familii rau platnici

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
N-ai platit impozitul? Nu mai primesti ajutoare sociale!

N-ai platit impozitul? Nu mai primesti ajutoare sociale!

De saptamana aceasta, zeci de mii de romani care se bazau pe ajutoarele sociale primite de la stat, dar care nu isi plateau impozitele vor ramane si fara acest venit.

Primariile din toata tara au trimis catre Ministerul Muncii listele cu cei care nu si-au platit impozitele, urmanand ca persoanele aflate pe ele, care fie ca nu au vrut, fie ca nu au avut cum sa isi plateasca aceste taxe, sa ramana fara alocatia de sustinere a familiei, venitul minim garantat sau indemnizatia de crestere a copilului, arata Pro TV.

Deja, din cauza datoriilor neplatite pe anul 2012, se afla in situatia de suspendare a ajutoarelor sociale 10.700 de familii din toata tara, urmanand ca in aceasta saptamana Ministerul Muncii sa actualizeze situatia cu cei care nu au platit impozitele in 2013 si sa procedeze la intreruperea ajutoarelor.

Daca insa cei care vor ramane fara aceste ajutoare fac un efort si reusesc, in termen de 5 luni, sa pateasca restantele, plata ajutoarelor se va relua, inclusiv cu sumele aferente perioadei de suspendare a platilor.

Singurele exceptate vor fi persoanele singure, care au in intretinere copii. mai mult


Luni, 05 Mai 2014, ora 08:37

2 comentarii
Casele de ajutor reciproc i-ar putea executa pe pensionarii rau-platnici

Casele de ajutor reciproc i-ar putea executa pe pensionarii rau-platnici

Pensionarii rau-platnici ar putea fi executati de casele de ajutor reciproc, dupa ce Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice (MMFPSPV) a pus in dezbatere publica un proiect de Lege in acest sens.

Astfel, casele de ajutor reciproc ale pensionarilor ar putea emite titluri executorii pentru recuperarea imprumuturilor acordate unor pensionari rau-platnici. Casele teritoriale de pensii ar putea infiinta popriri asupra veniturilor din pensii, potrivit Realitatea.

Proiectul de lege pus in dezbatere de Ministerul Muncii propune modificarea articolului 14 din Legea 540/2002 privind casele de ajutor reciproc ale pensionarilor.

Casele de ajutor ar avea astfel posibilitatea de a emite titluri executorii pentru recuperarea imprumuturilor acordate unor pensionari rau-platnici, iar casele teritoriale de pensii, pe baza titlului executoriu, ar putea infiinta popriri asupra veniturilor din pensii, pana la lichidarea debitului.

Initiatorii documentului spun ca acest proiect va eficientiza procesul de recuperare a debitelor pensionarilor care au luat imprumuturi de la casele de ajutor reciproc.

Proiectul va fi in dezbatere publica pana pe data de 23 octombrie. mai mult


Sambata, 19 Octombrie 2013, ora 12:54

1 comentariu
Sibiu: 2.000 de persoane, debransate de la apa din cauza unor rau-platnici

Sibiu: 2.000 de persoane, debransate de la apa din cauza unor rau-platnici

Aproape 2.000 de sibieni au fost debransati de la reteaua de apa potabila din cauza datoriilor acumulate de 20 de familii, dupa ce societatea furnizoare a debransat toate apartamentele din blocurile restantierilor.

Dintre cei debransati, 700 de familii care aveau platita intretinerea trebuie acum sa se descurce cum pot pana cand va fi achitata o datorie de 62.000 de lei, care a fost acumulata pe parcursul a 10 ani, potrivit Realitatea TV.

Administratorul celor 11 blocuri i-a actionat in judecata pe rau-platnici si spera sa obtina in instanta executarea lor silita.

Datoriile totale acumulate de toti locuitorii din Sibiu, la societatea furnizoare de apa, se ridica la 176.000 de lei. mai mult


Marti, 10 Februarie 2009, ora 07:33

Mii de familii din Petrosani, fara apa calda de o saptamana

Mii de familii din Petrosani, fara apa calda de o saptamana

Mii de familii din Petrosani nu mai au apa calda de o saptamana, din cauza restantelor foarte mari la intretinere, care se ridica la sute de miliarde de lei vechi.

Oamenii incearca acum sa se descurce cum pot. Cei mai multi folosesc aragazul pentru incalzirea apei, iar in cazul in care locuiesc in zone in care nu este introdusa reteaua de gaz, apeleaza la instalalatii electrice de incalzit, informeaza Realitatea TV.

Totusi, nu toate familiile sunt rau platnice. Multe dintre ele si-au achitat facturile la zi, dar sufera acum alaturi de datornicii care au acumulat pana acum restante de 260 de miliarde de lei vechi.

Pentru un metru cub de apa calda, locuitorii din Petrosani platesc intre 7,2 si 9 lei, in functie de punctele termice de care apartin.

Petrosaniul este singura localitate din Valea Jiului in care mai furnizeaza apa calda in sistem centralizat. mai mult


Joi, 12 Iunie 2008, ora 07:14

2 comentarii
Alte articole despre: apa calda, Petrosani, familii
Portretul romanului cu restante la banca

Portretul romanului cu restante la banca

Barbat, in varsta de 35 de ani, nascut in luna iulie, in zodia Leu, locuieste in Bucuresti si are un credit de nevoi personale - acesta este portretul robot al restantierului la plata creditelor, conform datelor Coface Romania cu privire la caracteristicile debitorului din acest an.

Numarul mediu de zile dupa care acesta isi plateste restantele urca pana la 90, in timp ce valoarea debitului pe care bancile trebuie sa-l recupereze de la el este de 820 de euro.

Cei mai multi rau-platnici figureaza cu restante la un singur credit, 64% dintre sumele neplatite la timp reprezentand ratele pentru creditele de nevoi personale, in timp ce datoriile acumulate pe cardurile de credit se apropie de 9%, de aproape doua ori mai mult decat in 2007.

Portretul-robot al femeii rau-platnice nu se indeparteaza foarte mult de cel general, singurele diferente notabile inregistrandu-se in dreptul varstei, al sumei restante, dar si al zodiei, noteaza Gandul.

Aceasta datoreaza in medie 680 de euro, are 41 de ani si este nascuta in prima parte a lunii aprilie, sub zodia Berbecului. Explicatia pentru valoarea mult mai mica a restantelor este pusa pe seama veniturilor salariale mai scazute, ceea ce nu le permite femeilor sa acceseze credite a caror valoare sa fie apropiata cu cele contractate de barbati.

In plus, cel de-al doilea credit al familiei este facut pe numele femeii, astfel explicandu-se si varsta mai inaintata a debitoarei.
Potrivit statisticilor, aproximativ 78% din volumul... mai mult


Joi, 22 Mai 2008, ora 15:20

3 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba