firme disponibilizari ajofm

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Sute de disponibilizari la Mechel: Se anunta noi proteste

Sute de disponibilizari la Mechel: Se anunta noi proteste

800 de angajati vor fi disponibilizati de la combinatul Mechel Campia Turzii, a anuntat conducerea. "Sper sa se trezeasca orasul!", spune Ioan Pascu, liderul sindicatului, anuntand noi actiuni de protest.

Conducerea Mechel Campia Turzii a notificat sindicatul din combinat, dar si Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) si Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) privind intentia de a disponibiliza alte 800 de persoane, urmand sa mai ramana 360 de angajati la sectia de Tragatorie, informeaza Mediafax.

"De asemenea, s-a decis punerea in conservare a utilajelor din toate sectiile care nu functioneaza, pana in mai 2013. Estimam ca noile concedieri colective vor intra efectiv in vigoare in luna ianuarie 2013, pentru ca este nevoie de o perioada de 90 de zile de la notificare. Notificarea a fost transmisa si la AJOFM si ITM", a declarat Pascu.

In aceste conditii, sindicatul de la Mechel Campia Turzii a decis sa reia, la sfarsitul lunii octombrie, pichetarea sediului combinatului si sa organizeze un nou miting in Campia Turzii.

Ministrul pentru Dialog Social, Liviu Pop, a declarat ca toti cei disponibilizati vor primi ajutor de somaj si, mai mult, unii dintre ei vor fi preluati de firma de paza.

"Toti care vor fi disponibilizati vor primi ajutor de somaj. De asemenea, circa 180 de persoane din cele 726 care vor fi concediate vor fi preluate de firma de paza a grupului", a declarat, miercuri, ministrul pentru Dialog Social, Liviu Pop, intr-o... mai mult


Miercuri, 10 Octombrie 2012, ora 19:38

1 comentariu
Companiile controlate de fratii Micula ar putea da afara 4.000 de oameni

Companiile controlate de fratii Micula ar putea da afara 4.000 de oameni

Companiile din grupul Transilvania, controlat de oamenii de afaceri Ioan si Viorel Micula, vor disponibiliza cateva mii de persoane, din care aproape 1.000 numai din Bihor, au declarat surse din cadrul uneia dintre companii.

Cei doi frati se afla pe locul 13 in topul celor mai bogati romani, potrivit "Forbes Romania".

Sefii unor departamente din mai multe companii apartinand grupului Transilvania au fost instiintati saptamana trecuta ca patronatul va recurge la concedieri, masura urmand sa afecteze la nivel national 4.000 de angajati din sectoarele de productie si distributie, potrivit surselor citate de Adevarul.

Ioan Micula, presedintele grupului, a confirmat informatia privind efectuarea de disponibilizari, dar nu si numarul celor afectati de decizie.

"Vom renunta la cati oameni va fi necesar. Daca avem mai multe linii de productie, iar piata nu absoarbe toata productia, este normal sa inchidem din ele", a spus el.

Omul de afaceri a afirmat ca masura este determinata de lipsa pietei de desfacere, in conditiile in care Guvernul nu ia masuri de stimulare a economiei, si nici pentru combatarea evaziunii in domeniul alcoolului.

"Daca Guvernul nu ia nicio masura pentru stimularea economiei, cum sa mearga productia? (...) Pe piata 90% din alcool este produs si comercializat la negru. Sa vedem ce o sa faca statul, daca mai reduce din piata neagra sau nu. Daca nu, o sa diminuam activitatea la 20-30%", a spus Mcula.

Informatiile cu privire la concedieri au... mai mult


Joi, 18 August 2011, ora 07:33

3 comentarii
Disponibilizari cu incalcarea legii la o fabrica din Timisoara

Disponibilizari cu incalcarea legii la o fabrica din Timisoara

Angajatii societatii Jurgenhake Romania, din Timisoara, cer ajutorul autoritatilor si sindicatelor dupa ce au fost disponibilizati fara respectarea procedurilor legale.

Unul dintre cei aproximativ o suta de angajati care au fost dati afara a declarat pentru Amos News ca au fost chemati luni dimineata de catre conducere si li s-a adus la cunostinta ca trebuie sa isi adune lucrurile si sa plece acasa pentru ca fabrica se inchide.

Miercuri dimineata, o parte dintre angajati, majoritatea femei, s-au dus din nou la serviciu, dar au gasit portile inchise. Acelasi lucru au patit si prefectul Mircea Bacala, inspectorul-sef al ITM Timis, Daniela Iercu, liderul cartel Alfa, Stefan Gogosanu, si directorul AJOFM Tims, Stefan Erdely care au incercat sa discute cu sefii fabricii dar nu au fost lasati.

Potrivit legii, daca firma ar fi intrat in faliment acest lucru trebuia anuntat la Judecatorie si trebuia desemnat un lichidator, ceea ce nu s-a intamplat.

Angajatii au primit ajutor din partea liderului de sindicat pe Automotive a Cartel Alfa, care le-a promis suport juridic gratuit. De asemenea, directorul AJOFM Timis le-a promis angajatilor ca drepturile lor nu vor fi incalcate, desi notificarea disponibilizarii s-a facut fara nici un preaviz.

Societatea Jurgenhake Romania se ocupa cu fabricarea cablurilor auto pentru faruri si avea comenzi de la Volkswagen, Renault, Volvo. mai mult


Miercuri, 29 Aprilie 2009, ora 18:59

Aproape 2.000 de muncitori din Timis vor fi concediati in martie

Aproape 2.000 de muncitori din Timis vor fi concediati in martie

Aproape 2.000 de muncitori din judetul Timis vor fi disponibilizati pana la sfarsitul lunii martie, cei mai multi dintre angajatii anuntati ca vor fi trimisi in somaj fiind din cadrul companiei Eybl Automotive Romania, care isi desfasoara activitatea in sectorul tapiseriei auto Deta.

Potrivit Agentiei Judetene de Forta de Munca Timis, 16 firme din Timis au anuntat ca vor disponibiliza angajati pana la finele lunii martie.

Raportul AJOFM Timis arata ca Eybl Automotive Romania va renunta la 379 de persoane in luna februarie si la 322 in luna martie. O alta societate, Lisa Draxlmaier, din industria fabricarii echipamentelor electrice, va disponibiliza 355 de angajati in martie. De asemenea, o fabrica de echipamente electronice va disponibiliza 271 de persoane in februarie si alte 48 in luna martie, iar societatea Euroconstruct va pune pe liber 150 de angajati.

Pe de alta parte, potrivit AJOFM Timis, 150 de societati ofera locuri de munca, ele cautand aproximativ 500 de angajati. mai mult


Duminica, 01 Martie 2009, ora 08:37

400 de angajati din Giurgiu vor ramane fara serviciu pana in martie

400 de angajati din Giurgiu vor ramane fara serviciu pana in martie

Aproximativ 400 de salariati din judetul Giurgiu vor ramane fara serviciu in perioada ianuarie-martie, 18 firme anuntand disponibilizari temporare sau definitive.

"De la inceputul anului si pana in prezent, 18 angajatori au anuntat Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Giurgiu cu privire la intentia de a disponibiliza atat temporar, cat si definitiv aproximativ 400 de salariati", se arata intr-un comunicat al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Giurgiu, citat de NewsIn.

Potrivit conducerii AJOFM Giurgiu, cei mai multi angajati care vor fi disponibilizati lucreaza in constructii, agricultura si confectii.

Totodata, conducerea institutiei precizeaza ca, in cazul disponibilizarilor temporare, pe langa salariatii intrati in somaj tehnic, sunt inclusi si muncitorii sezonieri.

Conducerea AJOFM Giurgiu anunta recent ca, potrivit legii, firmele care vor disponibiliza angajati, sunt obligate sa anunte Agentia despre masurile respective cu 30 de zile inaintea disponibilizarilor.

La sfarsitul anului 2008, rata somajului in judetul Giurgiu a fost de 4,6%. Rata somajului pentru ianuarie 2009, se calculeaza dupa data de 7 februarie. mai mult


Vineri, 06 Februarie 2009, ora 15:03

Peste 1.700 de angajati din Arad vor fi disponibilizati pana in februarie

Peste 1.700 de angajati din Arad vor fi disponibilizati pana in februarie

Peste 1.700 de angajati din judetul Arad vor fi disponibilizati pana in luna februarie, conform notificarilor facute de agentii economici catre Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM).

"Din cele 1.720 de disponibilizari anuntate, 706 sunt in industria de automotive, 286 in sectorul constructiilor, 204 in industria alimentara, 160 in lucrarile de gen civil, 118 in industria confectiilor textile, 82 in industria fabricarii de autovehicule si utilaje, 60 in prelucrarea lemnului si tamplarie, 44 in industria fabricarii de pantofi, 40 in colectarea de fier vechi, 14 in comert, patru in notariat si doua in domeniul extractiei de minereuri. Aceste cifre se pot modifica ulterior, in cazul in care agentii economici decid amanarea sau renuntarea la concedieri", a precizat, marti, Mihaela Jude, inspector comunicare AJOFM Arad.

Chiar si Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca Arad si-a redus personalul cu 13 persoane, insa doua dintre acestea au fost repartizate in cadrul Casei de Pensii, opt la Agentia de Prestatii Sociale si trei in sectorul implementarii de proiecte.

Pentru a evita disponibilizarile, AJOFM Arad propune firmelor sa recurga la reorientarea profesionala in cadrul unei unitati sau prin cursuri de formare de scurta durata.

"Este foarte important de stiut ca noi avem o evidenta a locurilor de munca vacante si incercam, astfel, sa ii reincadram pe agajatii disponibilizati", a spus stefan Pascu, directorul Agentiei Judetene de Ocupare a... mai mult


Marti, 23 Decembrie 2008, ora 19:35

Alte articole despre: disponibilizari, Arad, februarie
Peste 850 de angajati din Arad vor fi disponibilizati in decembrie si ianuarie

Peste 850 de angajati din Arad vor fi disponibilizati in decembrie si ianuarie

Peste 850 de angajati din judetul Arad vor fi disponibilizati in lunile decembrie si ianuarie, conform notificarilor facute de agentii economici catre Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM).

Cele mai multe disponibilizari vor fi efectuate in sectorul industriei alimentare, unde 204 persoane isi vor pierde locurile de munca, informeaza Newsin.

De asemenea, firmele care activeaza in constructii au anuntat ca vor disponibiliza 166 de angajati, in timp ce societatile din sectorul confectiilor textile au trimis notificari pentru 118 persoane. AJOFM Arad a mai fost anuntata ca fabricile din domeniul producerii de subansamble auto vor disponibiliza 63 de persoane.

"Pentru perioada imediat urmatoare, respectiv lunile decembrie 2008 si ianuarie 2009, agentii economici au notificat catre AJOFM Arad un numar de 861 viitoare disponibilizari. Aceste cifre se pot modifica ulterior, in cazul in care agentii economici decid amanarea sau renuntarea la concedieri", a precizat Stefan Pascu, directorul Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca Arad.

Totodata, conducerea Centralei Eletro-Termice din Arad a anuntat ca la inceputul anului 2009 va demara o prima etapa de restructurare, care vizeaza reducerea a 136 posturi. Primii vizati de conducerea societatii sunt angajatii care au conditii de pensionare, cei cu acte de indisciplina sau cei care doresc sa treaca in somaj.

Pentru a evita disponibilizarile, AJOFM Arad propune firmelor sa recurga la reorientarea... mai mult


Miercuri, 10 Decembrie 2008, ora 14:26

Disponibilizari colective la trei firme din Prahova

Disponibilizari colective la trei firme din Prahova

Trei firma din Prahova au anuntat ca, la inceputul lunii noiembrie, vor face disponibilizari colective.

Reprezentantii Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca au pus, insa, aceste decizii pe o ritmicitate a pietei muncii si nu pe criza mondiala care afecteaza in aceasta perioada marile companii.

"Uzina Mecanica Plopeni, producatorul de mobila Anteco Ploiesti si firma de confectii Linea au anuntat pentru luna noiembrie disponibilizari colective. La Plopeni concedierile se fac in baza unei Ordonante de Guvern, ultimii 700 de angajati fiind trimisi acasa prin aceasta decizie", a precizat, pentru NewsIn, purtatorul de cuvant al AJOFM Prahova, Dragos Parvan.

El a declarat, de asemenea, ca la Linea, din cei 237 de angajati vor fi disponibilizati 180, iar la Anteco vor ramane fara loc de munca 78 de muncitori.

"In cazul Ateco, este vorba de o rearanjare periodica a fortei de munca, in functie de sezon si numarul de comenzi, iar la Linea disponibilizarile se fac, de asemenea, dupa un grafic esalonat de restructurare", a tinut sa precizeze Parvan.

El a mai spus ca toate cele trei firme prahovene au depus la Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca si la Inspectoratul Teritorial de Munca Prahova proiectele de concediere colectiva in termenul legal, de 30 de zile.

Purtatorul de cuvant al AJOFM Prahova a afirmat ca in acest judet nu se poate vorbi inca de o criza a locurilor de munca, saptamanal in bazele de date ale Agentiei existand aproximativ 1.500... mai mult


Miercuri, 29 Octombrie 2008, ora 19:48

1 comentariu
Alte articole despre: disponibilizari, companii, Prahova, noiembrie
700 de disponibilizari noi, in zona Turda

700 de disponibilizari noi, in zona Turda

Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) din Cluj a primit infomatii despre concedierea a 700 de angajati din cadrul a trei societati din Turda.

Cele trei firme care vor face disponibilizarile sunt Sticla Turda - producator de sticla, CESOM Turda - producator de incaltaminte si Ariesul Turda, firma de turism, informeaza NewsIn.

"Noi vom lua in evidenta persoanele disponibilizate, iar pentru sticlari va trebuie sa facem cursuri de reconversie profesionala pentru ca nu este o meserie cautata, iar pentru cusatori avem oferta de locuri de munca pentru Cluj", a declarat Daniel Don, directorul executiv AJOFM Cluj.

Cele mai multe concedieri le va face fabrica Sticla Turda, unde vor fi dati afara 400 de angajati, in timp ce CESOM Turda va concedia 160 si Ariesul Turda, 140 de persoane.

In Municipiul Turda sunt 808 someri, la care se vor adauga cei 700 de concediati de la cele trei firme. "Problema e ca s-au redus locurile de munca. In aceasta vara aveam 2.000 de oferte de locuri de munca pe Cluj, acum avem 700.

Probabil multi dintre agentii comerciali au contracte externe, iar in contextul crizei mondiale au fost si ei afectati, astfel ca au restras locurile de munca de pe piata", a adaugat Daniel Don. mai mult


Marti, 28 Octombrie 2008, ora 15:29

2 comentarii
Alte articole despre: disponibilizari, Turda, 700, angajati, firme, Cluj

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  2. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  3. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  4. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  5. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  6. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  7. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  8. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  9. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  10. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae