examen evaluare nationala

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Evaluare nationala 2015: Cam cat de corect s-au examinat lucrarile copiilor?

Evaluare nationala 2015: Cam cat de corect s-au examinat lucrarile copiilor?

Dupa examenul de evaluare nationala din acest an, mii de copii au depus contestatie, fiind nemultumiti de notele obtinute, iar la reverificarea lucrarilor profesorii le-au dat dreptate. Unii elevi au luat note mult mai mari comparativ cu prima corectare.

Din circa 15.000 de contestatii depuse de elevi la nivelul intregii tari, la reverificare 1 din 4 copii a avut castig de cauza si a obtinut nota mai mare.

Un caz particular regasim la Scoala Centrala din Bucuresti, unde din 90 de elevi care au dau examenul, 24 de copii au facut contestatie la limba romana si s-a dovedit ca meritau note mai mari, asa ca aici Ministerul Educatiei ar putea sa faca o ancheta, la cererea parintilor nemultumiti, informeaza Digi 24.

"Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice si Inspectoratul Scolar vor face verificari, prin sondaj, sau acolo unde au fost anumite semnale ale modului in care au fost corectate lucrarile la Evaluarea Nationala si a modului in care s-a monitorizat acest proces, dar numai dupa finalizarea Evaluarii Nationale si a Admiterii computerizate", a declarat Marian Banu, adjunct al Inspectoratului Scolar din Bucuresti, pentru sursa citata.

Rezultate la Evaluarea Nationala 2015: Cum s-au descurcat elevii (Video)

Rezultate Evaluare Nationala 2015: Topul scolilor cu cele mai mari medii

Cea mai rusinoasa perla de la Evaloarea Nationala nu e a elevilor: Greseala, chiar pe stampila

"Se pune problema stabilirii unor criterii de evaluare care sa limiteze cat... mai mult


Vineri, 03 Iulie 2015, ora 07:00

1 comentariu
Evaluare Nationala 2015: Vezi subiectele si rezolvarile la Matematica - Update

Evaluare Nationala 2015: Vezi subiectele si rezolvarile la Matematica - Update

Elevii de clasa a VIII-a au sustinut, miercuri, proba scrisa la matematica, ultima din cadrul examenului de Evaluare Nationala 2015.

Copiii au avut de rezolvat varianta 7 si multi au iesit destul de entuziasmati din salile de examen, declarand ca subiectele au fost usoare si s-au descurcat.

Evaluare Nationala 2015: Vezi subiectele la Limba si literatura romana

Subiectul I a avut 6 subpuncte, unde elevii au fost pusi sa rezolve diverse probleme. Pentru fiecare raspuns corect elevii vor primi 5 puncte.

Subiectul al doilea a avut 5 probleme, dintre care unul cu doua subpuncte, punctajul maxim pe care elevii il pot obtine aici fiind tot de 30 de puncte.

Aici elevii au avut de rezolvat probleme de aritmetica, geometrie sau algebra.

Punctul III a fost dedicat geometriei si a avut doua parti fiecare cu cate trei subpuncte. Si aici punctajul maxim este de 30 de puncte.

Elevii vor primi si 10 puncte din oficiu. Baremul a fost afisat in jurul orei 15:00.
Foto: Ziare.com


Foto: Ziare.com

Luni a avut loc proba la limba si literatura romana, iar marti, cea de limba si literatura materna.

Rezultatele la Evaluare Nationala 2015 vor fi afisate in 26 iunie, pana la ora 16:00, iar in aceeasi zi, intre orele 16.00 si 20.00, vor fi depuse contestatiile, care vor fi rezolvate in perioada 27 - 29 iunie.

Perle la Evaluarea Nationala: "Care prost imi va corecta lucrarea?" sau "Cool, antonim pentru frumoasa" (Video)

Rezultatele finale dupa contestatii... mai mult


Miercuri, 24 Iunie 2015, ora 11:45

Incepe Evaluarea Nationala 2015 - vezi calendarul examenelor

Incepe Evaluarea Nationala 2015 - vezi calendarul examenelor

Evaluarea Nationala 2015 va incepe luni, 22 iunie, iar prima proba va fi examenul scris la Limba si literatura romana, urmata de proba la Limba materna, ce se va desfasura marti, 23 iunie.

Absolventii de clasa a VIII-a vor participa miercuri, 24 iunie, la ultima proba, cea la matematica, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educatiei.

Aventurile Monicai Birladeanu, subiect de examen la Evaluarea Nationala

Rezultatele vor fi facut publice pana vineri, 26 iunie, la ora 16:00, iar candidatii nemultumiti vor putea depune contestatii pana la ora 20:00.

Contestatiile vor fi analizate in perioada 27-29 iunie, iar rezultatele finale vor fi afisate pe 30 iunie.

Calendarul Evaluarii Nationale 2015:

22 iunie - Limba si literatura romana - proba scrisa
23 iunie - Limba si literatura materna - proba scrisa
24 iunie - Matematica - proba scrisa
26 iunie - Afisarea rezultatelor (pana la ora 16:00)
26 iunie - Depunerea contestatiilor (orele 16:00 - 20:00)
27 -29 iunie - Rezolvarea contestatiilor
30 iunie - Afisarea rezultatelor finale dupa contestatii mai mult


Luni, 22 Iunie 2015, ora 08:15

Aventurile Monicai Birladeanu, subiect de examen la Evaluarea Nationala

Aventurile Monicai Birladeanu, subiect de examen la Evaluarea Nationala

Numele actritei Monica Birladeanu apare unde ne-am fi asteptat mai putin: intr-o culegere de teste pentru examenul de Evaluare Nationala, pentru care se pregatesc zilele acestea elevii care au absolvit clasa a VIII-a.

La unul dintre subiecte, elevii au de analizat "aventurile Monicai Birladeanu" in Statele Unite, dupa cum a semnalat o mamica revoltata, care a si publicat textul inclus in culegere de catre un profesor de limba romana, potrivit Click!.

Textul consta intr-un interviu acordat de actrita unei reviste mondene in urma cu mai multi ani, in care elevii pot afla detalii despre viata sentimentala a vedetei, stilul sau vestimentar, aventurile din Statele Unite si rolurile din filme.


Foto: Click!

Pe langa cerintele care tin de gramatica, elevii mai au de rezolvat si alte puncte. Ei trebuie sa retina orasul din America pentru care Monica Birladeanu a facut o pasiune, precum si cate roluri interpreta in acel moment. Fiecare dintre aceste cerinte sunt notate cu cate 4 puncte.


Foto: Click!

Parintii s-au aratat revoltati si au semnalat descoperirea facuta in culegerea de teste pe retelele sociale. Ei vor ca autoritatile sa ia masuri in legatura cu subiectele neobisnuite.

"Iata dovezi ca tineretul este indobitocit din scoala. La testul pentru Evaluare Nationala 2015 pentru clasa a 8-a, elevii trebuie sa povesteasca despre aventurile Monicai Birladeanu (cine-o fi asta habar nu am, acum am auzit pentru prima data de ea) in America si sa descrie un joc... mai mult


Luni, 15 Iunie 2015, ora 11:47

4 comentarii
Perle la Evaluarea Nationala: "Contemporan, ce ma-sa o mai fi si asta?"

Perle la Evaluarea Nationala: "Contemporan, ce ma-sa o mai fi si asta?"

Subiectele de la proba scrisa de Limba si literatura romana le-au dat batai de cap absolventilor de gimnaziu care dau examenul de Evaluare Nationala.

Unul dintre elevi a consemnat in lucrare ca poemul la prima vedere pe care l-au avut de comentat, "Randuri pentru Anul Nou", de Ion Minulescu, "are un mesaj frumos", dar recunoaste ca nu prea l-a inteles, scrie Adevarul. "Nu am ce sa spun, jos palaria, dar nu prea stiu ce vrea el sa zica, comunica cu un element al naturii, cred", a scris acesta pe foaia de examen.

Evaluare Nationala 2014: Subiectele la Limba si literatura romana

"Poezia este prea trista si are sentimente de tristete, iar tristetea este dureroasa, e deprimant sa fii asa, dar e ok ca poti comunica cu acest An nou care vine odata pe an si e prea tare ca-ti aduce mancare si distractie, dar el a uitat sa precizeze asta", a scris un alt candidat.

Un alt elev a considerat ca titlul poeziei este "socant si sukar" si ca Ion Minulescu este "un al doilea Eminescu", in vreme ce un absolvent de gimnaziu considera ca "Minulescu este un bolnav, suferea si comunica cu obiectele".

La cerinta de gramatica, un candidat a scris pe foaia de examen: "Predicativa este: 'profa este prea tare, si are ochelari sexy', 'psihologice - verb', 'Anul Nou este un verb compus'".

"Contemporan, ce ma-sa o mai fi si asta?"

La ultimul subiect, unde elevilor li s-a cerut sa relateze o intamplare de la intalnire organizata de scoala cu un poet contemporan, multi au relatat... mai mult


Marti, 24 Iunie 2014, ora 16:32

3 comentarii
Inscrierea la evaluarea nationala se va face intre 17 si 19 iunie

Inscrierea la evaluarea nationala se va face intre 17 si 19 iunie

Elevii care vor termina clasa a VIII-a in acest an se vor putea inscrie la evaluarea nationala intre 17 si 19 iunie, potrivit calendarului de desfasurare a acestui examen aprobat prin ordin de ministrul al Educatiei.

In data de 25 iunie va avea loc evaluarea la Limba si literatura romana - proba scrisa, in 26 iunie cea la Limba si literatura materna - proba scrisa pentru elevii apartinand minoritatilor nationale, iar in 27 iunie proba scrisa la matematica.

Afisarea rezultatelor se va face, potrivit ordinului fostului ministru al Educatiei Ecaterina Andronescu, in 29 iunie pana la ora 16,00 si tot in aceeasi zi vor putea fi depuse contestatiile pana la ora 20,00. Contestatiile vor fi rezolvate intre 30 iunie si 2 iulie, iar rezultatele finale vor fi afisate in 3 iulie.

Comisiile judetene si cea a municipiului Bucuresti de organizare a evaluarii nationale vor asigura dotarea cu camere de supraveghere video functionale a salilor de clasa din unitatile de invatamant in care se desfasoara probele, a salilor in care se descarca si se multiplica subiectele, precum si a salilor in care se preiau si se depoziteaza lucrarile scrise. mai mult


Joi, 03 Ianuarie 2013, ora 15:21

Evaluare nationala 2012: Rezultatele finale vor fi afisate luni

Evaluare nationala 2012: Rezultatele finale vor fi afisate luni

Rezultatele finale la evaluarea nationala, dupa contestatii, vor fi afisate luni, conform calendarului aprobat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS).

Potrivit unui centralizator al MECTS, la evaluarea nationala au participat aproape 170.000 de absolventi de gimnaziu.

Rezultatele au fost afisate vineri si in aceeasi zi au fost depuse contestatiile care au putut fi solutionate sambata si duminica.

Evaluarea lucrarilor se face cu respectarea stricta a baremului unic de evaluare si de notare, pe baza unui punctaj pe scara 1-100, acordandu-se 90 de puncte pentru raspunsurile corecte si complete si 10 puncte din oficiu. Dupa evaluare, fiecare profesor stabileste nota prin impartirea la 10 a punctajului obtinut de elev, fara rotunjire si o trece pe lucrare.

In cazul in care diferenta dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult un punct, se calculeaza si se trece pe lucrare nota finala, calculata ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fara rotunjire, a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori. Aceasta nota este cea care se va lua in calcul pentru media de admitere in clasa a IX-a. mai mult


Luni, 02 Iulie 2012, ora 09:59

Evaluare Nationala 2012: Vineri se afiseaza rezultatele

Evaluare Nationala 2012: Vineri se afiseaza rezultatele

Absolventii claselor a VIII-a care au sustinut Evaluarea Nationala 2012 vor afla vineri, inainte de orele 14.00, primele rezultate. Acestea se vor afisa la unitatile de invatamant unde elevii au dat probele, dar si pe site-ul fiecarui inspectorat scolar judetean.

Evaluare Nationala 2012: Lucrarile la Limba Romana vor fi recorectate

Este posibil insa ca rezultatele sa fie afisate cu intarziere, dupa ce ministrul Educatiei, Liviu Pop, a cerut modificarea baremului la proba de limba si literatura romana miercuri dupa-amiaza, cand teoretic corectarea se incheiase.

Evaluare nationala 2012 - Ponta ii cere lui Pop sa rezolve problema

Contestatiile pot fi depuse dupa aflarea notelor. Rezultatele finale, dupa solutionarea contestatiilor, vor fi afisate la 2 iulie 2012.

Evaluarea nationala 2012: Pop lamureste scandalul cu predicativa si subiectiva (Video)

Examenul de Evaluare Nationala 2012 a avut loc intre 25 si 27 iunie, iar elevii au avut de sustinut doua probe: romana si matematica. Absolventii claselor a VIII- a din randurile minoritatilor nationale au sustinut examen si la limba si literatura materna.

Ziare.com va prezenta rezultatele examenului de Evaluare Nationala 2012 din fiecare judet

Rezultate Evaluare Nationala 2012 Alba
Rezultate Evaluare Nationala 2012 Arad
Rezultate Evaluare Nationala 2012 Arges
Rezultate Evaluare Nationala 2012 Bacau
Rezultate Evaluare Nationala 2012 Bihor
Rezultate Evaluare Nationala 2012 Bistrita Nasaud
Rezultate... mai mult


Vineri, 29 Iunie 2012, ora 09:13

Evaluarea nationala a elevilor de clasa a VIII-a va fi supravegheata video

Evaluarea nationala a elevilor de clasa a VIII-a va fi supravegheata video

Examenul de evaluare nationala, sustinut de elevii din clasa a VIII-a, se va desfasura sub supraveghere video si pentru organizarea acestuia vor fi luate toate masurile "validate in acest an la bacalaureat", a anuntat, joi, la Alba Iulia, secretarul de stat in MECTS, Oana Badea.

Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si-a propus ca obiectiv realizarea unei corecte ierarhizari a elevilor care au acces la liceu in baza acestui examen.

"Si examenul de evaluare nationala se va desfasura sub supraveghere video si toate masurile organizatorice care au fost cunoscute si validate in acest an la bacalaureat vor fi folosite si la evaluarea nationala. Corecta ierarhizare a copiilor care au acces la liceu in baza acestui examen este un obiectiv", a spus Badea, citata de Mediafax.

Intrebata daca in momentul de fata nu exista corectitudine in desfasurarea evaluarii nationale, Oana Badea a raspuns ca "oamenii din sistem" trimit ministerului "semnale ca de multe ori rezultatul poate fi viciat".

"Oamenii din sistem ne trimit semnale ca de multe ori rezultatul poate fi viciat", a afirmat Badea.

In acest an, la examenul de bacalaureat s-au inregistrat rezultate catastrofale, in conditiile in care candidatii nu au putut copia, fiind monitorizati in sali cu camere video. Astfel, rezultatele obtinute de elevi la examenul de bacalaureat din acest an au fost cele mai slabe din ultimele doua decenii: peste o suta de mii de absolventi picati in prima sesiune, alti... mai mult


Vineri, 16 Septembrie 2011, ora 07:35

2 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba