elevi scoala invatamant

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Ora de religie: Cati elevi vor sa participe in continuare la curs

Ora de religie: Cati elevi vor sa participe in continuare la curs

O pondere de 88% dintre elevii care fac in prezent religie s-au inscris sa urmeze in continuare acest curs iar, dintre copiii inscrisi la clasa pregatitoare pentru anul scolar 2015-2016, 93,45% au optat de asemenea sa studieze religie, a declarat ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu.

La nivel national, dintre elevii care fac in prezent religie ca materie optionala, au ales sa urmeze in continuare acest curs 88 la suta, potrivit situatiei cererilor centralizate pana vineri, la ora 12.00, a declarat ministrul Educatiei.

Pana vineri la ora 12.00 au fost introduse in baza de date 2.082.476 de cererei de inscriere la ora de religie, in conditiile in care 2.364.838 de elevi au aceasta disciplina optionala in oferta educationala.

Mobilizare printre catolici: Cati elevi au cerut ora de religie

Totodata, dintre cele 137.293 de cereri de inscriere la clasa pregatitoare pentru urmatorul an scolar, pe 128.300, respectiv pe 93,45 la suta, figureaza optiunea pentru ora de religie, a mai anuntat ministrul.

La nivel national, in invatamantul preuniversitar sunt 3.095.000 de elevi, dintre care doar 2.364.838 sunt eligibili pentru studiul religiei, restul fiind cei din gradinite, scoala postliceala, dar si formele de invatamant seral sau fara frecventa.

Ponderea elevilor bucuresteni inscrisi la ora de religie era, vineri la ora 12.00, de 85 la suta, a declarat inspectorul general scolar Constantin Traistaru.

Ora de religie: O profesoara acuza CNA ca permite dezinformare... mai mult


Vineri, 06 Martie 2015, ora 17:25

4 comentarii
Scoala in spital? Cum vor invata copiii care necesita internare pe termen lung

Scoala in spital? Cum vor invata copiii care necesita internare pe termen lung

Copiii cu boli care necesita internare mai mare de o luna ar putea face scoala in spital, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) cautand solutii in acest sens, a declarat inspectorul general al Capitalei, Constantin Traistaru.

Inspectoratul Scolar al Capitalei analizeaza posibilitatea organizarii unor grupe sau clase pentru pregatirea acestor copii, tinand cont de faptul ca instruirea trebuie realizata de unitati autorizate pentru echivalarea ulterioara a studiilor.

"Analizam deja posibilitatea organizarii unor grupe sau clase in cadrul unitatilor sanitare in care sunt internati elevii cu boli cronice, tulburari neurologice sau cu boli care necesita perioade de spitalizare mai mari de patru saptamani. Dar ceea ce este important, si vreau sa fiu bine inteles, acest lucru nu poate fi facut decat de catre unitatile de invatamant acreditate de ARACIP (Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar) pentru ca perioada de studiu sa fie recunoscuta odata cu integrarea copilului in sistemul de invatamant de masa", a declarat, pentru Mediafax, inspectorul general scolar al municipiului Bucuresti, Constantin Traistaru.

In acest sens, ISMB a intocmit deja "Metodologia privind scolarizarea la domiciliu, respectiv infiintarea de grupe sau clase in spitale".

La o prima evaluare, in Capitala ar fi aproape 250 de copii in astfel de situatii, internati in Institutul Oncologic Bucuresti, Institutul Clinic Fundeni si Spitalul "Marie Curie".... mai mult


Miercuri, 04 Martie 2015, ora 09:57

Elevii se intorc la scoala - cand vor avea urmatoarea vacanta

Elevii se intorc la scoala - cand vor avea urmatoarea vacanta

S-a incheiat vacanta de Paste a elevilor si prescolarilor. Incepand de miercuri acestia se intorc la cursuri.

Potrivit calendarului anului scolar 2013-2014, pana pe 23 mai elevii vor sustine tezele din semestrul al II-lea.

Acestia vor avea cursuri pana pe 20 iunie, cand se incheie semestrul al doilea si incepe vacanta de vara, care va dura pana pe 15 septembrie.

"In situatii deosebite, bine fundamentate, in functie de conditiile climaterice locale speciale si de specificul scolii, inspectoratele scolare pot aproba, la cererea conducerii unitatilor de invatamant, modificari ale structurii anului scolar stabilite prin prezentul ordin", anunta Ministerul Educatiei Nationale.

