firme in faliment

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Patru semne ca firma pentru care lucrezi "se scufunda"

Patru semne ca firma pentru care lucrezi "se scufunda"

O companie de succes se poate prabusi ca oricare alta, insa nu fara sa existe anumite semne inainte de a se intampla acest lucru si este in avantajul angajatilor sa le observe.

Jonathan Cutler, fost director de comunicatii la eToys, a povestit pentru BBC Capital cum compania la care credea ca va lucra toata viata a luat-o in jos.

"Era incredibil. Euforia era mare, iar eu aveam sansa sa fac parte dintr-o industrie si o companie care cresteau sub ochii mei", a declarat el. In mai putin de doi ani de cand s-a angajat in aceasta firma, compania a inceput sa aiba probleme.

Si Juliet Boghossian si-a spus povestea profesionala, ea lucrand tot in cadrul unei companii care a dat pana la urma faliment.

Nu se schimba cu industria

In anul 2001, Juliet Boghossian a inceput sa lucreze la Contessa Premium Foods, o companie de fructe de mare din California. Totul a mers excelent pana in 2007, iar apoi a venit criza.

Firma a inceput sa faca restructurari si sa isi reduca drastic cheltuielile. Problemele erau din ce in ce mai numeroase, iar motivul principal era ca nu a reusit sa se schimbe odata cu industria.

In timpul recesiunii, multe restaurante au inceput sa isi vanda meniurile cu fructe de mare in magazine, pentru a fi mai ieftine. Pentru a economisi bani, oamenii nu mai ieseau in oras, ci isi cumparau meniuri congelate de la supermarket. Contessa nu s-a adaptat si a inregistrat pierderi uriase.

"Eram numarul 1, dar toate aceste restaurante ne-au facut... mai mult


Sambata, 19 Iulie 2014, ora 09:33

4 comentarii
Firma care punea detinutii romani la munca intra in faliment

Firma care punea detinutii romani la munca intra in faliment

Compania care detine fabricile unde lucrau detinutii din cinci penitenciare din Romania, Multiproduct, a fost declarata falimentara in urma cererii depuse catre AVAS.

Regia are in componenta cinci sucursale, fara personalitate juridica, functionand ca unitati de productie pe langa penitenciarele Margineni, Gherla, Targsor, Aiud si Poarta Alba, se arata intr-un comunicat al Secretariatului General al Guvernului.

Compania Multiproduct a fost infiintata prin Hotarare Guvernamentala in 1991, inregistrand, pana in 2004, profit. Incepand din anul 2005 si pana in prezent, Regia a inregistrat, an de an, pierderi, acumuland un volum deosebit de datorii neonorate.

"Regia Autonoma Multiproduct se confrunta cu severe dificultati, in primul rand de natura financiara, care s-au agravat continuu si impiedica realizarea scopului social pentru care a fost creata, respectiv 'asigurarea conditiilor tehnico-materiale si organizatorice pentru ca persoanele condamnate, din penitenciare, sa poata desfasura o activitate productiva si pentru calificarea acestora in meserii utile, in vederea reintegrarii lor sociale dupa executarea pedepsei privative de libertate'", anunta oficialii.

In comunicat se arata ca, potrivit analizelor de restructurare/reorganizare s-a ajuns la concluzia ca aplicarea masurilor organizatorice, economico-financiare, comerciale si sociale, precum si a unor constrangeri legislative nu ar conduce la rentabilizarea activitatii si la crearea conditiilor de acoperire... mai mult


Joi, 26 Ianuarie 2012, ora 19:06

2 comentarii
Coraci: Aproximativ 100.000 de firme vor intra in faliment pana la finele anului

Coraci: Aproximativ 100.000 de firme vor intra in faliment pana la finele anului

Presedintele Uniunii Generale a Industriasilor din Romania (UGIR-1903), Cezar Coraci, a declarat, joi, ca numarul firmelor care vor intra in faliment anul acesta va fi de circa 100.000, urmand ca, in 2011, numarul acestora sa scada la circa 50.000.

"Cele 100.000 de firme care vor intra in faliment pana la sfarsitul anului sunt din domeniile serviciilor, comertului si industriei, in timp ce umarul firmelor nou infiintate se ridica la circa 77.000.

Toate acestea s-au intamplat din cauza crizei si introducerii impozitului minim de 2.200 lei anual, respectiv 550 lei pe trimestru. Estimam ca in 2011 se va reduce numarul IMM-urilor care vor fi nevoite sa isi intrerupa activitatea, la circa 50.000" a declarat presedintele UGIR-1903.

Astfel, UGIR-1903 considera necesara reanalizarea parametrilor economici ai constructiei bugetare pentru anul 2011, in care tinta de deficit bugetar de 4,4%, prevazuta prin acordul semnat cu Fondul Monetar International (FMI), nu poate fi atinsa decat pe seama reducerii investitiilor, a cresterii arieratelor sau a majorarii taxarii firmelor si a cetatenilor.

"Apreciem ca declinul economiei romanesti in anul 2010 va fi mai accentuat decat estimarea de -1,9%. Previziunile expertilor independenti, ca si a marilor banci, prognozeaza o scadere a PIB de 3% in acest an si o reducere de 1,8% in anul urmator, valori mult apropiate de realitatea economica din Romania", au spus reprezentantii UGIR.

Totodata, UGIR-1903 apreciaza ca pentru anul 2011... mai mult


Joi, 28 Octombrie 2010, ora 16:08

2 comentarii
Firme cu afaceri de 11 miliarde de euro au intrat in insolventa

Firme cu afaceri de 11 miliarde de euro au intrat in insolventa

Din ce in ce mai multe firme intra in insolventa, iar volumul afacerilor acestora creste de la an la an. Din 2008 pana acum peste 13.500 de companii au intrat in insolventa, iar cifra lor de afaceri cumulata depaseste 11,3 miliarde de euro.

Daca se pastreaza ritmul de crestere a numarului de dosare de insolventa pana in decembrie, este posibil ca business-ul companiilor nevoite sa se reorganizeze sa insumeze peste 5% din cifra de afaceri a tuturor companiilor de pe piata locala, fata de 1% din 2008, potrivit calculelor Ziarul financiar, bazate pe datele de la Registrul Comertului.

Dintre firmele intrate in insolventa in ultimele 28 de luni, 113 companii au peste 250 de angajati, adica 30.000 de locuri de munca sunt amenintate, pentru ca actionarii, impreuna cu administratorii judiciari, au dreptul de a desface toate contractele de munca, fara sa fie nevoie de parcurgerea procedurilor de concediere colectiva.

Cele mai multe firme care au intrat in insolventa in 2008 si 2009 provin din domeniul comertului (peste 8.000 de firme) si al industriei prelucratoare (aproape 4.000 de firme). mai mult


Luni, 12 Iulie 2010, ora 08:19

Firmele intra in insolventa prea tarziu, de teama creditorilor

Firmele intra in insolventa prea tarziu, de teama creditorilor

Firmele care au probleme din cauza crizei iau masuri de reducere a cheltuielilor mult prea tarziu, spun specialistii, acesta fiind un motiv pentru care intra in faliment.

Leonardo si Flanco, doua firme de la noi intrate in insolventa, incearca sa se mentina pe linia de plutire. In cazul Flanco, s-au redus cheltuielile cu 40%, prin reduceri de personal si renegocierea chiriilor, informeaza Evenimentul Zilei.

Specialistii spun ca totul ar fi fost mult mai usor daca insolventa ar fi fost declansata in primavara anului trecut.

In ceea ce priveste retailerul Leonardo, acesta a avut profit operational in decembrie si se pregateste sa isi plateasca din nou datoriile, care se ridica la 100 de milioane de euro, la jumatatea anului. mai mult


Marti, 09 Februarie 2010, ora 09:12

Una din cinci firme de constructii a intrat in faliment

Una din cinci firme de constructii a intrat in faliment

Una din cinci firme de constructii a intrat in faliment sau insolventa in primele noua luni ale anului 2009, sectorul constructiilor comprimandu-se cu pana la 18 procente, a declarat presedintele Asociatiei Romane a Antreprenorilor in Constructii (ARACO), Laurentiu Plosceanu.

"Din informatiile mele se observa un declin de 45 -50 la suta in ceea ce priveste numarul de autorizatii pentru constructii noi anul acesta comparativ cu 2008", a spus Plosceanu, intr-un interviu pentru Forum Invest.

Acesta a precizat ca Romania are nevoie de o strategie transguvernamentala privind infrastructura si, corelat cu aceasta, de o strategie privind consumul fondurilor structurale disponibile si pentru generarea de parteneriate public-private pentru proiectele de infrastructura. mai mult


Joi, 03 Decembrie 2009, ora 19:38

1 comentariu
20.000 de firme vor da faliment in 2009 - De ce?

20.000 de firme vor da faliment in 2009 - De ce?

Peste 20.000 de firme risca sa dea faliment in 2009, din cauza crizei financiare care le-a dat peste cap planurile de afaceri.

Costurile mari, lichiditatile insuficiente si strategiile slabe sunt principalele cauze ce duc la insolventa companiilor. Foarte multi manageri s-au imbatat cu licoarea succesului in ultimii ani, cand afacerile lor au inregistrat cresteri spectaculoase, iar acum nu stiu cum sa faca fata crizei.

Firmele de te tot continentul, evident si de la noi, nu fac fata costurilor prea mari. 39% din falimentele din 2009 sunt provocate de aceasta problema, potrivit unui studiu realizat de firma de consultanta A.T. Kearney, citat de
Adevarul.

Analistii de la A.T. Kearney au analizat peste 1.200 de cazuri de insolventa la nivelul Europei si au ajuns la concluzia ca alte motive frecvente pentru care firmele intra in incapacitate de plata sunt lichiditatile insuficiente (38%), reactia necorespunzatoare a conducerii fata de criza (34%), conflictele la nivel de management (20%), criza din industrie (17%) si problemele fiscale (4%).

Criza nu a fost luata in calcul de majoritatea companiilor. Doar 15% dintre firmele europene si-au creat o strategie de "restructurare sustenabila".

"Antreprenorii si managerii din state precum Romania, care in ultimii ani si-au dezvoltat afacerile pe rate de crestere de 20%-25%, au castigat incredere in capacitatile proprii si au inceput sa creada ca pot obtine aceleasi ritmuri de crestere, in pofida crizei", afirma... mai mult


Joi, 09 Iulie 2009, ora 10:17

1 comentariu
Alte articole despre: faliment firme, cauze faliment
Circa 40% din firmele de constructii risca sa intre in faliment

Circa 40% din firmele de constructii risca sa intre in faliment

Circa 35 - 40% din firmele de constructii risca falimentul in cazul in care sectorul de profil din Romania nu va beneficia urgent finantarea proiectelor din domeniu, a declarat presedintele Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii (ARACO) Laurentiu Plosceanu.

Potrivit acestuia, piata constructiilor ar putea inregistra in aceste conditii, in 2009, o comprimare de pana la 80 - 85% din valaorea de anul trecut, sau o crestere de pana la 10% in conditiile adoptarii unor masuri urgente, informeaza NewsIn.

Plosceanu a mai precizat ca declinul sectorului constructiilor depinde de dinamica lucrarilor de infrastructura, de cofinantarea lucrarilor asigurata de bugetul de stat, reducerea de TVA pentru lucrarile de reabilitare termica si constructia de locuinte sociale, precum si reducerea sau eliminarea impozitului pe profitul reinvestit.

De asemena, reprezentantii ARACO solicita ca plata TVA sa se realizeze dupa finalizarea lucrarilor de constructii.

"Firmele de constructii nu pot sa plateasca toate taxele in avans, asta mai ales in conditiile actuale de piata", a subliniat Plosceanu.

Acesta a adaugat ca cea mai afectata ramura din constructii este in momentul de fata cea a segmentului imobiliar. mai mult


Marti, 13 Ianuarie 2009, ora 17:20

2 comentarii
Criza economica ar putea aduce 15 milioane de someri in Europa

Criza economica ar putea aduce 15 milioane de someri in Europa

Aproximativ 15 milioane de angajati din Europa ar putea sa ramana fara un loc de munca, iar mii de companii ar putea intra in faliment.

Cel putin asa anticipeaza membrii Comitetului Economic si Social European care, impreuna cu presedintele presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, au pus la punct un plan de amploare pentru a mentine locurile de munca si a readuce increderea pe pietele financiare, informeaza The Money Channel.

Lipsa de incredere cu care se confrunta sectorul bancar mondial duce in final la abandonarea investitiilor si cresterea somajului, spun membrii comitetului economic si social european.

"15 milioane de angajati se pot trezi intr-o dimineata si vor realiza ca au ramas fara loc de munca, 10 milioane de companii s-ar putea sa-si inceteze activitatea", a declarat Irini Pari, vicepresedintele CESE, citat de postul de televiziune.

O explicatie ar fi numarul mare de taxe colectate de pe urma unui angajat care obliga tot mai multe companii sa-si restranga activitatea, iar cele mai afectate sunt Intreprinderile Mici si Mijlocii care reprezinta aproximativ 90% din numarul companiilor din Uniunea Europeana.

"Trebuie sa scapam de toate documentele birocratice care costa foarte mult, sa nu mai punem atatea taxe pe procesul muncii. Trebuie sa investim banii pentru a ajuta companiile sa scape de toate aceste poveri administrative", mai spune Pari.

Bruxelles-ul a adoptat recent un plan de relansare economica estimat la 200 de miliarde de... mai mult


Luni, 08 Decembrie 2008, ora 17:20

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  2. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  3. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  4. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  5. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  6. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  7. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  8. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  9. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  10. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)