fost ofiter sie

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Ponta, ofiter acoperit Melescanu: Basescu m-a amenintat ca ar putea cere destituirea mea

Ponta, ofiter acoperit Melescanu: Basescu m-a amenintat ca ar putea cere destituirea mea

Fostul sef SIE Teodor Melescanu a declarat, marti seara, ca presedintele Traian Basescu l-a amenintat cu destituirea, daca nu ii da lista cu ofiteri acoperiti.

"Pe mine direct nu m-a amenintat decat cu faptul ca s-ar putea sa ceara destituirea mea. Si i-am spus 'Domnule presedinte, dvs. decideti'", a declarat Teodor Melescanu, intr-o emisiune la Antena 3, explicand ca a refuzat sa-i dea informatiile cerute lui Traian Basescu.

Ponta, ofiter acoperit Melescanu: In mandatul meu au fost facuti trei ofiteri acoperiti

"Nimeni nu poate sa dea lista de ofiteri acoperiti, nici directorul, nici adjunctul, nici altii. Din punct de vedere profesional, bag mana in foc pentru toti oamenii care lucreaza acum in Serviciu", a mai afirmat fostul sef SIE.

Acesta a precizat ca a incercarea de a obtine lista cu ofiterii acoperiti ai unui serviciu de informatii "nu s-a mai pomenit in nicio tara din lume".

"Ca un sef de stat sa ceara unui serviciu sa-si deconspire proprii angajati nu exista si nu poate exista din punct de vedere moral si legal", a mai spus Teodor Melescanu.

Ponta, ofiter acoperit: Melescanu respinge acuzatiile si spune ca Basescu a incalcat legea (Video)

Anterior, marti, intr-o conferinta de presa, el a precizat ca in momentul in care presedintele i-a cerut lista ofiterilor acoperiti el avea doua posibilitati: "sa respect legea si sa nu o respect".

"Raspunsul transmis presedintelui nu a fost al meu, ci al institutiei", a explicat Melescanu de ce a refuzat... mai mult


Marti, 14 Octombrie 2014, ora 22:52

32 comentarii
Ponta, ofiter acoperit: Lui i se cere demisia, Basescu este trimis la psiholog

Ponta, ofiter acoperit: Lui i se cere demisia, Basescu este trimis la psiholog

Scena politica romaneasca fierbe, dupa ce presedintele Traian Basescu a declarat ca Victor Ponta ar fi ofiterul acoperit la care s-a referit in repetate randuri inca de dinainte de inceperea campaniei electorale pentru Presedintia Romaniei.

Politicienii de dreapta au cerut demisia lui Victor Ponta de la sefia Guvernului si retragerea sa din cursa pentru Cotroceni. De cealalta parte, premierul a negat, acuzandu-l pe seful statului de minciuna, in timp ce colegii social-democrati au sarit in apararea sa, sustinand ca dezvaluirile lui Traian Basescu sunt "nefondate" si indemnandu-l pe seful statului sa consulte un psihilog.

Si ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, si-a exprimat pozitia, afirmand ca singura situatie de conflict cu legea era in cazul ofiterilor care "au turnat la Securitate, care au facut politie politica".

Basescu a dezvaluit: Ponta a fost ofiter acoperit al SIE

De asemenea, conducerea SIE ar putea fi chemata sa dea explicatii la Parlament, potrivit deputatului PNL Mihaita Calimente, presedintele Comisiei de control SIE, insa Serviciul de Informatii Externe a aratat ca nu va putea divulga astfel de date.

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT, cele mai importante evenimente si declaratii legate de subiectul candidatului ofiter acoperit:

19:02 - Fostul sef al SIE Teodor Melescanu a fost intrebat, marti seara, intr-o emisiune la B1 Tv, daca Serviciul a facut ofiteri acoperiti in perioada cand el era sef, respectiv februarie 2012 -... mai mult


Marti, 14 Octombrie 2014, ora 20:28

105 comentarii
Ponta, ofiter acoperit Melescanu: In mandatul meu au fost facuti trei ofiteri acoperiti

Ponta, ofiter acoperit Melescanu: In mandatul meu au fost facuti trei ofiteri acoperiti

Fostul sef al SIE Teodor Melescanu este de parere ca predecesorul sau din perioada 1997-2001, Catalin Harnagea, stie daca Victor Ponta a fost ofiter acoperit intre acesti ani, asa cum a afirmat presedintele Traian Basescu.

Candidatul prezidential a fost intrebat, marti seara, intr-o emisiune la B1 Tv, daca Serviciul a facut ofiteri acoperiti in perioada cand el era sef, respectiv februarie 2012 - septembrie 2014.

"A facut trei. (...) Le-am si uitat identitatile", a raspuns Teodor Melescanu, care a adaugat ca nu cunoaste ofiterul de legatura la care s-a referit, luni seara, Traian Basescu.

Ponta, ofiter acoperit - Desfasurarea evenimentelor LIVE

Totodata, acesta a afirmat despre Catalin Harnagea, seful SIE din anii '97-2001, ca "stie daca Victor Ponta a fost ofiter acoperit".

Anterior, Harnagea a comentat posibilitatea ca Victor Ponta sa fi fost ofiter acoperit al Serviciului exact in acea perioada, potrivit dezvaluirilor facute de presedintele Traian Basescu: "Posibilitatea sigur ca exista, nu e nimic imposibil. Da, este posibil ca nu numai Ponta, dar si altii sa fi fost racolati de servicii de informatii, nu este nimic imposibil. Atat timp cat nu se incalca legea, este posibil. Este posibil sa fi fost recrutat".

Ponta, ofiter acoperit Seful SIE din perioada '97-2001: E posibil sa fi fost recrutat

De asemenea, Teodor Melescanu spune ca isi asuma hotararea de guvern din anul 2013, prezentata de Traian Basescu luni seara, care a fost publicata in... mai mult


Marti, 14 Octombrie 2014, ora 19:53

11 comentarii
Ponta, ofiter acoperit Seful SIE din perioada \'97-2001: E posibil sa fi fost recrutat

Ponta, ofiter acoperit Seful SIE din perioada '97-2001: E posibil sa fi fost recrutat

Catalin Harnagea, fostul sef al SIE in perioada 1997-2001, a comentat posibilitatea ca Victor Ponta sa fi fost ofiter acoperit al Serviciului exact in acea perioada, potrivit dezvaluirilor facute de presedintele Traian Basescu.

"Este si nu este posibil, asa cum sunt si altii posibil sau imposibil de racolat de un serviciu de informatii. Ce a facut un serviciu de informatii este direct in atributiile fiecarui serviciu, pentru motivele pentru care le face samd.

Posibilitatea sigur ca exista, nu e nimic imposibil. Da, este posibil ca nu numai Ponta, dar si altii sa fi fost racolati de servicii de informatii, nu este nimic imposibil. Atat timp cat nu se incalca legea, este posibil. Este posibil sa fi fost recrutat", a spus Catalin Harnagea, la Europa FM.

Ponta, ofiter acoperit - Desfasurarea evenimentelor LIVE

Acesta a mentionat ca nu stie daca se va afla vreodata adevarul in acest caz, insa subliniaza ca singura persoana care a comis o infractiune este presedintele Traian Basescu, prin dezvaluirile facute.

"Nu cred ca SIE ar trebui sa dea vreun raspuns, dupa parerea mea, la fel cum nu cred ca ceea ce ar trebui sa se intample acum este ca, in Parlament, comisia de control a SIE sa se intruneasca sa ii ceara nu stiu ce. In clipa de fata, singura institutie, singura persoana care a comis o infractiune este presedintele Romaniei.

Singura lege care nu ar fi permis lucrul asta (recrutarea unui magistrat - n.red.) era Statutul Magistratilor - Legea 92. Iar Legea... mai mult


Marti, 14 Octombrie 2014, ora 18:44

22 comentarii
Ponta, ofiter acoperit: Udrea cere comisii parlamentare, anchete, retrageri si demisii (Video)

Ponta, ofiter acoperit: Udrea cere comisii parlamentare, anchete, retrageri si demisii (Video)

Candidatul PMP la prezidentiale, Elena Udrea, a comentat declaratiile presedintelui Traian Basescu, potrivit caruia Victor Ponta ar fi fost ofiter acoperit.

Udrea a cerut demisia lui Victor Ponta de la sefia Executivului si retragerea sa din cursa pentru Cotroceni. De asemenea, Udrea i-a cerut si lui Teodor Melescanu sa renunta la candidatura sa pentru cea mai inalta functie in stat.

Ponta, ofiter acoperit: Desfasurarea evenimentelor si reactii LIVE

"Solicit retragerea lui Victor Ponta din cursa pentru Presedintia Romaniei. A doua solicitare este demisia din functia de prim-ministru. Solicit deschiderea unei anchete. Solicit demisia si dizolvarea comisiilor de control SIE din Parlamentul Romaniei si infiintarea a doua comisii parlamentare de ancheta in acest caz, care sa verifice cum a fost posibila minciuna si activitatea domnului Melescanu.

Dl Melescanu e candidatul lui Victor Ponta la Presedintia Romaniei, iar secretul lor face cursa netransparenta", a declarat presedintele PMP, intr-o conferinta de presa.

In acest context, Udrea i-a cerut si lui Teodor Melescanu se se retraga din functia pentru Cotroceni.

Basescu a dezvaluit: Ponta a fost ofiter acoperit al SIE

Elena Udrea a apreciat ca Ponta ar fi "un presedinte santajabil" si inca nu se stie cine ar fi cei care "manevreaza butoanele".

"Ca urmare a ce stim despre Victor Ponta, nu poate fi presedinte. Nu poate fi presedinte cineva care a incalcat Constitutia. E un presedinte santajabil.... mai mult


Marti, 14 Octombrie 2014, ora 14:00

31 comentarii
Basescu a dezvaluit: Ponta a fost ofiter acoperit al SIE (Video)

Basescu a dezvaluit: Ponta a fost ofiter acoperit al SIE (Video)

Presedintele Traian Basescu a sustinut, luni seara, ca prim-ministrul Victor Ponta ar fi ofiterul acoperit la care s-a referit in repetate randuri inainte de inceperea campaniei electorale pentru Presedintia Romaniei.

"Zambeste acum, cand e prim-ministru, ii merge, dar cand va fi presedinte, nu ii va merge. Ponta trebuie sa recunoasca (sic!) ca in '97-2001 a fost ofiter acoperit al SIE. (...) Ceea ce explica si propulsarea lui de la Parchetul de la Judecatoria Sector 1 la Curtea Suprema de Justitie", a spus seful statului, intr-o emisiune la Realitatea TV.

In perioada 1997-2001, Victor Ponta era procuror. Statutul de magistrat este incompatibil cu cel de angajat al unui serviciu secret.

Seful statului a prezentat, luni seara, doua documente ca dovezi ale deconspirarii lui Victor Ponta.

Este vorba despre doua hotarari de guvern. Prima a fost adoptata de Guvernul Adrian Nastase, in 2002, si aproba lista de categorii de informatii secrete de stat din domeniul de activitate SIE, a carei anexa era secreta. Un paragraf al acestei anexe prevedea ca personalul Serviciului de Informatii Externe este secret de stat.

A doua hotarare prezentata de Traian Basescu este cea reaprobata in 30 aprilie 2013 de Guvernul Ponta si a fost publicata in Monitorul Oficial 223/2013 cu anexa nesecreta, care extindea secretul de stat si asupra fostilor ofiteri acoperiti.

Aceasta anexa nesecreta cuprindea informatii despre domeniul de activitate SIE, care, spune presedintele, ar fi... mai mult


Luni, 13 Octombrie 2014, ora 23:25

131 comentarii
Un fost director Bancorex dezvaluie ca a fost ofiter sub acoperire al SIE - ce misiune a avut

Un fost director Bancorex dezvaluie ca a fost ofiter sub acoperire al SIE - ce misiune a avut

Fostul director al Bancorex Razvan Temesan recunoaste public ca a fost ofiter sub acoperire al Serviciului de Informatii Externe (SIE), sustinand ca a avut drept misiune recuperarea banilor detinuti in strainatate de familia Ceausescu.

"Activitatea mea s-a desfalurat in a descoperi banii astia, la banca romana de comert exterior, in conturi ascunse si la alte banci din Romania. Zeci de milioane de dolari am adus. (...) Am deranjat diverse persoane care erau interesate sa treaca timpul si sa puna mana pe banii astia. La inceput nu au stiut cine a furnizat informatiile de au ramas fara bani. Din moment ce eu am fost ofiter sub acoperire desconspirat, normal, stiu destule despre multa lume", a declarat Razvan Temesan, in exclusivitate, pentru Digi24.

Scandalul Bancorex a fost unul dintre cele mai rasunatoare dupa 1989. Banca era considerata una de lux, pentru privilegiati, in conditiile in care doar cei care au detinut functii imediat dupa Revolutie si apropiatii lor figurau pe lista celor care puteau primi bani cu dobanzi extrem de mici.

Astfel, credite de sute de milioane de lei nu au mai fost inapoiate dupa falimentarea bancii, iar statul a inregistrat un prejudiciu de un miliard de dolari, pe care nu i-a recuperat nici pana in ziua de azi. mai mult


Marti, 11 Martie 2014, ora 14:16

6 comentarii
Fostul ofiter Constantin Rauta ramane condamnat la moarte - decizie a Inaltei Curti

Fostul ofiter Constantin Rauta ramane condamnat la moarte - decizie a Inaltei Curti

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins vineri cererea de revizuire a sentintei din 1974 prin care fostul ofiter al Directiei de Informatii Externe (DIE) Constantin Rauta a fost condamnat la moarte, fiind acuzat de regimul comunist ca a fugit in SUA, unde a solicitat azil politic.

Instanta suprema a respins recursul lui Rauta si a mentinut o decizie a Curtii Militare de Apel din martie 2013, instanta care respinsese la randul ei o cerere de revizuire a condamnarii.

Constantin Rauta a absolvit Facultatea de Electronica si Telecomunicatii in 1966, apoi a lucrat ca inginer la Iprochim Bucuresti si la Ministerul Chimiei. A fost racolat de DIE, primind numele conspirativ "Calin", si a fost instruit sa execute misiuni de spionaj in strainatate, in special impotriva NATO.

In anul 1973 a fost trimis in SUA pentru a pregati vizita lui Nicolae Ceausescu, insa Constantin Rauta a solicitat azil politic autoritatilor americane. La data de 2 septembrie 1974 a fost condamnat in lipsa pentru tradare, fiind condamnat la moarte.

Condamnat la moarte de Ceausescu, un fost spion cere comutarea pedepsei

"La data de 24 noiembrie 1973, Rauta Constantin a primit misiunea si s-a deplasat in SUA pentru a transporta valiza diplomatica; ajungand pe aeroportul din New York, acesta a predat imediat organelor de politie americane valiza diplomatica in care se aflau date si documente cu caracter 'secret de stat' ce faceau parte din categoria celor care se refereau la munca operativa a... mai mult


Vineri, 01 Noiembrie 2013, ora 17:35

50 comentarii
Dosarul "Prostituate pentru VIP-uri" - Zeci de persoane, trimise in judecata

Dosarul "Prostituate pentru VIP-uri" - Zeci de persoane, trimise in judecata

Procurorii DIICOT au trimis in judecata una dintre cele mai mari grupari de crima organizata care a actionat in ultimii ani in judetul Alba.

In total, 22 de persoane vor fi judecate in dosarul "Prostituate pentru VIP-uri", pentru instigare si constituire grup infractional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, santaj, talharie, lipsire de libertate in mod ilegal, distrugere, proxenetism, prostitutie.

12 dintre membrii gruparii sunt in arest preventiv, doi sunt dati in urmarire internationala, iar restul are interdictie de a parasi tara, noteaza Adevarul.

Un nume important din grupare este fostul ofiter al Serviciului de Informatii Externe, Claudiu Vulpe, zis Fox, aflat in arest preventiv. Tanarul asigura relatiile dintre guparea infractionala si clienti. In plus, printre cei care nu au voie sa plece din tara se afla si doi oameni de afaceri italieni, acuzati de instigare la santaj si santaj.

Intimidarea persoanelor vizate de santaj se facea cu metode specifice. Este vorba despre cocteiluri "Molotov" (sticle umplute cu benzina), care erau aruncate in curtile caselor persoanelor care aveau datorii.

"Inculpatii au constituit la inceputul anului 2010 o grupare infractionala specializata in infractiuni de trafic de persoane, proxenetism si recuperari in urma unor santaje la comanda, prin violenta. Membrii gruparii au colaborat la plasarea fetelor si au colaborat si cu persoane care au savarsit independent infractiuni de trafic de persoane si... mai mult


Vineri, 11 Februarie 2011, ora 17:23

4 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  2. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  3. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  4. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  5. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  6. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  7. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  8. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  9. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba
  10. Asa arata iepurasii oceanelor (Video)