fonduri monetare

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Comisia Europeana: Tarile care incalca statul de drept risca inghetarea fondurilor UE (Video)

Comisia Europeana: Tarile care incalca statul de drept risca inghetarea fondurilor UE (Video)

Comisia Europeana trebuie sa verifice si sa sanctioneze tarile membre UE care incalca statul de drept si criteriile de la Copenhaga.

Comisia de Libertati Civile din Parlamentul European a aprobat, marti, o rezolutie potrivit careia Comisia Europeana trebuie sa faca imediat un sistem de monitorizare a tuturor statelor membre privind respectarea valorilor UE si a criteriilor de aderare la blocul comunitar.

Masura adoptata cu 31 de voturi "pentru" si cu 18 "impotriva" are ca tema respectarea drepturilor fundamentale in UE in 2012, dupa cum se arata intr-un material publicat de Parlamentul European, scrie caleaeuropeana.ro.

"Este timpul ca UE sa puna in practica mecanisme care sa asigure corecta aplicare a valorilor europene si a criteriilor de la Copenhaga, care sa ramana valide si dupa intrarea in UE.

Instrumente de monitorizare si sanctionare trebuie sa fie create in acest sens, implicand institutii ale UE, statelor membre si corpuri de experti precum Agentia pentru Drepturi Fundamentale si Consiliul Europei", a declarat raportorul Louis Michelle, membrul belgian al grupului ALDE (liberali), conform sursei citate.

Comisia Europeana trebuie sa instituie de urgenta un nou sistem de monitorizare a criteriilor de aderare, cunoscute sub numele de "Criteriile de la Copenhaga", in mod regulat si intr-o maniera obiectiva, se arata in textul rezolutiei.

Potrivit acesteia, statele care nu respecta noile prevederi vor fi sanctionate, una dintre masurile disciplinare... mai mult


Marti, 14 Ianuarie 2014, ora 13:07

65 comentarii
Unde sa ne tinem banii: Fonduri de investitii sau depozite bancare?

Unde sa ne tinem banii: Fonduri de investitii sau depozite bancare?

Fondurile de investititii monetare si cele de obligatiuni ofera, de multe ori, randamente mai bune decat depozitele la termen, dar sunt si mai riscante, nefiind garantate de Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar.

Un aspect important pentru deponenti, mai ales in contextul in care criza a redus apetitul pentru risc. In aceste conditii, ce tipuri de plasamente sunt mai avantajoase?

In mod categoric, principalul avantaj al fondurilor de investitii il reprezinta randamentele mai mari, comparativ cu cele oferite de depozitele bancare, spun specialistii.

"Fondurile de investitii dau randamente mai mari. Diferenta dintre randamentele oferite de fonduri si depozite bancare poate ajunge si la 1%, procent semnificativ, pentru o inflatie de 6%", spune analistul economic Dragos Cabat.

Citeste mai multe despre Unde sa ne tinem banii: Fonduri de investitii sau depozite bancare? pe Business24.ro. mai mult


Marti, 19 Februarie 2013, ora 14:37

3 comentarii
Piata fondurilor mutuale in 2012: Cine a pierdut si cine a castigat

Piata fondurilor mutuale in 2012: Cine a pierdut si cine a castigat

Piata fondurilor mutuale, in 2012, a fost dominata de cele care investesc in actiuni.

Astfel, cel mai mare randament, de 38%, l-a avut in acest an Fondul de actiuni Certinvest BET-FI Index, care are un portofoliu identic cu structura indicelui bursier BET-FI, din care fac parte actiunile celor cinci SIF-uri si cele ale Fondului Proprietatea, scrie Ziarul Financiar.

Pe locul al doilea se afla fondul de actiuni BT Index Austria ATX, cu un randament de 22,6%, ce are un portofoliu identic cu structura indicelui bursier ATX, din care fac parte actiunile companiilor mari si lichide tranzactionate la bursa din Viena.

Al treilea clasat este fondul Raiffeisen Prosper, cu un randament de 22%, care investeste in actiunile Petrom, Erste Bank si ale Fondului Proprietatea.

La coada clasamentului se gasesc fondurile de actiuni Certinvest Short Fund cu un randament de -58%, fondul de actiuni Omninvest (-14%) si fondul diversificat Omnitrust (-9%).

"Toate cele trei fonduri au avut o strategie prin care au pariat pe scaderea burselor, putin inspirata pentru ca in 2012 pietele de actiuni au crescut", concluzioneaza ZF.

Fondul mutual este un vehicul de investitii, care administreaza o suma de bani atrasa de la mai multi investitori, in scopul de a investi in titluri de valoare, cum ar fi actiuni, obligatiuni, instrumente ale pietei monetare si active similare.

Fondul mutual este o modalitate populara de investitie, deoarece reprezinta o cale simpla de diversificare a... mai mult


Joi, 27 Decembrie 2012, ora 11:20

Unde ne tinem banii: Numarul clientilor de fonduri mutuale a crescut de 2,5 ori

Unde ne tinem banii: Numarul clientilor de fonduri mutuale a crescut de 2,5 ori

Economiile romanilor au fost atrase de capacitatea fondurilor mutuale monetare de a obtine de la banci dobanzi mai mari decat inflatia si decat cele la depozite, in conditii de risc comparabile.

Fondurile mutuale monetare au atras 64% dintre cei 35.000 de noi investitori care au sporit, numai in ultimele 10 luni, randurile celor care prefera fondurile mutuale in locul bancilor, scrie MONEY.ro.

Fondurile monetare plaseaza aproape toti banii lor in depozite bancare pe toate termenele. Cei peste 115.000 de investitori care isi tin banii in fondurile monetare au acolo o avere de peste 3,3 miliarde de lei (817 milioane de euro), potrivit ultimului raport al Asociatiei Administratorilor de Fonduri (AAF).

Citeste mai multe despre Unde ne tinem banii: Numarul clientilor de fonduri mutuale a crescut de 2,5 ori in doi ani pe Money.ro. mai mult


Marti, 19 Aprilie 2011, ora 11:05

1 comentariu
Cat de bine este sa ne lasam banii pe mana fondurilor de investitii?

Cat de bine este sa ne lasam banii pe mana fondurilor de investitii?

Fondurile de investitii in lei au realizat in ultimele 12 luni o performanta destul de buna, avand in vedere contextul economic prin care Romania a trecut si, in mare parte, inca mai trece. Tocmai de aceea, a-ti lasa banii pe mana fondurilor de investitii intr-o asemenea perioada poate fi o optiune destul de avantajoasa.

Printre cele mai profitabile fonduri s-au numarat cele monetare si fondurile de obligatiuni si instrumente cu venit fix, al caror randamente au fost in medie de peste 7,5%, potrivit informatiilor furnizate Ziare.com de catre Asociatia Administratorilor de Fonduri (AAF).

Acest gen de fonduri au majoritatea activelor constituite din depozite bancare, certificate de depozit si obligatiuni.In schimb, la polul opus, o parte din fondurile de actiuni au inregistrat evolutii foarte slabe, in unele cazuri chiar negative.

Dupa cum le spune si numele, aceste fonduri au activele construite din actiuni cotate si cum bursele nu au mers prea bine in acesti ultimi doi an, randamentele nu au fost tocmai imbucuratoare.

Fondurile monetare

Astfel de fonduri investesc in instrumente pe termene scurte si foarte lichide ale pietei monetare sau, intr-o proportie redusa, pe piata de capital, fiind o alternativa foarte buna a contului bancar.

Pe acest segment, Certinvest a inregistrat cea mai buna performanta a ultimelor 12 luni, dupa cum arata datele, cu un randament de 8,7%. Dar daca vorbim de cresterile pe ultimii trei ani, randamentul sau a fost de... mai mult


Miercuri, 16 Martie 2011, ora 12:19

5 comentarii
Romanii investesc lunar peste 60 de milioane de euro in fonduri mutuale

Romanii investesc lunar peste 60 de milioane de euro in fonduri mutuale

Fondurile mutuale romanesti au inghitit peste 3 miliarde de lei in ultimul an si au ajuns la active nete de 4,5 miliarde de lei la finele lunii aprilie, fiind tot mai aproape de a atinge pragul de 1% din Produsul Intern Brut.

Potrivit statisticilor emise de Asociatia Administratorilor de Fonduri (AAF, numarul de investitori a ajuns la 189.119, cea mai mare parte dintre acestia avand investitii in fondurile monetare si de obligatiuni, in timp ce mai putin de o zecime sunt investitori in fonduri de actiuni, scrie Ziarul Financiar.

Astfel, industria fondurilor mutuale a incheiat luna aprilie cu active nete de peste 4,5 mld. lei (1,1 mld. euro) - un nou maxim istoric, reusind sa atraga peste 245 mil. lei de la investitori (60 mil. euro).

Similar cu evolutia din lunile precedente, cele mai atractive fonduri au fost fondurile de plasamente monetare si de obligatiuni, care concentreaza peste 70% din activele totale ale pietei, insa investitorii incep timid sa redescopere fondurile cu profil de risc ridicat, precum cele de actiuni. mai mult


Luni, 10 Mai 2010, ora 08:44

2 comentarii
Sute de romani depun bani, zilnic, la fondurile monetare

Sute de romani depun bani, zilnic, la fondurile monetare

Sute de romani depun zilnic bani la fondurile monetare. Acestea sunt instrumente ale pietei de capital care ofera randamente mai mari decat depozitele bancare, dar au si un risc mai mare.

"Randamentele atractive si stabilitatea fondului Raiffeisen Monetar sunt intelese acum de un numar din ce in ce mai mare de investitori. Astfel, numarul subscrierilor noi a depasit 300 pe zi, mai mult decat triplu comparativ cu volumul de acum trei luni si de zece ori mai mult decat la inceputul anului", a declarat Madalina Teodorescu, directorul executiv al Ariei vanzari retail si distributie a Raiffeisen Bank.

Potrivit acesteia, chiar si investitorii care initial au fost mai circumspecti si au plasat sume mici au revenit si si-au majorat investitiile. Aproximativ o treime dintre investitiile sub 250 lei au fost majorate la o medie de peste 6.000 lei in decurs de mai putin de trei luni, conform sursei citate.

Astfel ca fondurile administrate de Raiffeisen Asset Management au atras cel mai mare volum al subscrierilor din piata in primul semestru al acestui an. In prezent, totalul activelor administrate de companie a depasit echivalentul a 100 milioane euro.

Fondurile administrate de Raiffeisen Asset Management au fost cele mai vandute fonduri de investitii din Romania in primul semestru al anului 2009, atragand peste 250 milioane lei de la investitori, ceea ce reprezinta aproximativ 40% din subscrierile nete din piata.

Raiffeisen Asset Management administreaza in prezent... mai mult


Duminica, 02 August 2009, ora 08:49

3 comentarii
In ce fonduri merita sa investesti?

In ce fonduri merita sa investesti?

In ce sa investim in perioada de criza? Fondurile deschise de investitii cu plasamente preponderente in actiuni au revenit in atentia investitorilor odata cu revenirea cotatiilor bursiere din ultima perioada.

Cele mai performante fonduri ale ultimei saptamani au fost fondurile de actiuni, dar acestea sunt si cele mai riscante, comparativ cu cele de plasamente monetare.

Fondul Active Dinamic a acumulat un profit saptamanal de 2,56%, iar Fondul de actiuni Napoca a asigurat investitorilor un castig saptamanal de 2,45%. La randul sau, Omninvest este un alt fond de actiuni care a oferit in aceeasi perioada investitorilor un castig de peste 2%, mai exact 2,27%, iar Oportunitati Nationale a inregistrat un plus de 2,25%.

Si fondurile monetare au avut o noua saptamana de castiguri mici, dar constante. Astfel, BCR Monetar a castigat 0,34%, iar OTP Comodisro a acumulat un profit de 0,34%.

Cel mai performant fond de obligatiuni a fost BT Obligatiuni, cu un randament saptamanal de 0,36%, urmat de BCR Obligatiuni, cu o crestere de 0,26%.

Randamente reduse au obtinut in ultima saptamana si investitorii care au optat pentru fonsurile cu plasamente in obligatiuni. Fondul diversificat KD Optimus a obtinut in perioada analizata un randament de 0,58%, urmat de BCR Europa Avansat, cu o crestere de 0,37%.

La polul opus se afla fondurile care au provocat gauri in portofoliile investitorilor. Cea mai mare scadere saptamanala a inregistrat-o fondul de actiuni BT Maxim, cu o... mai mult


Luni, 06 Aprilie 2009, ora 12:29

1 comentariu
Alte articole despre: top fonduri investitii
Unde sa investiti in timpul crizei?

Unde sa investiti in timpul crizei?

Fondurile mutuale cu plasamente monetare, dar si bursa, ar putea reprezenta investitii de succes in perioada de criza.

Pe termen lung, bursa se va dovedi o investitie cu randament crescut. In acest moment bursele din intreaga lume sunt, mai mult sau mai putin, prabusite. Vestea buna e ca nu prea mai unde sa scada, prin urmare, la un moment dat, dupa ce investitorii vor capata din nou curaj si mai ales incredere, vor incepe din nou sa creasca.

"Cred ca investitorii asteapta primele semnale de stabilizare a pietei si au nevoie de repere, sa stie pe ce sa se bazeze, si de praguri sa stie cand sa vanda si cand sa cumpere. Preturile la care am ajuns sunt intr-adevar extrem de mici si reprezinta o oportunitate pentru investitorii pe termen lung, dar reprezinta conceptia investitorilor despre ce urmeaza sa se intample," a declarat Adrian Manaila, directorul societatii de brokeraj Eldainvest, pentru Ziarul Financiar.

"Este posibil ca pe fondul aceluiasi entuziasm al pietelor externe, dar negativ, piata locala sa continue sa scada", a adaugat el.

Printre cele mai cautate actiuni la Bursa de Valori din Bucuresti (BVB) se numarau, joi, titlurile de stat cu dobanda anuala de 11 procente, cu scadenta in martie 2014. Astfel, in deschiderea sedintei s-au tranzactionat titluri de stat in valoare de aproximativ 800.000 de euro.

SIF-urile ar putea reprezenta o investitie buna, pe termen lung, mai ales avand in vedere faptul ca si-au pierdut destul de mult din valoare in... mai mult


Joi, 05 Martie 2009, ora 12:26

10 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Fotografia zilei: Campionatul mondial de carat neveste
  2. Dorel, dezvoltator imobiliar: Cum construiesti un bloc in jurul unui stalp de electricitate
  3. A crezut ca are doi catei - dupa doi ani si-a dat seama ce erau cu adevarat
  4. Proiect inedit realizat de o celebra marca: Adidasi fabricati din gunoaiele oceanului (Foto)
  5. Un german vrea sa faca bani din Grexit intr-un mod inedit (Video)
  6. Cosmarurile se adeveresc? Angajat Volkswagen ucis de un robot
  7. Incident violent la filmarile pentru Piratii in Caraibe: Maimuta a fost scoasa de urgenta din platou
  8. Baza de aparare in fata atacurilor nucleare ale Rusiei, scoasa la vanzare pentru relaxare in familie
  9. Eticheta la nudisti - Cum e sa traiesti un an dezbracat: Am fost spalati pe creier
  10. Viral: Cainele care spune mama - a invatat inaintea copilului familiei (Video)