emitere obligatiuni

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Romania vrea sa emita din nou obligatiuni pe piata externa - Bloomberg

Romania vrea sa emita din nou obligatiuni pe piata externa - Bloomberg

Romania vrea sa emita obligatiuni pe piata externa, in urmatoarele doua luni, pentru a-si finanta deficitul, dupa ce trei incercari de a vinde din datorie pe piata locala au esuat, din cauza tensiunilor politice, care au determinat cresterea costurilor de finantare.

Ministerul Finantelor Publice (MFP) urmareste saptamanal evolutiile de pe pietele externe, pentru a determina momentul potrivit pentru a vinde obligatiuni denominate in euro, a declarat secretarul de stat Enache Jiru, intr-un interviu pentru Bloomberg.

El a anuntat ca MFP a respins vineri toate ofertele pentru titluri de stat in valoare de 200 milioane de lei, din cauza dobanzilor neavantajoase.

"Cu o anumita marja de siguranta, as spune ca vom emite sigur eurobonduri in urmatoarele doua luni. Monitorizam pietele saptamanal si discutam constant cu investitorii, care manifesta tot mai mult interes", a afirmat Jiru.

Romania a inceput sa vanda un volum mai mic de obligatiuni incepand cu luna iunie, cand s-a declansat criza politica in tara, remarca Bloomberg.

Erik de Vrijer, seful misiunii Fondului Monetar International (FMI) in tara noastra, a recomandat Romaniei sa cedeze presiunilor din piata si sa accepte plata unor randamente mai ridicate, pentru a reconstrui rezervele, si sa incerce sa vanda titluri pe plan international.

MFP a respins, joi, toate ofertele primite de la bancile comerciale pentru obligatiuni cu maturitate la 4 ani, considerand ca randamentul cerut este prea ridicat, aceasta... mai mult


Vineri, 24 August 2012, ora 20:33

2 comentarii
Romania continua sa emita obligatiuni pe pietele externe - Bloomberg

Romania continua sa emita obligatiuni pe pietele externe - Bloomberg

Secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice, Cristian Sporis, a declarat ca Romania va emite obligatiuni pe pietele externe, in trimestrul trei din 2012, si le va limita pe cele interne, din cauza speculatiilor conform carora Grecia va iesi din zona euro, care au provocat mari turbulente pe piete.

Tara est-europeana, care a reusit sa stranga o suma record de 26 miliarde de lei (17,5 miliarde de dolari) din imprumuturi interne, in perioada ianuarie-martie, isi mentine planurile de a obtine, din vanzarea de obligatiuni pe pietele externe, 2,5 miliarde de euro, noteaza Bloomberg.

"Vrem sa emitem constant obligatiuni pe pietele internationale. Am spus ca vom emite anul acesta obligatiuni de 2,5 miliarde de euro astfel incat vom incerca sa ajungem la acesta suma", a declarat secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice, Cristian Sporis.

Vanzarile de bonduri de trezorerie au crescut, in primul trimestru din 2012, cu peste 50%, comparativ cu anul trecut, deoarece reducerea salariilor si majorarea taxelor au sporit optimismul investitorilor in legatura cu Romania, a doua cea mai saraca tara din Uniunea Europeana.

De la inceputul anului, Romania a vandut peste hotare obligatiuni in valoare de 2,25 miliarde de dolari.

Dupa ce a atins un record negativ, pe 23 aprilie 2011, de 4,4625%, dobanda la emisiunile romanesti denominate in dolari, cu maturitate in 2015, a urcat vertiginos, la 5,119%, deoarece investitorii au inceput sa vanda titluri ale tarilor... mai mult


Luni, 21 Mai 2012, ora 13:42

CE va prezenta solutii pentru emiterea obligatiunilor comune

CE va prezenta solutii pentru emiterea obligatiunilor comune

Comisia Europeana va prezenta optiunile pentru emiterea de obligatiuni comune alte tarilor din zona euro, a anuntat presedintele Jose Manuel Barroso, miercuri, avertizand ca nu exista o solutie simpla pentru criza datoriilor care ameninta viitorul economic si politic al Europei.

"Este o lupta pentru locuri de munca si pentru prosperitatea familiilor din statele membre. Este o lupta pentru viitorul economic si politic al Europei. Este o lupta pentru ceea ce Europa reprezinta pentru lume", a declarat Barroso, citat de Reuters.

Germania ramane singura tara care se opune total emiterii de obligatiuni comune ale celor 17 tari din zona euro. Potrivit expertilor legali, decizia celei mai inalte curti de justitie din Germania, de saptamana trecuta, face imposibil pentru guvernul din Berlin sa accepte emiterea de obligatiuni comune, chiar daca ar vrea acest lucru, deoarece tribunalul a decis ca este nevoie de aprobarea Parlamentului.

Barroso a avertizat ca aceste obligatiuni nu vor fi "solutia magica" pentru terminarea crizei, in timp ce Olli Rehn, comisarul european pentru economie, a declarat ca acestea vor putea fi introduse doar daca vor fi acompaniate de o supraveghere fiscala mai stricta.

Presedintele Comisiei Europene a mai spus ca singura solutie pentru iesirea din criza si stoparea ciclului negativ din pietele financiare este o integrare mai puternica. El a precizat ca Germania si Franta nu trebuie sa preia initiativa si sa fie urmate de statele mai mici, fiind... mai mult


Miercuri, 14 Septembrie 2011, ora 21:37

Google vrea sa emita obligatiuni in valoare de 3 miliarde de dolari

Google vrea sa emita obligatiuni in valoare de 3 miliarde de dolari

Google Inc., compania ale carei actiuni au scazut cu 9 la suta in acest an, vrea sa faca prima sa incursiune pe piata de obligatiuni, in valoare de 3 miliarde de dolari, pentru a plati imprumuturi pe termen scurt.

Operatorul celui mai popular motor de cautare la nivel mondial ar putea emite obligatiuni pe termen de trei, cinci si zece ani, conform unor surse ale Bloomberg.

Citigroup Inc, Goldman Sachs Group Inc si JPMorgan Chase & Co vor gestiona vanzarea de obligatiuni pentru Google.

Google este clasificat Aa2 de Moody's Investors Service si AA-de Standard & Poor's.

Titlurile comerciale sunt obligatiuni pe termen scurt, cuprins de regula intre 2 si 270 de zile, emise de obicei de companii cu ratinguri ridicate, care indica un risc foarte scazut pentru investitori. mai mult


Luni, 16 Mai 2011, ora 20:17

Emiterea de obligatiuni, solutia companiilor care nu mai pot lua credite

Emiterea de obligatiuni, solutia companiilor care nu mai pot lua credite

Deoarece bancile ofera credite tot mai greu, tot mai multe firme sunt nevoite sa se finanteze prin emiterea de obligatiuni.

Numarul firmelor care au emis obligatiuni listate la bursa ar putea creste in perioada imediat urmatoare, in urma dificultatilor crescande la luarea unui credit si a prezentei din ce in ce mai active a fondurilor de pensii la bursa.

"Ma astept ca un numar din ce in ce mai mare de firme, fortate sa atraga surse de finantare, sa apeleze la emisiunea de obligatiuni", a declarat Razval Pasol, presedinte Intercapital Invest, citat de Cotidianul.

Firmele care au atins nivelul maxim de creditare din partea unei banci, mai ales daca au dificultati financiare, se vad nevoite sa apeleze la emiterea de obligatiun.

Pe piata romaneasca exista doar trei emisiuni de obligatiuni ale unor institutii private, anume ale firmei autohtone International Leasing, Bancii Europene de Investitii si ale Bancii Europene de Reconstructie si Dezvoltare. Acestora li se adauga 27 de obligatiuni municipale si 26 emise de stat.

Dobanzile sunt comparabile cu cele la credite, insa difera foarte mult in functie de scadenta, credibilitatea firmei, situatia financiara.

De exemplu, la imprumutul luat de International Leasing, dobanda aferenta primului cupon fiind de 10,75% pe an, dupa care este de BUBOR+2,25%. Firma, aflata la a treia emisiune, a atras aproximativ 1,5 milioane de euro.

Pentru retailerul autohton Flamingo, emisiunea de obligatiuni, a carei durata este... mai mult


Miercuri, 25 Noiembrie 2009, ora 11:47

2 comentarii
Ministerul Finantelor va emite obligatiuni in lei cu scadenta la 10 ani

Ministerul Finantelor va emite obligatiuni in lei cu scadenta la 10 ani

Ministerul Finantelor Publice (MFP) va emite in urmatoarele doua luni obligatiuni de stat in lei cu scadenta la 10 ani, iar emisiunea de eurobonduri ar putea fi amanata pentru inceputul lui 2010, daca nu vor fi satisfacute conditiile cerutre de minister, a declarat, marti, Bogdan Dragoi.

"In urmatoarele doua luni, vom emite obligatiuni de stat in lei cu maturitate la 10 ani, iar de la inceputul lunii septembrie incepem sa monitorizam piata externa pentru emisiunea de eurobonduri in ce priveste volumul, maturitatea si pretul si cand vor fi acceptate conditiile vom emite. Daca nu sunt corecte conditiile, ne gandim sa emitem la inceputul anului viitor", a precizat secretarul de stat in MFP Bogdan Dragoi.

El a mai spus ca, din cele doua transe de la Fondul Monetar International (FMI) va fi trasa suma de 1,718 miliarde luro direct din conturile bancii nationale, bani cu care sa fie acoperit partial deficitul bugetar din 2009.

Ultima emisiune de obligatiuni in lei cu scadenta la 10 ani trebuia sa aiba loc pe 17 ianuarie 2008, cand Finantele anuntasera ca vor sa emita titluri de stat de 1 miliard lei, dar nu au mai atras nici un ban. Pe 20 decembrie 2007 a avut loc ultima licitatie pentru obligatiuni in lei la 10 ani la care Ministerul de Finante a atras bani, respectiv 178,9 milioane lei, la o rata a cuponului de 6,75% si un randament mediu de 7,47%.

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a solicitat, vineri, bancilor de investitii propuneri pentru intermedierea unei... mai mult


Marti, 11 August 2009, ora 14:36

3 comentarii
BCR isi deschide o linie de credit de 3 miliarde de euro

BCR isi deschide o linie de credit de 3 miliarde de euro

Banca Comerciala Romana (BCR) a lansat un program de emitere de obligatiuni pe termen mediu, prin intermediul caruia are acces la o finantare continua, in limita a trei miliarde de euro.

Titlurile care vor fi emise in cadrul acestui program, indiferent de moneda in care vor fi denominate, vor avea o valoare minima de 1.000 de euro, informeaza Business Standard.

Programul anuntat de BCR este primul de acest gen realizat de o banca locala pe piata internationala de capital, iar analistii spun ca decizia este una foarte buna, pentru ca va asigura o diversificare a surselor de finantare, la costuri reduse.

BCR va putea folosi aceasta linie de finantare asa cum persoanele fizice folosesc un card de credit, urmand sa acceseze sume de bani in functie de nevoile de finantare, in diverse transe. Emisiunile ii vor viza atat pe investitorii institutionali, cat si pe cei de retail.

"Cred ca aceasta mutare este un semn ca banca incearca sa atraga capital exploatand recenta crestere a apetitului pentru risc al investitorilor internationali", a declarat pentru Business Standard David Oxley, emerging europe economist in cadrul Capital Economics Ltd, din Londra.

Finantarea va fi continua, intrucat programul nu specifica un termen anume in cadrul caruia se pot emite titlurile. mai mult


Joi, 06 August 2009, ora 08:32

Flamingo cere bani de la actionari

Flamingo cere bani de la actionari

Lantul de magazine de electronice Flamingo a cerut acordul actionarilor pentru o emisiune de obligatiuni de 7 milioane de euro, convertibile in actiuni, pentru a rezista scaderii dramatice a pietei.

Emisiunea este mai mare decat capitalizarea Flamingo International pe Bursa, care se ridica la 5,7 milioane de euro, relateaza Ziarul Financiar.

Din cauza scaderii vanzarilor, Flamingo a inregistrat anul trecut datorii de 23,5 milioane de euro, iar in primul trimestru pierderi de 5,4 milioane de euro.

De asemenea, actionarii companiei, printre care se numara Dragos Cinca, Dan Adamescu si Alexandru Ion Tiriac, au renuntat la planurile de extindere a retelei de magazine. mai mult


Luni, 13 Iulie 2009, ora 09:44

Microsoft a emis obligatiuni de 3,75 miliarde dolari

Microsoft a emis obligatiuni de 3,75 miliarde dolari

Microsoft Corp a emis, pentru prima oara in istorie, obligatiuni pe termen lung in valoare de 3,75 miliarde dolari.

Compania ar putea folosi banii pentru achizitii, dar si pentru rascumpararea de actiuni, a caror valoare a scazut cu 30% in ultimii ani, sustin analistii interogati de Wall Street Journal.

Oferta face parte dintr-un plan de 6 milairde de dolari, aprobat in septembrie 2008 de care Consiliul de Administratie al Microsoft. mai mult


Marti, 12 Mai 2009, ora 14:04

Alte articole despre: Microsoft, obligatiuni, emitere obligatiuni

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  2. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  3. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  4. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  5. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  6. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  7. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  8. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  9. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba
  10. Asa arata iepurasii oceanelor (Video)