drumuri constanta

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Seful de la Drumuri si Poduri Constanta, retinut alaturi de Nicusor Constantinescu

Seful de la Drumuri si Poduri Constanta, retinut alaturi de Nicusor Constantinescu

Adrian Gambuteanu (foto), seful Regiei Judetene de Drumuri si Poduri Constanta, a fost retinut, miercuri seara, pentru 24 de ore, de catre procurorii DNA, urmand sa fie prezentat instantei pentru arestare preventiva.

In comunicatul remis presei de DNA se arata ca in perioada 2011 - 2013, Nicusor Constantinescu, presedintele Consiliului Judetean Constanta, si Adrian Gambuteanu, directorul general al Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri (RAJDP) Constanta, au refuzat in mod repetat sa puna la dispozitia auditorilor Curtii de Conturi documentele si informatiile solicitate, impiedicand astfel efectuarea a 3 controale incluse in programul de activitate al acestei institutii.

Astfel, Curtea de Conturi a fost impiedicata sa isi desfasoare activitate, mai exact sa verifice modul in care au fost utilizate resursele financiare publice.

Totodata, a fost creat un folos necuvenit RAJDP Constanta,care a beneficiat de 200 de milioane lei din fonduri publice.

"Mai mult, exista date ca din aceste sume au fost efectuate plati nelegale, aspecte care impuneau lamuriri prin efectuarea controlului si care fac obiectul unui alt dosar penal aflat pe rolul DNA", se arata in comunicatul remis presei.

Pe langa Nicusor Constantinescu si Adrian Gambuteanu au mai fost retinuti doi angajati ai RAJDP Constanta, de la Contabilitate, informeaza B1TV.

Procurorii au emis mandat de retinere pentru 24 de ore pentru Nicusor Constantinescu miercuri seara, dupa o serie de perchezitii... mai mult


Miercuri, 19 Martie 2014, ora 20:39

Seful Regiei de Drumuri si Poduri Constanta, saltat de DNA in dosarul lui Nicusor Constantinescu

Seful Regiei de Drumuri si Poduri Constanta, saltat de DNA in dosarul lui Nicusor Constantinescu

Adrian Gambuteanu, seful Regiei de Drumuri si Poduri Constanta, a fost saltat de procurorii DNA, miercuri.

El este cercetat in acelasi dosar in care Nicusor Constantinescu este acuzat de fapte de coruptie, transmite B1 TV.

De asemenea, alti doi angajati al Regiei de Drumuri si poduri au fost saltati de ofiterii brigazii speciale si adusi la Bucuresti pentru a da explicatii procurorilor anticoruptie.

Si Nicusor Constantinescu, presedintele Consiliului Judetean Constanta, a fost saltat de mascati de la domiciliu si a fost dus la audieri la sediul DNA Bucuresti.

Seful CJ Constanta Nicusor Constantinescu, saltat de mascati de acasa si adus la Bucuresti (Video)

Miercuri dimineata, procurorii anticoruptie au efectuat mai multe perchezitii la sediul CJ Constanta, precum si la sediul altor institutii publice din judet.

Dosarul deschis de procurori vizeaza fapte de abuz in serviciu, insa Nicusor Constantinescu a spus, odata ajuns in fata sediului DNA Bucruresti, ca nu stie pentru ce a fost adus si ca, cel mai probabil, i se va aduce la cunostinta.

Intrebat daca ii este frica de faptul ca ar putea fi arestat, Nicusor Constantinescu a spus: "Mie? Niciodata, cum sa imi fie teama? Suport orice".

Perchezitii la Consiliul Judetean Constanta. Nicusor Constantinescu, dus la audieri (Video)

Pe 15 ianuarie, seful CJ Constanta a fost saltat de procurorii anticoruptie chiar de pe strada, din fata sediului institutiei pe care o conduce.

Pentru ca nu s-a prezentat... mai mult


Miercuri, 19 Martie 2014, ora 15:53

1 comentariu
Atentie, soferi! Circulatie inchisa pe 8 drumuri nationale - unde sunt alte restrictii

Atentie, soferi! Circulatie inchisa pe 8 drumuri nationale - unde sunt alte restrictii

Centrul Infotrafic a anuntat, sambata dupa-amiaza, ca circulatia rutiera este inchisa temporar pe opt drumuri nationale.

Mai mult, soferii nu pot merge nici pe directia de deplasare Bucuresti - Constanta a tronsonului Lehliu - Fetesti, care face parte din autostrada A2.

Drumuri nationale inchise temporar, la ora 13.30, potrivit Infotrafic:

-DN22D Macin - Caugagia (judetul Tulcea) ;
-DN22F Horia - Nalbant (judetul Tulcea) ;
-DN24D Varlezi - Tulucesti (judetul Galati) ;
-DN3 Calarasi - Murfatlar (judetul Constanta) ;
-DN39B pe raza localitatii Olimp (judetul Constanta) ;
-DN39C pe raza localitatii Neptun (judetul Constanta) ;
-DN39D pe raza localitatii Jupiter (judetul Constanta) ;
-DN3C Constanta - Ovidiu.

De asemenea, pe alte sapte cai rutiere de importanta nationala sunt instituite restrictii privind masa totala maxima autorizata a autovehiculelor rutiere sau limita de viteza maxim admisa, dupa cum urmeaza:

- autostrada A2, tronsonul Fetesti - Lehliu, numai pe sensul de circulatie Constanta - Bucuresti, se circula cu viteza de maximum 50 km/h;
- DN 22 pe tronsonul Ramnicu Sarat (judetul Buzau) - limita cu judetul Braila, peste 3,5 tone. In judetul Tulcea, pe sectoarele Jijila - Garvan si Vacareni -Isaccea ale DN 22, se circula alternativ, pe un singur sens de deplasare, cu restrictie pentru autovehiculele de peste 7,5 tone. In continuare, de la Baia (judetul Tulcea) la Ovidiu (judetul Constanta) se circula cu restrictie pentru autovehiculele de... mai mult


Sambata, 01 Februarie 2014, ora 15:31

Romania, sub zapada: Mai multe drumuri sunt inca inchise - probleme si pe A2

Romania, sub zapada: Mai multe drumuri sunt inca inchise - probleme si pe A2

Mai multe drumuri nationale sunt inchise si vineri, din cauza conditiile meteo, in patru judete ale tarii, respectiv Constanta, Tulcea, Ialomita si Galati.

Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR) a anunta ca, vineri dimineata, circulatia rutiera este inchisa temporar pe Autostrada A2 Bucuresti - Constanta, pe tronsonul Lehliu - Fetesti, dar si pe mai multe sectoare de pe 14 drumuri nationale, dupa cum urmeaza:

DN21A Tandarei (judetul Ialomita) - Baraganu (judetul Braila) ;
DN22 pe tronsoanele Ramnicu Sarat (judetul Buzau) - Smardan (judetul Tulcea; Garvan - Tulcea (judetul Tulcea) si in zona localitatii Ovidiu (judetul Constanta) ;
DN22A Cataloi - Harsova (judetul Constanta) ;
DN22D Macin - Caugagia (judetul Tulcea) ;
DN22E Garvan - I.C. Bratianu (judetul Tulcea) ;
DN22F Horia - Nalbant (judetul Tulcea) ;
DN24D Balabanesti - Tulucesti (judetul Galati) ;
DN2C Costesti (judetul Buzau) - Slobozia (judetul Ialomita) ;
DN3 Lehliu Gara (judetul Calarasi) - Basarabi (judetul Constanta) ;
DN39B pe raza localitatii Olimp (judetul Constanta) ;
DN39C pe raza localitatii Neptun (judetul Constanta) ;
DN39D pe raza localitatii Jupiter (judetul Constanta) ;
DN3B Fetesti - Vladeni (judetul Ialomita) ;
DN3C Constanta - Ovidiu;

De asemenea, pe mai multe drumuri nationale sunt instituite restrictii privind masa totala maxima autorizata a autovehiculelor:

DN10 Cislau (judetul Buzau) - Brasov, peste 7,5 tone;
DN21 Baraganul -... mai mult


Vineri, 31 Ianuarie 2014, ora 10:03

Romania, sub zapada: Mai sunt cateva ore de avertizare - Vezi situatia drumurilor din tara

Romania, sub zapada: Mai sunt cateva ore de avertizare - Vezi situatia drumurilor din tara

Avertizarile meteorologice cod portocaliu si cod galben expira joi la ora 10:00, insa vremea inca este destul de rea pentru a tine mai multe drumuri inchise.

Potrivit Infotrafic, la ora 05:45 nu se circula pe tronsoanele a trei autostrazi si pe 33 drumuri nationale:

A2 Bucuresti - Constanta;A3 Bucuresti - Ploiesti;A4 Ovidiu - Agigea;DN 1D Urziceni - Adancata (de la limita cu judetul Prahova) ;DN 2 tronsoanele Sinesti - Ciocarlia (in judetul Ialomita) si Buzau - Focsani (in judetul Vrancea) ;DN 21 Calarasi - Drajna Noua (judetul Calarasi) - Baraganu (judetul Braila) - Braila;DN 21A Tandarei (judetul Ialomita) - Baragan (judetul Braila) ;DN 22 tronsoanele Ramnicu Sarat (judetul Buzau) - Gradistea (judetul Braila) - Braila - Tulcea - Mihai Viteazul - Ovidiu (din judetul Constanta) ;DN 22A Harsova - Saraiu (judetul Constanta) - Cataloi (judetul Tulcea) ;DN 22B Braila - Galati;DN 22C Murfatlar - Cernavoda (judetul Constanta) ;DN 22D Macin - Horia;DN 22E Garvan - I.C. Bratianu;DN 22F Horia - Nalbant (judetul Tulcea) ;DN 23 Focsani (judetul Vrancea) - Braila - Olaneasca (judetul Braila) ;DN 23A Gologanu - Ciorasti (judetul Vrancea) ;DN 23B Maicanesti - Ciorasti (judetul Vrancea) ;DN 24D Balabanesti - Tulucesti (din judetul Galati) ;DN 2A Urziceni (judetul Ialomita) - Tandarei - Giurgeni - Constanta (judetul Constanta) ;DN 2B Buzau - Surdila-Greci (judetul Braila) - Braila - Galati;DN 2C Slobozia (judetul Ialomita) - Buzau (in judetul Buzau) ;DN 2N Dumbraveni - Caiata -... mai mult


Joi, 30 Ianuarie 2014, ora 07:06

2 comentarii
Codul rosu devine portocaliu, dar efectele raman - se cere starea de alerta - scoli si drumuri inchise

Codul rosu devine portocaliu, dar efectele raman - se cere starea de alerta - scoli si drumuri inchise

Romania se afla in continuare sub avertizari meteorologice de viscol. Codul rosu, emis in premiera pentru trei judete, a fost inlocuit duminica seara cu un cod portocaliu, pentru opt judete, in timp ce alte noua judete si municipiul Bucuresti se afla sub atentionarea cod galben.

Ultimele avertizari ale meteorologilor arata ca vremea incepe sa se indepte usor, dupa ce, de la ora 15:00, pana la ora 21:00, Buzaul, nordul judetului Braila si sudul judetului Vrancea s-au aflat sub avertizare cod rosu, in premiera pentru tara noastra.

Descarca aplicatia Ziare.com si ai direct pe telefon informatii despre vreme si starea drumurilor, plus toate alertele meteo!

Cu toate acestea, vicepremierul Liviu Dragnea cerea declansarea starii de alerta, luni dimineata, pentru aceste trei judete grav afectate de fenomenele meteo.

Vezi ce trenuri au intarzieri sau au fost anulate! [click aici]

Intre timp, scolile raman inchise, luni si marti, in 26 de judete, iar zeci de tiruri asteapta pe marginea drumurilor ridicarea restrictiilor de circulatie, pentru a putea pleca mai departe.

Ziare.com a prezentat si duminica situatia din tara in format LIVE TEXT:

Luni, 00:30 - S-a deschis circulatia pentru toate categoriile de vehicule si pe drumul national DN 1, de la km 39+300 la km 138+000.

Luni, 00:00 - CNADNR informeaza ca s-a deschis circulatia pentru toate categoriile de vehicule pe drumul national DN 5, de km 7+500 la km 59+000.

21:30 - Vicepremierul Liviu Dragnea sustine... mai mult


Duminica, 26 Ianuarie 2014, ora 23:49

74 comentarii
Drumurile din Constanta, reabilitate cu 22,5 milioane de euro

Drumurile din Constanta, reabilitate cu 22,5 milioane de euro

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) va demara, in octombrie, procedurile pentru selectia firmei care va executa lucrari de intretinere multianuala a drumurilor nationale de pe raza DRDP Constanta intre 2012-2013, valoarea contractului fiind estimata la peste 22,5 milioane de euro euro.

Lucrarile de intretinere multianuala a drumurilor nationale, activitate de vara-iarna 2012-2013, se vor realiza in judetele din raza de activitate a DRDP Constanta, respectiv Constanta, Calarasi, Ialomita, Braila si Tulcea, potrivit e-licitatie.ro.

Data prevazuta pentru inceperea procedurilor de adjudecare este 17 octombrie. Inceperea lucrarilor este programata pe 1 august 2012, iar finalizarea acestora pe 30 septembrie 2013.

Valoarea estimativa a lucrarilor este de 96 milioane lei (22,49 milioane euro) fara TVA, fonduri care vor fi asigurate de la bugetul de stat. mai mult


Sambata, 20 August 2011, ora 20:31

Alte articole despre: drumuri constanta, licitatii CNADNR
Constanta: Circulatie ingreunata din cauza poleiului

Constanta: Circulatie ingreunata din cauza poleiului

Traficul rutier in judetul Constanta se desfasoara cu dificultate, din cauza poleiului de pe partea carosabila.

Autoritatule au inceput sa imprastie material antiderapant, a anuntat Centrul Info Trafic al Politiei Romane.

Pentru evitarea unor situatii deosebite soferii sunt sfatuiti ca la intalnirea unor portiuni de drum alunecos din cauza poleiului sa opreasca imediat cat mai aproape de marginea din dreapta a drumului, daca este posibil chiar in afara partii carosabile, sa puna in functiune luminile de avarie si sa anunte autoritatile despre situatia ivita sunand la numarul unic de urgenta 112.

De asemenea, soferii trebuie sa ramana in masina pana cand lucratorii de la drumuri vor reusi sa actioneze pentru indepartarea poleiului.

Centrul Info Trafic al Politiei Romane anunta ca in cazul autostrazilor, oprirea trebuie sa se faca pe banda intai, cu punerea in functiune a luminilor de avarie, lasand libere banda a doua si banda de urgenta. mai mult


Luni, 04 Ianuarie 2010, ora 12:34

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Doctorii au ramas socati cand au gasit 12 lingouri de aur in stomacul unui om
  2. Jirinovski, indemn la viol in Vinerea Mare: Femeile politician din Ucraina sufera de frenezie uterina (Video)
  3. Fotografia zilei: O performanta incredibila
  4. Bazin urias cu apa potabila, golit dupa ce un adolescent a urinat in el
  5. O linie continua in zig-zag pe mijlocul drumului ii irita pe soferi: Cine a facut-o era beat (Video)
  6. Caz socant: Frati arestati a doua oara pentru canibalism
  7. Razboiul mormintelor la Timisoara: Viceprimarul face, primarul desface
  8. Primaria lui Boc versus poneiul Rocky
  9. Britanicii sunt terorizati: Sobolani mai mari ca pisicile, rezistenti la otrava
  10. In telefonul tau este aur. Cum poate fi extras cu ajutorul ciupercilor