drumul apelor minerale

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
"Drumul apelor minerale" va fi demarat marti

"Drumul apelor minerale" va fi demarat marti

Consiliul Judetean (CJ) Covasna va demara marti "Drumul Apelor Minerale", un proiect referitor la refacerea si valorificarea zonelor bogate in surse de apa minerala din judetele Covasna si Harghita.

Proiectul "Drumul Apelor Minerale" va demara marti cu pregatirea pentru reabilitare a izvoarelor de apa minerala. Potrivit county- managerului judetului Covasna, Klarik Laszlo, Drumul va strabate 14 localitati din judetele Covasna si Harghita, numarul izvoarelor cuprinse in proiect, de pe teritoriul celor doua judete, fiind de aproximativ 400, arata AmosNews.

Potrivit autoritatilor covasnene, in prezent aproximativ trei sferturi dintre izvoarele de apa minerala din judet nu sunt valorificate, in vreme ce doar 20% din apele minerale ce izvorasc pe teritoriul judetului Covasna sunt imbuteliate.

Prin "Drumul apelor minerale", autoritatile din Covasna si Harghita nu doar vor reabilita izvoarele, dar vor si gasi solutii pentru includerea acestora in circuitul turistic, estimandu-se ca dezvoltarea turismului balnear in cele doua judete reprezinta cea mai buna cale pentru reabilitarea economica a acestora.

Apele minerale din Covasna au proprietati miraculoase ce si-au dovedit calitatile de-a lungul vremii prin vindecarea a diverse boli. Astfel, in apropiere de Sfantu Gheorghe, la sugas- Bai, exista Izvorul Elisabeta, care a fost foolosit, mai multe sute de ani, ca remediu impotriva afectiunilor hepatice si gastritelor.

La Bodoc, Izvorul de Ochi trateaza conjunctivitele,... mai mult


Luni, 23 Martie 2009, ora 21:47

2 comentarii
Autoritatile locale din Sf.Gheorghe vor sa reabiliteze statiunea Sugas-Bai

Autoritatile locale din Sf.Gheorghe vor sa reabiliteze statiunea Sugas-Bai

Autoritatile locale din municipiul covasnean Sfantu-Gheorghe vor depune, vineri, proiectul privind reabilitarea statiunii Sugas-Bai prin Programul Operational Regional (POR).

Proiectul "Reabilitarea infrastructurii in zona turistica Sugas-Bai din Sfantu-Gheorghe" presupune pe langa reabilitarea infrastructurii si reabilitarea actualei partii de schi, amenajarea unei partii noi de schi, instalatii de zapada artificiala, teren de minigolf, teren de sport si pentru sporturi extreme si reabilitarea bazinului de apa minerala.

Valoarea totala a proiectului de reabilitare a statiunii, utilitati publice-private este estimata la peste 7,3 milioane de lei si are drept scop refacerea acestei destinatii turistice aflata la doar 8 km de municipiul resedinta de judet.

In ciuda faptului ca statiunea Sugas-Bai este cautata pentru efectele curative ale apelor sale minerale si ale mofetei, cat si pentru partia de schi, locatia nu dispune inca de suficiente locuri de cazare si are o capacitate redusa de a asigura serviciile si programele turistice necesare. In aceasta statiune nu au mai fost realizate lucrari de reabilitare in ultimii 20 de ani.

Aceasta statiune este cuprinsa si in programul "Drumul Apelor Minerale", prin intermediul carora se vor reface toate izvoarele de apa minerala de aici si din Sfantu-Gheorghe. mai mult


Joi, 18 Decembrie 2008, ora 19:07

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
  1. O linie continua in zig-zag pe mijlocul drumului ii irita pe soferi: Cine a facut-o era beat (Video)
  2. Caz socant: Frati arestati a doua oara pentru canibalism
  3. Razboiul mormintelor la Timisoara: Viceprimarul face, primarul desface
  4. Primaria lui Boc versus poneiul Rocky
  5. Britanicii sunt terorizati: Sobolani mai mari ca pisicile, rezistenti la otrava
  6. In telefonul tau este aur. Cum poate fi extras cu ajutorul ciupercilor
  7. Un istoric uimeste lumea: Evanghelia dupa Luca, dictata de Fecioara Maria?
  8. Incredibilele ciudatenii ale Coreei de Nord
  9. Ministerul Culturii, in lupta cu statuile: "Prea sexoasa" Aretha Tatarescu are sanii cam mari
  10. Ruinele Razboiului Rece: Buncarul-piramida din SUA, care detecta rachetele URSS