farmacii

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Medicamente contrafacute pentru cancer - Cum se apara farmacia unde au fost perchezitii

Medicamente contrafacute pentru cancer - Cum se apara farmacia unde au fost perchezitii

Reprezentantii farmaciei Elena au declarat miercuri seara ca anchetatorii au facut perchezitii la singurul punct de lucru al companiei, dar ca aceasta nu se considera implicata in dosarul medicamentelor contrafacute, neavand niciodata produse foarte scumpe, pentru boli rare.

"Au fost perchezitii astazi (miercuri - n.red.) la noi, la singurul nostru punct de lucru, din Capitala. Nu suntem lant de farmacii si nu ne consideram vizati de aceasta ancheta. Noi lucram numai cu depozitele mari si nu am avut niciodata medicamente pentru boli grave, foarte scumpe, deoarece nu aveam si nu avem cerere pentru ele", a declarat administratorul farmaciei Elena, Reli Dumitrascu.

O retea de farmacii din Romania vindea medicamente contrafacute pentru cancer: Nu aveau niciun efect!

Administratorul farmaciei a relatat, pe de alta parte, ca anchetatorii i-au prezentat, la perchezitii, o lista de firme ce ar fi vizate in acest dosar.

"Am avut relatii comerciale cu o singura firma de pe acea lista, acum doi sau trei ani, insa nu pentru medicamentele respective", a adaugat Reli Dumitrascu.

Surse din Politie au declarat anterior ca prin "lantul" de farmacii Elena ar fi fost vandute medicamente oncologice contrafacute.

O grupare care comercializa medicamente contrafacute a fost destructurata miercuri de autoritatile romane, dupa 64 de perchezitii la domiciliile unor persoane si la sediile unor societati comerciale din Bucuresti si judetele Ilfov, Buzau, Iasi, Ialomita, Arges si... mai mult


Miercuri, 28 Ianuarie 2015, ora 20:14

1 comentariu
Ce spitale din Capitala asigura urgentele de Sarbatori si care e programul farmaciilor

Ce spitale din Capitala asigura urgentele de Sarbatori si care e programul farmaciilor

Ministerul Sanatatii a publicat lista spitalelor de urgenta din Bucuresti care vor asigura asistenta medicala de urgenta in perioada sarbatorilor de iarna, iar Colegiul Farmacistilor din Bucuresti a trasmis programul famaciilor.

Astfel, lista spitalelor de urgenta - adulti si copii - care vor asigura asistenta medicala de urgenta in perioadele cuprinse intre 31 decembrie 2014 - 04 ianuarie 2015 este urmatoarea:

- Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti Floreasca - tel: 021/599.23.00;

- Spitalul Clinic de Urgenta Universitar - tel: 021.318.05.19/29;

- Spitalul Clinic de Urgenta Sf. Pantelimon - tel: 021/255.40.90;

- Spitalul Clinic de Urgenta Sf. Ioan - 021/334.51.90;

- Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar-Arseni - tel:021/334.30.54;

- Spitalul de Urgenta Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri - tel: 021/224.09.47;

- Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice - tel: 021/319.27.52;

- Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu"- tel: 021/316.93.66;

- Spitalul Clinic de Urgenta Copii M.S. Curie - tel: 021/460.30.60; 021/460.42.60;

- Serviciul de Ambulanta al Municipiului Bucuresti va avea program normal de lucru cu mentiunea ca, in aceasta perioada, va asigura si eliberarea de certificate constatatoare de deces in intreaga Capitala. Solicitarile populatiei vor fi preluate la apelul de urgenta 112.

- Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti va asigura serviciul de garda permanent la sediul din str. Spiru Haret nr.... mai mult


Miercuri, 31 Decembrie 2014, ora 12:31

3 comentarii
Haos pe piata farmaciilor. Cum sunt afectati pacientii - Interviu cu un vicepresedinte al Colegiului Farmacistilor

Haos pe piata farmaciilor. Cum sunt afectati pacientii - Interviu cu un vicepresedinte al Colegiului Farmacistilor

Daca Parlamentul nu intervine in urmatoarele saptamani, de la 1 ianuarie piata farmaciilor se va liberaliza si exista riscul major ca situatia sa scape cu totul de sub control, iar pacientii sa aiba de suferit, avertizeaza Clara Popescu, vicepresedinte al Colegiului Farmacistilor.

Legea nr 266/2008 prevede ca o farmacie poate fi infiintata in mediul urban in functie de numarul de locuitori care-i sunt arondati - in municipiul Bucuresti una la 3.000 de locuitori, in orasele resedinta de judet una la 3.500 de locuitori, iar in celelalte orase la 4.000 de locuitori. In mediul rural nu exista restrictii.

Insa cifrele arata cu totul altceva. In Bucuresti, de exemplu, functioneaza 925 farmacii la o populatie de circa 1.600.000 locuitori, adica o farmacie la 1.729 locuitori (in loc de 3.000). In Ploiesti s-a ajuns de la 10 farmacii in 1989 la 96 in prezent, ceea ce inseamna circa 2.177 locuitori/farmacie. Iar exemplele pot continua.

Pe aceasta piata supraaglomerata, exista riscul ca si criteriul demografic sa dispara de la 31 decembrie 2014, pentru ca presedintele Traian Basescu a refuzat sa promulge legea care prevede prelungirea mentinerii lui si a retrimis-o in Parlament. Marti, Senatul respins solicitarea presedintelui, dar Camera Deputatilor este camera decizionala.

Din cauza ca este perceputa de multi doar ca o afacere comerciala banoasa, activitatea farmaciilor este puternic perturbata, cei mai afectati fiind farmacistii de profesie si pacientii, avertizeaza... mai mult


Miercuri, 26 Noiembrie 2014, ora 07:43

5 comentarii
Atentie in farmacii: Medicamente mai scumpe, vandute in locul compensatelor

Atentie in farmacii: Medicamente mai scumpe, vandute in locul compensatelor

Farmaciile comercializeaza adesea medicamente mai scumpe decat cele compensate si recomandate de medic. Chiar si asa, Ministerul Sanatatii, care a anuntat efectuarea unor controale chiar din aceasta saptamana, nu a sesizat nereguli.

Desi legea oblige farmaciile sa aduca in cel mult 48 de ore medicamentele compensate la preturi mici sau egale cu pretul de referinta, farmacistii incearca adesea sa comercializeze pastilele la un pret mai mare, potrivit Realitatea TV.

"Nu avem medicamentele ieftine, dar avem alte pastile care au in compozitie aceeasi substanta activa. La un pret mai mare", le spun farmacistii celor care au retete compensate.

Pericolul din farmacii: Medicament pentru hepatita, contrafacut (Video)

Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii a anuntat efectuarea unor controale, declarand ca daca vor fi gasite nereguli, vor putea cere chiar retragerea licentei farmaciilor.

"Avem parte de medicamente compensate, platite de stat. Nu sunt de acord sa platim multi bani pentru asta si farmacistul sa ia si mai multi bani si de la pacienti. Inspectorii nostri vor merge cu cei de la casele de asigurari, mergem pana la a opri contractele cu casele de asigurari, e posibil sa gasim si alte nereguli acolo se poate duce pana al retragerea licentei", a spus Banicioiu.

Insa, acestea nu sunt singurele nereguli din farmacii. Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a gasit la vanzare produse expirate sau pastrate la temperaturi mai mari decat cele... mai mult


Sambata, 08 Noiembrie 2014, ora 09:38

2 comentarii
Basescu respinge o lege care mentine criteriul demografic pentru infiintarea farmaciilor

Basescu respinge o lege care mentine criteriul demografic pentru infiintarea farmaciilor

Presedintele Traian Basescu cere Parlamentului reexaminarea unei modificari a Legii farmaciei prin care se mentine criteriul demografic pentru infiintarea farmaciilor din mediul urban, seful statului afirmand ca aceasta mentinere poate constitui o piedica asupra competitivitatii pietei.

Presedintele Traian Basescu a semnat marti, cererea de reexaminare asupra Legii pentru modificarea si completarea Legii farmaciei nr. 266/2008, potrivit unui comunicat al Presedintiei.

In cerere, seful statului precizeaza ca reglementarea are ca obiect modificarea si completarea Legii farmaciei 266/2008.

"Parlamentul a adoptat aceasta lege cu modificari fata de forma initiatorului, mentinand criteriul demografic prevazut la infiintarea unei farmacii in mediul urban. Astfel, Legea transmisa promulgarii elimina orice prevedere referitoare la durata de aplicare a criteriului demografic, rezultand, asadar, mentinerea acestui criteriu pe perioada nedeterminata", sustine presedintele.

"Cunoscand regulile concurentiale, mentinerea criteriului demografic pentru infiintarea farmaciilor din mediul urban poate constitui o piedica asupra competitivitatii pietei, accesul agentilor economici fiind, astfel, limitat.

Drept urmare, o asemenea reglementare a accesului pe piata poate avea consecinte asupra mediului concurential, implicit si asupra consumatorilor. De aceea, consider oportun ca mentinerea acestui criteriu demografic sa fie prevazuta pentru o perioada de 6 - 9 luni, respectiv pana... mai mult


Marti, 21 Octombrie 2014, ora 20:01

Un primar vrea interzicerea reclamelor verzi la farmacii: Ii agreseaza vizual pe soferi

Un primar vrea interzicerea reclamelor verzi la farmacii: Ii agreseaza vizual pe soferi

Primarul din Targu Mures, Dorin Florea, vrea interzicerea luminii verzi intermitente de la farmaciile din oras, pe motiv ca acestea "copiaza" semafoarele si ii "agreseaza" vizual pe soferi.

Dorin Florea a declarat, miercuri, ca se discuta mereu despre "accidente si morti", dar nu si despre cauzele producerii acestora, care "pleaca tot de la civilizatie, tot de la educatie, tot de la bunele practici pe care ar trebui sa le aiba si Politia, si drumarii si, in esenta, practic, intreaga guvernare a Romaniei".

Primarul din Targu Mures a spus ca, pentru disciplinarea si educarea soferilor, municipalitatea le ofera celor care isi iau carnetul de conducere "Micul ghid de bun-simt" - o brosura colorata, bilingva, continand caricaturi si sfaturi legate de circulatie.

Totodata, Florea a spus ca va propune Consiliului Local sa interzica lumina verde intermitenta de la farmacii, intrucat "copiaza" semafoarele si ii agreseaza vizual pe soferi.

In opinia primarului, un sofer este supus mai multor "situatii agresive" pe drumurile publice, iar Politia nu a fost interesata, in ultimii 20 de ani, "sa corecteze sau sa imbunatateasca" aceste lucruri.

"Va dau exemple cu nemiluita. Modul de iluminare a drumurilor, modul de functionare a reclamelor, modul de afisaj. Toate vin sa agreseze conducatorul auto, caruia i se pun in carca totdeauna tot felul de vini. El e de vina pentru accidente, pentru viteza, pentru...

Dar restul nu-s analizate cu decenta si un minim de implicare.... mai mult


Miercuri, 15 Octombrie 2014, ora 22:46

8 comentarii
Farmaciile autorizate pot vinde online medicamente eliberate fara reteta

Farmaciile autorizate pot vinde online medicamente eliberate fara reteta

Farmaciile autorizate pot vinde online medicamente, dar numai din cele fara reteta, arata un proiect al Ministerului Sanatatii pus in dezbatere publica pe site-ul institutiei.

Proiectul de ordonanta pentru modificarea si completarea Legii farmaciei nr. 266/2008, pus in dezbatere publica pana in 3 septembrie, da posibilitatea farmaciilor autorizate sa vanda online medicamente dar numai din cele care pot fi eliberate fara prescriptie medicala.

"Acest document creaza cadrul legislativ pentru vanzarea online a medicamentelor fara prescriptie medicala. Nu orice farmacie va putea sa vanda online. Farmaciile care sunt autorizate de Ministerului Sanatatii vor putea sa isi faca site-uri pentru vanzare online si numai in anumite conditii care vor fi stabilite ulterior.

Farmaciile vor avea cadru legal dupa ce se vor aproba si normele de aplicare de a-si deschide si site online de vanzare in anumite conditii insa", a declarat pentru MEDIAFAX directorul Departamentului Comunicare, Oana Grigore.

O alta prevedere a proiectului de ordonanta se refera la mentinerea criteriului demografic in infiintarea de farmacii. In prezent, o farmacie se poate infiinta in functie de populatia zonei, numarul locuitorilor din oras sau municipiu.

Totodata, potrivit proiectului, medicamentele vandute in farmaciile din structura ministerelor cu retea proprie (Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justitiei, Ministerul Apararii Nationale) vor fi decontate o parte de la Fondul National Unic... mai mult


Marti, 26 August 2014, ora 18:07

1 comentariu
Farmaciile implicate in dosarul retetelor false apartin unui medic din Top 300

Farmaciile implicate in dosarul retetelor false apartin unui medic din Top 300

Lantul de farmacii implicat in dosarul retetelor medicale fictive decontate de stat apartine familiei unui renumit medic din Sibiu.

Potrivit Romania Libera, este vorba despre lantul farmaceutic "Reteta", apartinand lui Ilie Vonica, medic si om de afaceri sibian.

Sotia medicului, Ioana Daniela Vonica, administrator al mai multor firme din cadrului grupului Polisano, grup ce detine farmaciile Reteta, a fost escortata de oamenii legii si adusa la Bucuresti pentru audieri, transmite Turnul Sfatului.

Trei medici de la Institutul Fundeni, urmariti penal in scandalul retetelor false

La sfarsitul anului trecut, Ilie Vonica a fost declarat cel mai bogat sibian si al 26-lea cel mai bogat om de afaceri din Romania, potrivit unui clasament realizat de Top 300 Capital. Averea sa este estimata la 160 de milioane de euro.

26 de perchezitii au avut loc, marti dimineata, in Bucuresti, Sibiu, Dolj si Ilfov, intr-un dosar in care 13 medici si farmacisti suspectati ca au emis retete false pentru bolnavii de cancer. Cei 13 dau declaratii, marti, la Politia Capitalei.

Perchezitii la medici care ar fi emis retete false - sume uriase descoperite la locuintele doctorilor (Video)

Anchetatorii au dispus deja urmarirea penala pe numele a 10 persoane implicate in dosar, printre acestea numarandu-se si medicii Otilia Georgescu, Emilia Niculescu-Mizil si Aristica Poenaru, de la Sectia Hematologie a Institutului Clinic Fundeni.

Prejudiciul in acest dosar este de 3,5 milioane de... mai mult


Marti, 20 Mai 2014, ora 21:21

3 comentarii
Care sunt farmaciile care vor ramane deschise de Paste in Bucuresti

Care sunt farmaciile care vor ramane deschise de Paste in Bucuresti

27 de farmacii vor fi deschise in fiecare zi in perioada 18-22 aprilie, unele non-stop, potrivit programului facut public de Colegiul Farmacistilor.

Restul farmaciilor vor fi deschise aproape in fiecare zi, cu exceptia zilelor de 20 si/sau 21 aprilie.

Astfel, in sectorul 1 vor fi deschise Farmacia Dona 33 din strada Ion Mihalache, Pharma Green Mihalache din bd. Ion Mihalache, nr.40, bl.33B program non-stop, Farmacia Dona 61 non-stop, Societatea Farmaceutica Magheru - non-stop, Help Net 15 din bd. Ion Mihalache, nr. 92 - non-stop, Help Net 53 din str. Lt. Aviator Radu Beller, nr. 3-7 non-stop, Sensiblu 1 Mai Turda, Sensiblu Magheru din bd. Nicolae Balcescu, nr. 7.

In sectorul 2 vor fi deschise farmaciile Arta Pantelimon din soseaua Pantelimon, nr. 291, bl. 9A non-stop, Help Net 4 din sos. Mihai Bravu, nr. 128, bl. D 24, parter - non-stop, Dami-Mar din sos. Colentina nr. 26 - non-stop, Sensiblu Stefan 2 din sos. Stefan cel Mare nr 48, bl. 35A.

Farmaciile care vor fi deschise in sectorul 3 sunt: Farmacie Mall din Calea Vitan nr.55-59, Complex Comercial Bucuresti Mall, spatiul G29, Sensiblu Titan 3 bd. Nicolae Grigorescu, nr.20, bloc CA14 - non-stop.

Programul de Sarbatori al farmaciilor din Capitala

In sectorul 4 vor fi deschise farmaciile York Farm b-dul C. Brancoveanu, nr.110B - non-stop, Art cultural nr.110B bd. A. Obregia, nr.31 - non-stop, Arta Berceni Soseaua Berceni, nr.25, bl.38 - non-stop, Help Net 14 bd. Unirii, nr. 27 - non-stop, Sensiblu... mai mult


Duminica, 20 Aprilie 2014, ora 09:28

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  2. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  3. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  4. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  5. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  6. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  7. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  8. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  9. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  10. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)