extraterestrii

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Anunt neobisnuit al astronomilor: Am descoperit locul unde se pot ascunde extraterestri

Anunt neobisnuit al astronomilor: Am descoperit locul unde se pot ascunde extraterestri

Cautarea vietii in afara planetei noastre si a extraterestrilor constituie de multa vreme o tinta a oamenilor de stiinta. Iata ca acum astronomii au facut un anunt surprinzator, ei afirmand ca extraterestri s-ar putea ascunde pe satelitii planetelor.

Cea mai buna sansa a omenirii de a descoperi viata inteligenta in spatiu poate fi pe exolunile planetelor, sustine dr. David Kipping de la Centrul Harvard-Smithsonian pentru astrofizica, potrivit Daily Mail.

Astronomul lucreaza la o misiune spatiala care studiaza lunile indepartate pentru a gasi semne ale existentei vietii, cu ajutorul telescopului Kepler.

Lunile din jurul gigantilor de gaz extrasolari ar putea fi paradisuri pentru viata. Sunt aproape 20 de ani de cand prima planeta a fost descoperita in apropierea unei stele asemanatoare Soarelui.

De atunci progrese imense au dus la descoperirea a peste o mie de planete extrasolare sau exoplanete care se gasesc in prezent intr-un proces de catalogare.

Dar in cazul vanatorii vietii din Univers, unii experti au inceput sa sugereze ca, probabil, cel mai bun pariu nu-l reprezinta planetele in sine, ci satelitii locuibili din vecinatatea acestora, conform revistei All About Space.

In unele cazuri (de exemplu cele patru luni ale planetei Jupiter sau luna Titan a lui Saturn), acesti sateliti sunt de dimensiunea unor mici planete stancoase cu caracteristici complexe, precum vulcani, oceane inghetate si medii complicate.

"Una dintre marile provocari din astronomia... mai mult


Vineri, 12 Septembrie 2014, ora 20:10

3 comentarii
Pentru prima data in istorie suntem in pragul descoperirii vietii extraterestre

Pentru prima data in istorie suntem in pragul descoperirii vietii extraterestre

Oamenii de stiinta anunta ca pentru prima data in istoria omenirii exista certitudinea ca suntem in pragul descoperirii vietii extraterestre. Astfel, astronomii sunt pregatiti sa gaseasca dovezi in aceasta privinta in urmatorii 20 de ani.

Descoperirea vietii extraterestre este "inevitabila" avand in vedere imensitatea Universului, sustine dr. Sara Seager de la Massachusetts Institute of Tehnology, potrivit Daily Mail.

In deceniile ce vin, amprentele digitale chimice ale vietii din atmosfera unor planete care orbiteaza in jurul stelelor din apropiere vor fi descoperite de catre urmatoarea generatie de telescoape spatiale.

"Putem spune cu certitudine ca, pentru prima data in istoria omenirii, suntem in sfarsit in pragul de a fi capabil sa cautam semnele vietii dincolo de sistemul nostru solar, in jurul a sute de stele", a spus dr. Seager.

In prezent, din punct de vedere statistic, astronomii stiu ca fiecare stea din galaxia noastra ar trebui sa aiba cel putin o planeta.

NASA a detectat mesaje extraterestre care nu pot fi decodificate (Video)

"Propria noastra galaxie are 100 de miliarde de stele, iar Universul nostru are mai mult de 100 de miliarde de galaxii", a declarat Seager, precizand ca gasirea vietii pe alte planete este inevitabila.

In urmatorul deceniu sau in doua, o mana de exoplanete "potential locuibile" vor fi descoperite. Iar atmosfera lor va fi studiata in detaliu de telescoapele spatiale.

Primul dintre aceste telescoape din generatia... mai mult


Miercuri, 06 August 2014, ora 14:17

7 comentarii
NASA a detectat mesaje extraterestre care nu pot fi decodificate (Video)

NASA a detectat mesaje extraterestre care nu pot fi decodificate (Video)

Cercetatorii de la agentia spatiala americana NASA au ramas uimiti cand au studiat datele trimise de telescopul spatial Chandra X-ray Observatory. Ei au detectat semnale extraterestre care nu pot fi explicate de fizica actuala.

Misterioasele semnale descoperite provin de la clusterul Perseu, unul dintre cele mai mari obiecte cunoscute din Univers, potrivit Techno Buffalo.

"A fost o mare surpriza. Nu-mi puteam crede ochilor", a spus Esra Bulbul, de la Centrul de Astrofizica de la Harvard.

Clusterul Perseu este descris ca un grup urias de galaxii aflate intr-o "atmosfera" de plasma supraincalzita.

"Imaginati-va un nor de gaz in care fiecare atom este o intreaga galaxie, aceasta este o particica din ceea ce ar putea fi clusterul Perseu", potrivit NASA. Deci, cu alte cuvinte, incredibil, inexplicabil de mare.

Atmosfera clusterului este umpluta cu ioni, toti acestia producand o linie in spectrul de raze X, care poate fi cartografiat cu ajutorul telescopului Chandra.

Atunci cand cercetatorii au analizat datele primite, ei au observat o linie neasteptata care a aparut la valoarea de 3,56 keV (kilo-electroni volti), "care nu corespunde niciunei tranzitii atomice cunoscute".

Avand in vedere ca aceasta linie spectrala nu provine de la un tip de materie cunoscuta, cercetatorii au inceput sa suspecteze ca aceasta ar putea fi materia intunecata.

Daca cercetatorii nu au dezlegat inca misterul acestor semnale provenite de la clusterul Perseu, atunci el ar putea fi... mai mult


Duminica, 03 August 2014, ora 17:09

2 comentarii
Ceva misterios se intampla in spatiu: S-au detectat mesaje extraterestre pe Pamant

Ceva misterios se intampla in spatiu: S-au detectat mesaje extraterestre pe Pamant

Astronomii investigheaza un mister dincolo de lumea noastra. Doua telescoape de pe Pamant, aflate in parti opuse ale planetei, au detectat puternice explozii de unde radio. Pot acestea sa fie mesaje misterioase de la extraterestri?

Cercetatorii nu au nicio idee despre ce anume cauzeaza aceste explozii sau de unde provin, potrivit NPR.

Prima data au fost inregistrate aceste "explozii radio rapide" (Fast Radio Bursts) in 2007. Duncan Lorimer si colegii sai au descoperit semnalul in inregistarile facute de telescopul Parkes din Australia.

Lorimer a sustinut la vremea respectiva ca sursa acestei explozii vine de dincolo de galaxia noastra. Dar apoi acelasi telescop a inregistrat mai multe FRB similare, dar care veneau de undeva mult mai aproape de planeta noastra.

Ulterior, aceleasi explozii de unde radio au fost detectate de telescopul de la Arecibo din Puerto Rico. Lorimer sustine ca mai multe rapoarte despre astfel de detectii vor aparea in literatura stiintifica.

Au existat o multime de speculatii cu privire la ce se afla in spatele acestor izbucniri misterioase. Unii astronomi cred ca sunt cauzate de obiecte care emit impulsuri de energie, cum ar fi stele masive care au intrat in colaps si devin gauri negre.

"Au fost chiar discutii in literatura de specialitate despre aceste semnale, care ar proveni de la civilizatii extraterestre", a spus Lorimer.

Exista o teorie care sugereaza faptul ca exploziile ar putea fi generate de catre fiinte extraterestre... mai mult


Duminica, 27 Iulie 2014, ora 14:54

8 comentarii
Dovezi despre extraterestri si OZN-uri, vechi de 10.000 de ani, gasite intr-o pestera?

Dovezi despre extraterestri si OZN-uri, vechi de 10.000 de ani, gasite intr-o pestera?

Departamentul de arheologie din statul Chhattisgarh, India a facut o descoperire neobisnuita intr-o pestera, dovezi vechi de 10.000 de ani, care ar putea arata existenta extraterestrilor si a OZN-urilor.

Arheologii indieni intentioneaza sa solicite ajutorul Agentiei Spatiale Americane NASA in vederea cercetarii picturilor rupestre descoperite in regiunea Charama, potrivit The Times of India.

Aceste picturi arata extraterestri precum cei prezentati in filmele de la Hollywood si Bollywood, conform declaratiilor arheologului J.R.Bhagar.

Pesterile sunt situate la aproximativ 130 de kilometri de Raipur, sub satele Chandeli si Gotitola.

"Descoperirile sugereaza faptul ca oamenii din timpurile preistorice au vazut probabil sau si-au imaginat fiinte de pe alte planete, ceea ce provoaca curiozitate printre oameni si cercetatori.

Este nevoie de o cercetare ampla pentru descoperiri ulterioare. La Chhattisgarh nu exista in prezent niciun astfel de expert care sa poata sa clarifice subiectul", a spus Bhagat.

Intalnirea cu extraterestri la un pas? SETI anunta apropierea primului contact

Acesta a explicat ca picturile s-au conservat foarte bine in ciuda trecerii anilor.

"Picturile sunt realizate in culori naturale care s-au sters cu greu, in ciuda anilor. Ciudatele figuri pictate arata ca ele detin obiecte, precum arme, insa acestea nu au caracterisitici clare.

In unele picturi, fiintele sunt prezentate purtand costume spatiale. Nu putem respinge posibilitatea... mai mult


Joi, 17 Iulie 2014, ora 09:50

Intalnirea cu extraterestrii la un pas? SETI anunta apropierea primului contact

Intalnirea cu extraterestrii la un pas? SETI anunta apropierea primului contact

Astronomii din cadrul proiectului SETI (Search for Extraterestrial Intelligence) din California au anuntat ca sunt mai aproape ca niciodata de a realiza primul contact cu extraterestrii. SETI a dezvaluit doua noi metode de "vanare" a acestora.

Ambele sunt modalitati inovatoare care vor duce in final la primul contact cu o alta rasa, una de dincolo de planeta noastra, potrivit Daily Mail.

Prima metoda implica "ascultarea" comunicatiilor dintre lumile extraterestre. Cealalta va fi o cautare amanuntita a stelelor din vecinatatea noastra.

Pana in prezent, astronomii au facut numeroase incercari de a gasi viata in Univers, dar fara niciun rezultat.

Descoperirea unor noi lumi extraterestre: Nici NASA, nici fizica nu le pot explica

Dar oamenii de stiinta de la Institutul SETI spera ca una dintre cele doua metode pe care le-au dezvaluit sa ajute omenirea sa realizeze primul contact cu o lume extraterestra.

Metodele au fost elaborate de catre cercetatorii programului SETI de la Universitatea California, Berkeley.

Dintre cele doua metode cea mai interesanta este incercarea de a "asculta" comunicatiile dintre doua lumi extraterestre.

Este putin probabil ca un mesaj dintr-o alta lume ar fi unul descifrabil, dar descoperirea ar fi una monumentala. Iar acest lucru ar fi o dovada fara echivoc asupra existentei vietii extraterestre. mai mult


Vineri, 04 Iulie 2014, ora 10:23

7 comentarii
Succes pentru oamenii de stiinta: Extraterestrii pot fi descoperiti mult mai usor

Succes pentru oamenii de stiinta: Extraterestrii pot fi descoperiti mult mai usor

Cum in ultimul timp astronomii au descoperit multe planete locuibile, sansele de a gasi extraterestri si viata inteligenta au crescut enorm. Iata ca acum, oamenii de stiinta au pus la punct cea mai buna metoda de a identifica viata extraterestra prin folosirea unui detector de metan, un gaz care este considerat un posibil indicator al vietii.

Cercetatorii englezi si australieni au creat un nou detector de metan, capabil sa descopere moleculele gazului pana la temperaturi foarte ridicate, potrivit Daily Mail.

Nimeni nu a descoperit asa ceva pana acum: Alta lume extraterestra, pe Luna (Video)

Astfel, un nou model puternic pentru detectarea vietii de pe alte planete din afara sistemului nostru solar a fost creat de catre oamenii de stiinta. Acesta se concentreaza pe metan, cea mai simpla molecula organica de pe Pamant, recunoscuta a fi un semn posibil al vietii.

Cel putin 90% din metanul din atmosfera Pamantului este creat de catre organismele vii. Ca urmare, multi cercetatori considera metanul ca un indicator al vietii.

Cercetatorii de la Universitatea College din Londra si de la New South Wales din Sydney au creat un nou spectru pentru metanul "fierbinte", care poate fi folosit pentru a detecta molecula la temperaturi mult ridicate fata de cele de pe Pamant.

Ei estimeaza ca pot detecta metanul pana la temperaturi de 1.220 de grade Celsius, ceea ce nu era posibil pana acum.

"Modelele actuale de metan sunt incomplete, ceea ce duce la o subestimare... mai mult


Marti, 17 Iunie 2014, ora 17:34

3 comentarii
SETI: Extraterestrii sunt reali si viata inteligenta exista in spatiu

SETI: Extraterestrii sunt reali si viata inteligenta exista in spatiu

Oamenii de stiinta incearca de multa vreme sa descopere viata si extraterestri pe planetele din sistemul nostru solar sau dincolo de acesta. Iata ca acum, doi prestigiosi astronomi americani afirma cu tarie ca extraterestri sunt reali si ca vom descoperi viata inteligenta in Univers, in urmatorii 20 de ani.

Doi cercetatori, dr. Seth Shostak si dr. Dan Wethimer, care conduc proiectul SETI de cautare a vietii extraterestre (Search for Extraterrestrial Intelligence) considera ca se va descoperi viata microbiana in sistemul solar sau viata inteligenta dincolo de acesta, potrivit Daily Mail.

Cei doi oameni de stiinta au luat parte la o audiere in cadrul Comitetului de stiinta, spatiu si tehnologie din Camera Reprezentantilor din Statele Unite.

In timpul alocutiunii numita "Astrobiologie si cautarea vietii in Univers", cercetatorii au prezentat dovezi ale faptului ca nu suntem singuri in cosmos.

Oamenii de stiinta au afirmat ca, daca vor avea un sprijin adecvat, atunci este probabil ca omenirea va descoperi viata extraterestra, intr-o forma sau alta, in termen de 20 de ani.

"In ultimele doua decenii, astronomii au descoperit asa-numitele exoplanete, una dupa alta. In prezent exista aproximativ 2.000 de exoplanete cunoscute si multe altele sunt in perspectiva de a fi gasite, datorita analizarii datelor furnizate de telescopul spatial Kepler al NASA", a explicat Seth Shostak, astronom senior la Institutul SETI din California.

Cei doi cercetatori au afirmat ca ei... mai mult


Sambata, 24 Mai 2014, ora 19:39

10 comentarii
Ghidul NASA pentru comunicarea cu extraterestri - pentru a reusi, trebuie sa ne studiem trecutul

Ghidul NASA pentru comunicarea cu extraterestri - pentru a reusi, trebuie sa ne studiem trecutul

Agentia spatiala americana NASA propune o noua abordare a intalnirilor de gradul trei, cu extraterestri, intr-o noua carte care nu exclude existenta acestora, ba mai mult, propune chiar o strategie complexa privind comunicatiile interstelare.

Volumul "Arheologie, antropologie si comunicare interstelara", de Douglas A. Vakoch, aparut sub egida NASA, cuprinde printre altele perspectivele istorice ale proiectului SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence), analogii arheologice si evolutia si intruchiparea extraterestrilor, potrivit blogului Sploid Gizmodo.

Oamenii de stiinta pleaca de la simbolurile stravechi sapate in piatra, despre care, din moment ce nu stim cu adevarat cum au fost realizate si ce semnifica, putem presupune ca sunt facute de extraterestri."Nu stim aproape nimic despre ce ar putea semnifica aceste simboluri sau de ce au fost ele create. Ar fi putut foarte bines a fie realizate de extraterestri", se arata in volumul aparut sub egida NASA.

Astfel, oamenii de stiinta trag concluzia ca o eventuala comunicare cu extraterestri s-ar putea baza pe elemente vizuale, in timp ce despre elementele acustice, auditive, nu putem spune acelasi lucru.

Aceasta ca un test pentru ceea ce am putea intalni atunci cand am lua contact cu o civilizatie de pe o alta planeta.Cartea este complexa si profunda, dar in acelasi timp accesibila pentru cititori. Se ia in considerare interesul de a stabili o comunicare lingvistica sau bazata pe simboluri cu... mai mult


Miercuri, 21 Mai 2014, ora 13:40

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Terapie nud: Ramane goala in fata pacientilor ca sa-i vindece de obsesii porno
  2. Creatura marina gigantica, ce poate ajunge la 50 de metri lungime (Video)
  3. Un pestisor auriu a fost operat pe creier
  4. Minune la Caracal: Ce a facut un barbat cu o servieta plina de bani gasita in parc
  5. O votca "criminala" pentru Freddie Mercury (Foto)
  6. Cocaina si marijuana, intr-o masina a Vaticanului
  7. Orasul proscrisilor, unde traiesc condamnatii pentru delicte sexuale (Galerie foto)
  8. Sexul in aer liber, permis intr-un parc european
  9. Lumini misterioase deasupra Americii: Nimeni nu stie de unde provin (Video)
  10. Incident halucinant: Atacat si muscat de un liliac turbat (Video)