examen traseu auto

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Arestari in mafia permiselor auto: 2-300 de euro ca sa afli cine e politistul de traseu

Arestari in mafia permiselor auto: 2-300 de euro ca sa afli cine e politistul de traseu

Doar informatia despre cine urma sa fie polititul de la examen scotea din buzunarul celor care voiau permis auto in Gorj sume intre 200 si 300 de euro. Banii ajungeau la membrii retelei care inlesnea obtinerea permiselor prin frauda.

Din cele 16 persoane chemate la audieri in cursul zilei de luni, medici, instructori auto si politisti, 10 au fost arestate de procurorii Directiei Generale Anticoruptie, arata Realitatea TV.

Instructorii auto il contactau pe politistul de traseu si, dupa terminarea probei, il mituiau. Cand nu se puteau afla care sunt politistii de la examen, instructorii auto luau legatura cu sefii ierarhici si rezolvau "problema" cu acestia.

O alta facilitate oferita de mafia permiselor auto din Gorj era obtinerea contra cost a avizelor psihologice si a fiselor medicale, fara a mai fi nevoie de examinare.

Dupa perchezitiile din cursul zilei de luni, la mai multe cabinete medicale si scoli de soferi, procurorii au gasit si au confiscat 900.000 de lei, 23.500 dolari si bijuterii. mai mult


Miercuri, 13 Noiembrie 2013, ora 09:54

Examenul pentru permisul auto: Traseul, filmat pentru a eradica mita

Examenul pentru permisul auto: Traseul, filmat pentru a eradica mita

Dupa ce Ministerul Afacerilor Interne a propus inregistrarea examenului auto, oficialii au lamurit ca masura va duce la eliminarea mitei si nu numai.

MAI a supus dezbaterii publice modificare Codului Rutier printr-un proiect care prevede instalarea unei camere de filmat la bordul masinilor pentru examene auto. Purtatorul de cuvant al Directiei Regim Permise de Conducere, Mihai Enache, a declarat pentru Romania TV, ca acesta initiativa ar ajuta la eliminarea spagii.
Potrivit proiectului, la bordul autoturismelor vor fi montate sisteme de inregistrare audio-video.

Proba de traseu a examenului auto, supravegheata video

Acestea vor filma prestatia celui care se afla in spatele volanului, dar si conversatiile dintre examinator si candidat. Drept urmare, posibilitatea de a da spaga este ingradita in aceste conditii, insa acesta nu este sigurul obiectiv al autoritatilor. "Masura nu este in primul rand pentru eliminarea spagii, cat pentru a fi asigurata legalitatea examenului pentru permisul auto", a subliniat Mihai Enache.

De asemenea, inregistrarile audio-video ar fi folositoare in caz ca un candidat respins depune contestatie, acestea putand fi utilizate ca probe pentru o solutionare corecta. Clipurile vor fi pastrate timp de un, insa nu vor avea acces la ele decat institutiile autorizate.

"Noi propunem ca aceste materiale sa se studieze de catre serviciul public comunitar judetean care organizeaza examenul de obtinere a permisului de conducere pentru cel mult... mai mult


Vineri, 05 Aprilie 2013, ora 19:48

2 comentarii
Traseul, proba la examenul pentru permisul de conducere a motocicletei

Traseul, proba la examenul pentru permisul de conducere a motocicletei

Examenul pentru obtinerea permisului de conducere a motocicletei, respectiv pentru categoria A si subcategoria A1, ar putea include, din 2013, si proba practica, traseul, se arata intr-un proiect de hotarare de guvern lansat in dezbatere publica, marti, de MAI.

Masura ar putea intra in vigoare de la 19 ianuarie 2013, relateaza Pro TV. Potrivit proiectului, examenul pentru obtinerea permisului de conducere va consta in: a) proba teoretica, de cunoastere a reglementarii circulatiei rutiere, a notiunilor elementare de mecanica si a notiunilor de prim ajutor.

Examinarea la proba teoretica se poate face, in conditiile legii, in limba minoritatii nationale sau intr-o limba de circulatie internationala, potrivit solicitarii celui examinat; b) proba practica de conducere in poligon, pentru vehiculele din categoria A si subcategoria A1; c) proba practica de conducere a autovehiculului in traseu, corespunzatoare categoriei de permis solicitat.

Pentru categoria A (motociclete) si subcategoria A1 (motocicleta usoara cu o capacitate care nu depaseste 125 cm3 si o putere de cel mult 11 kW), examenul nu include, in prezent, si proba de traseu.

Proiectul de HG se afla in dezbatere publica timp de 20 de zile. mai mult


Marti, 21 August 2012, ora 23:37

1 comentariu
Senat: Poti da traseul la examenul auto fara a repeta proba scrisa

Senat: Poti da traseul la examenul auto fara a repeta proba scrisa

Senatul a adoptat miercuri o propunere legislativa care prevede ca persoanele admise la proba teoretica pentru permis auto, dar respinse la cea practica, sa-si poata reprograma, in limita unui an, doar acest examen, fara sa fie obligati, ca in prezent, sa refaca ambele probe.

Initiativa de modificare a Ordonantei de urgenta 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, a senatorilor PD-L Anca Boagiu si Mircea Andrei, a fost aprobata cu 78 de voturi "pentru" si o abtinere.

Punctul de vedere al Guvernului a fost negativ, secretarul de stat MAI Irina Alexe motivand ca sistemul actual de examinare este gandit ca un "tot unitar", astfel incat respingerea la o proba a examenului ar trebui sa atraga dupa sine picarea examenului.

Mai mult, considera Guvernul, modificarea procedurii actuale de sustinere a examenului auto ar necesita revizuirea aplicatiei informatice care asigura programarea la examen.

"In aceste conditii apreciem ca materializarea dezideratului exprimat de initiatori ar genera cheltuieli bugetare suplimentare. Daca veti decide sa adoptati un raport de adoptare, va trebui sa luam masurile tehnice necesare pentru implementarea, daca va trece si de Camera, acestui sistem si sa asiguram resursele financiare", a spus Alexe.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a raspuns, "cu titlu personal", ca propunerea legislativa este "de bun simt" si considera ca este obligatia Ministerului si a Guvernului sa puna in practica ceea ce Parlamentul decide.

"Fac... mai mult


Miercuri, 31 Martie 2010, ora 18:44

1 comentariu
Permis auto: Persoanele respinse la "traseu" nu vor repeta si proba teoretica

Permis auto: Persoanele respinse la "traseu" nu vor repeta si proba teoretica

Persoanele admise la proba teoretica pentru permis auto, dar respinse la cea practica, vor putea sa isi reprogrameze, in limita unui an, doar acel examen, fara sa fie obligate sa reia ambele probe.

"Persoana declarata respinsa la proba practica de conducere a vehiculului in traseu se poate programa fara sustinerea unui nou examen teoretic la un nou examen pentru sustinerea probei practice, dupa cel putin 30 de zile de la data la care a fost declarat respins, dar nu mai tarziu de un an de la data absolvirii cursurilor, sub conditia efectuarii in intervalul de 30 de zile a unui nou curs de pregatire practica redus la jumatate ca numar de ore de pregatire", prevede initiativa legislativa apartinand senatorilor PD-L Anca Boagiu si Mircea Andrei.

Cei doi sunt de parere ca este necesar ca rezultatele examinarii la proba teoretica, finalizata prin calificativul "admis" sa poata ramana valabil pentru o perioada de 12 luni, iar respingerea la proba practica sa nu conditioneze repetatea celei teoretice.

Senatorii PD-L au inclus in lege si prevederea ca persoana declarata "admis" la proba teoretica, dar care nu se prezinta la proba practica de conducere a vehiculului in traseu in termen de cel mult un an de la data absolvirii cursului este declarat "respins", urmand sa efectueze un nou curs de pregatire.

Comisia juridica a dat raport de admitere acestei propuneri legislative, care urmeaza sa intre pe ordinea de zi a plenului Senatului, prima camera sesizata. mai mult


Marti, 16 Februarie 2010, ora 20:50

3 comentarii
Blaga modifica regulamentul pentru permisul auto

Blaga modifica regulamentul pentru permisul auto

Ministrul interimar de Interne, Vasile Blaga, a emis un ordin de modificare a procedurii de examinare pentru obtinerea permisului de conducere, abrogand noua articole existente.

Proiectul este supus dezbaterii publice pana in 15 octombrie, scrie Evenimentul Zilei online.

Proba teoretica si cea practica se sustin la acelasi serviciu comunitar

Potrivit ordinului, examinarea pentru obtinerea permisului se efectueaza la serviciile publice comunitare pe raza in care solicitantii au domiciliul, resedinta sau rezidenta normala.

In cazul cetatenilor UE aflati la studii in Romania, permisul se solicita la serviciul public comunitar de pe raza unitatii de invatamant la care sunt inscrisi, prevede articolul 3 modificat.

In plus, militarii sau persoanele care se pregatesc sa faca parte din sistemul national de aparare isi pot obtine permisul la serviciul public comunitar din apropierea unitatii in care acestia se pregatesc.

