electrocentrale bucuresti director

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Directorul general al ELCEN a demisionat - care e motivul

Directorul general al ELCEN a demisionat - care e motivul

Gabriel Ignat, directorul general al Electrocentrale Bucuresti (ELCEN), cel mai mare producator de energie termica din Romania, a anuntat, miercuri, ca a demisionat din aceasta functie.

El va parasi compania, vineri, 6 martie, informeaza site-ul ELCEN.

Gabriel Ignat ocupa din 31 martie 2014 functia de director general al Electrocentrale Bucuresti.

"Acum un an de zile am fost mandatat sa conduc Electrocentrale Bucuresti. Am acceptat aceasta provocare, stiind ca va fi un proces dificil si complex in acelasi timp. Au fost 12 luni intense, dar interesante, deopotriva, care m-au ajutat sa-mi insusesc abilitati pe care nu cred ca as fi reusit sa le dobandesc intr-o alta companie. Am finalizat cu succes divizarea societatii, in scopul fuziunii cu RADET Bucuresti, am reusit sa implementam cateva strategii de management, menite sa eficientizeze productia de energie termica si electrica, activitatea ELCEN.

In ciuda problemelor cu care compania s-a confruntat in acest an, am reusit sa mentinem vanzarile, chiar sa generam profit, scopul oricarei societati comerciale, de altfel. Am luat, insa, decizia de a ma intoarce in mediul privat, dorind sa folosesc experienta din ultimul an pentru dezvoltarea unor noi proiecte in energetica romaneasca", a declarat Gabriel Ignat in comunicatul de presa.

Fuziunea RADET cu Elcen, aprobata. Oprescu linisteste bucurestenii ca vor avea apa si caldura (Video)

Atributiile sale la ELCEN vor fi preluate, pana la numirea unui inlocuitor,... mai mult


Miercuri, 04 Martie 2015, ora 14:50

Directorul CFR Marfa, in coma - numele sau apare in dosarul in care Gruia Stoica a fost retinut

Directorul CFR Marfa, in coma - numele sau apare in dosarul in care Gruia Stoica a fost retinut

Directorul CFR Marfa, Dragos Draghici, al carui nume apare in dosarul in care proprietarul GFR a fost retinut pentru coruptie, in cazul unei licitatii a CE Oltenia, a fost operat la Spitalul Elias, dupa ce a suferit un accident vascular cerebral, fiind in coma la Terapie Intensiva.

Managerul Spitalului Elias, profesor dr. Doina Dimulescu, a declarat joi, ca Dragos Draghici a fost operat miercuri, pentru indepartarea unui hematom cerebral.

"Dragos Draghici se afla internat din seara de 28 ianuarie, cu hematom intraparenchimatos cerebral prin ruptura unei malformatii arteriovenoase complexe, cunoscuta de mai multi ani. A fost operat de urgenta pe 29 ianuarie, pentru evacuarea hematomului cerebral si oprirea sangerarii", a spus profesorul dr. Doina Dimulescu.

Mangerul Spitalului Elias a precizat ca Dragos Draghici este in sectia de Anestezie si Terapaie Intensiva, in coma si cu protezare ventilatorie.

Numele directorului CFR Marfa apare in dosarul in care Gruia Stoica, proprietarul Grup Feroviar Roman (GFR), este urmarit penal pentru cumparare de influenta, dupa ce i-ar fi dat avocatului Doru Bostina trei milioane de euro pentru a afla pretul cerut de CFR Marfa la o licitatie pentru transportarea carbunelui, organizata de Complexul Energetic Oltenia.

Gruia Stoica, incatusat si escortat de mascati

Gruia Stoica a fost retinut, miercuri seara, de procurorii anticoruptie si va fi prezentat joi Curtii de Apel Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva, iar... mai mult


Joi, 30 Ianuarie 2014, ora 12:12

8 comentarii
Protest spontan la Electrocentrale Bucuresti

Protest spontan la Electrocentrale Bucuresti

Un protest spontan a avut loc duminica la sediul sucursalei Electrocentrale Bucuresti, din subordinea Elcen, zece sefi de centrale si directori de sucursale sustinand ca directorul general al Elcen a incercat sa ocupe abuziv acest sediu.

Inginerul sef al CET Grozavesti, Dan Tudora, a declarat ca directorul general al Elcen, Dan Stefan Cetacli, "a incercat sa ocupe abuziv sediul sucursalei Electrocentrale Bucuresti, fara a avea vreun document de transfer de proprietate, trimitand masini cu mobilier si documente care au fost oprite sa intre in curtea sucursalei de mai multi reprezentanti ai conducerii Electrocentrale Bucuresti".

Potrivit inginerului sef Tudora, in urma protestului, masinile au plecat, iar directorul sucursalei Electrocentrale Bucuresti, Constantin Dobre, a inceput sa primeasca amenintari si intimidari ca va fi suspendat. In prezent, protestatarii se afla in curtea sucursalei asteptand sa vada cum va evolua incidentul.

Societatea Elcen are in subordine cinci sucursale, una dintre acestea fiind sucursala Bucuresti.

"Directorul general al Elcen, Dan Stefan Cetacli, a oferit sediul central al societatii ministrului delegat pentru Energie, Constantin Nita, care ar urma sa isi inceapa activitatea de luni in noul sediu", a precizat Tudora.

Protestatarii de la Electrocentrale Bucuresti au solicitat sprijinul unei echipe de interventie a unei companii de paza. mai mult


Duminica, 03 Martie 2013, ora 12:35

2 comentarii
Guvernul a aprobat preluarea termocentralei Iernut de catre Romgaz

Guvernul a aprobat preluarea termocentralei Iernut de catre Romgaz

Guvernul a aprobat declansarea procedurii legale de predare a termocentralei Iernut de la Termoelectrica si Electrocentrale Bucuresti catre producatorul national de gaze Romgaz, in baza unui Memorandum al ministerului Economiei din 21 noiembrie.

Termocentrala Iernut este cedata producatorului de gaze Romgaz in contul datoriilor Electrocentrale Bucuresti de 405 milioane lei (circa 95 milioane euro).Valoarea centralei termoelectrice CTE Iernut este, conform raportului de evaluare, in jurul valorii de 230 milioane euro.

"Predarea-preluarea se va face prin protocol incheiat intre Romgaz si Electrocentrale Bucuresti in termen de 90 de zile de la data obtinerii hotararilor reprezentantilor statului in Adunarile Generale ale Actionarilor celor trei societati comerciale", se mai aratain datele transmise de Romgaz.

Initial, ministerul Economiei,in calitate deactionar majoritar al Romgaz si Termoelectrica, elaborase un proiect de Hotarare de Guvern pentrucedarea termocentralei Iernutproducatorului de gaze Romgaz, insa ulterior a renuntat la el si a elaborat in acelasi scop un Memorandum.

Autoritatile anuntasera inca de anul trecut ca termocentrala de la Iernut va fi preluata de Romgaz. Totodata, directorul general al Romgaz, Marcel Adrian Piteiu, spunea in aprilie anul trecut ca Romgaz isi va construi o centrala electrica de 600 MW, la Iernut, dupa ce va prelua legal activele acesteia de la Termoelectrica.

CTE Iernut produce energie electrica si mai are ca activitati... mai mult


Luni, 20 Decembrie 2010, ora 17:59

Videanu a schimbat conducerea Electrocentrale Bucuresti

Videanu a schimbat conducerea Electrocentrale Bucuresti

Adriean Videanu l-a schimbat din functie pe directorul general al Electrocentrale Bucuresti (ELCEN), Ion Marcu. In locul sau l-a numit pe Cetacli Dan Stefan, aflat la conducerea Termoserv (filiala ELCEN) pana anul trecut.

"Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Adriean Videanu, a emis ordinul de numire in functia de director general al S.C Electrocentrale Bucuresti S.A pentru domnul Cetacli Dan Stefan", se arata intr-un comunicat al ministerului, care nu da mai multe informatii.

Potrivit unor surse din minister citate de Mediafax, Ion Marcu ar fi fost numit director general adjunct al ELCEN si va avea responsabilitati legate de infiintarea societatilor nationale Electra si Hidroenergetica. mai mult


Marti, 18 Mai 2010, ora 21:58

Electrocentrale Bucuresti concediaza 500 de angajati, pe 16 aprilie

Electrocentrale Bucuresti concediaza 500 de angajati, pe 16 aprilie

Producatorul de energie electrica si termica Electrocentrale Bucuresti va disponibiliza 500 de angajati incepand cu 16 aprilie, acestia urmand sa primeasca salarii compensatorii in functie de vechime.

"S-a decis ca toti cei 500 de angajati care urmeaza sa fie disponibilizati sa paraseasca societatea din 16 aprilie, toti deodata. Vor primi si salarii compensatorii, in functie de vechime", a decalrat directorul comercial al companiei, Irina Duica.

Compania are in prezent circa 4.000 de angajati, cu tot cu cei din termoservuri.

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri va disponibiliza in acest an 3.545 de angajati din opt societati energetice din subordinea sa, cei mai multi provenind de la Compania Nationala a Huilei, care va concedia 1.600 de mineri.

De asemenea, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO), Electrocentrale Deva si Termoelectrica vor disponibiliza cate 300 de salariati.

Complexul Energetic Rovinari va disponibiliza 200 de angajati, iar Complexul Energetic Turceni 250 de salariati.

Totodata, Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare (RAAN) din Drobeta Turnu Severin are in vedere concedierea a 95 de angajati.

Electrocentrale Bucuresti SA este filiala a Termoelectrica SA, companie aflata sub autoritatea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

Electrocentrale Bucuresti este primul producator de energie termica produsa in centrale termoelectrice, producand anual peste 40% din energia termica... mai mult


Duminica, 21 Martie 2010, ora 15:10

CNH Petrosani, Hidroelectrica si Electrocentrale Bucuresti fuzioneaza

CNH Petrosani, Hidroelectrica si Electrocentrale Bucuresti fuzioneaza

CNH Petrosani, Hidroelectrica, Electrocentrale Bucuresti, CTE Deva si CET Paroseni au aprobat in cadrul Adunarilor Generale ale Actionarilor (AGA) de sambata sa fuzioneze, in vedera infiintarii celei de-a doua mari companii din sectorul energetic, Energetica.

"Sambata a avut loc o intalnire la Ministerul Economiei si totodata AGA a tuturor societatilor care vor fi incluse in cele doua mari companii care vor rezulta in urma reorganizarii sectorului energetic din Romania. Fiecare societate in parte a primit mandat de la ministrul Adriean Videanu sa aprobe fuziunea societatilor in vederea infiintarii Electra si Energetica", a declarat duminica directorul general al CNH, Constantin Jujan.

In plus, Hidroelectrica a aprobat si divizarea companiei in doua.

Producatorul de lignit SNLO a aprobat vineri in AGA fuziunea cu cei mai mari producatori de electricitate din tara, Hidroelectrica, Nuclearelectrica si Complexurile Energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova), in vederea formarii Electra, uneia dintre cele doua societati energetice nationale.

Printre pasii care vor urma se numara raportul administratorilor, planul de fuziune, precum si inregistrarea companiilor nou formate la Registrul Comertului.

Presedintele ISPE, Dan Gheorghiu, a declarat in septembrie ca furnizorul si distribuitorul de energie electrica Electrica a fost scos din componenta celor doua mari companii care vor rezulta in urma reorganizarii sectorul energetic, cel putin pana in 2013,... mai mult


Duminica, 25 Octombrie 2009, ora 16:56

2 comentarii
Petrom si Electrocentrale Bucuresti au batut palma pentru 200.000 de tone de pacura

Petrom si Electrocentrale Bucuresti au batut palma pentru 200.000 de tone de pacura

Companiile Petrom, controlata de grupul OMV din Austria, si furnizorul de caldura al Capitalei, Electrocentrale Bucuresti, au semnat, luni, contractul pentru livrarea a 200.000 tone pacura, la cotatia europeana a pacurei, potrivit directorului comercial al Electrocentrale Bucuresti.

"Azi (luni, 12 ianuarie 2009 n.red.) am semnat contractul, acum o ora. Pretul va depinde de cotatiile europene, de la bursa Lavera/Genoa. In lunile ianuarie, februarie si martie, Petrom va livra Electrocentrale Bucuresti cate 40.000 tone pacura in fiecare luna, in aprilie 26.000 tone pacura, iar in mai, iunie, iulie si august cate 12.000 tone pacura", a declarat, luni, directorul comercial al Electrocentrale Bucuresti, Irina Duica.

Pacura era luni cotata la pretul de 250 de dolari/tona.

Compania Petrom a anuntat, la inceputul lunii ianuarie, ca este pregatita sa furnizeze, contra cost, aproximativ 70.000-75.000 tone de pacura pentru CET-uri, pana la sfarsitul lunii ianuarie, pentru a asigura necesarul de combustibil, care sa inlocuiasca gazul, dupa ce gigantul rus Gazprom a sistat furnizarea de gaze.

Cu activitati in domenile Explorare si Productie, Rafinare, Marketing si Gaze naturale, Petrom are rezerve dovedite de petrol si de gaz de 940 milioane barili echivalent petrol (bep), o capacitate maxima de rafinare de 8 milioane tone metrice pe an. Compania detine aproximativ 600 benzinarii in Romania si 200 in Moldova, Bulgaria si Serbia.

Electrocentrale Bucuresti SA este filiala a... mai mult


Luni, 12 Ianuarie 2009, ora 18:08

1 comentariu
Electrocentrale Bucuresti vrea sa cumpere 200.000 tone de pacura de la Petrom

Electrocentrale Bucuresti vrea sa cumpere 200.000 tone de pacura de la Petrom

Furnizorul de energie termica al Capitalei, Electrocentrale Bucuresti, negociaza cu Petrom pentru achizitionarea a 200.000 tone pacura, a declarat miercuri directorul comercial al companiei, Irina Duica.

"Negociem cu Petrom pentru 200.000 tone pacura, pe perioada lunga. Speram sa semnam maine (n.r. joi) acest contract. Insa nu vreau sa negociez cu Petrom sub tensiune. Noi mai avem 50.000 tone pacura, care sa ne ajunga zece zile, la consumul actual. Si vom mai negocia cu Adminstratia Nationala a Rezervelor de Stat, care are la noi inmagazinate 59.000 tone pacura", a explicat Irina Duica pentru NewsIn.

Aceasta a mai spus ca nu s-au gandit de unde vor lua banii pentru achizitionarea tonelor de pacura necesare. "Probabil din ceea ce producem, din ce avem de incasat de la RADET", a afirmat directorul comercial al Electrocentrale Bucuresti.

Irina Duica mai precizeaza ca pretul tonei de pacura a sarit de la 252 dolari cat era marti, la 301 dolari miercuri.

Electrocentrale Bucuresti arde in prezent 70% gaze naturale si 30% pacura. Compania a informat ca a redus cu 3,6 milioane metri cubi de gaze/zi din consumul de gaze de dinainte.

In conditiile in care compania consuma circa 4.000-5.000 tone pacura pe zi, cele 200.000 ar ajunge pentru 40 de zile.

In prezent, rezerva de stat are 202.000 tone pacura.

Electrocentrale Bucuresti SA este filiala a Termoelectrica SA.

ELCEN este primul producator de energie termica produsa in centrale termoelectrice, producand... mai mult


Miercuri, 07 Ianuarie 2009, ora 16:18

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  2. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  3. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  4. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  5. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  6. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  7. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  8. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  9. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba
  10. Asa arata iepurasii oceanelor (Video)