A.G. mai mult


Miercuri, 23 Aprilie 2014, ora 08:35

Scoala inceputa prea devreme dauneaza copiilor?

Scoala inceputa prea devreme dauneaza copiilor?

Copiii ar trebui sa inceapa scoala la varsta de sapte ani, pentru a-i feri de efectele nocive ale unei culturi de tipul "prea mult, prea devreme", sustine un sindicat al cadrelor didactice din Marea Britanie.

Uniunea Nationala a Cadrelor Didactice (NUT) promoveaza ideea ca micutii intra in formalitatile scolare prea devreme si ca ei ar trebui sa aiba un curriculum bazat pe jocuri pana la varsta de sapte ani, scrie Daily Mail.

Propunerea va fi dezbatuta saptamana viitoare, la conferinta anuala organizata la Brighton. NUT sustine ca educatia formala la o varsta atat de mica poate fi "distrugatoare" pentru copii, in special pentru cei care sunt cei mai mici ca varsta in anul lor scolar.

Pe de o parte, copiii de cativa ani ar trebui sa experimenteze diverse activitati, sa gateasca sau sa se joace in nisip, nu sa stea in fund pe scaun si sa faca socoteli, iar pe de alta parte testarile la varste mici sunt irelevante, iar unii parinti incep sa se ingrijoreze prematur in legatura cu lipsa progreselor facute de copiii lor.

Initiativa vine in contradictie cu recentele propuneri facute de oficialii din Ministerul Educatiei, in opinia carora copiii ar trebui sa mearga la scoala mai devreme. Mai mult, si parintii ar trebui sa se implice mai mult, considera guvernantii, care au prezentat o lista in zece puncte cu abilitati pe care copiii ar trebui sa le aiba pana a merge la scoala, in conditiile in care unii micuti nu sunt capabili sa foloseasca nici toaleta singuri.

Si... mai mult


Luni, 14 Aprilie 2014, ora 10:29

2 comentarii
"Cornul si laptele" - ce ar mai putea primi elevii

"Cornul si laptele" - ce ar mai putea primi elevii

Elevii ar putea primi si lapte batut, sana si chefir, in cadrul programului "Cornul si laptele", potrivit unei ordonante de urgenta a Guvernului, adoptata luni, fara modificari, de senatori.

In program ar urma fie inclusii elevii din invatamantul primar si gimnazial, precum si copiii prescolari din gradinite cu program normal de patru ore, informeaza Mediafax.

Ponta renunta la "Cornul si laptele" - Patronatele avertizeaza ca industria se va prabusi

Ponta vrea sa desfiinteze programul "Cornul si laptele": E o risipa de bani

Proiectul de lege a fost adoptat cu 100 de voturi pentru, 7 impotriva si 12 abtineri.

In ordonanta de urgenta se prevede diversificarea ariei lactatelor care sunt asigurate in cadrul programului "Cornul si laptele", prin introducerea altor produse, precum lapte batut, sana si chefir. mai mult


Luni, 21 Octombrie 2013, ora 19:53

Diferente uriase de pret la transportul elevilor, de la judet la judet

Diferente uriase de pret la transportul elevilor, de la judet la judet

Abonamentele decontate elevilor pentru transportul la scoala inregistreaza diferente uriase de pret de la un judet la altul, pe aceeasi distanta, o firma din Braila cerand 491 de lei pe luna pentru 50 de kilometri, in timp ce, in Dolj, o alta companie percepe doar 42 de lei pentru acelasi parcurs.

Datele privind costul transportului elevilor, centralizate de Ministerul Educatiei pentru martie 2013, arata diferente uriase intre tarife practicate de diferiti operatori pentru acelasi numar de kilometri.

Un abonament pe o luna, 50 de km pe zi, costa, la Braila, 491 de lei

Astfel, in judetul Braila, compania Transirina Com cere 491 de lei pentru un abonament lunar ce asigura transportul zilnic pe o distanta de 50 de kilometri. Pentru acelasi numar de kilometri, in judetul Dolj, firma Ibraflor Com are un tarif de 42 de lei, adica de aproape 12 ori mai mic.

Diferentele flagrante la tarife au fost constatate si pe distante mai mici. Pentru distanta de 48 de kilometri, operatorul Autotim din Timis cere 76 de lei pentru un abonament, in timp ce acelasi Transirina Com are un tarif de 518 lei pentru aceeasi distanta, mai mult decat pentru 50 de kilometri, potrivit centralizarii Ministerului Educatiei.

La distanta de 30 de kilometri, pretul unui abonament variaza intre 30 de lei (CPT Arad) si 491 de lei (Transirina Com).

Pentru distanta de 26 de kilometri, BD Davidus cere, in Caras-Severin, 345 de lei pentru un abonament, in timp ce, pentru acelasi parcurs, tariful la... mai mult


Miercuri, 19 Iunie 2013, ora 19:57

Elevii se pot transfera mai usor de la o scoala la alta

Elevii se pot transfera mai usor de la o scoala la alta

Elevii care vor sa se transfere de la unitate de invatamant la alta nu vor mai avea nevoie de aprobarea scolii de la care pleaca, ci doar de un aviz consultativ din partea acesteia, potrivit unui ordin al ministrului Educatiei.

Ordinul modifica Regulamentul de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar aprobat in 2005.

Astfel, in ordin se arata ca elevii au dreptul sa se transfere de la o unitate la alta, de la o filiera la alta, de la un profil la altul si de la o specializare sau o calificare profesionala la alta, in conformitate cu prevederile regulamentului si ale regulamentului intern al unitatii de invatamant la care se face transferul.

Mutarea se va face cu avizul consultativ al consiliului de administratie al unitatii la care se face transferul si cu aprobarea consiliului de administratie al scolii care primeste elevul.

Inainte de aparitia ordinului, elevii care doreau sa se transfere de la o scoala la alta aveau nevoie de aprobare de la consiliile de administratie de la ambele unitati de invatamant. mai mult


Luni, 03 Decembrie 2012, ora 21:10

5 comentarii
Elevii intra in vacanta de vara

Elevii intra in vacanta de vara

Peste 3,2 milioane de elevi si prescolari intra, vineri, in vacanta de vara, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Dintre acestia, peste 652.000 sunt prescolari, 814.000 sunt elevi din invatamantul gimnazial, aproximativ 865.000 sunt in invatamantul gimnazial, iar 922.000 sunt liceeni, conform MECTS.

Cei aproximativ 190.000 de elevi din clasa a VIII-a au intrat deja in vacanta, cu o saptamana mai repede, in vederea sustinerii evaluarii nationale care va incepe in 25 iunie.

Elevii se vor intoarce la scoala pe 9 septembrie.

D.R. mai mult


Vineri, 22 Iunie 2012, ora 09:05

Editorial: Mars la scoala!

Editorial: Mars la scoala!

Pasiunea romanilor pentru subiectele care la misca atentia din perimetrul vietii de zi cu zi inspre senzational, mai ales cel cu elemente de justitie sociala, nu e o caracteristica nemaintalnita.

E proprie mai ales lumilor paupere, spun unii sociologi, cu toate ca si-n America, arestarea boierilor care au provocat criza globala ar lipi de micile ecrane 300 de milioane de suflete.

Pentru mine, si din nefericire pentru putini, o arata cifrele de audienta, o dezbatere pe marginea revoltei unor elevi fata de schimbarea directorului si dispretul lor fata de autoritate nu are mare trecere, cu toate ca reprezinta o radiografie fidela a societatii si contine elemente care ne pot determina sa concluzionam ca debandada a devenit o regula, nu o exceptie.

Desigur ca niste fete boite, imbracate in fusta scurta, care tipa la o jumatate de metru de directorul proaspat uns ca predecesorul a fost schimbat pe nedrept, prin urmare "Jos!", nu reprezinta o imagine de zi cu zi. Nesimtirea, insa, da. Lipsa de buna crestere, lipsa de respect fata de dascalul care le evalueaza mintea si incearca s-o mobileze cu minimul suficient pentru a avea si alte aspiratii in afara de acelea de-a presta in alte tari la spalat veceuri inunda cu derizoriu, temeinic, modelul intruchipat de generatiile urmatoare.

Reiau o intamplare petrecuta intr-un liceu din Zalau, care mi se pare exemplul perfect al spuselor mele. O dascalita intra la ora si constata ca a disparut catedra. Intreaba clasa, si un... mai mult


Marti, 14 Septembrie 2010, ora 09:31

23 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  2. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  3. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  4. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  5. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  6. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  7. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  8. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  9. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  10. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae