emigrare austria

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Cati romani sunt plecati la munca in strainatate si de unde provin cei mai multi

Cati romani sunt plecati la munca in strainatate si de unde provin cei mai multi

Cei mai multi imigranti romani plecati sa lucreze in alte tari ale Uniunii Europene provin din regiunea Moldova, un numar insemnat plecand si din Transilvania.

Astfel, aproximativ 2,5 milioane de romani muncesc in strainatate, cei mai multi in Italia si Spania - aproape 1,9 milioane de emigranti, potrivit Evenimentului Zilei.

Numerele sunt cifre oficiale, insa in realitate este posibil ca semnificativ mai multi romani sa munceasca in afara granitelor.

Astfel, in Italia se afla, oficial, peste un milion de romani - 1.072.000 de emigranti din tara noastra. In Spania locuiesc circa 800.000 de conationali, in timp ce in Germania se afla peste 171.000 de emigranti romani.

Marea Britanie, ai carei politicieni si cetateni s-au speriat de un "val" de imigranti romani dupa 1 ianuarie, numara circa 95.000 de emigranti romani.

Ungaria, Belgia si Austria sunt urmatoarele tari europene ca numar de muncitori romani.

In ce priveste judetele tarii cu cei mai multi locuitori plecati la munca peste granite, Neamtul conduce detasat, cu 11 la suta dintre cetateni care muncesc in strainatate. Pe locul doi se afla Bacaul, cu 9 la suta, urmat de Suceava si Bistrita, cu cate 8 la suta dintre locuitori plecati in afara tarii.

In schimb, din judetele Dambovita si Giurgiu si din Bucuresti au plecat la munca in afara tarii circa 1 la suta dintre locuitori. De altfel, in sudul tarii sunt cei mai putini romani plecati in strainatate.

De asemenea, referitor la copiii ramasi in... mai mult


Luni, 24 Martie 2014, ora 11:32

3 comentarii
Austria inaspreste regulile pentru imigranti si refugiati

Austria inaspreste regulile pentru imigranti si refugiati

In ciuda protestelor organizatiilor umanitare, Cabinetul de la Viena a adoptat noi modificari in legea privind imigratia si acordarea dreptului de azil.

Printre altele, noile masuri prevad retinerea temporara (max. sapte zile), in centre speciale, a solicitantilor de azil proaspat sositi pe teritoriul Austriei; timp in care autoritatile verifica statutul de refugiati al acestora, scrie Deutsche Welle.

Reglementarile sunt menite sa ii impiedice pe straini sa dispara in multime, in timp ce Oficiul Austriac pentru Imigrari le solutioneaza dosarele.

"Cei care ne cer protectie o vor primi, daca isi pot argumenta serios cererile", a afirmat ministrul de Interne, Maria Fekter. Conform datelor ministerului de resort, in cursul anului 2009 au ramas ilegal in Austria circa trei mii de solicitanti de azil.

Citeste mai mult despre La vremuri noi, reguli noi pe Deutsche Welle. mai mult


Vineri, 25 Februarie 2011, ora 15:32

Aproape 70 de romani au cerut azil in Austria

Aproape 70 de romani au cerut azil in Austria

Aproape 70 de cetateni romani au aplicat pentru azil, sunt in curs de aplicare sau au facut recurs la cererile lor de azil respinse de autoritatile austriece, a anuntat, marti, ministrul Internelor din Austria, Maria Fekter.

In plus, cetatenii romani vor sa obtina drept de munca, noteaza Evenimentul Zilei, care citeaza Agerpres.

Cu toate acestea, motivele politice pentru cererile de azil sunt foarte greu de acceptat, pentru ca Romania este stat membru UE, cu drepturi depline si legislatie adecvata privind respectarea drepturilor cetatenilor, mai arata sursa citata.

Oficialul austriac a apreciat buna colaborare, pe tema politicilor de azil, cu statele din Balcani, Serbia, Macedonia, Bulgaria si Romania, asta in conditiile in care dupa eliminarea vizelor pentru aceasta zona, s-a inregistrat "un tsunami de emigranti spre Austria".

Anul trecut, peste 11.000 de persoane, din 92 de tari, au cerut azil in Austria. Cifra este in scadere comparative cu 2002, cand s-au inregistrat aproape 40.000 de astfel de solicitari. mai mult


Marti, 25 Ianuarie 2011, ora 22:14

7 comentarii
Banca Mondiala: 2,77 milioane de romani au emigrat

Banca Mondiala: 2,77 milioane de romani au emigrat

Aproximativ 2,77 milioane de romani au emigrat in acest an, adica 13,1% din populatie. Cu toate acestea, numarul celor care pleaca din tara va scadea substantial pe termen lung, in 10-15 ani, in conditiile in care Romana va converge catre Europa.

Datele centralizate de Banca Mondiala arata ca cei mai multi romani au emigat catre Italia, Spania, Ungaria, Israel, SUA, Germania, Canada, Austria, Franta si Marea Britanie.

"Pe termen scurt este greu de anticipat o crestere a numarului emigrantilor pentru ca si oportunitatile din strainatate au disparut. Pe termen lung, respectiv in 10 -1 5 ani, ma astept ca emigratia sa scada substantial, in masura in care Romania va converge catre Europa", a declarat Catalin Pauna, economistul-sef al biroului Bancii Mondiale din Romania, pentru Mediafax.

In aproximativ 10-15 ani Romania va atinge un prag la care, din perspectiva economica, emigrarea nu va mai fi rentabila pentru romani.

Romanii calificati nu vor mai pleca in strainatate deoarece salariilor lor vor converge foarte rapid spre nivelurile din vestul Europei.

"Cred ca emigrarea personalului calificat este un semnal foarte puternic, insa consider ca intrebarea pe care ar trebui sa ne-o punem este ce alternativa avem pentru ca sunt acestea ocupatii cerute in multe tari din Europa si nu numai. Totodata, in aceste domenii personalul se formeaza destul de greu, dureaza ceva timp si este costisitor. Acesta este unul dintre factorii care explica de ce exista deficit de... mai mult


Joi, 18 Noiembrie 2010, ora 19:13

6 comentarii
Emigrantii romani vor trimite 4,5 miliarde de dolari in tara in 2010

Emigrantii romani vor trimite 4,5 miliarde de dolari in tara in 2010

Romanii plecati in strainatate vor trimite in tara 4,517 miliarde de dolari in acest an, potrivit unei estimari a Bancii Mondiale.

Aceasta suma este mai mica decat cea de anul trecut, cand romanii aflati la munca in strainatate au trimis 4,928 miliarde de dolari si cu aproximativ jumatate mai putin decat in 2008, cand au fost trimisi in tara 9,381 de miliarde de dolari, se arata intr-un studiu al Bancii Mondiale.

Peste 2,769 milioane de romani locuiesc si lucreaza in afara granitelor, reprezentand 13,1 la suta din populatia totala a tarii.

Principalele destinatii ale acestora sunt Italia, Spania, Ungaria, Israel, Statele Unite Germania, Canada, Austria, Franta si Marea Britanie.

Din acestia, 11,8 la suta reprezinta persoane calificate intr-un anumit domeniu. De altfel, 3.119 din numarul total de emigranti sunt medici, reprezentand 6,9 la suta din totalul medicilor din Romania, se arata in raport.

In ciuda crizei financiare, in 2010, persoanele din tarile in curs de dezvoltare vor trimite acasa aproximativ 325 de miliarde de dolari, in crestere fata de nivelul de anul trecut, de 307 miliarde de dolari. La nivel mondial, cei plecati in strainate vor trimite in propriile tari 440 de miliarde de dolari, pana la sfarsitul anului.

Potrivit oficialilor Bancii Mondiale, acesti bani sunt o sursa vitala de sprijin financiar pentru familiile emigrantilor, conducand, de asemenea, la investitii mai mari in sanatate, educatie si mici afaceri.

In 2009, indienii au... mai mult


Marti, 09 Noiembrie 2010, ora 16:17

5 comentarii
Opinii: Portretul emigrantului roman

Opinii: Portretul emigrantului roman

La ora actuala diaspora romana numara peste doua milioane de oameni. Unii au parasit tara cu decenii in urma, altii recent. Indiferent cand s-au stabilit in strainatate, exista numai patru tipuri de emigranti. Voi incerca sa le descriu.

Primul grup, cel mai numeros, reprezinta persoane care au plecat din Romania in timpul terorii comuniste, stabilindu-se in diverse parti ale lumii, cei mai multi optaand pentru Israel, SUA, Canada si Europa occidentala, mai putini pentru Australia, America Latina si Africa de Sud. Acesti oameni si-au dat seama, de la inceput, ca in ciuda dorului de tara, de neamuri si prieteni, pentru ei nu mai exista reintoarcere acasa. De aceea s-au asimilat in societatea adoptiva, invatand limba, continuandu-si educatia si devenind cetateni loiali.

Aceastia sunt oameni cu cel mai mult success, in toate. Productivi, realisti, angrenati total in viata tarii care i-a gazduit cu generozitate, formeaza obiectul invidiei multor romani care ii denigreaza, numindu-i "tradatori", "nesimtiti", "dati cu strainii"
etc.

Din moment ce multi dintre acestia au fost condamnati, in contumacie, pentru ofensa de "trecere ilegala a frontierei", au pierdut toate drepturile lor civile, si nu mai figureaza ca alegatori pe listele consulatelor din tarile unde traiesc. Nu se mai considera cetateni romani, nu voteaza, si se uita la tot ce se intampla in tara prin ochii unui strain. Adevarul e ca acest grup a supravietuit cu success niste perioade extrem de grele. O... mai mult


Luni, 30 August 2010, ora 23:30

91 comentarii
2,7 milioane de romani, imigranti in UE

2,7 milioane de romani, imigranti in UE

In statele membre UE se afla aproximativ 2,5-2,7 milioane de imigranti romani, apreciaza Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), in cadrul celei mai recente editii a Raportului asupra imigratiei, dat luni publicitatii la Paris, in cadrul unei conferinte la care a luat parte si secretarul general al OCDE, Angel Gurria.

In 2008, circa 61.400 de romani au emigrat in UE pe baza unor contracte temporare de munca, ceea ce a insemnat o crestere de 11 la suta fata de 2007. Dintre acesti emigranti romani, 47.000 au plecat in Germania si 5.400 in Spania.

Sumele trimise in Romania de emigranti au atins cel mai mare nivel in 2008 (9,4 miliarde USD), conform unui studiu al Bancii Mondiale citat de raportul OECD, dar au scazut brusc in 2009.

Numarul imigrarilor in Romania ramane redus (10.000 de persoane in 2008, cu 5 la suta mai mult decat in anul precedent. Numarul total al permiselor de munca eliberate strainilor a fost de 76.700 in 2008, cu 30 la suta mai mult decat in 2007.

Dintre acestia, o treime sunt cetateni din tarile membre UE, 24 la suta fiind din Italia si 18 la suta din Germania, dar principala tara de origine a imigrantilor din Romania ramane Moldova.

In Europa, migratia reprezentat 44 la suta din totalul migratiei inregistrate in tarile membre OCDE, Portugalia, Spania, Marea Britanie si Italia fiind principalele tari spre care s-au indreptat emigrantii.

In prezent, din OCDE fac parte Australia, Austria, Belgia, Canada, Cehia, Chile,... mai mult


Luni, 12 Iulie 2010, ora 12:43

3 comentarii
Alte articole despre: emigranti romani, emigranti UE, romani UE
CE doreste ridicarea restrictiilor pentru muncitorii romani

CE doreste ridicarea restrictiilor pentru muncitorii romani

Libera circulatie a muncitorilor din Romania nu a dus la perturbari serioase pe piata de munca, Comisia Europeana incurajand tarile care inca pastreaza restrictii sa le ridice cat de repede posibil.

In prezent, 15 tari au impus restrictii totale sau partiale cetatenilor romani si bulgari: Austria, Belgia, Danemarca, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Luxemburg, Malta, Marea Britania, Olanda, Portugalia, Spania si Ungaria, se arata intr-un proiect de raport ce urmeaza sa fie adoptat marti de Colegiul Comisarilor.

Contrar temerilor acestor tari, ele nu au fost invadate de muncitori romani si bulgari dupa aderare, salariile si locurile de munca nationale nu au fost afectate, iar migrantii au venit pentru a munci, nu pentru a profita de ajutoarele de somaj, argumenteaza comisarul Spidla.

Numarul romanilor si bulgarilor rezidenti in celelalte 25 de state membre a crescut de la 690.000 in 2003 la 1,6 milioane la sfarsitul anului 2007.

Romanii reprezinta 19% din migratia muncitorilor in UE, al doilea grup ca marime dupa polonezi (25%). 57% dintre muncitorii emigranti romani au ales Spania, 27% Italia si 2% Marea Britanie.

Raportul subliniaza si ca "marea majoritate a celor care provin din Bulgaria si Romania au venit pentru a munci", nu pentru a beneficia de ajutoarele de somaj - o alta temere in virtutea careia vechile state membre au impus restrictii.

Domeniile de activitate preferate de romani si bulgari au fost agricultura, constructiile, sectorul... mai mult


Marti, 18 Noiembrie 2008, ora 09:51

2 comentarii
Alte articole despre: emigrant, UE, restrictii, raport, CE

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  2. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  3. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  4. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  5. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  6. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  7. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  8. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  9. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  10. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)