferurilor: Inchisoare cu executare pentru toti inculpatii, inclusiv Gica Popescu

Judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti i-au condamnat, marti, la inchisoare cu executare pe toti inculpatii din Dosarul Transferurilor.

Iata ce-au decis magistratii:

Giovani Becali - 6 ani si 4 luni

Cristi Borcea - 6 ani si 4 luni

Victor Becali - 4 ani si 8 luni

George Copos - 3 ani si 8 luni

Mihai Stoica - 3 ani si 6 luni

Jean Padureanu - 3 ani si 4 luni

Gigi Netoiu - 3 ani si 4 luni

Gica Popescu - 3 ani si o luna

Cei 8 grei ai fotbalului romanesc au la dispozitie 24 de ore pentru a se prezenta la inchisoare. In caz contrar, vor fi adusi cu mandat.

Reactii dupa condamnarile din Dosarul Transferurilor

Un adevarat cutremur s-a produs, marti, in fotbalul romanesc. Daca fratii Giovani si Victor Becali, George Copos si Cristi Borcea se asteptau la pedepse cu executare, Mihai Stoica, Jean Padureanu, Gigi Netoiu si Gica Popescu stateau linistiti.

Managerul "ros-albastrilor" credea ca faptele s-au prescris, in timp ce Padureanu, Netoiu si Popescu credeau ca risca, in cel mai rau caz, o pedepsa cu suspendare.

Vestea vine ca un trasnet pentru Gica Popescu, care miercuri ar fi trebuit sa participe la alegerile pentru presedintia Federatiei Romane de Fotbal, fiind cotat cu cele mai mai sanse de a deveni noul presedinte al fotbalului romanesc.

De la ce a pornit Dosarul Transferurilor

13,1 milioane de dolari este prejudiciul total pe care fratii Ioan si Victor Becali, Cristi Borcea, George Copos, Mihai Stoica, Gica Popescu, Gigi... mai mult


Marti, 04 Martie 2014, ora 14:35

61 comentarii
Exclusiv Dezvaluire bomba in Dosarul Transferurilor - Interviu cu avocatul Doru Giugula

Exclusiv Dezvaluire bomba in Dosarul Transferurilor - Interviu cu avocatul Doru Giugula

Avocatul Doru Giugula a dezvaluit in premiera cine a stat in spatele declansarii celui mai mare dosar din istoria fotbalului romanesc. Multi dintre cei opt inculpati prezenti in acest caz ar fi dormit astazi linistiti daca Florin Prunea nu s-ar fi implicat, sustine Giugula.

Intr-un interviu acordat pentru Ziare.com, Giugula arata ca, fara implicarea lui Florin Prunea in Dosarul Transferurilor, am fi avut o singura mutare cercetata: cea a lui Florin Bratu de la Rapid la Galatasaray.

Potrivit spuselor lui Giugula, dupa ce Tractorul Brasov a reclamat clubul Rapid la DNA, Florin Prunea, director al departamentului de Relatii Internationale din cadrul FRF la acel moment, le-a oferit procurorilor alte 11 cazuri similare care nu erau cercetate.

Fara implicarea lui Prunea, Cristi Borcea, Victor Becali, Gigi Netoiu, Mihai Stoica si Jean Padureanu nu ar fi fost cercetati in Dosarul Transferurilor.

In cadrul interviului, Giugula i-a laudat pe procurori pentru probele pe care le-au adus si sustine ca in cazul Florin Bratu, in care reprezinta clubul Tractorul Brasov, George Copos si Gica Popescu au facut falsuri.

Iata, mai jos, interviul pe care Doru Giugula l-a acordat pentru Ziare.com

Credeti ca procurorii au adus suficente probe in acest dosar?

Acest dosar este extraordinar de bine facut. Specific, acest dosar doar. Procurorii au lucrat exceptional, au adus probe clare si evidente. Toate documentele sunt puse la punct si nu lasa loc de interpretari. Nu s-au... mai mult


Miercuri, 26 Februarie 2014, ora 11:21

1 comentariu

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Ametitor: Cel mai rapid lift din lume - Ce viteza prinde
  2. Baronul Munchausen a ajuns erou in...Transnistria
  3. Incredibil: Un copil a zburat 5 ore ascuns langa trenul de aterizare al unui avion
  4. Cum combati evaziunea, varianta Grecia: Tombola cu Ferrari, Lamborghini si Porsche
  5. Un nou soc in serialul care a cucerit lumea. Fanii Game of Thrones sunt revoltati
  6. Experimentele lui Minovici: Omul care a sfidat moartea
  7. Inundatii la Valcea: Dorel asfalteaza o canalizare. Il ajuta si localnicii, cu o bancheta
  8. Reclama socanta in ajun de Inviere: Iisus fumeaza marijuana si ...
  9. Capre cu trei, patru si cinci coarne in Mehedinti
  10. Doctorii au ramas socati cand au gasit 12 lingouri de aur in stomacul unui om