elemente pasaport electronic

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Cat este taxa pentru pasaportul simplu temporar

Cat este taxa pentru pasaportul simplu temporar

Taxa pentru pasaportul simplu temporar a crescut de luni cu aproape 16 lei, ajungand la 112 lei, dupa ce costul pentru eliberarea documentuluui a fost majorat de la 64,2 lei la 80 de lei, la care se adauga taxa consulara de 32 de lei.

Contravaloarea pasaportului electronic a fost stabilita de catre Compania Nationala Imprimeria Nationala la pretul de 234 de lei, care se achita la unitatile CEC Bank, informeaza Evenimentul Zilei.

Taxa consulara pentru pasaportul electronic este de 32 de lei, solicitatii putand sa o achite la unitatile CEC Bank sau la trezorerie.

Valabilitatea pasaportului electronic este de cinci ani, iar pentru minorii cu varsta sub sase ani, documentul este valabil trei ani. Pasapoartele electronice se elibereaza in maximum 30 de zile lucratoare.

Pentru situatii de urgenta, romanii pot solicita pasaportul temporar, care se elibereaza in cel mult trei zile lucratoare si este valabil un an.

Pretul pasaportului temporar este de 112 lei, din care 80 de lei contravaloarea documentului si 32 de lei taxa consulara, la care se adauga 100 de lei tariful suplimentar de urgenta, pentru eliberarea in ziua solicitarii.

Contravaloarea pasaportului temporar a fost stabilita initial la 64,2 lei.

Noile pasapoarte biometrice se elibereaza din 18 ianuarie in toata tara. Pasaportul electronic - care are peste 50 de elemente de siguranta, fata de 32 la vechiul document - permite stocarea datelor biometrice ale titularilor, ca amprentele digitale si... mai mult


Luni, 01 Martie 2010, ora 23:06

Sute de romani s-au grabit in 2010 sa isi faca pasapoarte electronice

Sute de romani s-au grabit in 2010 sa isi faca pasapoarte electronice

Sute de romani au stat la coada in primele zile lucratoare ale acestui an pentru a-si depune actele necesare obtinerii noilor pasapoarte electronice.

Noul document contine un cip cu datele personale si are doua elemente biometrice: imaginea faciala si amprentele de la degetele aratatoare.

Actele necesare pentru noul pasaport sunt actul de identitate; vechiul pasaport si chitante in valoare de 266 de lei. Suma se achita astfel: 234 de lei la CEC Bank si 32 de lei la trezorerie, anunta Libertatea.

Copiii sunt sase ani nu sunt amprentati. Noul pasaport electronic, ce contine 50 de elemente de siguranta, este gata in 10 zile lucratoare si e valabil 5 ani.

"Nu mi-e teama de noul document cu cip. Am auzit si eu toate discutiile cum ca aceste pasapoarte au in cip codul 666, care ar fi numarul diavolului. Nu ma intereseaza si nu cred in toate prostiile astea. Mie mi se pare ca noile documente sunt mai moderne si mai sigure", a declarat un bucurestean.

Pana in prezent 6.000 de romani au astfel de pasapoarte. mai mult


Miercuri, 06 Ianuarie 2010, ora 07:51

2 comentarii
Bucurestenii pot obtine pasapoarte electronice

Bucurestenii pot obtine pasapoarte electronice

Bucurestenii pot depune, incepand cu data de 4 ianuarie, cereri pentru eliberarea pasapoartelor simple electronice si a pasapoartelor simple temporare.

Pe de alta parte, din data de 24.12.2009 se sisteaza, pana la dotarea cu echipamentele tehnice necesare, primirea cererilor de eliberare a pasapoartelor simple in sistem de ghiseu unic, la nivelul birourilor de evidenta persoanei din subordinea consiliilor locale ale sectoarelor 1-6, se arata intr-un comunicat al Prefecturii Bucuresti.

Pentru implementarea noului sistem informatic si transferul bazelor de date, programul de lucru cu publicul la sediul Serviciului pasapoarte din strada Nicolae Iorga, nr. 27-29, sector 1 se va desfasura, in data de 31.12.2009, intre orele 08:30-12:00.

Ce este pasaportul electronic?

Noul pasaport electronic romanesc prezinta o serie de noutati, printre care cea mai importanta este introducerea mediului electronic de stocare (cipul) care include toate datele personale existente in fila informatizata - nume, prenume, data nasterii, codul numeric personal, termenul de valabilitate al documentului, organul emitent, cetatenia etc.

De asemenea, acest cip contine imaginea faciala si impresiunile digitale a doua degete pereche de la maini, cu exceptia minorilor cu varsta sub sase ani, care, potrivit regulamentelor Uniunii Europene, nu pot fi amprentati si a cazurilor de exceptie ale persoanelor la care prelevarea amprentelor digitale este fizic imposibila, fie temporar, fie definitiv,... mai mult


Marti, 22 Decembrie 2009, ora 20:07

5 comentarii
Senatorii s-au certat pe "Diavolul din pasaport"

Senatorii s-au certat pe "Diavolul din pasaport"

Pasapoartele biometrice au incins spiritele miercuri in Senat. Unii parlamentari sustin scoaterea seriei cu temuta cifra "666", iar altii au incercat sa ii convinga ca intreaga dezbatere este ridicola.

Senatul a decis pana la urma sa retrimita la Comisia juridica ordonanta de modificare a legii privind regimul liberei circulatii a cetatenilor in strainatate, care face referire si la pasapoartele biometrice.

Presedintele Comisiei de politica externa din Senat, Titus Corlatean de la PSD, a ridicat problema datelor biometrice incluse in cip-ul pasaportului si a cerut explicatii despre posibilitatea ca "faimosul numar de inseriere care a starnit emotie" sa poata fi eliminat.

Alti senatori au ridicat problema "puternicului" curent de opinie al unor reprezentanti ai opiniei publice si ai cultelor religioase impotriva cifrei "666".

"Pe o problema atat de sensibila secretarul de stat ar trebui sa fie mai bine pregatit", a precizat senatorul PNL Emilian Francu, vazand ca reprezentantul Guvernului nu are nicio informatie despre "cifra malefica".

"Cred ca ne grabim foarte mult cu adoptarea acestui act normativ", a completat el, sustinand ca "apar probleme serioase" privind "acea cifra cu posibile efecte malefice".

Democrat-liberalul Viorel Riceard Badea a atras atentia asupra faptului ca problema pasapoartelor biometrice este abordata, miercuri, in cadrul sinodului BOR si a sugerat, in acest sens, si consultarea reprezentantilor bisericii.

Senatorul... mai mult


Miercuri, 25 Februarie 2009, ora 14:20

42 comentarii
Romanii pot obtine pasapoarte electronice

Romanii pot obtine pasapoarte electronice

Romania este singurul stat din lume care emite un model de pasaport electronic ce cuprinde de la momentul introducerii ambele elemente de identificare: imaginea faciala si impresiunile digitale.

Centrul National Unic de Personalizare a Pasapoartelor Electronice a introdus, incepand cu anul 2009, noul model de pasaport - biometric, care, conform Ministerului Administratiei si Internelor, are 50 de elemente de siguranta, cu 18 mai mult decat actele actuale.

Elementul de noutate al pasaportului biometric este introducerea mediului electronic de stocare, cipul, care include datele personale in fila informatizata, fapt ce face ca tara noastra sa fie singurul stat din lume care emite un model de pasaport electronic care cuprinde, chiar de la momentul introducerii, ambele elemente de identificare, respectiv imaginea faciala si impresiunile digitale.

Ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Oprea, a apreciat ca pasapoartele electronice reprezinta doar unul dintre pasii pe care ii face in directia indeplinirii obiectivului Romaniei de a intra in spatiul Schengen in anul 2011. mai mult


Vineri, 02 Ianuarie 2009, ora 16:33

18 comentarii
Alte articole despre: romani pasapoarte electronice

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Un barbat si-a facut 50 de operatii estetice ca sa semene cu Kim Kardashian (Foto)
  2. Suntem campioni la ceva - Un fotograf strain, mut de admiratie (Galerie foto)
  3. A sarit dezbracat in apa inghetata pentru a salva o rata (Galerie foto)
  4. Opt religii sub un singur acoperis
  5. Aparitie incredibila pe strazile din China - oamenii au ras in hohote (Video)
  6. Protest inedit fata de casatoriile gay, cu un cal imbracat in mireasa
  7. Reactie necontrolata a ducesei de Cambridge - moment unic (Video)
  8. Reusita epocala a NASA: Teleportarea cuantica la mare distanta
  9. O capsula a timpului din 1795, dezgropata la Boston
  10. Doi copii au incercat sa jefuiasca o banca avand arme de jucarie