firma distributie

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Oprescu scumpeste caldura pentru firme - cat va plati populatia, la iarna

Oprescu scumpeste caldura pentru firme - cat va plati populatia, la iarna

Pretul gigacaloriei pentru agentii economici din Bucuresti ar putea creste pana la 329 lei, fara TVA, pentru cei alimentati din centrale RADET, si respectiv pana la 296 lei, fara TVA, pentru cei alimentati din puncte termice proprii, potrivit unui proiect al Primariei Capitalei.

Pretul gigacaloriei pentru agentii economici alimentati din puncte termice urbane si centrale termice ale Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET) ar putea creste de la 252 lei la 329 lei, fara TVA, iar pentru cei alimentati din puncte termice proprii - de la 212 de lei la 296 lei, fara TVA, potrivit proiectului pus in dezbatere publica pe site-ul primariei.

In ceea ce priveste pretul gigacaloriei pentru populatie, reprezentantii PMB au precizat ca se doreste ca energia termica sa ramana la pretul actual de 169 lei pe gigacalorie cu TVA, fata de 320 de lei pe gigacalorie, pret la care este achizitionat agentul termic de la Electrocentrale Bucuresti S.A. (ELCEN). Astfel, in prezent, subventia acordata de PMB este de 46,9 la suta din costul gigacaloriei.

Tarifele la gigacaloria pentru agentii economici ar fi trebuit sa fie recalculate in luna februarie 2013, ca urmare a deciziilor Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE). "Neaprobarea acestor tarife a determinat pierderi financiare inregistrate de RADET Bucuresti in perioada februarie - iulie 2013 in valoare de 10.505.928, 81 de lei (aproximativ 2,37 milioane de euro) ", se arata in raportul de... mai mult


Joi, 07 Noiembrie 2013, ora 21:31

Lupta pe "fericire" - McDonald\'s se razboieste cu o firma romaneasca

Lupta pe "fericire" - McDonald's se razboieste cu o firma romaneasca

Lantul de restaurante de tip fast-food McDonald's contesta la OSIM inregistrarea marcii Happy Box a omului de afaceri Marius Avram, utilizata pentru comercializarea de cadouri.

McDonald's International Property Company se afla la a doua contestare a marcii omului de afaceri roman, dupa ce prima comisie a respins o solicitare similara, se arata intr-un comunicat al Happy Box remis Ziare.com.

Marca Happy Box ("cutia fericirii") a fost inregistrata la Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) in luna aprilie a anului curent.

Contestatia a fost motivata prin faptul ca numele meniului pentru copii "Happy Meal", introdus de lantul de restaurante McDonald's inca din 1979, se poate confunda cu marca Happy Box, iar prin aceasta confuzie proiectul firmei romanesti ar beneficia de renumele McDonald's.

Apple i-a interzis logo-ul unei institutii publice din Romania

Avocatii care reprezinta marca Happy Box sustin ca aceasta va fi utilizata pentru comercializarea de cadouri formate din servicii si vouchere, produse necuprinse in lista marcii McDonald's. De asemenea, difera canalele de distributie, dar si tipul de consumator vizat.

"In afara de cuvantul "happy" din happybox, nu vad nici un alt element comun cu Happy Meal. Este pacat ca astfel de actiuni venite din partea unor corporatii mari, sa intimideze si sa descurajeze pe viitor antreprenorii si initiativele de afaceri romanesti", a declarat Marius Avram, directorul general happybox & Travel Studio.... mai mult


Miercuri, 30 Octombrie 2013, ora 11:02

2 comentarii
Fenomenul insolventei ia amploare - Tot mai multe firme risca falimentul

Fenomenul insolventei ia amploare - Tot mai multe firme risca falimentul

Desi numarul firmelor care intra in insolventa a scazut, din ce in ce mai multe companii mari sunt expuse riscului falimentului.

