finantare spitale fonduri europene

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Invitatii Ziare.com Octavian Serban: Filiera "vocea si talentul" la fondurile UE pentru Energie

Invitatii Ziare.com Octavian Serban: Filiera "vocea si talentul" la fondurile UE pentru Energie

Constantin Nita, Ministrul Delegat pentru Energie, isi va legitima o sinecura in pozitia de Director General al Organismului Intermediar pentru Energie, in persoana unui brasovean pesedist (ce coincidenta), pe nume Beltechi Viorel Madalin, in data de 14.11.2013.

Cine este Beltechi Viorel Madalin? Oficial, este fostul secretar al primariei din orasul Victoria, cel care a candidat in 2012 din partea PSD-ului la primaria orasului Victoria, pierzand in fata candidatului PDL.

Ulterior, PSD il "recupereaza", iar pe filiera "Vocea si talentul", in septembrie 2013, il unge consilier al Ministrului Delegat Nita, conform declaratiei de avere 105 din 18.09.2013.Cateva zile mai tarziu, pe sistem repede-inainte, acelasi Nita il numeste pe Beltechi in functia de Director General al Organismului Intermediar pentru Energie, din cadrul aceluiasi Minister, conform declaratiei de avere 141 din 21.10.2013.Pentru a evita neplacerile numirilor cu delegatie si pentru a securiza pozitia pentru proaspatul Director General Beltechi, Ministrul Nita ordona scoaterea postului la concurs pentru data de 14.11.2013.

Procedura este indeplinita intr-o maniera vadit regizata de catre Agentia Nationala a Functionarilor Publici. Pentru a-i putea permite lui Beltechi sa participe la concurs, singura conditie pusa pentru o asfel de pozitie cheie in absorbtia celor 638 de milioane de euro pentru energie este de a avea studii superioare in orice domeniu si o vechime de numai 3 ani.... mai mult


Miercuri, 13 Noiembrie 2013, ora 16:42

Medicina ambulatorie la standarde europene prin Regio

Medicina ambulatorie la standarde europene prin Regio

Proiectul "Reabilitarea, modernizarea si echiparea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Judetean de Urgenta Calarasi" se subscrie unei initiative mai ample a Consiliului Judetean Calarasi de a asigura servicii medicale de calitate cetatenilor din judet.

Cele 26 de cabinete reabilitate si complet utilate prin intermediul Regio - Programul Operational Regional au permis Ambulatoriului Integrat al Spitalului Judetean de Urgenta Calarasi sa sporeasca veniturile unitatii medicale cu 100%. Proiectul a avut drept rezultat modernizarea si dezvoltarea serviciilor medicale, imbunatatirea conditiilor oferite pacientilor deserviti in Ambulatoriu si cresterea capacitatii si calitatii serviciilor de asistenta medicala.

Construita in anul 1975, cladirea Ambulatoriului, cunoscuta drept Policlinica 1 Calarasi, se prezenta intr-o stare avansata de degradare. In 35 de ani de cand aceasta a fost deschisa publicului nu s-au facut lucrari majore de reabilitare, iar timpul a contribuit din plin la uzura fizica si morala a cladirii si a instalatiilor tehnice.

Radiologie Ambulatoriu

Cu sprijinul Regio, au fost inlocuite in totalitate retelele de utilitati publice (energie electrica, energie termica, apa, canalizare), a fost inlocuita toata tamplaria, cladirea fiind reabilitata termic, au fost recompartimentate spatiile dedicate cabinetelor medicale, conform circuitului functional.

De asemenea, pentru imbunatatirea serviciilor medicale si scurtarea timpului de consultatii si... mai mult


Joi, 01 August 2013, ora 08:00

Scolile si spitalele ar putea fi reabilitate termic din fonduri europene

Scolile si spitalele ar putea fi reabilitate termic din fonduri europene

Ministerul Turismului si Dezvoltarii Regionale (MDRT) a anuntat ca scolile si spitalele ar putea fi reabilitate termic din fonduri europene.

"Obiectivul avut in vedere de minister este de a reduce cheltuielile de functionare ale institutiilor publice, dar si de a spori calitatea serviciilor prestate de autoritatile publice", a declarat Marcel Bolos, secretar de stat in MDRT, potrivit unui comunicat al ministerului, remis joi Ziare.com.

Conform sursei citate, reprezentantii institutiei au discutat despre pasii necesari pentru a initia negocierile cu Comisia Europeana, astfel incat acestea sa poata fi incheiate la inceputul anului urmator, iar apelul de proiecte sa fie lansat in aprilie-mai 2013.

"In acest scop, la sediul MDRT a avut loc o intalnire intre reprezentantii ministerului si cei ai JASPERS - Banca Europeana de Investitii, care ofera asistenta pentru elaborarea schemei de finantare a lucrarilor de crestere a eficientei energetice prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa Prioritara 1 - Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor", mai scrie in comunicat.

In cursul negocierilor cu Comisia Europeana se va stabili procentul de co-finantare cu care beneficiarii vor contribui la proiectul de reabilitare. In functie de negocierile ulterioare, Ghidul Solicitantului ar putea fi lansat spre consultare in primavara anului 2013, urmand ca depunerea proiectelor sa se desfasoare pana la sfarsitul aceluiasi an.

"Finantarea din fonduri europene a cresterii... mai mult


Joi, 06 Septembrie 2012, ora 20:38

Ministerul Sanatatii: Bani europeni pentru cabinetele medicale din zonele rurale

Ministerul Sanatatii: Bani europeni pentru cabinetele medicale din zonele rurale

Cadrele medicale care detin sau intentioneaza sa infiinteze cabinete medicale in zonele rurale, precum si societatile medicale din aceste zone, pot obtine finantare nerambursabila pentru activitatea pe care o desfasoara, prin intermediul Programului National pentru Dezvoltare Rurala derulat din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR), informeaza Ministerul Sanatatii.

Potrivit sursei citate, suma pusa la dispozitie prin acest program este de 134,669 milioane de euro, iar la inceputul saptamanii s-a deschis linia de finantare din cadrul Programului National pentru Dezvoltare Rurala.

Conform programului, medicii, dar si societatile comerciale din mediul rural, pot obtine fonduri nerambursabile pentru a realiza investitii in serviciile de sanatate umana, asistenta medicala ambulatorie si stomatologica, asistenta medicala generala, specializata, dar si in alte domenii (dispozitive medicale).

Sesiunea pentru depunerea de proiecte se desfasoara pana la 28 septembrie.

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit este Autoritatea de Management a acestui program si apartine Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Informatii detaliate, inclusiv Ghidul Solicitantului, pot fi obtinute pe pagina de Internet a Programului National de Dezvoltare Rurala (www.apdrp.ro), se mai arata in comunicat. mai mult


Marti, 04 Septembrie 2012, ora 17:54

Ministrul Comunicatiilor: 2012 va fi anul absorbtiei de fonduri europene

Ministrul Comunicatiilor: 2012 va fi anul absorbtiei de fonduri europene

Anul 2012 va fi anul implementarii si absorbtiei de fonduri europene, respectiv a unei sume de circa 200 milioane euro, a declarat, marti, ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, intr-o conferinta de bilant.

"Am deschis in 2011 cinci operatiuni de finantare, ultima fiind deschisa in 20 decembrie pentru dezvoltarea sistemelor de comunicatii electronice. In 2011 au fost semnate un numar total de 240 de contracte de finantare in valoare de 514,5 milioane lei. Consider ca pe partea de fonduri europene ne-am facut treaba, iar anul 2012 va fi unul pentru implementare si o absorbtie de peste 200 milioane de euro", a precizat Vreme.

Acesta a mentionat apelurile deschise in 2011, aici fiind vorba de sprijinirea accesului la Internet si la servicii conexe pentru circa 2500 de IMM-uri si ONG-uri, dar si despre proiectele depuse in cadrul apelului privind conectarea unitatilor scolare la Internet.

"Pana la finele lui 2012 toate scolile din Romania vor fi conectate la Internet prin conexiuni broadband", a subliniat seful MCSI.

Nu in ultimul rand, ministrul Comunicatiilor a mentionat si operatiunea de finantare in privinta implementarii solutiilor de e-sanatate la nivel central si local, unde au fost depuse 180 de proiecte pentru informatizarea spitalelor din municipii si orase. mai mult


Marti, 27 Decembrie 2011, ora 19:54

3 comentarii
Spitalele din Valea Jiului, modernizate cu peste 5 milioane de euro

Spitalele din Valea Jiului, modernizate cu peste 5 milioane de euro

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea a semnat joi, la Petrosani, doua proiecte destinate modernizarii sistemului sanitar din Valea Jiului.

Este vorba despre reabilitarea ambulatoriului de la Spitalul de Urgenta din Petrosani si a ambulatoriului de la Uricani.

In total, este vorba despre peste 5 milioane de euro, bani europeni cu care vor fi dotate cele doua unitati medicale.

"Astazi am semnat un contract de 4,3 milioane de euro pentru ambulatoriu de la Petrosani si alte 1,1 milioane de euro pentru cel de la Uricani, bani europeni pentru dezvoltarea comunitatilor. Daca pe de o parte reforma in sistemul de sanatate a insemnat inchiderea unor spitale si transformarea lor fie in ambulatorii, fie in centre sociale, fondurile europene vin sa sprijine dotarea acestor centre medicale in conditiile in care partea de infrastructura este deficitara", a declarat Elena Udrea.

Petru Petrosani acesta este cel de al patrulea proiect finantat de ministerul condus de Elena Udrea si primul in ce priveste sanatatea.

Investitiile in cele doua unitati medicale vor incepe in cel mai scurt timp,iar ministrul Elena Udrea a cerut ca acestea sa se poata termina in acest an.

Ministrul Elena Udrea a fost si la Lupeni, unde a semnat cu administratia locala alte doua proiecte cu finantare din fonduri europene de aproximativ 10 milioane lei pentru reabilitarea Palatului Cultural din localitate, respectiv reabilitarea a 8 km de drum in valoare de 26 milioane de lei.... mai mult


Joi, 25 August 2011, ora 19:06

1 comentariu
Alte articole despre: Elena Udrea spitale fonduri
Haos la fonduri: Risipa, proiecte inutile, bani pentru lucruri normale - IPP

Haos la fonduri: Risipa, proiecte inutile, bani pentru lucruri normale - IPP

Raportul Institutului pentru Politici Publice referitor la accesarea fondurilor europene de catre Romania acuza o serie de probleme, de la faptul ca se fac proiecte de milioane de euro pentru lucruri inutile pana la faptul ca sunt ministere care iau bani pentru a elabora legi, ceea ce oricum intra in atributiile lor.

"Multe autoritati publice - in special Ministere - acceseaza proiecte europene de milioane de euro pentru a duce la indeplinire ceea ce in mod legal ar trebui sa faca prin statutul de functionare, cel mai relevant exemplu in acest sens fiind proiectele accesate de Ministerul Administratiei si Internelor pentru a scrie legi. Ne intrebam ce ii va mai motiva pe functionarii din Minister sa mearga la serviciu dupa incheierea acestor proiecte?", se arata in studiul IPP

Vezi mai jos raportul IPP despre accesarea fondurilor europene:Un alt exemplu este al Ministerului Muncii, care, cu un buget de peste 15 milioane de lei, din care 12,9 milioane din PODCA se asigura ca legea este respectata prin proiectul Cresterea gradului de implementare a legislatiei privind serviciile sociale la nivel local in contextul procesului de descentralizare.

Studiul acuza, indirect, toate puterile care s-au succedat din 2007 incoace de lipsa de viziune, care duce la proiecte inutile de milioane de euro, in timp ce in domenii utile, precum sanatatea, ele lipsesc.

"Inca de la momentul negocierii continutului Programelor Operationale (anii 2004 -2007), dar si pe parcursul... mai mult


Miercuri, 13 Iulie 2011, ora 15:38

3 comentarii
Spitalul de Urgenta din Alexandria, reabilitat din fonduri europene

Spitalul de Urgenta din Alexandria, reabilitat din fonduri europene

Spitalul de Urgenta din Alexandria, judetul Teleorman, va fi reabilitat cu fonduri europene, iar contractul de finantare, din Programul Operational Regional, demarat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, a fost semnat marti de Razvan Murgeanu, secretar de stat.

Tot in cadrul acestui program au mai fost semnate marti alte trei contracte care vizeaza modernizarea orasului Alexandria. Valoarea totala a celor patru proiecte este de 120.642.654 de lei, informeaza un comunicat al ministerului remis Ziare.com.

Proiectul "Reabilitare Spital Judetean de Urgenta Alexandria, judetul Teleorman" urmareste imbunatatirea calitatii infrastructurii serviciilor de asistenta medicala si repartizarea teritorial-regionala echilibrata a acestora, pentru asigurarea unui acces egal al cetatenilor la serviciile de sanatate.

Proiectul "Sistem pentru managementul iluminatului public in municipiul Alexandria" vizeaza crearea unui sistem de iluminat public nou si modern, cresterea eficientei energetice, asigurarea unui sistem de management al iluminatului public si integrarea acestuia in ansamblul celorlalte sisteme care alcatuiesc

Proiectul "Sistem de supraveghere in vederea cresterii sigurantei si prevenirii criminalitatii in municipiul Alexandria", institutiile publice si zonele identificate cu risc sporit de infractionalitate vor fi dotate cu echipamente noi de supraveghere.

Iar prin proiectul "Sistem pentru managementul traficului rutier in municipiul Alexandria" se... mai mult


Marti, 24 August 2010, ora 19:01

1 comentariu
Ridzi foloseste fonduri europene pentru drumurile din Petrosani

Ridzi foloseste fonduri europene pentru drumurile din Petrosani

Autoritatile locale de la Petrosani au demarat un amplu proiect care se vrea a fi o investitie pentru viitorul zonei, care sa schimbe fata localitatii.

Este vorba despre "Reabilitarea si modernizarea arterei principale din municipiul Petrosani", proiect finantat prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa Prioritara 2 "Imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale". Proiectul a demarat joi cu un seminar unde au participat toti cei implicati in implementarea lui in bune conditii, de la autoritatile locale, reprezentanti ai politiei, ai spitalului, si pana la cei ai constructorului, respectiv ai firmei Drupo.

Proiectul, a carei durata de implementare este de 22 de luni, presupune reabilitarea si modernizarea arterei principale de circulatie din municipiul Petrosani, adica 3.145 de metri cat masoara strazile Mihai Viteazu, 1 Decembrie 1918, Oituz, Unirii si 1 Iunie.

"Este absolut necesara reabilitarea si modernizarea retelei de strazi urbane pentru evitarea concentrarilor excesive de trafic, scurtarea distantelor de parcurs intre zonele functionale ale orasului, precum si eliminarea blocajelor in punctele de acces catre oras prin sprijinirea proiectelor de modernizare a strazilor care conecteaza magistralele orasenesti cu drumul national ce traverseaza orasul. Reabilitarea si modernizarea strazilor urbane vor contribui la fluidizarea traficului urban, reducerea timpului de transport, eliminarea blocajelor rutiere si traversarea localitatilor... mai mult


Joi, 08 Iulie 2010, ora 13:30

3 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  2. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  3. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  4. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  5. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  6. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  7. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  8. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  9. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  10. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)