eliberare carti identitate

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
N-ai carte de identitate pentru alegeri? Vine politia acasa si-ti face!

N-ai carte de identitate pentru alegeri? Vine politia acasa si-ti face!

Ministerul Administratiei si Internelor (MAI), prin Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, a dispus o serie de masuri pentru asigurarea starii de legalitate a cetatenilor in vederea participarii la alegerile pentru Camera Deputatilor si Senat, potrivit MAI.

Astfel, serviciile publice comunitare de evidenta a persoanelor au luat masuri care sa faciliteze obtinerea, in mod operativ, a cartilor de identitate de catre persoanele care vor sa participe la alegerile pentru Camera Deputatilor si Senat, dar nu detin documente valabile, mai spun sursele citate.

Este vorba despre intensificarea deplasarilor cu statia mobila ori cu aparatele foto digitale din dotare, in localitatile aflate la distante mari fata de sediile serviciilor publice comunitare de evidenta a persoanelor pentru preluarea imaginilor si a cererilor insotite de documentele necesare punerii in legalitate a cetatenilor cu acte de identitate.

O alta masura vizeaza eliberarea actelor de identitate, in mod special celor care nu detin astfel de documente ori detin acte de identitate cu termen de valabilitate expirat.

Totodata, vor fi solutionate cazurile particulare ale solicitantilor care nu indeplinesc conditiile necesare eliberarii cartii de identitate prin emiterea unor carti de identitate provizorii.

De asemenea, vor fi intensificate activitatile de actualizare a bazelor de date cu toate informatiile privind modificarile intervenite in statutul civil al persoanelor... mai mult


Marti, 04 Decembrie 2012, ora 19:55

4 comentarii
Alegeri locale 2012: Peste 22.000 de acte de identitate, eliberate sambata

Alegeri locale 2012: Peste 22.000 de acte de identitate, eliberate sambata

Peste 22.000 de acte de identitate au fost eliberate sambata, la nivelul Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date (D.E.P.A.B.D.) din cadrul MAI si al serviciilor publice comunitare judetene de evidenta a persoanelor, inclusiv in Bucuresti, a informat MAI.

Potrivit MAI, sambata, pana la ora 16.00, au fost eliberate 22.917 acte de identitate, din care 21.679 carti de identitate si 1.238 carti de identitate provizorii.

In Bucuresti, au fost emise 1.889 acte de identitate, din care 1.754 carti de identitate si 135 carti de identitate provizorii.

In ziua de duminica, D.E.P.A.B.D. a luat masura asigurarii conditiilor necesare rezolvarii in mod operativ a solicitarilor privind eliberarea documentelor de identitate pentru persoanele cu drept de vot, programul de lucru cu publicul desfasurandu-se intre orele 08.00 - 21.00, precizeaza MAI.

Alegeri Locale 2012

Potrivit Legii nr.67/2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, dreptul de vot se exercita de cetatenii romani, care au implinit 18 ani sau implinesc aceasta varsta in data de 10 iunie a.c. Astfel, conform datelor puse la dispozitie de D.E.P.A.B.D., 757 persoane implinesc, la data de 10 iunie 2012, varsta de 18 ani si isi pot exercita dreptul de vot.

Informam ca 627.951 persoane isi pot exercita dreptul de vot pentru prima data, acestia implinind varsta de 18 ani in perioada 7 decembrie 2009 - 10 iunie 2012.

De asemenea, urmare a actiunii desfasurate, la... mai mult


Sambata, 09 Iunie 2012, ora 23:47

8 comentarii
Brasovenii saraci isi pot face documente de identitate pe gratis

Brasovenii saraci isi pot face documente de identitate pe gratis

Brasovenii cu venituri mici isi vor putea preschimba cartea de identitate, in cazul in care isi schimba domiciliul, sau isi vor putea face acte pe gratis.

Acest lucru va fi posibil datorita unui demers al Asociatia pentru Parteneriat Comunitar Brasov, care a demarat programul "2% pentru identitate", anunta Adevarul.

Scopul programului este ca brasovenii care au o situatie financiara modesta sa beneficieze de sprijin pentru intocmirea cartilor de identitate. Este vorba despre persoanele varstnice, despre cele cu venituri modeste, cele provenind din familii numeroase si cu venituri sub limita si cele cu dizabilitati.

Beneficiul acordat acestor persoane va consta in suportarea contravalorii emiterii cartii de identitate in caz de expirare sau preschimbare, schimbare a domiciliului, pierderea documentului de identitate sau in momentul implinirii varstei de 14 ani.

Asociatia va putea sprijini si demersurile privind eliberarea de duplicate ale certificatelor de nastere, in functie de situatie. mai mult


Marti, 11 Ianuarie 2011, ora 09:01

Buletinul biometric, facultativ: Romanii vor putea opta intre cartea de identitate si ... cip

Buletinul biometric, facultativ: Romanii vor putea opta intre cartea de identitate si ... cip

Romanii vor putea sa aleaga intre eliberarea unei carti de identitate sau a unei carti electronice de identitate, forma si continutul fiind stabilite prin hotarare de Guvern.

Potrivit unui proiect al ministerului de Interne, imaginile digitale ale amprentelor se vor sterge automat dupa personalizarea documentului biometric, informeaza Mediafax.

Potrivit noului proiect supus dezbaterii publice, cetatenii romani pot opta pentru eliberarea unei carti de identitate, a unei carti electronice de identitate fara impresiuni digitale (dar care permite utilizarea semnaturii digitale) sau a unei carti electronice de identitate care contine toate facilitatile si datele, inclusiv impresiunile digitale.

Datele cu caracter personal care se introduc in formatul tiparit sunt numele si prenumele titularului, sexul, cetatenia titularului, data si locul nasterii titularului, semnatura olografa a titularului, fotografia titularului, C.N.P, domiciliul titularului.

In formatul electronic se vor gasi aceleasi date, dar vor fi incluse si prenumele parintilor titularului, certificate digitale, date biometrice ale titularului, constand in imaginea faciala si imaginile impresiunilor papilare a doua degete.

Datele biometrice se colecteaza numai cu acordul expres al solicitantului sau, in cazul minorilor si al incapabililor, numai cu acordul expres al unuia dintre parinti ori al reprezentantului legal, pentru a fi inscrise in CEI, in scopul verificarii autenticitatii acesteia si... mai mult


Luni, 11 Octombrie 2010, ora 22:17

21 comentarii
La Cluj se elibereaza carti de identitate in trei ore

La Cluj se elibereaza carti de identitate in trei ore

Directia Judeteana de Evidenta Populatiei (DJEP) Cluj elibereaza duminica acte de identitate in aproximativ trei ore.

Comisarul sef Viorel Sarca, seful DJEP Cluj, a declarat, duminica, pentru NewsIn, ca institutia si-a propus sa nu depaseasca trei ore de la inregistrarea cererii pana la eliberarea cartii de identitate.

"Nu vrem sa depasim trei ore, insa, daca avem un numar mare de solicitari, actele de identitate pot fi eliberate si mai repede. Practic, pentru tiparirea unui lot avem nevoie de 30 de minute. Vom putea elibera carti de identitate si celor care depun cerere la ora 18.00 sau 19.00", a afirmat Sarca.

Acesta a spus ca in perioada 20 octombrie - 6 decembrie orarul DJEP este de la 8.00 la 20.00, inclusiv in zilele de sambata, iar in zilele votului, cum e si duminica, orarul este asemanator celui din sectiile de votare, adica de la 7.00 la 21.00.

In cursul zilei de sambata, 21 noiembrie, DJEP Cluj a eliberat in jur de 1.950 de carti de identitate, iar duminica, pana la ora 12.00, au fost eliberate 200 de acte de identitate. DJEP Cluj are sase servicii locale de evidenta a populatiei in judet. mai mult


Duminica, 22 Noiembrie 2009, ora 16:35

1 comentariu
9000 de sibieni au carti de identitate expirate

9000 de sibieni au carti de identitate expirate

Autoritatile locale din Sibiu au cerut institutiilor sa nu mai presteze servicii celor care prezinta un act de identitate expirat sau deteriorat. Potrivit datelor, peste 9000 de sibieni au uitat sa isi schimbe buletinul dupa ce a expirat.

Primaria a solicitat lucratorilor acestor institutii sa ii indrume pe cetateni spre ghiseele Serviciului de Evidenta a Populatiei pentru a intra in legalitate in privinta actelor de identitate, informeaza Adevarul.

Municipalitatea mai precizeaza si ca pentru cetatenii ale caror acte de identitate vor expira in curand vor putea solicita eliberarea unei noi carti de identitate chiar cu 180 de zile inaintea datei expirarii celei detinute.

Conform evidentelor serviciului, in Sibiu si in comunele arondate exista aproximativ 9.000 de persoane cu carti de identitate expirate. Intre acestia se afla si multi minori care au implinit 14 ani, dar nu si-au depus inca actele pentru eliberarea cartii de identitate. mai mult


Sambata, 08 August 2009, ora 13:23

Puteti sa va ridicati cartile de identitate duminica pana in ora 21:00

Puteti sa va ridicati cartile de identitate duminica pana in ora 21:00

Ghiseele pentru ridicarea cartilor de identitate sunt deschise duminica, intre orele 08:00 - 21:00, in asa fel incat toata lumea sa poata vota.

Potrivit Inspectoratului National pentru Evidenta Persoanelor (INEP), sambata, au fost eliberate 7.145 de acte de identitate, respectiv 6.677 carti de identitate si 468 carti de identitate provizorii, atat in Bucuresti, cat si in restul judetelor.

La nivelul Capitalei, au fost emise 1.077 de acte de identitate, dintre care 974 carti de identitate si 103 carti de identitate provizorii.

In timp ce sambata, 6 iunie, programul ghiseelor a fost intre 08:00 - 18:00, duminica, de alegeri, programul s-a prelungit pana la ora 21:00, care este si ora de inchidere a urnelor. mai mult


Duminica, 07 Iunie 2009, ora 08:00

1 comentariu
Militarii americani din Romania vor avea carti de identitate

Militarii americani din Romania vor avea carti de identitate

Guvernul a adoptat in sedinta de miercuri o hotarare prin care membrii fortelor armate straine vor primi carti de identitate care sa le ateste calitatea mentionata in fata autoritatilor romane in cazul stationarii pentru perioade mai mari de 60 de zile pe teritoriul Romaniei.

Eliberarea cartilor de identitate speciale se va face de Secretariatul tehnic permanent al Comisiei interministriale pentru legatura cu fortele armate straine, potrivit unui comunicat al Guvernului remis joi Ziare.com.

Actele speciale de identitate vor fi eliberate doar pentru membrii fortelor armate care nu sunt scutiti de la aplicarea reglementarilor referitoare la inregistrarea si controlul strainilor, pe fondul tratatelor internationale semnate si de Romania.

Potrivit legii nr. 291/2007 in legatura cu intrarea, stationarea si desfasurarea operatiunilor fortelor armate straine pe teritoriul Romaniei, in scopul implementarii anumitor dispozitii, fiecare cadru militar care sta mai mult de 60 de zile pe teritoriul tarii noastre trebuie sa aiba un act de identitate pentru o mai buna colaborare cu autoritatile locale. mai mult


Joi, 20 Noiembrie 2008, ora 17:04

7 comentarii
Cartile de alegator, tiparite in zadar pe bani grei

Cartile de alegator, tiparite in zadar pe bani grei

Romanii care s-au prezentat, duminica, la urne si care au dorit sa voteze cu cartea de alegator emisa de serviciile publice de evidenta a persoanelor au fost refuzati de catre membrii comisiilor de votare.

Acestia au precizat ca votul se poate exercita doar pe baza cartii de identitate sau a buletinului, a cartii de identitate provizorii sau a pasaportului, informeaza Gardianul. Unul dintre alegatorii care s-au aflat in aceasta situatie a fost insusi primul ministru al Romaniei, Calin Popescu Tariceanu.

Acesta si-a exprimat nedumerirea ca nu poate vota cu ajutorul Cartii de Alegator, intrebandu-i totodata pe membrii comisiei de ce se mai elibereaza astfel de documente daca nu pot fi folosite.

In prezent, potrivit datelor statistice, exista opt milioane de romani carora le-au fost eliberate carti de identitate, care au inlocuit vechile buletine de identitate. Odata cu respectivele carti de identitate, posesorii au primit si vestitele carti de alegator, ce se doreau a fi utilizate expres la scrutinele de alegeri de dupa anul 2000.

La opt ani, aceste carti de alegator se dovedesc a fi complet inutile si neacceptate pentru exercitarea dreptului la vot de catre comisiile de votare. Asta, deoarece autoritatile statului asteapta ca restul de aproximativ patru milioane de romani care poseda buletine de identitate valabile sa isi preschimbe actul si sa intre in posesia cartii de identitate, respectiv a cartii de alegator. Acest lucru este estimat sa se intample undeva... mai mult


Luni, 02 Iunie 2008, ora 10:50

1 comentariu
Alte articole despre: vot, bani, carte alegator, carte identitate

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  2. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  3. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  4. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  5. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  6. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  7. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  8. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  9. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba
  10. Asa arata iepurasii oceanelor (Video)