eon gaz

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Actorul Andrei Zaharescu, numit de Guvern in Consiliul de Administratie al E.On Gaz

Actorul Andrei Zaharescu, numit de Guvern in Consiliul de Administratie al E.On Gaz

Purtatorul de cuvant al Guvernului Ponta, Andrei Zaharescu, a fost numit recent in Consiliul de Administratie al E.On Gaz Distributie SA cu toate ca nu are nicio pregatire in domeniu.

Andrei Zaharescu are studii de actorie, a fost prezentator de stiri la Antena1, iar din mai 2012 a fost ales de Victor Ponta ca purtator de cuvant, pozitie in care a facut o serie de gafe.

Conform informatiilor furnizate de compania E.On Gaz si publicate in Monitorul Oficial, Adunarea Generala a Actionarilor a companiei, reunita in sedinta din 27 mai 2013, a decis numirea lui Andrei Nicolae Zaharescu in Consiliul de Administratie, ca urmare a propunerii venite din partea Ministerului Economiei, mandatul sau fiind de patru ani, dezvaluie pe blog jurnalistul Catalin Prisacariu.

Jurnalistul mai scrie ca ministrul Economiei, Varujan Vosganian, ar fi spus ca nu a cerut niciodata numirea lui Zaharescu, propunerea fiind facuta de ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita (PSD).

C.B. mai mult


Miercuri, 04 Septembrie 2013, ora 20:34

16 comentarii
E.ON a descoperit sute de cazuri de furt de gaze

E.ON a descoperit sute de cazuri de furt de gaze

Specialistii E.ON Gaz Distributie au depistat, in primele opt luni ale acestui an, peste 1.500 de interventii neautorizate la contoarele de gaze naturale in vederea facilitarii consumului fraudulos, a informat, miercuri, compania.

Potrivit unui comunicat de presa al E.ON, in cazurile depistate s-au facut sesizari la organele competente, in vederea identificarii si sanctionarii vinovatilor.

"Recent, o persoana a fost condamnata, printr-o sentinta in prima instanta pronuntata de Judecatoria Arad, la cinci ani de inchisoare cu executare si plata unor daune materiale de 56.943,7 lei pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la furt calificat de gaze naturale in forma continuata si pentru deteriorarea echipamentelor de masurare a consumului de gaze naturale", se precizeaza in comunicatul E.ON.

Oficialii companiei avertizeaza ca interventiile asupra echipamentelor in scopul inregistrarii unei cantitati mai mici decat cea reala reprezinta infractiunea de distrugere, iar consumul fara inregistrare reprezinta furt calificat. mai mult


Miercuri, 03 Octombrie 2012, ora 21:30

3 comentarii
Pretul gazelor ar putea exploda la iarna - E.ON Romania

Pretul gazelor ar putea exploda la iarna - E.ON Romania

Directorul general al companiei E.ON Romania, Frank Hajdinjak, sustine ca gazele naturale se vor scumpi foarte mult spre finalul acestui an, din cauza cotatiilor ridicate din acest moment ale petrolului.

"Daca ajustarile s-ar fi facut in pasi marunti, incepand din 2009, nu am fi ajuns aici, cand avem de recuperat un decalaj foarte mare. Nici nu vreau sa ma gandesc ce se va intampla iarna viitoare, avand in vedere ca pretul petrolului a crescut de la 50 de dolari pe baril la 115, iar cel al gazelor reactioneaza dupa sase-noua luni.

Adica exact in perioada de iarna vom simti varfurile de pret, aceasta daca pretul petrolului nu va creste si mai mult", a declarat Hajdinjak, intr-un interviu pentru Adevarul.

Acesta considera ca ANRE trebuie sa redevina independenta, dupa ce, in 2009, a trecut in subordinea premierului.

"ANRE nu trebuie sa fie doar un serviciu de protectie sociala. Avem un dialog foarte bun, ei inteleg problemele, dar ceea ce lipseste sunt actiunile. Acest lucru este cauzat de o puternica influenta politica", a mai spus Hajdinjak.

CEO E.ON Romania considera ca nu ar fi corect sa fie inclusi consumatorii casnici in categoria vulnerabililor.

"Cel mai bun exemplu este persoana mea. Eu sunt convins ca pot sa platesc un pret corect la electricitate si gaze. Dar exista un grup mare de oameni care nu pot achita factura, pentru ca au venituri reduse, cum ar fi pensionarii", a adaugat oficialul E.ON.

In schimb, acesta propune formarea unui cos... mai mult


Luni, 14 Martie 2011, ora 11:38

5 comentarii
Alte articole despre: pret gaze, scumpire gaze, EON gaze
E.ON Gaz Cluj, amendata cu 6.000 de lei pentru lucrari neautorizate

E.ON Gaz Cluj, amendata cu 6.000 de lei pentru lucrari neautorizate

Compania E.ON Gaz a fost amendata cu suma de 6.000 de lei, pentru executarea de lucrari neautorizate pe domeniul public, lucrari care nu erau semnalizate astfel incat puneau in pericol viata unor persoane.

Viceprimarul Clujului, Radu Moisin, a surprins, in noaptea de joi spre vineri, echipe E. ON Gaz care realizau trei lucrari de interventie pe domeniul public, pentru care nu a fost achitata taxa speciala impusa printr-o hotarare a Consiliului Local, scrie Adevarul.

"Am dispus amendarea E.ON Gaz cu 6.000 de lei pentru lucrari neautorizate pe domeniul public, pentru ca astfel de interventii, neanuntate, neavizate si nesemnalizate pot pune viata unor clujeni in pericol. S-a dispus refacerea intregii zone afectate de lucrari. Numarul mare de spargeri pe care compania E.ON l-a realizat pana acum ne face sa ne gandim daca politica de investitii a acesteia este corelata cu starea reala a retelei pe care o gestioneaza", a explicat Moisin.

Totodata, autoritatile au precizat ca E.ON Gaz a realizat, de la inceputul anului, in Cluj-Napoca, "un numar impresionant de spargeri, ajungand deja la 301 interventii in urgenta". mai mult


Vineri, 11 Martie 2011, ora 19:57

1 comentariu
Sase angajati E.On Gaz, condamnati in cazul exploziei intr-un bloc din Zalau

Sase angajati E.On Gaz, condamnati in cazul exploziei intr-un bloc din Zalau

Sase din cei sapte angajati ai E.On Gaz Distributie judecati in urma exploziei dintr-un bloc din Zalau, din septembrie 2007, au fost condamnati de Judecatoria Oradea la inchisoare si, in solidar cu firma, la plata unor despagubiri civile si morale pentru cei afectati, sentinta nefiind definitiva.

Judecatoria Oradea s-a pronuntat, luni, in dosarul privind explozia petrecuta in septembrie 2007 intr-un bloc din Zalau si soldata cu moartea a doua persoane si ranirea altor noua, stabilind ca vinovate de producerea deflagratiei sunt organele de conducere si de executie din Centrul Operational Zalau al E. On Gaz Distributie, care nu au respectat normele cu privire la intretinerea si exploatarea retelelor de distributie a gazului, scrie Mediafax.

Sentinta a fost pronuntata de judecatorul Cristi Danilet, vicepresedintele Judecatoriei Oradea si presedintele completului care a solutionat dosarul, in absenta celor sapte persoane trimise in judecata pentru producerea deflagratiei si a reprezentantilor companiei E. On Gaz, in sala de judecata fiind prezente, insa, peste 30 de persoane din cele 73 de parti vatamate.

Dintre cei sapte inculpati, unul a fost exonerat, ceilalti sase fiind condamnati, dupa caz, la inchisoare cu executare sau cu suspendare.

Astfel, Ionel Petru Valcu a fost condamnat la o pedeapsa de sase ani de inchisoare, iar Ovidiu Suteu la cinci ani de inchisoare, ambii cu executarea pedepsei.

Ioan Cojan, un alt inculpat in dosar, a primit trei ani de... mai mult


Luni, 06 Decembrie 2010, ora 21:45

E.ON Gaz Romania va fuziona cu E.ON Moldova Furnizare

E.ON Gaz Romania va fuziona cu E.ON Moldova Furnizare

Adunarile Generale ale Actionarilor din companiile E.ON Gaz Romania si E.ON Moldova Furnizare au aprobat, marti, proiectul de fuziune a activitatilor de furnizare din domeniile energiei electrice si gazelor naturale.

"Fuziunea celor doua companii se va realiza prin absortia companiei E.ON Moldova Furnizare de catre compania E.ON Gaz Romania. In urma procesului de fuziune, in schimbul actiunilor detinute la societatea absorbita (E.ON Moldova Furnizare), actionarii acesteia (E.ON Romania, Fondul Proprietatea si Electrica S.A.) vor dobandi actiuni la societatea absorbanta, respectiv E.ON Gaz Romania, iar capitalul acesteia va fi majorat prin emiterea de noi actiuni", se arata intr-un comunicat.

Atat reprezentantii E.ON din AGA celor doua companii in cauza, cat si statul roman, prin reprezentantii Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (prin OPSPI), si cei ai companiei Electrica SA, au aprobat fuziunea, singurul actionar care nu a fost de acord cu proiectul fiind reprezentantii Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea.

Structura actionariatului noii societatii rezultata in urma fuziunii este urmatoarea: E.ON Romania SRL: 51%, Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri: 31,82%, Electrica SA: 3,78% si Fondul Proprietatea SA: 13,40%. Aceasta structura este prevazuta in proiectul de fuziune aprobat si care a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 3619, Partea a IV, din 20 august 2010.

In perioada urmatoare se vor derula... mai mult


Marti, 02 Noiembrie 2010, ora 22:45

Alte articole despre: Eon Gaze fuziune, Eon Moldova fuziune
Locuitorii din Targu Jiu raman din nou fara gaze

Locuitorii din Targu Jiu raman din nou fara gaze

E.On Gaz a inceput sistarea furnizarii gazelor naturale catre toate centralele termice operate de societate, actiune pe care o considera nejustificata, avand in vedere ultima conventie privind plata datoriilor, a anuntat societatea furnizoare de energie termica Energomur Targu Mures.

"In contextul actual, consideram nejustificata actiunea E.On Gaz Romania, tinand cont de faptul ca, prin HCL nr. 227/29.06.2010 a Consiliului Local Municipal s-a aprobat noua Conventie de plata si garantare cu E.ON Gaz Romania, propusa de furnizorul de gaz. Chiar daca din varianta aprobata prin hotararea sus-mentionata a fost eliminata o clauza, atat cuantumul datoriei, cat si termenul de plata stabilit de E-On au fost acceptate de catre parti, Energomur ca debitor si municipiul Tirgu Mures ca garant. Potrivit noii conventii, platile catre E.On Gaz Romania trebuie efectuate pana in data de 15.09.2010", a declarat directorul Energomur, Andrea Bauer.

Energomur si Primaria Targu Mures au informat conducerea E.On Gaz Romania despre posibilitatea reluarii in dezbatere a clauzei eliminate prin HCL nr.227/2010, respectiv ca Primaria isi asuma raspunderea pentru datoriile acumulate de Energomur, in calitate de actionar majoritar.

"In cunostinta de cauza, furnizorul de gaz nu a asteaptat dezbaterile si a trecut la sistare, invocand nerespectarea obligatiilor de plata stabilite in vechea Conventie de plata si garantare incheiata in 2009. Mentionam ca incheierea unei noi conventii a fost... mai mult


Marti, 13 Iulie 2010, ora 18:02

1 comentariu
Alte articole despre: EON Gaz Targu Mures, gaze Targu Mures
Targu Mures ar putea ramane fara gaz metan

Targu Mures ar putea ramane fara gaz metan

Sistarea alimentarii cu energie termica in tot municipiul Targu Mures se va decide, miercuri, potrivit reprezentantilor societatii de termoficare Energomur.

Potrivit acestora, compania E.ON Gaz Romania nu va trece marti la sistarea gazului la cele peste 40 de centrale din oras, asa cum s-a anuntat initial, dar ca o decizie finala va fi luata, miercuri, dupa analizarea a situatiei financiare a societatii.

Saptamana trecuta, cand 26 de centrale din cele 40 au fost lasate fara gaz, societatea Energomur a anuntat ca E.ON Gaz Romania va sista furnizarea gazului metan la toate centralele termice din cauza datoriilor, incepand cu data de 6 aprilie. mai mult


Marti, 06 Aprilie 2010, ora 20:47

E-On Gaz, amendata dupa ce a trimis facturi vechi de 3 ani

E-On Gaz, amendata dupa ce a trimis facturi vechi de 3 ani

Compania E-On Gaz a fost amendata de catre inspectorii OPC cu 5.000 de lei pentru facturare defectuoasa, dupa ce le-a trimis clientilor facturi vechi de doi sau trei ani, pentru servicii fictive.

Furnizorul de gaz le-a trimis consumatorilor din judetele Cluj, Bistrita-Nasaud si Salaj aproximativ 17.000 de facturi ce dateaza de acum doi sau trei ani, pentru presupuse servicii de intretinere ce au ramas neachitate si ameninta cu debransarea rau-platnicilor, in pragul iernii, arata Antena 3.

Cateva mii de oameni au facut insa reclamatie la Protectia Consumatorilor si au primit castig de cauza, inspectorii OPC amendand compania E-On Gaz cu 5.000 de lei pentru facturare defectuoasa.

Reprezentantii E-On Gaz sustin ca documentele trimise clientilor reprezinta copii ale facturilor originale neachitate, potrivit unui comunicat al companiei. mai mult


Marti, 29 Septembrie 2009, ora 20:38

1 comentariu

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  2. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  3. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  4. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  5. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  6. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  7. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  8. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  9. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba
  10. Asa arata iepurasii oceanelor (Video)