examen carnet conducere

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Examenul de permis auto, suspendat - vezi de ce si in ce perioada

Examenul de permis auto, suspendat - vezi de ce si in ce perioada

Proba teoretica pentru obtinerea permisului auto va fi suspendata, la sfarsitul acestei luni, pentru punerea in functiune a unor aplicatii informatice necesare modernizarii sistemului.

Astfel, proba teoretica pentru obtinerea permisului auto, eliberarea permiselor de conducere, a certificatelor de inmatriculare si a autorizatiilor provizorii de circulatie vor fi suspendate in 19 si 22 octombrie, se anunta intr-un comunicat al Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor.

In luna octombrie au fost demarate etapele de punere in functiune a unor aplicatii informatice necesare modernizarii Sistemului national de emitere si evidenta a permiselor de conducere, precizeaza sursa citata.

"In acest sens, se va elimina necesitatea procurarii si completarii de catre cetateni a formularelor aferente, care vor fi tiparite direct la ghiseele de primire a documentelor, in sistem informatic", informeaza comunicatul.

In a doua etapa va fi posibila si incasarea contravalorii documentelor emise la ghiseele serviciilor publice comunitare judetene.

"Din cauza gradului de complexitate si a volumului operatiunilor informatice necesare modernizarii, precum si pentru asigurarea corectitudinii preluarii bazelor de date deja existente, in 19 si 22 octombrie nu se vor putea emite permise de conducere, certificate de inmatriculare sau dovezi inlocuitoare", adauga reprezentantii Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor.

Totodata, in... mai mult


Sambata, 13 Octombrie 2012, ora 16:39

Traseul, proba la examenul pentru permisul de conducere a motocicletei

Traseul, proba la examenul pentru permisul de conducere a motocicletei

Examenul pentru obtinerea permisului de conducere a motocicletei, respectiv pentru categoria A si subcategoria A1, ar putea include, din 2013, si proba practica, traseul, se arata intr-un proiect de hotarare de guvern lansat in dezbatere publica, marti, de MAI.

Masura ar putea intra in vigoare de la 19 ianuarie 2013, relateaza Pro TV. Potrivit proiectului, examenul pentru obtinerea permisului de conducere va consta in: a) proba teoretica, de cunoastere a reglementarii circulatiei rutiere, a notiunilor elementare de mecanica si a notiunilor de prim ajutor.

Examinarea la proba teoretica se poate face, in conditiile legii, in limba minoritatii nationale sau intr-o limba de circulatie internationala, potrivit solicitarii celui examinat; b) proba practica de conducere in poligon, pentru vehiculele din categoria A si subcategoria A1; c) proba practica de conducere a autovehiculului in traseu, corespunzatoare categoriei de permis solicitat.

Pentru categoria A (motociclete) si subcategoria A1 (motocicleta usoara cu o capacitate care nu depaseste 125 cm3 si o putere de cel mult 11 kW), examenul nu include, in prezent, si proba de traseu.

Proiectul de HG se afla in dezbatere publica timp de 20 de zile. mai mult


Marti, 21 August 2012, ora 23:37

1 comentariu
Ozzy Osbourne a stricat un Ferrari, chiar dupa ce si-a luat carnet

Ozzy Osbourne a stricat un Ferrari, chiar dupa ce si-a luat carnet

Legendarul cantaret de rock Ozzy Osbourne si-a cumparat un Ferrari, dupa ce a obtinut, de curand, permisul auto, insa prima sa experienta in trafic s-a soldat cu lovirea masinii, desi artistul conducea cu doar 30 de kilometri la ora.

"Ca orice adult de 62 de ani, care este inca un copil, si-a cumparat un Ferrari, imediat dupa ce a luat carnetul. A iesit cu ea pe strada, s-a ratacit si a izbit din spate masina unui avocat", a povestit sotia cantaretului, Sharon Osbourne, la CBS.

Pentru a obtine carnetul auto, Ozzy Osbourne a dat examen de nu mai putin de 19 ori. Inaintea uneia dintre tentative, starul american era atat de nervos incat i-a cerut medicului sau sa ii prescrie tranchilizante, insa acestea l-au adormit la propriu in timpul probei de traseu. mai mult


Marti, 21 Decembrie 2010, ora 21:27

1 comentariu
Permis auto: Persoanele respinse la "traseu" nu vor repeta si proba teoretica

Permis auto: Persoanele respinse la "traseu" nu vor repeta si proba teoretica

Persoanele admise la proba teoretica pentru permis auto, dar respinse la cea practica, vor putea sa isi reprogrameze, in limita unui an, doar acel examen, fara sa fie obligate sa reia ambele probe.

"Persoana declarata respinsa la proba practica de conducere a vehiculului in traseu se poate programa fara sustinerea unui nou examen teoretic la un nou examen pentru sustinerea probei practice, dupa cel putin 30 de zile de la data la care a fost declarat respins, dar nu mai tarziu de un an de la data absolvirii cursurilor, sub conditia efectuarii in intervalul de 30 de zile a unui nou curs de pregatire practica redus la jumatate ca numar de ore de pregatire", prevede initiativa legislativa apartinand senatorilor PD-L Anca Boagiu si Mircea Andrei.

Cei doi sunt de parere ca este necesar ca rezultatele examinarii la proba teoretica, finalizata prin calificativul "admis" sa poata ramana valabil pentru o perioada de 12 luni, iar respingerea la proba practica sa nu conditioneze repetatea celei teoretice.

Senatorii PD-L au inclus in lege si prevederea ca persoana declarata "admis" la proba teoretica, dar care nu se prezinta la proba practica de conducere a vehiculului in traseu in termen de cel mult un an de la data absolvirii cursului este declarat "respins", urmand sa efectueze un nou curs de pregatire.

Comisia juridica a dat raport de admitere acestei propuneri legislative, care urmeaza sa intre pe ordinea de zi a plenului Senatului, prima camera sesizata. mai mult


Marti, 16 Februarie 2010, ora 20:50

3 comentarii
Piedone si-a recapatat permisul de conducere

Piedone si-a recapatat permisul de conducere

Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone a anuntat ca a primt inapoi carnetul de conducere, care i-a fost ridicat in luna mai.

"Am spus de la inceput, cand mi-au retras abuziv carnetul, ca voi contesta si ma voi judeca. Tribunalul Arges a hotarat sa admita cererea mea in contradictoriu cu reclamantul Ministerului Administratiei si Internelor, institutia Prefecturii Arges. Azi am carnetul de sofer in buzunar si merg mai departe, voi cere daune morale si materiale pentru prejudiciul de imagine adus", a afirmat primarul Piedone, informeaza Libertatea.

Permisul lui de conducere a fost suspendat in luna mai. Prefectul judetului Arges, Marcel Proca, spunea atunci ca primarul si-a luat permisul de conducere la toate cele cinci categorii in aceeasi zi, mutandu-si domiciliul in Arges pentru o luna.

Piedone a declarat atunci ca nu a incalcat legea si ca sute de mii de oameni fac acelasi lucru.

"Nu am incalcat nicio lege. Nu doar Cristian Popescu Piedone, ci si alte cateva sute de mii de cetateni isi iau permisul de conducere intr-o zi. Ma voi consulta cu avocatul", a declarat "Piedone".

DNA a trimis in judecata, pe 6 decembrie 2008, 28 de persoane, dintre care 22 in stare de arest preventiv, in legatura cu fraudarea examenelor pentru obtinerea permisului de conducere.

In prima faza au fost identificate peste 1.400 persoane care si-au schimbat domiciliul pe raza judetului Arges si au obtinut permise de conducere, iar ulterior s-a stabilit ca, in perioada 01... mai mult


Sambata, 28 Noiembrie 2009, ora 20:30

10 comentarii
15.000 de permise auto acordate ilegal in Bulgaria, in fiecare an

15.000 de permise auto acordate ilegal in Bulgaria, in fiecare an

In jur de 15.000 de permise de conducere au fost eliberate ilegal in Bulgaria in fiecare an, a estimat duminica ministrul bulgar al transporturilor, Aleksandar Tvetkov, Guvernul intentionand sa intensifice controlul asupra scolilor de soferi.

"Potrivit unei statistici neoficiale, 15.000 de soferi (pe an - n.r.) isi cumpara permisul. Sunt potentiali criminali", a declarat ministrul intr-un interviu la postul national de radio, citat de AFP.

Accidentele rutiere se soldeaza intr-adevar cu circa 1.000 de morti si 10.000 de raniti pe an in aceasta tara cu numai sapte milioane de locuitori. Presa bulgara considera adesea ca fiind un fapt demn de a fi stire daca in cursul noptii pe soselele tarii nu se petrece niciun accident soldat cu morti.

Televiziunea bTV si saptamanalul 168 ceasa au demonstrat intr-o ancheta in luna mai ca este posibila obtinerea unui permis chiar si fara a urma un curs de soferie. Platind o mita de 320 de leva (160 de euro), un jurnalist al saptamanalului si-a primit permisul fara sa fi condus vreodata. Pentru 550 de leva (280 de euro), tot fara a se atinge de volan, un jurnalist de la bTV a cumparat un permis de sofer de autobuz, in conditiile in care scoala de soferi nici macar nu avea autobuz in parcul din dotare.

Ministrul Tvetkov spune ca multe scoli de soferi propun la preturi reduse cursuri mai scurte, in loc sa asigure cele 31 de ore cerute prin lege.

Guvernul a propus amendamente la legea care reglementeaza circulatia rutiera, astfel... mai mult


Duminica, 01 Noiembrie 2009, ora 19:49

4 comentarii
Fiul lui Geoana a dat examenul pentru permis pe un triciclu

Fiul lui Geoana a dat examenul pentru permis pe un triciclu

Alexandru Geoana a sustinut, potrivit Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Permiselor, proba practica a examenului de conducere pe un tricilu, vehicul corespondent categoriei B1.

Potrivit Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, Alexandru Geoana poseda permis de conducere subcategoria B1, obtinut prin examen care a avut loc la Serviciul public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor din cadrul Institutiei Prefectului municipiului Bucuresti la data de 1 iulie 2009.

Examinarea practica a candidatului s-a desfasurat la data de 1 iulie 2009, utilizandu-se un autovehicul corespunzator subcategoriei B1, respectiv un triciclu marca Piaggio, care apartine scolii de soferi la care acesta a urmat cursurile de pregatire.

Candidatul a efectuat cursurile de pregatire in vederea obtinerii permisului de conducere la o scoala de soferi din afara municipiului Bucuresti, oficiali ai Directiei declarand ca este vorba de judetul Ilfov.

Scoala respectiva ar avea si un Logan modificat, care se incadreaza in categoria B1, insa oficialii Directiei de Permise sustin ca Alexandru Geoana a sustinut proba practica pe triciclul Piaggio, un tip de moped cu trei roti.

209 romani au permis B1

La nivel national, sunt 209 persoane care au permise B1. 13 sunt din Bucuresti.

Alexandru Geoana, fiul de 16 ani al presedintelui PSD, a fost surprins de reporterii de la revista "Academia Catavencu" conducand un... mai mult


Vineri, 18 Septembrie 2009, ora 21:54

46 comentarii
Geoana jr., sofer de Dorobanti la doar 16 ani

Geoana jr., sofer de Dorobanti la doar 16 ani

Alexandru Geoana, fiul liderului PSD Mircea Geoana, a fost vazut miercuri dupa-amiaza conducand un Fiat 500 retro in stare foarte buna prin cartierul bucurestean Dorobanti. Nimic neobisnuit pana aici. Problema apare in momentul in care aflam ca Geoana junior (foto, cu sapca rosie) are doar 16 ani.

Asa s-a nascut intrebarea fireasca: "Are sau nu el dreptul sa se plimbe la volan prin centrul Bucurestiului? " si totodata o inedita disputa intre mama proaspatului sofer, Mihaela Geoana, si purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, cei doi avand opinii contrare in aceasta privinta, scrie Academia Catavencu.

"Are carnet de conducere. Este un permis care se obtine la 16 ani, pentru vehicule sub 500 de cmc, de motocicleta sau tot ce se poate conduce la 16 ani. E un articol de lege care reglementeaza. (...) A dat examen, a facut scoala de soferi, a dat examen pe un Logan..." a declarat Mihaela Geoana pentru sursa citata.

Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei sustine insa ca un autoturism Fiat 500 poate fi condus doar cu permis categoria B, care se obtine de la 18 ani impliniti.

Pe de alta parte, Alexandru ar putea avea dreptul sa conduca o astfel de masina doar daca ea ar fi fost modificata, insa mama sa neaga acest lucru : "Nu. Masina este din '70 - '73. Este o masina de epoca, cum se numeste", a declarat aceasta.

Un alt mare semn de intrebare este legat de modul in care a facut Alexandru Geoana scoala de soferi. Pentru a face scoala pe un... mai mult


Joi, 17 Septembrie 2009, ora 11:07

33 comentarii
O femeie a dat examen de conducere de 50 de ori, in 27 de ani

O femeie a dat examen de conducere de 50 de ori, in 27 de ani

O britanica a reusit sa obtina mult-visatul carnet de conducere dupa 50 de incercari nereusite. In cei 27 de ani de cand tot da examane auto, Teresa Clarke a cheltuit nu mai putin de 30.000 de dolari pentru cele aproape 500 de ore de cursuri la volan.

De la prima tentativa, ce dateaza din 1981, femeia in varsta de 62 de ani a schimbat 20 de instructori si chiar a renuntat la cafea, scrie Daily Mail.

Majoritatea celor care au calauzit-o in tainele sofatului i-au spus sa renunte, pentru ca nu are nici talent si nici reflexele necesare pentru a conduce un autovehicul.

Chiar si sotul ei, care a lucrat si el o vreme ca instructor auto, a incercat sa ii schimbe planurile. Teresa nu s-a dat batuta, insa a avut nevoie 50 de examene pentru a intra in posesia carnetului pe care si l-a dorit atat de mult.

"Mi-a luat ceva timp sa realizez ca am trecut examenul. Am sarutat-o pe femeia-examinator", povesteste Teresa.

Femeia a marturisit ca, in toti acesti 27 de ani, a simtit ajutorul divin, si asta i-a dat putere.

"Am tot schimbat instructorii, in aceasta perioada, fie ca nu mi-a mai placut stilul lor, fie pentru ca au renuntat ei la mine. Daca la inceput am fost dezamagita de incercarile nereusite, azi, cand visul mi s-a implinit, sunt de-a dreptul incantata", a mai spus proaspata soferita.

Teresa spune ca si-a dorit permisul auto pentru a-si duce vecinele la biserica sau a merge la cumparaturi fara sa depinda de sotul ei. mai mult


Joi, 10 Iulie 2008, ora 14:53

3 comentarii
Alte articole despre: masina, auto, permis, carnet, instructor

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  2. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  3. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  4. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  5. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  6. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  7. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  8. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  9. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  10. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae