firme constructii control

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Constructiile haotice din Bucuresti ne tin departe de Schengen? Interviu

Constructiile haotice din Bucuresti ne tin departe de Schengen? Interviu

E debandada in Bucuresti. Se inalta turnuri de birouri printre monumente istorice, se taie copaci pentru a face loc bisericilor, iar haosul urbanistic nu deranjeaza numai ochiul locuitorilor, ci, se pare, si pe cel al delegatiei europene venite sa ne evalueze in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV).

Expertii europeni ar putea observa in Bucuresti ca, atunci cand instanta spune "Constructia, la pamant, e ilegala", autoritatile o ignora.

Este cazul mai multor santiere sau cladiri din Capitala, pe care Asociatia Salvati Bucurestiul, alaturi de numeroase alte organizatii, le vor semnala in cadrul intalnirii cu delegatia Comisiei Europene (CE). Expertii europeni se afla intr-o vizita in Romania pentru a evalua progresele facute in reformarea justitiei, iar raportul acestora joaca un rol important in perspectiva aderarii Romaniei la Spatiul Schengen.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Nicusor Dan, presedintele Asociatiei Salvati Bucurestiul si fost candidat la Primaria Capitalei, a subliniat faptul ca unul dintre punctele importante ale raportului MCV din ianuarie 2014 a fost nerespectarea deciziilor judecatoresti. Expertii europeni au adaugat atunci ca situatiile "in care hotararile judecatoresti sunt contestate in mod nejustificat de catre administratia publica constituie o atingere adusa naturii obligatorii" a acestora.

Oprescu refuza sa respecte o decizie definitiva a instantei: Cathedral Plaza ramane in picioare

Nicusor Dan considera ca, in... mai mult


Miercuri, 02 Aprilie 2014, ora 14:24

7 comentarii
Care sunt firmele care concureaza pentru autostrada Comarnic-Brasov

Care sunt firmele care concureaza pentru autostrada Comarnic-Brasov

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a facut publica lista firmelor care si-au depus candidatura pentru construirea tronsonului de autostrada Comarnic-Brasov.

Lista oficiala remisa de CNADNR este:

- China Communications Construction Company Limited, cu sediul in Beijing;
- Asocierea formata din firmele SC Spedition UMB SRL si SC Tehnostrade SRL, controlate de "regele asfaltului", Dorinel Umbrarescu;
- Asocierea formata din firmele franceze Vinci SA, Vinci Construction Grand Project, Vinci Construction Terrassement si grecii de la Aktor SA si Aktor Concession SA;
- Asocierea formata din firmele italiene Impregilo SpA si Salini SpA.

Patru oferte pentru constructia autostrazii Comarnic-Brasov - surse

Companiile Vinci si Aktor au fost alese sa realizeze acelasi tronson de autostrada si in 2009, dar acestea au renuntat la contract la scurt timp.

Communications Construction Company Limited este cea mai mare companie de infrastructura din China si este detinuta de stat. Pentru italienii de la Impregilo nu ar fi primul proiect de acest gen in Romania, avand in vedere ca ei lucreaza in prezent la autostrada Orastie-Sibiu.

Dorinel Umbrarescu, care controleaza firmele Spedition UMB si Tehnostrade, a realizat o premiera pentru Romania, avand in vedere ca a depus o oferta fara sprijinul unui aliat strain.

Autostrada Comarnic-Brasov ar urma sa aiba o lungime de 58 de kilometri, 18 tuneluri si un cost de circa 5,3 miliarde de... mai mult


Joi, 28 Februarie 2013, ora 10:31

5 comentarii
Cat si cui ii este datoare Compania de Autostrazi

Cat si cui ii este datoare Compania de Autostrazi

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) avea, la 26 noiembrie, datorii totale de 963,4 milioane lei, cele mai mari fiind catre Astaldi, Bechtel, FCC Construccion, Euroconstruct si Spedition UMB.

Cea mai mare datorie, de circa 230,8 milioane lei, era catre Astaldi. Astfel, italienii aveau de recuperat 158,5 milioane lei pentru tronsonul Cernavoda-Medgidia (A2), 33,7 milioane lei pentru tronsonul Medgidia-Constanta (A2), 24,2 milioane lei pentru Reabilitare DN66 Petrosani-Baru si 14,2 milioane lei pentru Reabilitare DN79 Arad-Oradea.

De asemenea, datoriile catre americanii de la Bechtel, pentru constructia autostrazii Brasov-Cluj-Bors, se ridicau la aproximativ 182 milioane de lei.

Spaniolii de la FCC Construccion aveau de recuperat, la 26 noiembrie, 150 milioane lei astfel: 63,8 milioane lei pentru centura Constantei, 61,7 milioane lei pentru reabilitarea DN1C, Dej-Baia Mare, precum si 24,3 milioane lei pentru autostrada Timisoara-Arad.

In ceea ce priveste Spedition UMB, firma detinuta de Dorinel Umbrarescu, aceasta avea de incasat, la 26 noiembrie, 94,7 milioane lei pentru lucrarile prestate in cadrul reabilitarilor pe DN12 si DN15.

Datoriile CNADNR catre Euroconstruct (controlata de Dan Besciu si Sorin Vulpescu) pentru autostrada Bucuresti-Brasov se ridicau la 93,2 milioane lei. mai mult


Joi, 13 Decembrie 2012, ora 23:20

1 comentariu
Control la autostrazi: Lucrari intarziate, sume uriase irosite

Control la autostrazi: Lucrari intarziate, sume uriase irosite

Mai multe contracte ale CNADNR au fost verificate de Corpul de Control al primului ministru. Se pare ca unii constructori prezentau la licitatii cifre umflate, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

De asemenea, aceste firme nu aveau utilaje si personal suficient.

"Una din principalele probleme constatate a fost insuficienta mobilizare pe santier a firmelor de constructii care executau contractele analizate. Astfel, desi pe hartie prezentau personal suficient si utilaje pe masura lucrarilor angajate, in teren situatia era cu totul alta", se arata in sursa citata.

In plus, se pare ca tot ei intarziau lucrarile din diferite motive.

In afara de numarul mic de angajati si utilaje, o alta cauza a intarzierilor este faptul ca firmele raspunzatoare foloseau in acelasi timp acelasi personal si aceleasi utilaje pentru mai multe lucrari.

"In urma analizei efectuate de catre Corpul de control al Primului-ministru au fost identificate situatii in care, in scopul obtinerii contractelor de lucrari, constructorii au indicat in cadrul unor oferte depuse in proceduri de atribuire diferite, faptul ca aceleasi utilaje si acelasi personal-cheie vor fi utilizate pentru executia unor lucrari de infrastructura rutiera in santiere diferite, in aceeasi perioada de timp", se mai arata in sursa citata.

Raportul Corpului de Control al Primului-ministru a fost transmis Ministerului Transporturilor si Infrastructurii si Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din... mai mult


Sambata, 10 Noiembrie 2012, ora 15:42

6 comentarii
Firmele familiei Ponta castiga de pe urma statului sute de milioane de lei

Firmele familiei Ponta castiga de pe urma statului sute de milioane de lei

Doua firme ale familiei Ponta au printre clienti companii care au incheiat in ultimii ani contracte banoase cu statul roman de pe urma carora au castigat sute de milioane de lei.

Jurnalistii de la Romania Libera prezinta luni lista clientilor firmei de contabilitate EXFIN 2000 SRL, infiintata de mama premierului, Cornelia Naum, si cedata ulterior fiicei sale. In cadrul firmei de contabilitate lucreaza in prezent si fosta sotie a prim-ministrului, Roxana Ponta, sora sa Alexandra Hertanu (fosta Ponta) si alte rude ale acestora.

Jurnalistii de la Romania Libera scriu ca, incepand din 2007, EXFIN 2000 SRL, a incasat de la SRL-uri care castiga sume mari din bani publici sau europeni suma de 262.450 lei.

Printre clientii firmei se numara Art Construct 94 SRL, care a platit firmei de contabilitate a surorii lui Ponta suma de 57.200 lei. Printre lucrarile efectuate se numara renovarea unor camine ale ASE, reabilitarea termica a terasei Universitatii Nationale de Aparare "Carol I" -Corp C, reparatii capitale la sediul Politiei Snagov, refacerea fatadei Muzeului Militar National, diverse alte lucrari la MAPN, dar si la sediul Electrica SA sau la Universitatea de Medicina si Farmacie.

Un alt client, SIECO SRL, a platit firmei surorii lui Ponta servicii in valoare de 22.700 RON. Firma SIECO a realizat instalatia de incalzire, instalatiile sanitare si aspersoarele pentru vila Lac 2 a RAPPS-ului.

SIECO a avut cinci contracte de realizare a instalatiilor de climatizare... mai mult


Luni, 10 Septembrie 2012, ora 10:55

34 comentarii
Statul a cheltuit cu doua miliarde de euro mai mult decat trebuia pentru constructii

Statul a cheltuit cu doua miliarde de euro mai mult decat trebuia pentru constructii

Statul roman a facut achizitii prin sistemul electronic de achizitii publice (SEAP) de peste 10 miliarde de euro in doi ani, 2009 si 2010, doar pentru lucrari de constructii.

Potrivit unui calcul facut de jurnalistii de la Ziarul Financiar, pe baza unui studiu al Institutului pentru Politici Publice, aceleasi lucrari de constructii ar fi putut fi realizate cu cheltuieli reduse cu 23 la suta.

Unele proiecte ajung sa coste mult mai mult decat in momentul atribuirii contractului, fara motive intemeiate, iar un exemplu in acest sens ar putea fi
autostrada Moara Vlasiei-Ploiesti, construita de firmele Spedition UMB, Tehnostrade (ambele companii controlate de Dorinel Umbrarescu), Euro Construct Trading '98 (Dan Besciu si Sorin Vulpescu) si PA&CO International (Costel Casuneanu).

Constructorii au renuntat anul trecut la suplimentarea contractului de constructie cu 47 la suta, adica echivalentul a peste 110 milioane euro, dupa ce fostul ministru al Transporturilor Anca Boagiu i-a amenintat cu rezilierea contractului. Acest exemplu a demonstrat ca o lucrare de constructie se poate realiza cu bani mai putini, daca statul ia masuri.

Totalul achizitiilor prin SEAP realizate in perioada 2009-2010 s-a ridicat la peste 19 miliarde de euro in cei doi ani, iar din acesti bani circa 23 la suta, echivalentul a peste 4 miliarde de euro, ar fi putut fi economisiti, daca autoritatile contractante ar fi cercetat mai indeaproape preturile de achizitie pentru anumite bunuri si... mai mult


Vineri, 23 Martie 2012, ora 09:40

1 comentariu
"Regii asfaltului" au primit 1,6 miliarde de euro de la statul roman

"Regii asfaltului" au primit 1,6 miliarde de euro de la statul roman

Patru firme romanesti au castigat, de-a lungul ultimilor cinci ani, contracte cu CNADNR a caror valoare, de peste 1,66 miliarde de euro fara TVA, depaseste 1% din PIB-ul Romaniei.

In ciuda crizei, anii electorali 2008-2009 au fost cei mai profitabili pentru afacerile regilor asfaltului. Mare parte a acestor sume nu au mers catre constructia de drumuri si autostrazi, ci catre "plombarea" si intretinerea multianuala a celor existente, scrie Gandul.

Unul dintre "regii asfaltului", Dorinel Umbrarescu, care controleaza companiile Spedition UMB SRL si SC Tehnostrade SRL a facut afaceri de peste 940 milioane de euro cu CNADNR.

Numai anul acesta, firmele sale au castigat patru contracte care totalizeaza peste 78 de milioane de euro, fara TVA, in conditiile in care anul precedent nu se mai numarau printre putinii alesi care intrau in parteneriat cu statul.

Cel mai important contract, in valoare de 25.743.085 de euro, presupune reabilitarea unei portiuni a DN1H dintre Zalau si Alesd.

Asocierea dintre cele doua firme controlate de Umbrarescu a mai castigat in 2011 contractele de reabilitare a trei portiuni distincte din DN 24 si DN 24B pentru care Compania de Autostrazi s-a angajat sa plateasca, in total, circa 52 de milioane de euro.

Nici companiei controlate de omul de afaceri Nelu Iordache, SC Romstrade SRL, nu ii merge prost anul acesta. Firma a contractat deja, in afara lucrarilor de pe coridorul IV, alte trei lucrari cu CNADNR in valoare totala de circa... mai mult


Vineri, 22 Aprilie 2011, ora 14:23

17 comentarii
Umbrarescu isi face un gigant in constructii

Umbrarescu isi face un gigant in constructii

Dorinel Umbrarescu, unul dintre "regii asfaltului", a inceput sa isi adune firmele din domeniul constructiilor sub o singura entitate prin consolidarea bilanturilor la sase luni.

Tehnostrade va inghiti astfel alte cinci companii ale omului de afaceri si va ajunge, in urma fuziunii, la active in valoare de 48 milioane de euro (utilaje, cladiri) si datorii de aproape 17 milioane de euro in primul semestru, potrivit Ziarul Financiar.

Cele sase firme ale lui Dorinel Umbrarescu au avut, in 2009, afaceri cumulate de 217 milioane de euro si 919 angajati, potrivit datelor de la Registrul Comertului.

Larandul sau, constructorul Tehnostrade ar urma sa fie absorbita de Spedition UMB, cea mai mare firma a lui Umbrarescu, ceea ce ar duce la formarea unui gigant pe piata constructiilor, aproape de doua ori mai mare decat liderul actual al pietei - Romstrade, controlata de Nelu Iordache. mai mult


Joi, 26 August 2010, ora 13:05

2 comentarii
Inspectia Muncii ia la puricat firmele de constructii

Inspectia Muncii ia la puricat firmele de constructii

Inspectia Muncii va demara o campanie nationala de controale la societatile de constructii, pentru a verifica, printre altele, modul cum sunt efectuate sapaturile.

"In cadrul campaniei se va verifica daca firmele respecta reglementarile legale de siguranta si sanatate in munca privind efectuarea sapaturilor in constructii. De asemenea, vom verifica daca societatile de constructii angajeaza personal fara forme legale", a declarat luni directorul coordonator adjunct din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Bucuresti, Stefan Mares.

Printre motivele inceperii acestei campanii se numara si cele doua accidente de munca petrecute in Bucuresti la finalul lui mai (Pasajul Baneasa), respectiv sfarsitul lunii iunie (Piata Presei), soldate cu patru morti. mai mult


Luni, 06 Iulie 2009, ora 19:58

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Cum sa-ti convingi pisica sa nu mai stea pe laptop cand lucrezi (Foto)
  2. Astrolog rus: Asistam la un fenomen rar, care poate influenta evolutia omenirii
  3. Ce melodii folosea CIA pentru a-i tortura pe suspectii de terorism - Eminem, cap de lista
  4. Iubire cu aripi. Care este cea mai fidela pasare din lume
  5. Fotografii din trecut, care azi par complet deplasate sau ireale (Galerie foto)
  6. Ametitor: Cel mai rapid lift din lume - Ce viteza prinde
  7. Baronul Munchausen a ajuns erou in...Transnistria
  8. Incredibil: Un copil a zburat 5 ore ascuns langa trenul de aterizare al unui avion
  9. Cum combati evaziunea, varianta Grecia: Tombola cu Ferrari, Lamborghini si Porsche
  10. Un nou soc in serialul care a cucerit lumea. Fanii Game of Thrones sunt revoltati