gabriel popoviciu

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Mutu da in judecata DNA

Mutu da in judecata DNA

Spiridon Mutu, tatal atacantului de la Ajaccio, s-a declarat revoltat de aparitia stenogramelor discutiei pe care omul de afaceri Gabriel Popoviciu si fostul ofiter DNA Ion Motoc au purtat-o. In cadrul acestei discutii, cei doi au vorbit despre problemele pe care Mutu le avea cu drogurile si despre modul in care si-ar fi batut fosta sotie.

Deranjat de faptul ca fiul sau apare in acest dosar in care nu are nicio legatura, Spiridon Mutu a anuntat ca Directia Nationala Anticoruptie (DNA) va fi data in judecata.

"Ma surprinde ca baiatul meu este prins intr-un nou scandal. Acum, Adi nu mai are niciun avocat in Romania, din cate stiu, dar are cine sa-l reprezinte. Ce porcarie! Ce legatura avea Adrian cu toate astea ca sa apara numele lui?! O sa ne informam si o sa luam atitudine", a spus Spiridon Mutu pentru Ring.

Mutu are sanse reale de a castiga procesul cu DNA. Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a sanctionat deja Romania pentru articolul 8 (dreptul la respectarea vietii private si de familie si a corespondentei) si articolul 13 (dreptul la un remediu efectiv), dupa o plangere facuta de ziaristul Mircea Toma si de fiica sa Sorana. Cei doi au fost interceptati ilegal de SRI in anii '90 si vor primi cate 7.800 de euro fiecare.

Mutu apare din nou in stenogramele DNA: Se droga in Italia

Chestionati cu privire la aparitia numelui lui Adrian Mutu in acest dosar, reprezentantii DNA sustin ca atacantul roman are toate motivele sa fie suparat.

"Domnul Mutu... mai mult


Marti, 22 Ianuarie 2013, ora 22:50

3 comentarii
Gabriel Popoviciu afla vineri daca poate parasi tara

Gabriel Popoviciu afla vineri daca poate parasi tara

Inalta Curte de Casatie va lua in discutie vineri, recursul declarat de procurorii DNA impotriva deciziei Curtii de Apel Bucuresti prin care i s-a ridicat interdictia de a parasi tara omului de afaceri Gabriel Popoviciu.

Curtea de Apel Bucuresti a admis, luni, 1 iunie, plangerea formulata de Gabriel Popoviciu, in dosarul in care este anchetat de DNA alaturi de fostul sef al DGIPI, Cornel Serban, impotriva ordonantei procurorilor de prelungire a interdictiei de a parasi tara.

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au respins, la sfarsitul lunii aprilie, plangerea facuta de fostul sef al DGIPI Cornel Serban impotriva ordonantei procurorilor DNA prin care i-a fost prelungita cu 30 de zile interdictia de a parasi tara.

Curtea de Apel Bucuresti a decis, tot atunci, sa respinga plangerile formulate de Gabriel Popoviciu si Petru Pitcovici impotriva rezolutiilor procurorilor prin care li s-a prelungit interdictia de a parasi tara.

Procurorii DNA au prelungit pentru 30 de zile interdictia de a nu parasi tara dispusa de Curtea de Apel Bucuresti pentru omul de afaceri Puiu Popoviciu, fostul sef al DGIPI, Cornel Serban, si pentru fostul sef al Diviziei Operatiuni din DGA, Petru Pitcovici.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, pe 1 aprilie, sa respinga ca nefondat recursul DNA impotriva deciziei de cercetare in libertate a fostului sef al DGIPI, Cornel Serban, a ofiterului Directiei Generale Anticoruptie, Petru Pitcovici, si a omului de afaceri Gabriel Popoviciu.... mai mult


Joi, 04 Iunie 2009, ora 11:17

2 comentarii
Popoviciu vrea sa poata pleca din tara

Popoviciu vrea sa poata pleca din tara

Omul de afaceri Gabriel Popoviciu a contestat, in instanta, decizia procurorilor DNA de prelungire a interdictiei de a parasi tara.

Instanta nu a stabilit inca termenul la care se va lua in discutie contestatia.

Procurorii DNA au dispus prelungirea interdictiilor de a parasi tara pentru omul de afaceri Gabriel Popovici, Cornel Serban, fostul sef al DGIPI si ofiterul DGA, Petru Pitcovici.

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au respins, la sfarsitul lunii aprilie, plangerea facuta de fostul sef al DGIPI Cornel Serban impotriva ordonantei procurorilor DNA prin care i-a fost prelungita cu 30 de zile interdictia de a parasi tara

Curtea de Apel Bucuresti a decis, tot atunci, sa respinga plangerile formulate de Gabriel Popoviciu si Petru Pitcovici impotriva rezolutiilor procurorilor prin care li s-a prelungit interdictia de a parasi tara.

Procurorii DNA au prelungit pentru 30 de zile interdictia de a nu parasi tara dispusa de Curtea de Apel Bucuresti pentru omul de afaceri Puiu Popoviciu, fostul sef al DGIPI, Cornel Serban, si pentru fostul sef al Diviziei Operatiuni din DGA, Petru Pitcovici.

Cei trei s-au prezentat pe 22 aprilie, la DNA, unde unul dintre procurorii de caz, Nicolae Marin, le-a inmanat ordonanta prin care s-a prelungit interdictia de a parasi tara.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, pe 1 aprilie, sa respinga ca nefondat recursul DNA impotriva deciziei de cercetare in libertate a fostului sef al DGIPI, Cornel Serban, a ofiterului... mai mult


Vineri, 22 Mai 2009, ora 16:18

10 comentarii
Incasarile lui Popoviciu din afacerile hoteliere au scazut cu 18%

Incasarile lui Popoviciu din afacerile hoteliere au scazut cu 18%

Grupul Parc Hotels al omului de afaceri Gabriel Popoviciu a inregistrat, in primul trimestru din acest an, o cifra de afaceri in scadere cu 18% fata de anul trecut, adica numai de 1,6 milioane de euro.

Parc Hotels cuprinde hotelurile Ramada Plaza si Ramada Parc din nordul Capitalei, clasificate la patru stele si cumuleaza 567 de camere. Acestea au adus anul trecut afaceri de 14 milioane de euro, scrie Ziarul Financiar.

Gabriel Popoviciu mai detine si hotelul de cinci stele Howard Johnson din Bucuresti, care insa nu a raportat rezultatele aferente primului trimestru.

Omul de afaceri este alaturi de George Copos cel mai mare proprietar de hoteluri din Bucuresti, raportat la incasarile obtinute in 2008. Acesta isi va extinde afacerile in domeniul hotelier prin deschiderea unui Ramada Encore in proiectul Baneasa, cel mai mare proiect imobiliar din Capitala.

In conditiile actuale, pretul la cazare a fost scazut cu pana la 12% pentru Ramada Bucharest Parc si cu pana la 20% pentru Ramada Plaza Bucharest. mai mult


Miercuri, 06 Mai 2009, ora 08:03

Popoviciu spune ca ca nu i-a cerut fostului sef DGIPI sa intervina la DNA

Popoviciu spune ca ca nu i-a cerut fostului sef DGIPI sa intervina la DNA

Gabriel Popoviciu a declarat, miercuri, la audierea sa la Inalta Curte de Casatie si Justitie, ca niciodata nu i-a cerut ajutorul fostului sef al DGIPI, Cornel Serban.

Mai mult, nici acesta nu s-ar fi oferit sa intervina in dosarul de la DNA deschis pe numele omului de afaceri.

In fata instantei care judeca recursul DNA impotriva deciziei de a-l cerceta in libertate, omul de afaceri Gabriel Popoviciu a afirmat ca, in data de 24 martie 2009, fiind chemat la DNA, procurorul Marian Nicolae i-a prezentat un referat de 17 pagini, prin care se incepea urmarirea penala impotriva sa pentru complicitate la abuz in serviciu.

In aceeasi zi, procurorii i-a prezentat lui Popoviciu ordonanta de retinere pentru 24 de ore. "I-am zis procurorului ca este o masura exagerata, dar Marian Nicolae mi-a zis ca va merge 'pana in panzele albe cu acest dosar' ", a declarat Popoviciu in instanta.

Omul de afaceri a spus ca a aflat de la fostul sef al DGIPI ca Ion Motoc, denuntator in acest caz, vrea sa il intalneasca si ca nu i-a cerut lui Cornel Serban relatii suplimentare legate de intalnirea cu ofiterul DNA, pentru ca Serban este "om de incredere".

In acest context, Popoviciu a declarat ca se stie cu fostul sef al DGIPI de aproximativ doi ani, intre ei existand strict relatii de "simpatie reciproca".

Popoviciu a povestit, la audierea de miercuri ca, in cadrul intalnirii cu serban si Motoc, ofiterul DNA a pus in discutie dosarul pe care il instrumenteaza, 206/ P/2006, cu... mai mult


Miercuri, 01 Aprilie 2009, ora 21:50

1 comentariu
Curtea de Casatie si Justitie judeca recursul in dosarul DGIPI

Curtea de Casatie si Justitie judeca recursul in dosarul DGIPI

Inalta Curte de Casatie si Justitie va judeca, luni, recursul declarat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie impotriva lasarii in libertate a omului de afaceri Gabriel Popoviciu, a fostului sef al Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) Cornel Serban si a fostului sef al Diviziei Operatiuni din Directia Generala Anticoruptie a Ministerului Administratiei si Internelor Petru Pitcovici.

Pe 26 martie, Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a respins propunerea DNA de arestare preventiva a celor trei. In motivarea deciziei, judecatoarea Viorica Costiniu, de la CAB, sustinea ca procurorii nu au adus probe concludente in acest caz, iar arestarea celor trei ar fi o 'masura excesiva'.

Viorica Costiniu afirma ca inculpatii nu au antecedente penale, au o comportare anterioara buna si nu exista dovezi ca s-ar sustrage procedurilor judiciare in desfasurare.

Potrivit DNA, in perioada decembrie 2008 - martie 2009, Petru Pitcovici si Cornel Serban l-au contactat pe Ion Motoc, ofiter de politie judiciara de la DNA, pentru a se emite solutii de neurmarire penala fata de Gabriel Popoviciu si Ioan Alecu.

Procurorii arata ca Pitcovici si Serban i-au solicitat ofiterului DNA, ca, prin orice mod, inclusiv prin incalcarea procedurilor legale, sa determine finalizarea cu celeritate a anchetei si emiterea unei solutii de NUP fata de Popoviciu si Alecu.

DNA mentioneaza ca ofiterul care lucra la DNA fusese delegat, prin ordonanta a procurorului, sa efectueze... mai mult


Luni, 30 Martie 2009, ora 08:17

1 comentariu
Recursul in cazul DGIPI se judeca luni

Recursul in cazul DGIPI se judeca luni

Recursul DNA impotriva deciziei ca fostul sef al DGIPI, Cornel Serban, ofiterul DGA Petru Pitcovici si omul de afaceri Gabriel Popoviciu sa fie cercetati in libertate va fi judecat luni, la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Cornel Serban, fostul sef DGIPI, Petru Pitcovici, de la DGA, si omul de afaceri Gabriel Popoviciu nu au primit mandate de arestare preventiva, in noaptea de miercuri spre joi, de la Curtea de Apel Bucuresti. Procurorii au declarat recurs.

Procurorii anticoruptie au luat, miercuri, masura retinerii pe termen de 24 de ore a celor trei.

Ioan Alecu a fost rector al Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti, iar sarcina sa s-a retinut infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata.

In sarcina lui Gabriel Popoviciu s-a retinut complicitate la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave, iar in sarcina lui Cornel Serban, directorul Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna din cadrul MAI, s-au retinut infractiunile de favorizare a infractorului si folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii si permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii. mai mult


Sambata, 28 Martie 2009, ora 11:28

4 comentarii
Citroen, Ikea si Carrefour Feeria, construite pe terenuri ajunse la Popoviciu

Citroen, Ikea si Carrefour Feeria, construite pe terenuri ajunse la Popoviciu

Pe terenurile Universitatii de Agronomie care au ajuns la firmele controlate de Popoviciu au fost construite sedii ale unor societati importante, printre care reprezentanta Citroen, Carrefour Feeria, Ikea Romania, Baneasa Shopping Center, potrivit documentelor procurorilor DNA.

"Terenul in suprafata de 224 de hectare, pe care universitatea l-a adus ca aport la capitalul social al SC Baneasa Investments SA este situat in partea de nord a orasului Bucuresti, se invecineaza cu DN1 Bucuresti-Ploiesti, iar pe acest teren s-au construit puncte de lucru si sedii ale unor societati comerciale importante, printre care reprezentanta Citroen, Carefour Feeria, Ikea Romania, Baneasa Shopping Center", se arata in rezolutia procurorilor.

Procurorii nu fac nicio referire la persoana lui Calin Popescu Tariceanu, care a reprezentat firma Citroen in Romania, sau la numele altor reprezentanti ai societatilor ce sunt construite pe terenul in cauza.

De alfel, in aceasta rezolutie a Parchetului nu se face legatura directa a lui Popoviciu cu afacerea terenurilor decat prin precizarea ca acesta a avut un interpus si un interes sa aduca terenul USAMV in capitalul social al Baneasa Investments.

Astfel, se arata in rezolutie, in capitalul Baneasa Investments a fost introdus initial dreptul de folosinta, iar ulterior dreptul de proprietate asupra terenului in suprafata de 224 de hectare.

Prin aducerea terenului in suprafata de 224 de hectare ca aport la capitalul social al Baneasa... mai mult


Vineri, 27 Martie 2009, ora 18:08

24 comentarii
Cladirile lui Popoviciu din Baneasa, evaluate la 80 de milioane de euro

Cladirile lui Popoviciu din Baneasa, evaluate la 80 de milioane de euro

Primele doua cladiri de birouri din proiectul Baneasa Business & Technology Park, dezvoltat de firma Baneasa Investments, controlata de omul de afaceri Gabriel Popoviciu, sunt evaluate la circa 80 milioane de euro.

Acesta suma este dubla fata de cea investita in realizarea proiectului, tinand cont de nivelul chiriilor si de randamentele practicate pe piata de birouri, anunta Ziarul Financiar.

Cele doua cladiri au o suprafata inchiriabila de 26.000 de metri patrati si au fost inchiriate complet unor companii precum BMW, Dupont, Solmar, Sonae Sierra, Adidas, Unilever, Meinl European Land sau Moeller Electric, care platesc chirii lunare de minimum 17 euro/metrul patra. mai mult


Vineri, 18 Iulie 2008, ora 11:14

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  2. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  3. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  4. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  5. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  6. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  7. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  8. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  9. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  10. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)