firme curatenie romania

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Investigatie la firmele de asigurari: Posibila incalcare a legii concurentei

Investigatie la firmele de asigurari: Posibila incalcare a legii concurentei

Consiliul Concurentei a demarat o ancheta la mai multe firme de asigurari, pe baza suspiciunilor ca acestea ar face schimb de informatii despre clienti.

Institutia verifica o posibila incalcare a legii de catre Media Xprimm, o companie media specializata in piata asigurarilor, dar si de asociatia asiguratorilor locali - UNSAR, societatile de asigurare membre UNSAR, precum si alte societati de asigurare, potrivit Realitatea Tv.

Reprezentantii Consiliului Concurentei au efectuat, luni, inspectii inopinate la sediile firmelor suspectate de ilegalitati si au fost ridicate mai multe documente.

Investigatia are ca obiect un posibil schimb de informatii sensibile din punct de vedere comercial intre concurentii de pe piata serviciilor de asigurare si a fost declansata din oficiu.

ASF incepe curatenia in asigurari: Realitatea dura despre preturile prea mici la RCA

"Inspectiile inopinate reprezinta o etapa preliminara in cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurential. Efectuarea acestor inspectii nu reprezinta o antepronuntare a Consiliului Concurentei in ceea ce priveste vinovatia companiilor investigate si nici in ceea ce priveste rezultatul final al investigatiei declansate", a transmis institutia, potrivit Mediafax.

Intr-o interventie telefonica la Digi 24, Bogdan Chiritoiu, seful Consiliului Concurentei, a precizat ca investigatia poate dura intre un an si un an si jumatate.

Cine face parte din UNSAR

Uniunea Nationala a... mai mult


Luni, 27 Iulie 2015, ora 14:41

Cine este Dorin Cocos. Firme, dosare, avere, Elena Udrea

Cine este Dorin Cocos. Firme, dosare, avere, Elena Udrea

Aflat in Topul Forbes al celor mai bogati 300 de oameni din Romania cu o avere apreciata la 12-13 milioane de euro, Dorin Cocos a devenit cunoscut abia dupa ce sotia sa, Elena Udrea, a fost numita consiliera, la Cotroceni, a presedintelui Traian Basescu.

Cariera sa de om de afaceri a inceput dupa 1989, cand, absolvent de Politehnica, a inceput sa faca bani ca multi dintre romani, in Turcia. "Aduceam produse din Turcia, le vindeam in tara. Ne-a mers, vindeai atunci si luna de pe cer", povestea omul de afaceri pentru Evenimentul Zilei, in 2011.

Incepand din 1991, numele lui Dorin Cocos poate fi regasit in actionariatul mai multor firme, alaturi de persoane care au devenit foarte cunoscte ulterior.

Dosarul Microsoft: Dorin Cocos, Remus Truica si Catalin Harnagea, calcati de mascati

Impreuna cu Adrian Ionel Petrache si Alexandru Bittner, el a infiintat firme ca Dalli Exim, Telemedica SA, Centrul de Asistenta Medicala Sa, CTFM, Casa de Pensii Private Concordia Romana, Trei Cocosi-Complex International, Dalli International SRL.

Alte firme in care este implicat omul de afaceri sunt Meditest Global 2002, Centrul de Expertiza Medicala a Fortei de Munca SA (2002), Centrul de Evaluare Medicala si Testare a Fortei de Munca SA, Euro Hotels International Co SRL, EHI Intretinere si Curatenie SRL, EHI Restaurant SRL, Eurohotels si Asociatii SRL.

Elena Udrea, fosta sa sotie, a fost la randul ei cooptata ca actionar in societatea Elan Group SRL. Dupa anul 2000, Dorin Cocos... mai mult


Luni, 27 Octombrie 2014, ora 14:35

34 comentarii
Fabuloasa poveste a romanului devenit director in Formula 1 dupa ce a fost maturator

Fabuloasa poveste a romanului devenit director in Formula 1 dupa ce a fost maturator

Presa din Anglia este fermecata de povestea fabuloasa a unui roman transformat peste noapte din maturator in director al unei echipe de Formula 1.

Vestea ca romanul Constantin Cojocar a fost numit director al celor de la Caterham si ca, imediat dupa aceea, firma care administreaza echipa de Formula 1 a intrat in insolventa, i-a facut pe englezi sa cerceteze indeaproape cazul. Iar ce au descoperit i-a lasat fara cuvinte.

Fostul fotbalist a plecat in Anglia pentru ca in tara ii era greu sa isi gaseasca un loc de munca. A inceput de jos, gasindu-si un post de maturator la fabrica celor de la Caterham, pentru ca apoi sa fie promovat intr-una dintre cele mai inalte functii.

Uimitor este faptul ca romanul a reusit aceasta ascensiune fulminanta in mai putin de 3 luni, el ajungand in Anglia pe 1 august.

"Eu am venit la munca aici, pentru curatenie si paza", marturiseste Cojocar in ProSport, alimentand zvonurile din presa britanica.

Apoi, el povesteste cum a fost promovat. Nu pe baza competentelor, ci datorita renumelui sau.

"Ce sa spun!? Aici a fost un italian care m-a recunoscut ca fotbalist. El e un fel de patron aici (Manfredi Ravetto, director la Caterham F1 - n.red). A spus: Nu e posibil sa faci curat, de azi incolo esti director!. Am fost numit director", spune Constantin Cojocar.

Jurnalistii britanici cred ca romanul este director doar de fatada, fiind folosit de adevaratii patroni pentru a face treburile "murdare" de la echipa.

Asta pentru ca cei de... mai mult


Sambata, 25 Octombrie 2014, ora 10:17

1 comentariu
Romania paradoxurilor: Ne costa 1 milion de euro pe an paza autostrazilor

Romania paradoxurilor: Ne costa 1 milion de euro pe an paza autostrazilor

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) va plati 4,53 milioane lei (1,02 milioane euro), cu TVA, pentru servicii de paza a patrimoniului a 183 de kilometri de autostrada, pe o perioada de un an, in cadrul a sase contracte atribuite in perioada 30 iulie - 6 august.

Acordurile au fost adjudecate prin licitatie deschisa si vor fi finantate de CNADNR din fonduri proprii.

Serviciile pentru lotul 2 al autostrazii Orastie - Sibiu (19,8 km) au fost adjudecate de firma Axis Security in baza unui contract de 546.799 lei.

Ministrul Transporturilor, despre autostrazi: Pot fi vise erotice care nu ni se intampla

Pentru primul lot al acestei autostrazi, de 22,2 km, a fost selectata firma WBC Box Guard, care va incasa 550.566 lei.

WBC Box Guard a mai castigat alte doua contracte, pentru paza patrimoniului pe Deva - Orastie (34,6 km), in valoare de 640.969 lei, respectiv pentru Lugoj - Deva lot 1 (27,7 km) si drum de legatura cu profil de autostrada (10,5 km), care ii va genera incasari de 794.619 lei.

Contractele pentru Nadlac - Arad si drum de legatura lot 2 (16,6 km), respectiv pentru Timisoara - Lugoj lot 1 (9,5 km), Arad - Timisoara (32,2 km) si varianta de ocolire a municipiului Arad (10 km) au fost atribuite catre R.A.O. Security. Firma de paza va primi 706.143 lei pentru primul acord si 1,29 milioane lei pentru al doilea.

Sumele aferente contractelor nu includ TVA.

Primele doua loturi ale Autostrazii Orastie - Sibiu, primul... mai mult


Luni, 11 August 2014, ora 17:56

2 comentarii
Kurzii din Romania viseaza la independenta: Suntem 42 de milioane Interviu

Kurzii din Romania viseaza la independenta: Suntem 42 de milioane Interviu

In timp ce insurgentii islamisti din Irak aproape bat la portile Bagdadului, kurzii din Romania se uita cu bucurie la ce se intampla in partea de nord, unde poporul lor e foarte aproape sa obtina primul stat kurd.

Sunt multi kurzi si in Romania, asa cum sunt multi in Europa sau foarte multi la Istanbul, unde sunt in jur 5 milioane. Delawer Kerim, fiu al unui fost deputat kurd pe vremea lui Saddam Hussein, si Hidir Koci, om de afaceri venit de 20 de ani in Romania din Turcia, au povestit, intr-un interviu pentru Ziare.com, perspectiva lor kurda asupra evenimentelor din Orient.

"Suntem cel mai mare popor din lume care nu are un stat propriu", spune Delawer Kerim.

Cati kurzi sunteti in Romania si cati kurzi sunteti in lume?

Delawar Kerim: Nu poti sa dai un raspuns corect si exact. In Romania nu depasim 500 de persoane. In lume ajungem aproape de 42 de milioane. Suntem cel mai mare popor din lume care nu are un stat propriu.

Cum sunteti impartiti in zona Orientului Mijlociu?

Hidir Koci: Noi suferim consecintele pactului Sykes-Pycott din 1916, cand Mesopotamia, printr-o intelegere a marilor puteri, a fost impartita in patru. Cea mai mare parte din populatiei a ramas in Turcia. O parte a mers la Iran, alta in Siria si Irak. In Iran, in anii 1939-1940 s-a creat un stat kurd, Republica Mahabat, care a durat 9 luni. Dupa 8 luni, cand Hitler a atacat Polonia, statul a fost absorbit de Iran. Acum cred ca in UE sunt intre 3 si 5 milioane de kurzi.

Cei mai multi... mai mult


Luni, 14 Iulie 2014, ora 13:13

5 comentarii
Eurobarometru: Ce parere au romanii despre mijloacele de transport in comun

Eurobarometru: Ce parere au romanii despre mijloacele de transport in comun

Romanii se declara nemultumiti de curatenia din mijloacele de transport si din statii, dar sunt multumiti de pretul biletelor, potrivit unui Eurobarometru publicat, miercuri, de Comisia Europeana.

In ceea ce priveste nivelul general de satisfactie fata de calitatea transportului urban, Romania se afla pe locul 24, dupa ce 24% dintre repondenti au spus ca nivelul lor de multumire este scazut, pentru 23% este mediu, pentru 25% - bun si pentru 28% - ridicat.

Cei mai multumiti sunt locuitorii din Luxemburg, Finlanda si Marea Britanie, iar cei mai nemultumiti sunt cei din Bulgaria, Italia si Malta.

24% sunt multumiti de informatiile privind orarul mijloacelor ubane de transport in comun, 45% sunt destul de multumiti si doar 5% au spus ca sunt foarte nemultumiti, iar 15% destul de nemultumiti, cifre care plaseaza Romania pe locul 20.

In schimb, Romania se plaseaza pe locul 14 atunci cand vine vorba de satisfactia romanilor fata de facilitatile oferite pentru cumpararea biletelor de transport. Astfel, 32% s-au declarat foarte multumiti de acest aspect, 43% destul de multumiti, in timp ce 9% sunt destul de nemultumiti si 3% foarte nemultumiti.

Cand vine vorba de confortul din statii (adapost, scaune), Romania se claseaza pe penultimul loc (inaintea Italiei si Maltei), cu 13% dintre repondenti foarte nemultumiti de conditii si 28% destul de nemultumiti.

Romania se claseaza pe acelasi loc si in ceea ce priveste curatenia din statii, cu 14% dintre cei chestionati... mai mult


Miercuri, 11 Iunie 2014, ora 21:14

1 comentariu
Cleaning Show: Unica expozitie din tara dedicata industriei de curatenie profesionala

Cleaning Show: Unica expozitie din tara dedicata industriei de curatenie profesionala

Companii de top din industria de curatenie au confirmat prezenta la Cleaning Show 2014, eveniment care va avea loc la Centrul Expozitional Romexpo, pavilionul C1, in perioada 11-14 iunie.

Spatiul destinat targului este ocupat in proportie de 80%, numarul mare de firme inscrise demostrand interesul major pentru ceea ce ne dorim cu totii de la industria de curatenie din Romania: complexitate, diversitate, calitate.

Ca si in anii trecuti, Cleaning Show va reuni toate segmentele care tin de industria de profil: de la curatenia industriala, pana la cea domestica, de la spitale si igiena sanatatii pana la industria hoteliera. Astfel, Cleaning Show va reuni intr-un singur eveniment toate sectoarele din industrie.

De-a lungul celor patru zile, vizitatorii vor fi martorii unei serii de evenimente conexe, incluzand o zona special dedicata demonstratiilor live - Demo Area, in cadul careia firmele expozante vor avea ocazia de a face spectacol in fata potentialilor clienti, avand sansa de a impresiona prin calitatea produselor si a echipamentelor!

"Impecabilii", concurs cu traditie al targului, te asteapta sa iesi la lupta cu cele mai tari "arme" din dotare si sa te aliniezi la start. Demonstreaza ca esti ireprosabil si ia-ne premiile! Produse de mii de euro, oferite de organizatori si sponsori, asteapta sa fie castigate de cea mai buna echipa. Surprinde-ne si fa spectacol!

Pentru mai multe detalii, contacteaza directorul de proiect, Luciana Stoleru la adresa de mail... mai mult


Marti, 20 Mai 2014, ora 17:57

Antreprenorii romani din Marea Britanie au creat afaceri de milioane de lire sterline

Antreprenorii romani din Marea Britanie au creat afaceri de milioane de lire sterline

Fie ca isi desfasoara activitatea in sectoare traditionale ale industriei si serviciilor, fie ca detin companii din domeniul IT, antreprenorii romani din Marea Britanie au construit afaceri de milioane de lire sterline si estimeaza cresteri semnificative in perioada urmatoare.

George Betianu este proprietarul grupului de companii Riverside Group London Limited, care are 700 de angajati, dintre care aproximativ 500 sunt romani. Grupul cuprinde sase firme in domeniul serviciilor de taximetrie, industriei alimentare, serviciilor de asistenta medicala, serviciilor de curatenie, o agentie de recrutare personal si o agentie de turism.

Cand a ajuns in Marea Britanie, in 1991, avea in buzunar 50 de dolari si nu stia decat doua expresii in limba engleza - "Buna ziua!" si "Multumesc!". Prima firma a infiintat-o in 1995 - Media Cars, pentru servicii de taximetrie, si este acum cea mai mare din cadrul grupului, cu o cifra de afaceri de 5 milioane de lire sterline in 2013.

Inainte de a pleca din Romania, George Betianu a practicat boxul de performanta, timp de 17 ani, la clubul Steaua si a facut parte din lotul olimpic. Inceputul in Anglia a fost dificil - "Invatam in fiecare zi cuvinte in limba engleza. Dupa sase luni de zile am cumparat o masina si asa am inceput sa fiu taximetrist, acesta fiind primul job oficial pe care l-am avut", spune Betianu.

Cea mai tanara in grupul de companii - firma de produse din carne Maestro, pe baza unor retete romanesti, cu o cifra de... mai mult


Duminica, 16 Martie 2014, ora 21:10

2 comentarii
Lasa profesionistii sa-ti curete casa - Sfatul util Ziare.com

Lasa profesionistii sa-ti curete casa - Sfatul util Ziare.com

De cate ori nu ti s-a intamplat sa te uiti in jurul tau prin casa si sa vezi o dezordine de nedescris sau bucataria sa nu fie stralucitoare ca in reclame? Iar asta de obicei se intampla cand tocmai s-au anuntat niste musafiri la a caror parere tii destul de mult.

In mod normal, ar trebui sa iti pui manusile, sa te inarmezi cu detergenti si fel de fel de solutii si sa treci la treaba. Ce te faci, insa, atunci cand nu ai timp, esti foarte obosit sau, de ce nu, ai prefera sa iti petreci timpul cu familia sau cu prietenii in loc sa speli toata ziua faianta si covoare? Raspunsul este simplu: apelezi la o firma de curatenie.

Acestea ofera servicii profesionale, personalul este serios si nu trebuie sa-ti faci griji legate de siguranta bunurilor tale. In Bucuresti, dar si in alte orase ale tarii, exista mai multe optiuni.

Poti sa participi la procesul de curatenie sau chiar sa pleci de acasa si sa vii cand totul este gata, pentru a lua in primire locuinta, dupa cum spune Georgiana Mitran, manager la IClean.

"In general daca este client nou si are casa mobilata va ramane cu echipa. Daca este o recomandare din partea altui client, nu va ramane cu echipa. El va fi sunat de catre reprezentantul nostru inainte cu o ora, pentru a-i preda receptia lucrarii", adauga Gabi Ene, manager la Certto.

Ce garantii ai ca nu-ti va lipsi ceva din casa

Inainte de a se incepe treaba, proprietarul trebuie sa faca o lista cu lucrurile valoroase din casa, pe care sa o verifice la... mai mult


Miercuri, 24 Octombrie 2012, ora 07:31

2 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba