ecaterina andronescu proces conflict interese

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Ecaterina Andronescu a castigat definitiv procesul cu ANI privind conflictul de interese

Ecaterina Andronescu a castigat definitiv procesul cu ANI privind conflictul de interese

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a castigat miercuri, la ICCJ, procesul cu Agentia Nationala de Integritate (ANI) privind conflictul de interese, dupa ce Instanta Suprema ii daduse dreptate si in cauza legata de incompatibilitate.

In 15 mai 2012, Andronescu a castigat la Curtea de Apel Bucuresti procesul cu ANI privind conflictul de interese.

Instanta Curtii de Apel Bucuresti a admis atunci cererea Ecaterinei Andronescu si a dispus anularea deciziei ANI din iunie 2011, potrivit careia, in timpul mandatului acesteia de ministru al Educatiei, a fost si manager in cadrul unui proiect POSDRU, functie in baza careia a incasat aproape 40.000 de lei.

Agentia Nationala de Integritate a declarat recurs la decizia Curtii de Apel Bucuresti. Acesta s-a judecat la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), care, miercuri, i-a dat castig de cauza senatorului PSD, decizia fiind irevocabila.

In martie, Ecaterina Andronescu a castigat definitiv si procesul cu ANI legat de incompatibilitate. Instanta suprema a dispus atunci anularea raportului in care ANI arata ca aceasta a exercitat simultan functia de rector al Universitatii Politehnica din Bucuresti si pe cea de senator.

In iunie 2011, Agentia Nationala de Integritate arata ca, in urma verificarilor, s-a stabilit ca Ecaterina Andronescu a fost in incompatibilitate, intrucat a exercitat, simultan, functiile de senator si rector al Universitatii Politehnica din Bucuresti. ANI preciza atunci ca Andronescu era rector al... mai mult


Miercuri, 28 Mai 2014, ora 18:32

3 comentarii
Andronescu, pe urmele lui Diaconu - si-ar putea pierde mandatul rapid (Video)

Andronescu, pe urmele lui Diaconu - si-ar putea pierde mandatul rapid (Video)

Ecaterina Andronescu, propusa oficial de premierul Ponta pentru a prelua Ministerul Educatiei, se afla intr-o situatie similara cu Mircea Diaconu, proaspat demisionar de la Ministerul Culturii, fiind in proces cu ANI dupa ce a fost declarata incompatibila. De altfel, acesta a fost motivul pentru care nu a intrat de la inceput in Guvernul Ponta.

Pare surprinzator, dar asa este.

Perioada de interimat a lui Liviu Pop se incheie, iar premierul Ponta a anuntat miercuri ca ii va transmite presedintelui Traian Basescu propunea ca Ecaterina Andronescu sa preia din nou Ministerul Educatiei.

Senatorul Ecaterina Andronescu are insa probleme cu justitia. Pe numele sau exista o sesizare penala pentru conflict de interese penal, dosarul fiind pe rolul Parchetului Inaltei Curti. Acelasi conflict de interese a facut si obiectul unui proces administrativ, pierdut in prima instanta de Agentia Nationala de Integritate la Curtea de Apel, au precizat pentru Ziare.com surse apropiate ANI.

Ecaterina Andronescu, in stare de incompatibilitate

Cel mai important insa este procesul in care Ecaterina Andronescu a contestat decizia de incompatibilitate primita din partea ANI.

Inspectorii de integritate au anuntat public in iunie 2011 ca Ecaterina Andronescu a incalcat legislatia privind regimul juridic al incompatibilitatilor, aceasta fiind pe atunci si rector al Universitatii Politehnica din Bucuresti si senator PSD, dar si vicepresedinte al partidului.

Ecaterina Andronescu a... mai mult


Miercuri, 20 Iunie 2012, ora 17:19

36 comentarii
Instanta ii da dreptate Ecaterinei Andronescu in procesul cu ANI

Instanta ii da dreptate Ecaterinei Andronescu in procesul cu ANI

Curtea de Apel Bucuresti a dat, marti, o decizie favorabila fostului ministru al Educatiei Ecaterina Andronescu in procesul in care este acuzata de incompatibilitate de Agentia Nationala de Integritate, dar procurorii au facut deja recurs la Instanta Suprema.

Procesul se continua la Inalta Curte de Casatie si Justitie, informeaza Realitatea TV.

De asemenea, prin decizia de marti a Curtii de Apel Bucuresti, ANI a fost obligata la plata a 15.000 de lei cheltuieli de judecata, informeaza Newsin.

Ecaterinei Andronescu i se imputa faptul ca in perioada in care a fost ministru al Educatiei in Cabinetul Boc a condus si derulat, in calitate de rector al Politehnicii Bucuresti, un proiect pentru care ar fi primit si bani.

Decizia instantei vine in contextul in care actualul ministru al Educatiei, Ioan Mang, este protagonistul unui amplu scandal de plagiat, iar premierul Victor Ponta asteapta o decizie a Academiei Romane care sa confirme sau sa infirme oficial acuzatiile aduse acestuia. Ponta a explicat ca nu a putut-o numi pe Ecaterina Andronescu ministru al Educatiei din cauza procesului cu ANI, in care este acuzata de incompatibilitate.

Inspectorii de integritate au descoperit ca, dupa ce a fost numita ministru, in decembrie 2008, Ecaterina Andronescu nu s-a suspendat din functia de manager al unui proiect pentru masteranzi, finantat din fonduri europene, de pe urma caruia ar fi incasat 40 de mii de lei, sustine ANI. O parte din bani ar fi fost incasati si in... mai mult


Marti, 15 Mai 2012, ora 11:27

22 comentarii
Si Ecaterina Andronescu a actionat pe sistemul Vergu la Ministerul Educatiei?

Si Ecaterina Andronescu a actionat pe sistemul Vergu la Ministerul Educatiei?

Ecaterina Andronescu, aprig critic al lui Daniel Funeriu si al Melaniei Mandas Vergu in platourile televiziunilor in legatura cu scandalul fondurilor europene, se pare ca a facut, cat a fost ministru al Educatiei, exact lucrul pe care il blameaza.

Astfel, timp de trei luni, Ecaterina Andronescu a fost atat ministrul Educatiei cat si directorul unui proiect de 4,7 milioane de euro, finantat din fonduri publice, informeaza Evenimentul Zieli.

Contractul de accesare a banilor a fost semnat cu Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU), iar Ministerul Educatiei, condus anul trecut chiar de Ecaterina Adronescu, este organism intermediar in derularea contractului.

Practic, Ecaterina Andronescu conducea institutia care a obtinut banii si tot ea, ca director al programului "Pregatire competitiva a doctoranzilor in domenii prioritare ale societatii bazate pe cunoastere", ii gestiona, situatie ce o plaseaza in conflict de interese.

"Da, am primit bani, dar nu sunt in afara legii"

Mai mult, fostul ministru nu are nicio problema in a-si recunoaste fapta, insa suma, deloc mica, este un amanunt cu care nu si-a incarcat memoria.

"Da, am primit bani ca director al proiectului, dar nu si cat am fost ministru. Nu mai stiu exact despre ce suma e vorba", a declarat Andronescu, pentru publicatia citata.

"Nu exista o prevedere care sa interzica aceste situatii. Eu nu sunt in afara legii, nu am fost nicio clipa.... mai mult


Marti, 08 Iunie 2010, ora 17:11

12 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba