extraterestri

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Descoperire neobisnuita: Lume extraterestra bogata in apa, cum nu s-a mai vazut

Descoperire neobisnuita: Lume extraterestra bogata in apa, cum nu s-a mai vazut

Astronomii de la Universitatea Pennsylvania din Statele Unite au descoperit o lume extraterestra bogata in apa, dar care nu seamana cu nimic din ceea ce exista in sistemul nostru solar. Este o planeta uriasa, cunoscuta sub numele de Tau Bootis b.

Cea mai apropiata comparatie a acestei lumi este cu Jupiter, insa Tau Bootis b are o masa de opt ori si jumatate mai mare decat aceasta, potrivit Dvice.

Poreclita "fierbintele Jupiter", Tau Bootis b se gaseste la o distanta de 7 ori mai aproape decat se afla Mercur fata de Soare.

Cu toate acestea, astronomii de la Universitatea Pennsylvania au detectat prezenta apei. Folosind o tehnica noua, echipa a fost capabila sa descopere apa in atmosfera planetei sub forma de vapori.

"Detectarea apei in atmosfera planetei Tau Bootes b este importanta, deoarece ne ajuta sa intelegem modul in care se formeaza si evolueaza aceste planete exotice.

Descoperirea demonstreaza, de asemenea, eficienta noii noastre tehnici, care detecteaza radiatia infrarosie in atmosfera acestor planete", a spus cercetatorul Ciad Bender, de la Universitatea Pennsylvania.

Aceasta noua tehnica ar putea ajuta cercetatorii sa determine existenta apei pe un numar de planete aflate mai aproape de sistemul nostru solar decat Tau Bootis b. mai mult


Joi, 27 Februarie 2014, ora 14:44

4 comentarii
Daca extraterestrii ne-ar fi lasat un mesaj, cu siguranta ar fi aratat asa (Galerie Foto si Video)

Daca extraterestrii ne-ar fi lasat un mesaj, cu siguranta ar fi aratat asa (Galerie Foto si Video)

O structura formidabila, de peste 100.000 de metri patrati, numita Desert Breath se afla in El Gouna, Egipt, in desertul Sahara si a fost finalizata de catre D.A.S.T. Arteam.

Proiectul Desert Breath este atat de mare, incat poate fi vazut din spatiu si este vizibil prin intermediul Google Earth, avand coordonatele 27 grade 22'54.59"N, 33 grade 37'48.46"E.

In ciuda aparentelor, desi arata ca un mesaj lasat in urma cu multi ani de extraterestri, constructia finalizata in anul 1997 a fost conceputa de artistul Danae Stratou si arhitectii Alexandra Stratou si Stella Constantinides, arata danaestratou.com.

"Constructia Desert Breath a constat in deplasarea a 8.000 de metri cubi de nisip astfel format incat sa creeze volume conice perfecte, concave si convexe. Volumele acestea formeaza doua spirale care pleaca dintr-un centru comun, cu o diferenta de 180 de grade in aceeasi directie de rotatie.

Centrul reprezinta un vas cu un diametru de 30 de metri, format intr-o sectiune in forma de W, umplut cu apa pana la margine", au explicat realizatorii acestui proiect pe site-ul lor.Inca din momentul in care a fost finalizat, proiectul Desert Breath a inceput sa se dezintegreze, devenind, astfel, un bun instrument pentru masurarea trecerii timpului."Fiind localizat intre mare si munti, in punctul in care imensitatea marii intalneste imensitatea desertului, lucrarea functioneaza pe doua fronturi: de deasupra ca o imagine vizuala si de pe Pamant, mergand pe... mai mult


Luni, 24 Februarie 2014, ora 16:33

1 comentariu
Previziuni despre viitor: Astronomii au anuntat cand vom descoperi extraterestri

Previziuni despre viitor: Astronomii au anuntat cand vom descoperi extraterestri

Astronomii de la Institutul SETI din Mountain View din California, Statele Unite, specializat in detectarea vietii inteligente din spatiu, au anuntat ca descoperirea extraterestrilor s-ar putea produce pana in anul 2040.

"Cercetatorii vor scana suficient sistemele stelare pentru a da o mare lovitura prin descoperirea semnalelor electromagnetice produse de extraterestri, in decursul urmatorului sfert de secol", a declarat Seth Shostak din cadrul SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence), potrivit Space.

"Cred ca vom gasi E.T. (Extra-Terrestrial - n.red.) in urmatorii 20 de ani utilizand aceste tipuri de experimente", a spus Shostak in timpul unui discurs prezentat la simpozionul NASA Innovative Advanced Concepts (NIAC), care a avut loc la Universitatea Stanford.

"In loc sa privim la cateva mii de sisteme stelare, ne vom uita poate la un milion de sisteme, vreme de 24 de ani, de-acum incolo. Un milion ar putea fi numarul corect pentru a gasi ceva", a explicat astronomul.

Optimismul lui Shostak se bazeaza partial pe observatiile telescopului Kepler al NASA, care a demonstrat ca galaxii precum Calea Lactee exista si care sunt capabile sa sustina viata, asa cum o stim.

"Intr-una din cinci planete, cel putin, ar putea ca viata sa apara. Este un procent fantastic de mare. Asta inseamna ca in galaxia noastra exista de ordinul a zeci de miliarde de lumi asemanatoare cu Pamantul", a explicat Shostak.

Astronomii de la SETI considera ca cel putin unele dintre... mai mult


Miercuri, 12 Februarie 2014, ora 14:26

4 comentarii
Agentia de stiri iraniana: SUA au fost conduse de o inteligenta extraterestra

Agentia de stiri iraniana: SUA au fost conduse de o inteligenta extraterestra

In conformitate cu Agentia de stiri iraniana, Fars News, Edward Snowden a furnizat "o dovada incontestabila" ca "o inteligenta extraterestra a condus politica interna si externa a Statelor Unite" din anul 1945.

"Documentele dezvaluite de Snowden dovedesc legatura 'SUA-extraterestri-Hitler' care paralizeaza Rusia", a aparut pe site-ul Agentiei Fars News, citate de UPI.

Sursa citata afirma ca guvernul SUA a fost condus de un "guvern din umbra" al extraterestrilor nazisti din 1945.

Informatia privind guvernul secret al extraterestrilor nazisti a fost furnizata de Edward Snowden. Acesti extraterestri au devenit forta secreta din spatele guvernului Statelor Unite, ei avand o baza in Nevada.

Conform Fars News, Serviciul Federal de Securitate al Rusiei a pus toate aceste informatii intr-un raport care a ajuns in paginile unui site care se ocupa cu teoriile conspiratiilor, numit Whatdoesitmean.

In afara acestor informatii, se mai spune ca "extraterestri 'au vizitat planeta noastra de mii de ani' si exista mai multe tipuri de extraterestri, inclusiv 'Tall Whites', care ar lucra pentru US Air Force din Nevada". mai mult


Miercuri, 15 Ianuarie 2014, ora 07:20

11 comentarii
Un fost ministru canadian face declaratii uimitoare: Extraterestrii ne-au vizitat (Video)

Un fost ministru canadian face declaratii uimitoare: Extraterestrii ne-au vizitat (Video)

Intr-un amplu interviu acordat pentru Russia Today, fostul ministru al apararii din Canada, Paul Hellyer a facut declaratii senzationale referitoare la extraterestri, afirmand ca acestia ne-au vizitat Pamantul de multi ani.

Hellyer a spus, de asemenea, ca patru specii diferite de extraterestri au venit pe planeta noastra de mii de ani, potrivit CNET.

Desi omenirea nu are dovezi concrete privind vizita extraterestrilor, Paul Hellyer sustine ca le are. "Desigur, acolo a fost multa activitate in ultimele decenii".

Ratiunea pentru aceasta afirmatie, spune Hellyer, este ca omenirea a fost stupida atunci cand a inventat bomba atomica. Extraterestri sunt speriati de gandul ca noi putem sa o folosim din nou si acest lucru va afecta intregul echilibru al cosmosului.

Hellyer a sugerat faptul ca vor exista persoane gen Edward Snowden care vor dezvalui informatii secrete ale guvernelor despre vizitele extraterestrilor. "Aceasta nu va mai lua mult timp pentru a pune mana pe ele", a spus Hellyer.

Hellyer este ingrijorat de faptul ca s-ar putea sa avem nevoie de capacitate de aparare, asemenea celor din filmul Star Wars, "daca vrea sa doboram toate OZN-urile care vin in spatiul nostru aerian".

mai mult


Luni, 06 Ianuarie 2014, ora 22:45

12 comentarii
Descoperire de senzatie: Particule extraterestre gasite in gheata Antarcticii (Video)

Descoperire de senzatie: Particule extraterestre gasite in gheata Antarcticii (Video)

O descoperire de senzatie a fost facuta de catre cercetatorii care lucreaza la Observatorul IceCube Neutrino de la Polul Sud. Oamenii de stiinta au gasit primele dovezi ale existentei unor particule extraterestre ingropate in gheata de la Polul Sud din Antarctica.

Cercetatorii au descoperit particule extraterestre care au calatorit de dincolo de sistemul nostru solar pana pe Pamant. Acestea sunt de dimensiuni minuscule si se numesc neutrini, potrivit Fox News.

"In acest context, extraterestru inseamna ca provine de dincolo de sistemul nostru solar. Pentru prima data avem dovezi al unui flux de neutrini de mare energie proveniti din afara sistemului solar", a spus Olga Botner, profesor la departamentul de fizica si astronomie al Universitatii Uppsala din Suedia.

Neutrinii sunt particule elementare, precum electronii, dar le lipseste sarcina electrica. Acesti vizitatori neobisnuiti au fost detectati de catre un imens telescop stiintific ingropat sub gheata de la Polul Sud.

IceCube Neutrino Detector este un observator astronomic al secolului al XXI-lea. Telescopul de neutrini a fost construit la Statia Amundsen-Scott de la Polul Sud, din Antarctica. El dispune de mii de senzori distribuiti pe o distanta de aproape un kilometru si ingropati sub gheata.

"Acesta este cel mai important proiect privind particulele fizice din lume. Noi colectam mai multe date timp de 10 ani", a spus Naoko Kurahashi-Neilson, cercetator la IceCube.

Originea razelor cosmice este un... mai mult


Vineri, 22 Noiembrie 2013, ora 22:24

1 comentariu
Evrika! Astronomii au aflat ce culoare are lumea extraterestra

Evrika! Astronomii au aflat ce culoare are lumea extraterestra

In incercarea pamantenilor de a descoperi viata intr-o lume extraterestra din Univers, un grup de astronomi de la Institutul de Astrofizica din Spania a anuntat ca este posibil ca acest lucru sa se intample in curand. Cercetatorii sustin ca aceasta lume extraterestra ar putea fi de culoare violet.

Astronomii s-au folosit in crearea unui model al unei lumi extraterestre de istoria biologica a Pamantului, potrivit Discovery News.

Asa cum, pana acum, s-au descoperit foarte multe lumi care orbiteaza in jurul unor stele, tot la fel s-ar putea sa descoperim, in curand, o lume extraterestra pe o planeta asemanatoare Pamantului, intr-o zona locuibila si care sa ne confirme faptul ca nu suntem singuri in Univers.

Desi pana acum oamenii au cercetat atmosfera altor planete cu sonde spatiale, nu putem fi siguri ca aceste lumi nu sunt cu adevarat locuite. Sa cauti o lume, ca un Pamant "adevarat", este o mare provocare pentru astronomi.

"In mod clar ceea ce stim despre planeta noastra va fi ghidul nostru pentru caracterizarea unor lumi din zonele locuibile. Dar Pamantul a fost locuit de cel putin 3,8 miliarde de ani, iar apectul sau s-a schimbat cu timpul", a spus Esther Sanroma, de la Institutul de Astrofizica din Canarias, Spania.

Bacteria violet

Cu 3 miliarde de ani in urma, in timpul erei Archean, Pamantul a fost probabil dominat de o bacterie de culoare violet, un microorganism fotosintetic care a trait pe sol si in vechile mari. Aceste organism ar fi avut o... mai mult


Vineri, 15 Noiembrie 2013, ora 11:55

Extraterestrii: imuni la virusuri si bacterii, inteligenti, dar nu foarte puternici

Extraterestrii: imuni la virusuri si bacterii, inteligenti, dar nu foarte puternici

Daca filmele hollywoodiene ii prezinta pe extraterestri intr-o forma asemanatoare oamenilor, iata ca specialistii au o alta parere atunci cand vine vorba despre insusirilor acestor creaturi necunoscute noua.

Listverse prezinta cateva dintre concluziile trase de oameni de stiinta, pe baza unor deductii sau a unor studii ce au avut in centru posibilele caracterisiti ale formelor de viata extraterestre.

Sunt buni exploratori

Orice forma de viata care se angajeaza in calatorii interstelare are ca scop explorarea noului. Este posibil ca extraterestrii sa vada cultura noastra ca pe o sursa inedita de informatii. Potrivit lui Stephen Hawking, aceste creaturi ar putea cauta noi planete pentru a le coloniza sau poate doar pentru a gasi resurse importante.

Desi s-a spus de multe ori ca distrugerea Pamantului si a rasei umane sunt obiectivele principale ale extraterestrilor, acest fapt nu le-ar aduce niciun beneficiu. Cel mai probabil ei vor sa ne cunoasca, un alt semn al unei specii dezvoltate.

Imunitate virala si bacteriana

Potrivit lui Seth Shostakm, inginer la SETI, bacteriile sunt limitate la formele de viata de care sunt asociate din punct de vedere biochimic. Germenii au evoluat astfel incat sa supravietuiasca ADN-ului nostru, tocmai de aceea este foarte putin probabil ca virusurile si infectiile bacteriene sa se rapandeasca la o alta specie.

Asadar, se crede ca extraterestrii ar fi imuni la afectiunile specifice rasei umane.

Sunt foarte inteligenti... mai mult


Duminica, 10 Noiembrie 2013, ora 08:39

8 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Iubire cu aripi. Care este cea mai fidela pasare din lume
  2. Fotografii din trecut, care azi par complet deplasate sau ireale (Galerie foto)
  3. Ametitor: Cel mai rapid lift din lume - Ce viteza prinde
  4. Baronul Munchausen a ajuns erou in...Transnistria
  5. Incredibil: Un copil a zburat 5 ore ascuns langa trenul de aterizare al unui avion
  6. Cum combati evaziunea, varianta Grecia: Tombola cu Ferrari, Lamborghini si Porsche
  7. Un nou soc in serialul care a cucerit lumea. Fanii Game of Thrones sunt revoltati
  8. Experimentele lui Minovici: Omul care a sfidat moartea
  9. Inundatii la Valcea: Dorel asfalteaza o canalizare. Il ajuta si localnicii, cu o bancheta
  10. Reclama socanta in ajun de Inviere: Iisus fumeaza marijuana si ...