Proba teoretica si cea practica se sustin la acelasi serviciu comunitar, mai arata articolul 3, iar examinatorii trebuie sa fie atestati de Directia regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor din cadrul MAI.

Calculator si cod de bare, poligon si examen de noapte

Candidatii vor sustine proba teoretica in sistem informatic, completand raspunsurile prin atingerea unui ecran. Accesul la examen se face in baza unui bon de ordine ce contine un cod de bare, pentru identificare, valabil numai in ziua testarii.

In plus, proba... mai mult


Luni, 05 Octombrie 2009, ora 22:16

14 comentarii
Proba de traseu a examenului auto, supravegheata video

Proba de traseu a examenului auto, supravegheata video

Din luna octombrie, doua scoli de soferi din Capitala vor testa un sistem de supraveghere video a probei practice pentru obtinerea permisului de conducere.

Pe masini vor fi amplasate cate doua camere video si un sistem GPS, in dorinta de a stopa fraudarea examenului, informeaza Adevarul.

O camera va filma interiorul, adica toate comenzile masinii si va inregistra discutiile, iar a doua va filma exteriorul.

"Din momentul in care sistemul va fi aplicat pe toate masinile de instructaj auto, instructorii vor fi nevoiti sa-si rezolve problemele personale in afara orelor de program. Mai mult, acestia vor fi obligati sa respecte numarul si durata sedintelor de instructaj. Acum, din dorinta de a avea cat mai multi elevi, instructorii "scurteaza" orele de practica, de comun acord cu viitorii soferi, care cred ca pot invata sa conduca in mai putin timp decat cel prevazut de lege", a declarat chestorul Marian Tutilescu, care vrea sa introduca acest sistemla toate scolile de soferi din tara. mai mult


Marti, 29 Septembrie 2009, ora 08:12

2 comentarii
Fiul lui Geoana a dat examenul pentru permis pe un triciclu

Fiul lui Geoana a dat examenul pentru permis pe un triciclu

Alexandru Geoana a sustinut, potrivit Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Permiselor, proba practica a examenului de conducere pe un tricilu, vehicul corespondent categoriei B1.

Potrivit Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, Alexandru Geoana poseda permis de conducere subcategoria B1, obtinut prin examen care a avut loc la Serviciul public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor din cadrul Institutiei Prefectului municipiului Bucuresti la data de 1 iulie 2009.

Examinarea practica a candidatului s-a desfasurat la data de 1 iulie 2009, utilizandu-se un autovehicul corespunzator subcategoriei B1, respectiv un triciclu marca Piaggio, care apartine scolii de soferi la care acesta a urmat cursurile de pregatire.

Candidatul a efectuat cursurile de pregatire in vederea obtinerii permisului de conducere la o scoala de soferi din afara municipiului Bucuresti, oficiali ai Directiei declarand ca este vorba de judetul Ilfov.

Scoala respectiva ar avea si un Logan modificat, care se incadreaza in categoria B1, insa oficialii Directiei de Permise sustin ca Alexandru Geoana a sustinut proba practica pe triciclul Piaggio, un tip de moped cu trei roti.

209 romani au permis B1

La nivel national, sunt 209 persoane care au permise B1. 13 sunt din Bucuresti.

Alexandru Geoana, fiul de 16 ani al presedintelui PSD, a fost surprins de reporterii de la revista "Academia Catavencu" conducand un... mai mult


Vineri, 18 Septembrie 2009, ora 21:54

46 comentarii
Instructor auto din Suceva, retinut pentru luare de mita

Instructor auto din Suceva, retinut pentru luare de mita

Un instructor auto sucevean a fost retinut, luni, de ofiterii anticoruptie dupa ce a fost prins in flagrant in timp ce incasa diferite de sume de bani de la elevii sai pentru a le facilita obtinerea calificativului admis la proba de traseu.

Instructorul Dumitru Pop avea cinci cursanti programati la examenul de conducere, proba practica, dar le-a solicitat la cel putin doi dintre elevii sai diferite sume de bani pentru a le pune o "pila" la politistul examinator si a-i ajuta sa obtina permisul de conducere, informeaza Monitorul de Suceava.

Surse judiciare din cadrul anchetei sustin ca un tanar i-a dat instructorului 100 de euro, iar celalalt 600 de lei. In acel moment, au intervenit ofiterii anticoruptie care l-au arestat.

Instructorul a declarat ca banii urmau sa ajunga direct in buzunarul lui si ca "spaga pentru politist era doar un pretext pentru a-i convinge pe cursanti sa cotizeze".

Anchetatorii au stabilit ca politistul examinator, din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere, nu are nici o implicare in acest caz. mai mult


Marti, 07 Aprilie 2009, ora 13:56

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba