extraterestrii

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Dovezi despre extraterestri si OZN-uri, vechi de 10.000 de ani, gasite intr-o pestera?

Dovezi despre extraterestri si OZN-uri, vechi de 10.000 de ani, gasite intr-o pestera?

Departamentul de arheologie din statul Chhattisgarh, India a facut o descoperire neobisnuita intr-o pestera, dovezi vechi de 10.000 de ani, care ar putea arata existenta extraterestrilor si a OZN-urilor.

Arheologii indieni intentioneaza sa solicite ajutorul Agentiei Spatiale Americane NASA in vederea cercetarii picturilor rupestre descoperite in regiunea Charama, potrivit The Times of India.

Aceste picturi arata extraterestri precum cei prezentati in filmele de la Hollywood si Bollywood, conform declaratiilor arheologului J.R.Bhagar.

Pesterile sunt situate la aproximativ 130 de kilometri de Raipur, sub satele Chandeli si Gotitola.

"Descoperirile sugereaza faptul ca oamenii din timpurile preistorice au vazut probabil sau si-au imaginat fiinte de pe alte planete, ceea ce provoaca curiozitate printre oameni si cercetatori.

Este nevoie de o cercetare ampla pentru descoperiri ulterioare. La Chhattisgarh nu exista in prezent niciun astfel de expert care sa poata sa clarifice subiectul", a spus Bhagat.

Intalnirea cu extraterestri la un pas? SETI anunta apropierea primului contact

Acesta a explicat ca picturile s-au conservat foarte bine in ciuda trecerii anilor.

"Picturile sunt realizate in culori naturale care s-au sters cu greu, in ciuda anilor. Ciudatele figuri pictate arata ca ele detin obiecte, precum arme, insa acestea nu au caracterisitici clare.

In unele picturi, fiintele sunt prezentate purtand costume spatiale. Nu putem respinge posibilitatea... mai mult


Joi, 17 Iulie 2014, ora 09:50

Intalnirea cu extraterestrii la un pas? SETI anunta apropierea primului contact

Intalnirea cu extraterestrii la un pas? SETI anunta apropierea primului contact

Astronomii din cadrul proiectului SETI (Search for Extraterestrial Intelligence) din California au anuntat ca sunt mai aproape ca niciodata de a realiza primul contact cu extraterestrii. SETI a dezvaluit doua noi metode de "vanare" a acestora.

Ambele sunt modalitati inovatoare care vor duce in final la primul contact cu o alta rasa, una de dincolo de planeta noastra, potrivit Daily Mail.

Prima metoda implica "ascultarea" comunicatiilor dintre lumile extraterestre. Cealalta va fi o cautare amanuntita a stelelor din vecinatatea noastra.

Pana in prezent, astronomii au facut numeroase incercari de a gasi viata in Univers, dar fara niciun rezultat.

Descoperirea unor noi lumi extraterestre: Nici NASA, nici fizica nu le pot explica

Dar oamenii de stiinta de la Institutul SETI spera ca una dintre cele doua metode pe care le-au dezvaluit sa ajute omenirea sa realizeze primul contact cu o lume extraterestra.

Metodele au fost elaborate de catre cercetatorii programului SETI de la Universitatea California, Berkeley.

Dintre cele doua metode cea mai interesanta este incercarea de a "asculta" comunicatiile dintre doua lumi extraterestre.

Este putin probabil ca un mesaj dintr-o alta lume ar fi unul descifrabil, dar descoperirea ar fi una monumentala. Iar acest lucru ar fi o dovada fara echivoc asupra existentei vietii extraterestre. mai mult


Vineri, 04 Iulie 2014, ora 10:23

7 comentarii
Succes pentru oamenii de stiinta: Extraterestrii pot fi descoperiti mult mai usor

Succes pentru oamenii de stiinta: Extraterestrii pot fi descoperiti mult mai usor

Cum in ultimul timp astronomii au descoperit multe planete locuibile, sansele de a gasi extraterestri si viata inteligenta au crescut enorm. Iata ca acum, oamenii de stiinta au pus la punct cea mai buna metoda de a identifica viata extraterestra prin folosirea unui detector de metan, un gaz care este considerat un posibil indicator al vietii.

Cercetatorii englezi si australieni au creat un nou detector de metan, capabil sa descopere moleculele gazului pana la temperaturi foarte ridicate, potrivit Daily Mail.

Nimeni nu a descoperit asa ceva pana acum: Alta lume extraterestra, pe Luna (Video)

Astfel, un nou model puternic pentru detectarea vietii de pe alte planete din afara sistemului nostru solar a fost creat de catre oamenii de stiinta. Acesta se concentreaza pe metan, cea mai simpla molecula organica de pe Pamant, recunoscuta a fi un semn posibil al vietii.

Cel putin 90% din metanul din atmosfera Pamantului este creat de catre organismele vii. Ca urmare, multi cercetatori considera metanul ca un indicator al vietii.

Cercetatorii de la Universitatea College din Londra si de la New South Wales din Sydney au creat un nou spectru pentru metanul "fierbinte", care poate fi folosit pentru a detecta molecula la temperaturi mult ridicate fata de cele de pe Pamant.

Ei estimeaza ca pot detecta metanul pana la temperaturi de 1.220 de grade Celsius, ceea ce nu era posibil pana acum.

"Modelele actuale de metan sunt incomplete, ceea ce duce la o subestimare... mai mult


Marti, 17 Iunie 2014, ora 17:34

3 comentarii
SETI: Extraterestrii sunt reali si viata inteligenta exista in spatiu

SETI: Extraterestrii sunt reali si viata inteligenta exista in spatiu

Oamenii de stiinta incearca de multa vreme sa descopere viata si extraterestri pe planetele din sistemul nostru solar sau dincolo de acesta. Iata ca acum, doi prestigiosi astronomi americani afirma cu tarie ca extraterestri sunt reali si ca vom descoperi viata inteligenta in Univers, in urmatorii 20 de ani.

Doi cercetatori, dr. Seth Shostak si dr. Dan Wethimer, care conduc proiectul SETI de cautare a vietii extraterestre (Search for Extraterrestrial Intelligence) considera ca se va descoperi viata microbiana in sistemul solar sau viata inteligenta dincolo de acesta, potrivit Daily Mail.

Cei doi oameni de stiinta au luat parte la o audiere in cadrul Comitetului de stiinta, spatiu si tehnologie din Camera Reprezentantilor din Statele Unite.

In timpul alocutiunii numita "Astrobiologie si cautarea vietii in Univers", cercetatorii au prezentat dovezi ale faptului ca nu suntem singuri in cosmos.

Oamenii de stiinta au afirmat ca, daca vor avea un sprijin adecvat, atunci este probabil ca omenirea va descoperi viata extraterestra, intr-o forma sau alta, in termen de 20 de ani.

"In ultimele doua decenii, astronomii au descoperit asa-numitele exoplanete, una dupa alta. In prezent exista aproximativ 2.000 de exoplanete cunoscute si multe altele sunt in perspectiva de a fi gasite, datorita analizarii datelor furnizate de telescopul spatial Kepler al NASA", a explicat Seth Shostak, astronom senior la Institutul SETI din California.

Cei doi cercetatori au afirmat ca ei... mai mult


Sambata, 24 Mai 2014, ora 19:39

10 comentarii
Ghidul NASA pentru comunicarea cu extraterestri - pentru a reusi, trebuie sa ne studiem trecutul

Ghidul NASA pentru comunicarea cu extraterestri - pentru a reusi, trebuie sa ne studiem trecutul

Agentia spatiala americana NASA propune o noua abordare a intalnirilor de gradul trei, cu extraterestri, intr-o noua carte care nu exclude existenta acestora, ba mai mult, propune chiar o strategie complexa privind comunicatiile interstelare.

Volumul "Arheologie, antropologie si comunicare interstelara", de Douglas A. Vakoch, aparut sub egida NASA, cuprinde printre altele perspectivele istorice ale proiectului SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence), analogii arheologice si evolutia si intruchiparea extraterestrilor, potrivit blogului Sploid Gizmodo.

Oamenii de stiinta pleaca de la simbolurile stravechi sapate in piatra, despre care, din moment ce nu stim cu adevarat cum au fost realizate si ce semnifica, putem presupune ca sunt facute de extraterestri."Nu stim aproape nimic despre ce ar putea semnifica aceste simboluri sau de ce au fost ele create. Ar fi putut foarte bines a fie realizate de extraterestri", se arata in volumul aparut sub egida NASA.

Astfel, oamenii de stiinta trag concluzia ca o eventuala comunicare cu extraterestri s-ar putea baza pe elemente vizuale, in timp ce despre elementele acustice, auditive, nu putem spune acelasi lucru.

Aceasta ca un test pentru ceea ce am putea intalni atunci cand am lua contact cu o civilizatie de pe o alta planeta.Cartea este complexa si profunda, dar in acelasi timp accesibila pentru cititori. Se ia in considerare interesul de a stabili o comunicare lingvistica sau bazata pe simboluri cu... mai mult


Miercuri, 21 Mai 2014, ora 13:40

Extraterestrii, implicati in disparitia avionului Malaysia Airlines - cati americani cred asta

Extraterestrii, implicati in disparitia avionului Malaysia Airlines - cati americani cred asta

Un sondaj realizat de CNN si compania ORC International a dezvaluit ca, in timp ce majoritatea oamenilor din SUA cred ca trebuie continuata cautarea avionului malaezian disparut, o zecime din ei crede in implicarea fortelor din afara Terrei.

Astfel, majoritatea americanilor, 79%, cred ca nu mai exista supravietuitori. Putin peste jumatate, 52%, cred ca pana la urma se va afla ce s-a intamplat cu avionul. In schimb, 46% cred ca niciodata nu se va cunoaste soarta avionului, potrivit Daily Mail.

Terorismul este vazut drept o posibila cauza a disparitiei de 57% dintre americani, desi niciun grup terorist nu si-a asumat responsabilitatea vreunui atentat la bordul zborului MH370 pana acum.

42% dintre cei intrebati sunt de parere ca avionul a fost deturnat, 52% cred ca avionul a avut o defectiune tehnica, iar 9% cred ca pasagerii au fost luati de extraterestri.

In schimb, doar un sfert dintre respondenti spun ca echipajul sau pilotul avionului a avut vreun amestec in disparitia avionului, despre a carui soarta nu se mai stie nimic din data de 8 martie. mai mult


Joi, 08 Mai 2014, ora 13:59

3 comentarii
Sunt oamenii pregatiti pentru contactul cu extraterestrii?

Sunt oamenii pregatiti pentru contactul cu extraterestrii?

Oamenii nu sunt pregatiti pentru contactul cu fiintele extraterestre. Aceasta este concluzia unui nou studiu realizat de profesorul Gabriel de la Torre.

Acesta a intervievat 116 studenti americani, italieni si spanioli, in cadrul programului SETI (Search for Extra Terrestrial Intelligence). Ei au fost chestionati cu privire la diferite teme, printre care locul Pamantului in ordine cosmologica si subiecte religioase, arata Descrier.

Previziuni despre viitor: Astronomii au anuntat cand vom descoperi extraterestri

Concluzia profesorului a fost ca studentii care au participat la studiul pilot au cunostinte slabe despre locul planetei noastre in Univers.

"Avem nevoie de un nou Galileo pentru aceasta calatorie", a spus Gabriel de la Torre.

Acesta a observat ca religia are o mare influenta in felul in care oamenii vad lumea si Universul.

"In ceea ce priveste relatia noastra cu o posibila inteligenta extraterestra, nu ar trebui sa ne bazam pe punctele de referinta morale ale gandirii, pentru ca acestea sunt puternic influentate de religie", a adaugat profesorul. mai mult


Miercuri, 07 Mai 2014, ora 15:53

2 comentarii
Este posibila descoperirea extraterestrilor? Verdict stiintific convingator despre ET

Este posibila descoperirea extraterestrilor? Verdict stiintific convingator despre ET

Oamenii de stiinta incearca de foarte mult timp sa descopere planete unde sa existe viata si extraterestri. Iata ca acum o cercetare efectuata de o echipa de la Universitatea din Toronto, Canada, a stabilit ca principalii indicatori ai vietii de pe o alta planeta sunt semnaturile chimice ale moleculelor de metan si oxigen din atmosfera acesteia.

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca descoperirea unor dovezi ale unor lumi extraterestre, prin studierea chimiei atmosferei acestora, este una aproape imposibila, potrivit Discovery News.

Cercetarea a constatat ca analiza spectrala a atmosferei exoplanetelor indepartate nu va fi niciodata suficient de buna pentru a fi utila in cautarea vietii extraterestre.

"A fost intotdeauna dificil sa se determine spectrul unei exoplanete asemanatoare cu Pamantul. Am fost un pic pesimist atunci cand am facut calculele pentru prima data, ele nu au fost ceea ce ma asteptam", a spus Hanno Rein de la Universitatea din Toronto si conducatorul studiului.

Astronomii determina compozitia chimica a unui gaz, prin cautarea semnaturilor specifice din lumina stelei stralucitoare, prin intermediul atmosferei planetei care orbiteaza in jurul ei.

"Consideram ca aceste doua molecule, de metan si oxigen, sunt capabile sa produca viata de pe Pamant si, de asemenea, de pe alte planete.

Exista cateva mecanisme geologice care produc molecule de metan si oxigen in cantitati mari. Pentru a fi siguri, dorim sa gasim simultan moleculele. Numai atunci... mai mult


Luni, 05 Mai 2014, ora 07:55

6 comentarii
Bill Clinton se asteapta ca extraterestrii sa ne fi vizitat deja - de ce se teme fostul presedinte SUA

Bill Clinton se asteapta ca extraterestrii sa ne fi vizitat deja - de ce se teme fostul presedinte SUA

Fostul presedinte american Bill Clinton a spus ca "nu ar fi surprins" daca extraterestrii ar fi vizitat deja Pamantul, insa a precizat ca spera ca prezenta acestora sa nu fie la fel de violenta pentru noi precum invazia din filmul "Ziua Independentei".

Fostul lider de la Casa Alba a vorbit despre viata extraterestra intr-o emisiune difuzata miercuri seara, scrie The Independent.

Clinton a precizat ca, la putin timp dupa ce a devenit presedinte al SUA, in anul 1993, a dispus investigatii in controversata facilitate militara Zona 51, din Nevada, pentru a se asigura "ca nu este niciun extraterestru acolo".

De asemenea, nu a gasit semne de viata extraterestra nici in urma reviziuirii unor documente privitoare la observarea de OZN-uri la Roswell.

Fostul presedinte al SUA a marturisit gazdei emisiunii, ca, daca ar fi vazut semne de viata extraterestra, i-ar fi spus.

"Stim de la telescoapele noastre ca doar in ultimii doi ani mai mult de 20 de planete au fost identificate in afara sistemului nostru solar, care par sa fie destul de departe de soarele lor si suficient de dense, astfel incat ar putea sa sustina o anumita forma de viata, astfel incat este tot mai putin probabil ca suntem singuri", a spus Clinton.

"Ar putea fi singura cale de a uni aceasta lume tot mai divizata a noastra. Ganditi-va ca toate diferentele dintre oamenii de pe Pamant ar parea mici, daca am fi amenintati de un invadator spatial", a mai afirmat fostul presedinte american. mai mult


Joi, 03 Aprilie 2014, ora 23:50

5 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Nunta care a uimit o lume intreaga: Un baiat de 9 ani si o femeie de 62
  2. Fenomen spectaculos la Mamaia, deasupra lacului Siutghiol (Foto)
  3. Aparatul care-ti calca singur hainele in doar 10 minute
  4. Modul bizar prin care un barbat vrea sa devina o celebritate mondiala (Video)
  5. Fototeca de aur: Sapte regi intr-un cliseu si alte momente inedite (Galerie foto)
  6. Pomul lui Matusalem a renascut, dupa doua milenii
  7. Fizicienii sustin o teorie neobisnuita: Omenirea traieste in universuri multiple (Video)
  8. Omul care explica rotatia Pamantului cand Copernic si Galileo nici nu erau nascuti
  9. Misterul craterului urias de la "sfarsitul lumii", din Rusia, a fost descifrat (Video)
  10. Fotografia zilei: O forta uimitoare a naturii