Din analiza Coface remisa Ziare.com rezulta ca in primul trimestru al anului curent 6.381 de companii se aflau in diverse stadii ale procedurii de insolventa, in scadere cu 10% fata de aceeasi perioada a anului anterior, cand au fost deschise 7.139 de insolvente noi.

Potrivit sursei citate, se observa scaderea generalizata pentru toate sectoarele de activitate a volumului insolventelor inregistrate in primul trimestru al anului curent fata de aceeasi perioada a anului anterior.

Pentru al treilea an consecutiv, primele zece sectoare care inregistreaza cel mai mare numar al firmelor aflate in insolventa raman neschimbate, singurele modificari fiind la nivel de ordine in cadrul topului, dar cu variatii de una, maxim doua pozitii.

Constructiile, HORECA si industria metalurgica sunt sectoarele cu cel mai ridicat nivel al insolventelor deschise in primul trimestru al anului curent raportat la numarul firmelor active, sectoare care au fost incluse in top 5 si in 2012, ceea ce indica persistenta unor probleme sistemice structurale.

De asemenea, cele mai afectate sunt IMM-urile, lucru care pune presiune si pe companiile mari si foarte mari. Astfel, numarul firmelor cu cifra de afaceri mai mare decat 1 MIL EUR care au intrat in insolventa in primul trimestru din anul curent este de 239 de companii, de 2,5 ori mai mare decat cel inregistrat... mai mult


Marti, 11 Iunie 2013, ora 17:34

1 comentariu
Perchezitii la directorii RADET si firma lui Erbasu - spaga a umflat facturile la caldura

Perchezitii la directorii RADET si firma lui Erbasu - spaga a umflat facturile la caldura

Zeci de perchezitii sunt organizate, vineri dimineata, la mai multi directori din cadrul Regiei Autonome de Distributie si Transport a Energiei Termice (RADET). Acestia sunt acuzati ca au prejudicat Regia prin achizitii publice, lucru care a dus la facturi mai mari.

Perchezitiile au loc la 38 de adrese din Bucuresti, Ilfov si Giurgiu, potrivit unui comunicat al Politiei Capitalei, remis Ziare.com.

Suspectii ar fi atribuit "cu dedicatie" anumite contracte pentru lucrari de infrastructura, lucrari care nu au inceput insa niciodata.

Prejudiciul s-ar ridica la zeci de milioane de euro si anchetatorii sustin ca, din cauza acestor contracte fictive, facturile la caldura au crescut in ultimii ani.

Anchetatorii spun ca directorii RADET ar fi primit 2-3 la suta din valorea contractelor atribuite catre acele societati comerciale. De asemenea, ei ar fi primit bilete la meciu Chelsea-Steaua, de la Londra. In casele acestora, anchetatorii au gasit sute de mii de lei.

Printre locurile vizate de perchezitii sunt si sediile unor firme, dar si locuinte ale unor oameni de afaceri. Chiar si directorul general RADET, Ion Voicu, este vizat de aceste perchezitii. Anchetatorii se afla si la fimele lui Alexandru Erbasu, anunta Digi 24.

"Perchezitiile sunt in derulare, exista autorizatie de perchezitie pentru spatiile apartinand sediului firmei, sunt verificate si cautate acte care tin de colaborarea societatii noastre cu RADET, colaborare veche de aproape 20 de ani. Pe... mai mult


Vineri, 22 Martie 2013, ora 07:14

12 comentarii
Cate firme au intrat in insolventa, in primele 9 luni

Cate firme au intrat in insolventa, in primele 9 luni

Numarul firmelor care au intrat in insolventa a crescut alarmant, in primele 9 luni din 2012, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Intre 1 ianuarie si 30 octombrie a fost deschisa aceasta procedura pentru 16.481 de intreprinderi din Romania, in crestere cu 7,59% fata de acelasi interval din 2011 si cu 17,17%, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2010.

Peste jumatate din aceste insolvente au fost solicitate de catre debitori, se arata in analiza realizata de Coface, publicata pe site-ul oficial.

Dintre firmele intrate in insolventa, 86% sunt microintreprinderi, dar acestea reprezinta sub 10% din cifra de afaceri consolidata, 12% din numarul de salariati si 0,5% din valorea cumulata a datoriilor.

Coface avertizeaza ca firmele care au intrat in insolventa sunt mai mari. Media angajatilor, in 2012, pentru aceste societati este de 9,69, fata de 8,86, in 2011.

"Chiar daca, din punct de vedere numeric, ponderea intreprinderilor mijlocii, mari si foarte mari a reprezentat doar 3%-4% din totalul firmelor intrate in insolventa in primele noua luni din ultimii 3 ani de zile, ponderea cifrei de afaceri inregistrata de acestea in total cifra de afaceri, a crescut semnificativ, de la 40% in 2010 si 38% in 2011, la 70% in anul 2012", se mai arata in comunicat.

"Pe fondul erodarii sustenabilitatii firmelor si ca urmare a efectelor crizei financiare din ultimii trei ani, firmele reprezinta un grad de vulnerabilitate ridicat la expunerea de socuri externe... mai mult


Miercuri, 14 Noiembrie 2012, ora 07:52

TinaR Distributie si-a cerut insolventa

TinaR Distributie si-a cerut insolventa

TinaR Distributie, una din cele trei firme din grupul retailerului de imbracaminte TinaR, si-a cerut insolventa, primul termen stabilit de instanta pentru analizarea acestei solicitari fiind 9 septembrie, potrivit site-ului Tribunalului Bucuresti. Dosarul a fost inregistrat pe 5 septembrie.

TinaR Distributie opereaza noua magazine din cele 17 unitati din retea.

"Din cauza dificultatilor de finantare, am decis ca cea mai inteleapta metoda de a ne continua planurile este reorganizarea judiciara cu ajutorul unor specialisti practicieni ai Casei de Insolventa Transilvania", a declarat, pentru Capital, Rares Jianu, care a fondat TinaR, acum 17 ani, impreuna cu Iulia Stoica.

Jianu vede in insolventa "printre putinele metode de rezistenta ale capitalului romanesc; prin ea inghetam datoriile istorice pentru un timp, urmand sa le achitam pe baza unui plan ce va fi intocmit".

Datoriile acumulate de TinaR Distributie au ajuns la 3,2 milioane de euro, in conditiile unei cifre de afaceri pe 2010 de 2,8 milioane de euro si ale unor pierderi de aproape 880.000 de euro, potrivit datelor raportate la Ministerul Finantelor Publice. mai mult


Marti, 06 Septembrie 2011, ora 23:48

1 comentariu
Vezi cate firme au dat faliment in 2010 - Coface

Vezi cate firme au dat faliment in 2010 - Coface

Numarul falimentelor inregistrate in 2010 a crescut cu 18% fata de 2009, cand se inregistrau 18.421 de dosare de insolventa si firmele cele mai afectate au fost cele care au facut comert cu ridicata, comert cu amanuntul si cele din constructii, arata ultimul studiul dat publicitatii de Coface Romania.

La sfarsitul anului 2010, un numar total de 21.692 companii se aflau in diverse stadii ale procedurii de insolventa: 10.377 de firme se aflau in procedura generala de insolventa, 5.104 in procedura simplificata de insolventa, 5.482 in faliment, 702 in insolventa si 27 in reorganizare judiciara, se arata in studiul remis Ziare.com.

Cea mai mare rata de faliment s-a inregistrat in randul firmelor care activeaza in domeniul comertului cu ridicata si distributia, fiind pentru al doilea an consecutiv pe prima pozitie, confirmandu-se astfel persistenta dificultatilor de ordin financiar cu care se confrunta firmele din aceste sectoare, din cauza orientarii accelerate a pietei de consum catre hypermarketuri si retaileri.

Pozitia a doua a clasamentului conform numarului de insolvente este ocupata de comertul cu amanuntul, totalizand un numar de 4.178 de firme in insolventa.

Desi numarul companiilor insolvente din acest sector a fost sensibil mai mic in 2009 decat cel inregistrat in 2008 (3.501 companii fata de 3.553), volumul firmelor insolvente a cunoscut o crestere de 19% in 2010 comparativ cu 2009 datorita scaderii cererii, care nu a fost suficient de convingatoare si... mai mult


Luni, 25 Aprilie 2011, ora 13:36

O firma dintr-un sat iesean, prima pe tara la accesarea de fonduri europene

O firma dintr-un sat iesean, prima pe tara la accesarea de fonduri europene

Conform unui top national al firmelor romanesti, S.C. Total Gaz Industrie din localitatea Rediu s-a clasat pe primul loc in ceea ce priveste accesarea de fonduri europene.

36 de companii mari din judetul Iasi - din cele 194 care au depus proiecte - au obtinut finantare de la Uniunea Europeana, suma totala alocata in ultima competitie pe acest tip de finantare fiind de 450 milioane lei.

La acest capitol, locul I pe tara a fost ocupat de S.C. Totalgaz Industrie SRL Iasi, care a accesat si obtinut fonduri europene in valoare de 20 milioane lei. Firma este detinuta de familia lui Ioan Parau, are sediul la cativa kilometri de Iasi intr-un sat al comunei Rediu si are peste 300 de angajati.

In 2008, firma a raportat un profit de 7,8 milioane lei, la o cifra de afaceri de 46 milioane lei, iar in 2009 un profit de 4,4 milioane lei si o cifra de afaceri de 44,6 milioane lei.

S.C. Total Gaz Industrie este o companie cu capital 100% romanesc si produce si comercializeaza echipamente si instalatii pentru transportul si distributia gazelor naturale: regulatoare de presiune, statii de reglare - masurare, odorizatoare pentru gaze, amortizoare de zgomot, arzatoare pentru gaze, dispozitive de blocare, filtre pentru gaze, filtre - incalzitoare, filtre - separatoare, incalzitoare pentru gaze, robinete, separatoare pentru gaze, supape de blocare, supape de descarcare. mai mult


Duminica, 24 Octombrie 2010, ora 11:21

1 comentariu
A scapat cu viata dupa ce a cazut in gol cu masina de la 30 de metri (Video)

A scapat cu viata dupa ce a cazut in gol cu masina de la 30 de metri (Video)

Un barbat in varsta de 32 de ani a scapat teafar din masina pe care o conducea si care a cazut de la o inaltime de 30 de metri direct pe calea ferata.

Accidentul s-a produs in timp ce soferul incerca sa traverseze un pod de pe soseaua care leaga Deva de Oradea. Acesta a intrat cu masina intr-un parapet de beton si a cazut in gol, informeaza Pro Tv.

Masina a fost grav avariata, iar soferul, paradoxal, a scapat fara nicio zgarietura.

Barbatul este angajat la o firma de distributie din Deva si circula cu masina de serviciu. Circulatia pe calea ferata nu a fost intrerupta din cauza accidentului. mai mult


Miercuri, 04 Februarie 2009, ora 13:35

7 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Student obisnuit ziua, dar se "transforma" noaptea in Batman - Inventia unui tanar de 21 de ani
  2. Campanie electorala inedita in Finlanda - candidatul fara chip
  3. Furtuna de nisip apocaliptica, in Beijing (Video)
  4. Elogiu inedit pentru Star Wars - cum va fi pictat un Boeing 787
  5. Cursa nebuna in Bruxelles: De cati oameni e nevoie pentru a prinde trei zebre (Video)
  6. Fotografia zilei: Oile rezidentiale
  7. Apple lucreaza la un produs pe care Steve Jobs il ura: "Daca ai asa ceva, esti mort"
  8. O fetita de 8 ani castiga peste 1,5 milioane de dolari din clipuri pe YouTube (Video)
  9. A mancat carne de vaca acum cateva decenii si a murit acum
  10. Povestea omului care intr-o zi a decis sa-si faca o tara si are deja zeci de mii de cereri de cetatenie