evaluare limba franceza

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Bacalaureat 2013: Incep probele la limbi straine

Bacalaureat 2013: Incep probele la limbi straine

Examenul de bacalaureat de anul acesta continua, de marti pana vineri, cu proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala.

Astfel, in perioada 25-28 iunie, elevii vor primi calificative in functie de modul in care vor raspunde la cele trei probe din cadrul evaluarii care se intinde pe doua zile si dureaza, in total, aproape trei ore.

Mai exact, elevii vor avea o proba de intelegere a unui text audio, care cuprinde doua subiecte (20 de minute), o proba scrisa, prin care este testata capacitatea de a intelege un text citit si de a produce mesaje scrise (120 de minute) si o proba orala, unde candidatii vor avea de raspuns la trei subiecte (15 minute pentru pregatirea raspunsurilor si 10-15 minute pentru prezentarea lor in fata comisiei).

Elevii vor fi notati in functie de nivelul la care se situeaza, astfel: -:0-10 puncte, A1: 11-30 puncte, A2: 31-60 puncte, B1: 61- 80 puncte si B2: 81- 100 puncte.

Calendar Bacalaureat 2013. Cand vor fi sustinute examenele si la ce probe

Probele scrise de la bacalaureat vor fi sustinute in 1 iulie la Limba si literatura romana (proba E a) si in 2 iulie - la Limba si literatura materna (proba E b). Testarea va continua in 3 iulie cu proba obligatorie a profilului (proba E c) si in 5 iulie cu proba la alegere a profilului si specializarii (proba E d).

Rezultatele vor fi afisate in 8 iulie, pana la ora 12.00, iar contestatiile vor fi depuse in aceeasi zi, intre orele 12.00 si 16.00,... mai mult


Marti, 25 Iunie 2013, ora 09:44

Bacalaureat 2013: Franceza oral si scris - Modele de subiecte si bareme

Bacalaureat 2013: Franceza oral si scris - Modele de subiecte si bareme

Examenul de bacalaureat de anul acesta, care a inceput pe 10 iunie, continua cu proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala.

Astfel, in perioada 25-28 iunie, elevii vor primi calificative in functie de modul in care vor raspunde la cele 3 probe din cadrul evaluarii care se intinde pe doua zile si dureaza, in total, aproape 3 ore.

Bacalaureat 2013: Engleza oral - Modele de subiecte si bareme

Mai exact, elevii vor avea o proba de intelegere a unui text audio, care cuprinde doua subiecte (20 de minute), o proba scrisa, prin care este testata capacitatea de a intelege un text citit si de a produce mesaje scrise (120 de minute) si o proba orala, unde candidatii vor avea de raspuns la trei subiecte (15 minute pentru pregatirea raspunsurilor si 10-15 minute pentru prezentarea lor in fata comisiei).

Prima dintre probe va fi cea orala. Elevii vor raspunde, vor fi evaluati, vor primi calificativul corespunzator si apoi vor iesi din sala, asteptand ca toti colegii lor sa termine. Abia apoi vor putea intra din nou pentru a sustine proba de intelegere a unui text audio.

A doua zi se vor intoarce din nou pentru a sustine si proba scrisa din cadrul aceluiasi examen de evaluare a competentelor lingvistice.

Desi aceasta proba nu este punctata cu note, ci cu calificative, ea este obligatorie. De altfel, rezultatele competentelor nici nu vor fi trecute pe diploma de bacalaureat, elevii vor primi diplome separate, care, de altfel,... mai mult


Joi, 20 Iunie 2013, ora 14:50

1 comentariu
Romana, printre limbile europene cu risc ridicat de disparitie in spatiul digital

Romana, printre limbile europene cu risc ridicat de disparitie in spatiul digital

Romana se numara printre limbile europene cu risc ridicat de disparitie in spatiul digital din cauza slabei sustineri tehnologice, potrivit unui studiu realizat de experti europeni de varf in domeniul tehnologiei limbajului.

Studiul a evaluat nivelul de dezvoltare a tehnologiei limbajului pentru 30 dintre cele aproximativ 80 de limbi europene. Expertii au ajuns la concluzia ca sustinerea digitala pentru 21 dintre cele 30 de limbi este "inexistenta" sau, in cel mai bun caz, "slaba". Studiul a fost realizat de catre META-NET, o retea de excelenta europeana formata din 60 de centre de cercetare din 34 de tari.

Studiul, elaborat de peste 200 de experti si documentat in 30 de volume ale Seriei de studii META-NET, a evaluat nivelul actual de sustinere a tehnologiei limbajului pentru fiecare limba in patru domenii diferite: traducerea automata, interactiune prin vorbire, analiza de text si disponibilitatea resurselor lingvistice.

Un numar de 21 de limbi din totalul de 30 analizate (70%) au fost plasate de catre experti in cea mai slaba categorie, cu "sustinere slaba sau inexistenta", la cel putin unul dintre cele patru domenii. Multe dintre limbi, precum islandeza, letona, lituaniana si malteza, au primit acest scor slab la toate cele patru domenii. La celalalt capat al spectrului, nicio limba nu a fost considerata ca avand "sustinere excelenta", doar limba engleza a fost evaluata ca avand "sustinere buna", urmata de limbi precum franceza, germana, italiana, olandeza si... mai mult


Luni, 24 Septembrie 2012, ora 17:55

7 comentarii
Opinii: Cum evaluam candidatii la presedintia Romaniei (II)

Opinii: Cum evaluam candidatii la presedintia Romaniei (II)

La inceputul lunii octombrie am scris un prim articol referitor la cum ar trebui sa evaluam candidatii la presedintia Romaniei.

Cred ca fiecare cetatean cu drept de vot ar trebui sa-si alcatuiasca o "grila" de evaluare, un referential, conform cu interesele proprii, cu viziunea sa pentru evolutia Romaniei in anii ce vin. Cu titlu de exemplu iata mai jos propria grila, rezultata din modul in care mi-as dori eu sa evolueze tara noastra.

Sigur ca varsta, interesele personale si ale familiei, situatia profesionala, toate isi pun amprenta pe continutul grilei. Eu am convingeri mai degraba de dreapta si acest fapt si-a pus amprenta supra evaluarilor. Dar nici nu este normal sa votam un candidat asa, apriori, fara nici un fel de argument.

Primul repros ce se poate face grilei tine de prerogativele presedintelui, care nu-i permit sa ia decizii in zona rezervata guvernului. Totusi, presedintele numeste premierul, de regula din partidul care l-a propulsat in functia prezidentiala. Cel putin la nivel de idei se poate presupune ca impartasesc aceleasi valori, aceleasi solutii, aceleasi obiective spre care sa ne indreptam.

Daca nu are solutii pentru problemele si traseul de urmat, candidatul nu-i bun de presedinte, daca obiectul medierii ii este strain nu-si poate exercita atributul de mediator intre puterile statului. Nu ne trebuie un presedinte decorativ, care sa indeplineasca doar protocolul de stat, pentru ca ajunge acolo cu o zestre de voturi populare uriasa. Cum o... mai mult


Miercuri, 18 Noiembrie 2009, ora 11:02

30 comentarii
La Arad incepe Olimpiada Nationala de Limbi romanice

La Arad incepe Olimpiada Nationala de Limbi romanice

In perioada 11-16 aprilie, Aradul este gazda Olimpiadei Nationale de Limbi romanice, franceza, italiana, spaniola si portugheza, organizata pentru prima data in acest judet.

La eveniment participa peste 450 de elevi din toate judetele tarii, insotiti de un numar de 50 de cadre didactice, informeaza Observator.info.

Comisia de evaluare este formata din reprezentanti ai Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, profesori din invatamantul superior si profesori din invatamantul preuniversitar.

Deschiderea festiva a Olimpiadei Nationale de Limbi romanice va avea loc duminica de la ora 12, la Teatrul Clasic "Ioan Slavici" din Arad.

Probele de concurs, mai precis proba scrisa si proba orala, se vor desfasura la Colegiul National "Moise Nicoara", in zilele de luni si marti, incepand cu ora 10.

Festivitatea de premiere a castigatorilor olimpiadei va avea loc joi, la Expo Arad, cu incepere de la ora 10.

"Este o adevarata onoare si o mare bucurie sa gazduim pentru prima data la Arad Olimpiada Nationala de Limbi Romanice. Oaspetilor nostri le doresc sa se bucure din plin de tot ceea ce echipa de organizatori a pregatit pentru ca timpul petrecut in Arad sa fie o adevarata sarbatoare", declara Smaranda Szatmari, inspector scolar de specialitate la I.S.J. Arad. mai mult


Sambata, 11 Aprilie 2009, ora 18:25

2 comentarii
Filierele de limba franceza din universitati vor fi evaluate

Filierele de limba franceza din universitati vor fi evaluate

Filierele de limba franceza din universitatile romanesti ar putea fi evaluate dupa ce s-a constatat ca a scazut numarul de tineri care opteaza pentru a studia in cadrul acestora.

Cel care a cerut acest lucru este chiar ambasadorul francez la Bucuresti, Henri Paul, informeaza Amos News.

Acesta este insa multumit de activitatea foarte buna derulata de atasatul francez in cadrul Ministerului Educatiei.

Diplomatul francez a avut o discutie cu Ecaterina Andronescu prin care a solicitat o extindere a activitatii acestuia in domeniul invatamantului profesional si tehnic, in acord cu ceea ce se promoveaza in acest domeniu la nivel de minister. mai mult


Miercuri, 11 Februarie 2009, ora 11:19

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Fotografia zilei: Pericolul de pe sosea - minionii ataca
  2. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  3. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  4. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  5. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  6. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  7. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  8. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  9. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  10. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii