fabrica jucu bosch

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Ikea infirma zvonurile: Nu vine la Jucu

Ikea infirma zvonurile: Nu vine la Jucu

Retailerul suedez Ikea a infirmat luni zvonurile potrivit carora ar intentiona sa deschida o fabrica in Romania.

Consilierul judetean PSD Remus Lapusan a declarat saptamana trecuta ca o firma din industria lemnului si mobilei ar putea deschide o unitate de productie in Parcul Industrial Tetarom 3 din comuna clujeana Jucu, iar surse din mediul economic clujean au afirmat ca ar fi vorba despre grupul suedez Ikea, aminteste The Diplomat.

Ikea ar putea lua locul Nokia la Jucu: Cate locuri de munca va crea noua fabrica

In prezent, in Parcul Industrial Tetarom 3 opereaza companiile Bosch si DeLonghi. Ambele companii si-au inceput activitatea in 2013. Anterior, la Jucu a functionat si fabrica Nokia.

Conform datelor oficiale, Tetarom dispune de un spatiu de 1.540.000 metri patrati, ocupat in proportie de 75%.

Activitatile principale disponibile sunt productia de aparatura electrocasnica, productia de componente auto, operatiuni de mecanica generala, logistica si centru de date.

C.S. mai mult


Luni, 13 Ianuarie 2014, ora 14:56

Ikea ar putea lua locul Nokia la Jucu: Cate locuri de munca va crea noua fabrica

Ikea ar putea lua locul Nokia la Jucu: Cate locuri de munca va crea noua fabrica

O firma din industria lemnului si mobilei ar putea deschide o unitate de productie in Parcul Industrial Tetarom 3 din comuna clujeana Jucu, afirma consilierul judetean PSD Remus Lapusan, surse din mediul economic clujean spunand ca ar fi vorba despre grupul suedez Ikea.

Remus Lapusan, care este consilier judetean si presedinte al PSD Cluj, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca autoritatile judetene vor extinderea Parcului Industrial Tetarom 3 cu 24 de hectare, pentru a permite unei firme din industria lemnului si mobilei infiintarea unei unitati de productie.

"Suntem intr-o faza destul de avansata si, in momentul in care Parcul Industrial Tetarom 3 din comuna Jucu va fi extins cu 24 de hectare, exista un investitor strain care sa vina sa investeasca si sa infiinteze o unitate de productie. Este vorba despre o firma din industria lemnului si mobilei, care va crea circa 400 de locuri de munca.

Autoritatile judetene discuta extinderea Parcului Industrial Tetarom 3 printr-un transfer de teren cu o suprafata de 24 de hectare de la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Cluj catre Tetarom. Cred ca in acest an vom realiza extinderea", a spus Lapusan, fara a oferi alte detalii privind identitatea firmei respective.

Surse din mediul economic clujean au declarat, joi, ca ar fi vorba despre producatorul suedez de mobila Ikea.

In Parcul Industrial Tetarom 3, unde a fost fabrica Nokia, functioneaza fabricile Bosch si DeLonghi.... mai mult


Vineri, 10 Ianuarie 2014, ora 14:33

De\'Longhi angajeaza 100 de oameni la halele de la Jucu

De'Longhi angajeaza 100 de oameni la halele de la Jucu

Compania De'Longhi va angaja, in prima faza, 100 de persoane in fabricile de la Jucu, productia urmand sa fie demarata incepand cu luna septembrie a acestui an.

"Suntem interesati in a aduce studenti de la Universitatea Tehnica Cluj-Napoca (UTCN) in cadrul unui program de internship, acesta fiind cel mai bun mijloc de a deveni angajati ai fabricii. Cautam tineri motivati si sunt convins ca multi dintre ei, daca sunt buni, vor avea sanse sa devina angajatii nostri. Avem patru pozitii de internship", a spus managerul de resurse umane pentru Europa in cadrul companiei, Massimo Paronitti, citat de Digi 24.

Cererile pentru ocuparea locurilor de munca vor putea fi depuse inca de la inceputul verii.

Presedintele Cosiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a precizat, in ianuarie, ca investitia va fi de aproximativ 30 de milioane de euro, urmand sa fie asigurate intre 600 si 1.000 de locuri de munca.

Oficialii De'Longhi au anuntat ca firma italiana intentioneaza sa integreze facilitatea de productie, ca parte cheie, in cadrul strategiei sale de dezvoltare, contribuind, astfel, la extinderea internationala a grupului, aflat intr-o perioada de crestere accelerata.

De asemenea, producatorul de electrocasnice planifica adaptarea capacitatii sale de manufactura si diversificarea platformei sale de productie, astfel incat sa balanseze structura de productie din Orientul Indepartat catre Europa, unde De'Longhi isi desfasoara deja activitatea in cadrul unei fabrici, in Italia.... mai mult


Marti, 13 Martie 2012, ora 09:08

Cine va conduce fabrica Bosch de la Jucu

Cine va conduce fabrica Bosch de la Jucu

Unul dintre motivele pentru care Bosch a ales sa investeasca la Jucu a fost reprezentat tocmai de calitatea retelei electrice. Concret, parcul industrial din Jucu a fost singurul loc din Romania unde Bosch a putut primi alimentare redundanta. Adica, reteaua electrica este legata atat la statia Jucu, cat si la statia de alimentare Gherla, care sunt alimentate din surse diferite. Astfel, daca o statie de alimentare este afectata de o pana de electricitate, intra in functiune cealalta statie.

Potrivit unor surse apropiate discutiilor, numele celui care va conduce fabrica de la Jucu este Burkhard Kaden.

Citeste mai mult despre "Dupa ce s-au fript cu Nokia, clujenii sufla si in Bosch" pe site-ul Avocatura.com. mai mult


Miercuri, 22 Februarie 2012, ora 16:23

1 comentariu
Alte articole despre: fabrica Jucu Bosch, Bosch Romania
Investitia Bosch de la Jucu, parafata - s-a semnat contractul

Investitia Bosch de la Jucu, parafata - s-a semnat contractul

Conducerea Consiliului Judetean (CJ) Cluj a semnat, vineri, contractul cu firma Bosch, pentru deschiderea unei fabrici de componente auto in Parcul Industrial Tetarom III din comuna Jucu, dupa ce consilierii au aprobat marti forma finala a documentului.

Dupa semnarea contractului, care prevede ca SC Robert Bosch SRL va concesiona o parcela de teren de 21,5 ha in perimetrul parcului industrial Tetarom III din Jucu pe o durata de 99 de ani, compania germana Bosch poate cere ajutorul de stat promis de autoritatile centrale. Reprezentantii CJ Cluj sustin ca saptamana viitoare Bosch va semna si contractul cu Ministerul Finantelor si se va decide exact valoarea ajutorului.

Compania germana ar urma sa stea la Cluj minimum sapte ani, timp in care va finaliza cele doua etape ale investitiei. Planul de investitie al companiei Bosch este impartit in doua etape, una care va incepe in acest an si se va finaliza anul viitor si alta care va incepe in 2013 si se va incheia in 2015. Potrivit presedintelui Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, in cazul in care compania decide sa paraseasca Jucu inainte de termen, trebuie sa gaseasca un investitor care sa vina la Jucu in locul ei sau timp de doi ani sa plateasca despagubiri.

Tise a mai spus ca Bosch va face 2.000 de angajari, tot in doua etape, pana in 2015.

Grupul Bosch este unul dintre liderii globali ai furnizorilor de tehnologie si servicii, in domeniile auto, tehnologie industriala, bunuri de larg consum si constructii. mai mult


Vineri, 17 Februarie 2012, ora 16:06

1 comentariu
Presedintele Bosch spune ca Grecia nu are ce cauta in UE

Presedintele Bosch spune ca Grecia nu are ce cauta in UE

Presedintele companiei Bosch, Franz Fehrenbach, a declarat unei reviste germane ca Grecia nu are ce cauta in Uniunea Europeana.

Fehrenbach a cerut ca Grecia sa fie data afara din Uniunea Europeana, pentru ca este "o povara greu de suportat" pentru o comunitate europeana bazata pe solidaritate reciproca, transmite agentia Reuters.

"Aceasta tara, cu pensionarii sai fantoma si cu oamenii bogati care nu platesc taxe, o tara fara o administratie functionala, nu are loc in Uniunea Europeana", a afirmat presedintele Bosch, pentru revista Manager, intr-un interviu ce va fi publicat vineri.

El este doar ultimul dintre personajele importante din lumea afacerilor din Germania care adopta aceasta pozitie fata de rolul Greciei in Uniunea Europeana si fata de al doilea imprumut salvator contractat de statul elen.

"Uniunea Europeana ar trebui sa-si schimbe legile si sa o expulzeze, chiar daca pare dificil", a replicat Fehrenbach, atunci cand a fost intrebat care sunt factorii de decizie poltici care se impun, in cazul in care Grecia nu ar parasi de buna voie UE.

Cu toate aceastea, o asemenea miscare este foarte putin probabil sa aiba loc, cel putin pentru ca ar implica schimbari importante al unor tratate.

In Germania exista o neincredere sporita ca politicienii greci sunt pregatiti sa implementeze reformele promise in schimbul imprumuturilor care sa previna defaultul din luna martie.

Franz Fehrenbach este presedintele executiv al unui dintre cei mai respectati... mai mult


Joi, 16 Februarie 2012, ora 15:00

Bosch ia locul Nokia, la Cluj, pentru minimum sapte ani

Bosch ia locul Nokia, la Cluj, pentru minimum sapte ani

Consiliul Judetean Cluj a aprobat in unanimitate, miercuri, contractul cu compania Bosch privind concesionarea terenului pe care va fi construita o fabrica de componente auto in Parcul Industrial Tetarom III din comuna Jucu si conditiile in care se va face acest lucru.

Potrivit contractului, SC Robert Bosch SRL va concesiona o parcela de teren de 21,5 ha in perimetrul parcului industrial pe o durata de 99 de ani.

Compania germana ar urma sa stea la Cluj minimum sapte ani, timp in care va finaliza cele doua etape ale investitiei. Planul de investitie al companiei Bosch este impartit in doua etape, una care va incepe in acest an si se va finaliza anul viitor si alta care va incepe in 2013 si se va incheia in 2015.

"In cazul in care compania decide sa paraseasca Jucu inainte de termen, trebuie sa gaseasca un investitor care sa vina la Jucu in locul ei sau timp de doi ani sa plateasca despagubiri", a declarat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Tise a mai spus ca Bosch va face 2.000 de angajari, tot in doua etape, pana in 2015.

Dupa ce a fost aprobat de catre consilierii judeteni, contractul cu compania Bosch care va fi semnat vineri, iar apoi documentul va fi transmis Ministerului Finantelor pentru acordarea ajutorului de stat.

La sfarsitul lunii ianuarie, fostul premier Emil Boc anunta ca firma Bosch a inaintat o cerere de ajutor de stat pentru creare de locuri de munca si investitii la Cluj si preciza atunci ca a cerut Ministerului de... mai mult


Miercuri, 15 Februarie 2012, ora 14:09

Bosch semneaza contractul saptamana viitoare - iata ce vor fabrica germanii la Jucu

Bosch semneaza contractul saptamana viitoare - iata ce vor fabrica germanii la Jucu

Compania germana Bosch va realiza, la unitatea de productie pe care o va construi la Jucu, componente auto, contractul urmand sa fie semnat saptamana viitoare.

Productia este planificata sa inceapa in cea de-a doua jumatate a anului, informeaza Adevarul.

Contractul a fost negociat aproape in intregime, urmand sa fie semnat la 17 februarie, potrivit presedintelui Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.

Germanii de la Bosch vor realiza o unitate de productie si cladiri administrative pe o intindere de 21 de hectare in comuna clujeana Jucu, terenul urmand sa fie concesionat pe 49 de ani.

Suma totala a investitiilor se ridica la 77 de milioane de euro, urmand sa fie creata, intr-o prima faza, peste 300 de noi locuri de munca. mai mult


Marti, 07 Februarie 2012, ora 15:25

1 comentariu
Bosch si De\'Longhi concureaza pentru fabrica de la Jucu

Bosch si De'Longhi concureaza pentru fabrica de la Jucu

In locul firmei de telefonie Nokia, fabrica de la Jucu va fi ocupata de doi investitori, Bosch si De'Longhi.

Dupa negocieri indelungate cu finlandezii, firma italiana a fost prima care a semnat un contract de inchiriere, potrivit Evenimentul Zilei.

Insa si nemtii de la Bosch urmeaza sa ocupe fostele hale Nokia, autoritatile locale confirmand acest lucru.

Compania asteapta, insa, un raspuns din partea Ministerului de Finante, la cererea privind acordarea unor ajutoare de stat.

Intre timp, ei se ocupa de obtinerea tuturor avizelor necesare pentru constructia unei noi fabrici, langa halele Nokia. Investia se va ridica la 30 milioane de euro.

"Compania germana va investi in Parcul Tetarom, in apropierea fostelor hale de la Nokia", spune primarul comunei, Ioan Pojar.

Germanii de la Bosch au cerut un certificat de urbanism de la Primaria din Jucu pentru constructia unei hale de mari dimensiuni.

Noua fabrica va fi dezvoltata pe 21 de hectare din parcul industrial Tetarom 3, in imediata vecinatate a fostelor hale Nokia.

"A fost la Jucu un inginer care se ocupa de partea de proiectare a noii investitii. Mi-a spus ca el s-a ocupat si de partea de proiectare a unor hale din judetul Alba, unde Bosch are o investitie. Nu stiu sa va spun nici care va fi valoarea investitiei si nici cati oameni vor angaja. Pentru comuna va fi foarte bine", a mai adaugat primarul din Jucu. mai mult


Sambata, 28 Ianuarie 2012, ora 09:35

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Fotografia zilei: Pericolul de pe sosea - minionii ataca
  2. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  3. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  4. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  5. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  6. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  7. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  8. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  9. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  10. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii