Ziare.com
O zi pana la aplicarea GDPR. Cine conduce autoritatea responsabila si cand ar putea incepe controalele

O zi pana la aplicarea GDPR. Cine conduce autoritatea responsabila si cand ar putea incepe controalele

Senatul a adoptat in aceasta saptamana proiectul de lege care imputerniceste Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) sa asigure buna implementare a prevederilor GDPR in Romania. Tara noastra n-a ...

24 Mai 20182 comentarii

    Gdpr pregatire companii

    O companie romaneasca din 5 nu stie ce este GDPR, cu o zi inainte ca acesta sa intre in vigoare. Cum stau lucrurile in restul Europei

    O companie romaneasca din 5 nu stie ce este GDPR, cu o zi inainte ca acesta sa intre in vigoare. Cum stau lucrurile in restul Europei

    O companie romaneasca din 5 nici macar nu a auzit de Regulamentul General de Protectia Datelor (GDPR), in ciuda faptului ca mai este doar o zi pana cand acesta va intra in vigoare. Romanii nu sunt, insa, nici pe departe cei mai ignoranti dintre europeni atunci cand vine vorba despre GDPR. Astfel, doar 20% dintre companiile romanesti sustin ca n-au auzit despre regulament, in vreme ce media, la nivelul UE, este de 27%, se arata in Raportul European privind Platile pe primul trimestru din 2018, realizat de Intrum...

    24 Mai 2018
      Cine nu si-a desemnat inca responsabil cu protectia datelor mai are doar patru zile la dispozitie. Pe 25 mai intra in vigoare GDPR

      Cine nu si-a desemnat inca responsabil cu protectia datelor mai are doar patru zile la dispozitie. Pe 25 mai intra in vigoare GDPR

      GDPR intra in vigoare pe 25 mai in toate statele membre UE, asa ca operatorii romani de date - fie ei institutii sau societati comerciale - mai au la dispozitie doar cateva zile pentru a se pregati sa respecte noile exigente europene in domeniu. Multi dintre acesti operatori vor avea nevoie chiar sa instruiasca sau sa contracteze specialisti care sa se ocupe cu protectia datelor si care, in terminologia regulamentului, se numesc "data protection officer". Pe scurt, DPO. Iata cum si-i recurteaza cativa dintre marii operatori de date din Romania si cu ce se vor ocupa ei...

      21 Mai 20181 comentariu
        Trei saptamani pana la GDPR, impact major pentru firme: Cum implementam si care sunt primii pasi de urmat

        Trei saptamani pana la GDPR, impact major pentru firme: Cum implementam si care sunt primii pasi de urmat

        Pentru a evita amenzi de pana la 20 de milioane de euro, toate firmele din Romania care prelucreaza informatii cu caracter personal ale propriilor angajati sau ale clientilor vor trebui sa dovedeasca, incepand cu 26 mai, ca respecta normele Regulamentului General de Protectia Datelor (GDPR). Conformarea la acest nou set de reguli se anunta laboriasa si scumpa, mai ales pentru intreprinzatorii care pana acum nu s-au pregatit deloc sa intampine schimbarile produse de intrarea in vigoare a Regulamentului...

        08 Mai 20184 comentarii
          eBook GDPR pe intelesul oricui

          eBook GDPR pe intelesul oricui

          Relatiile cu clientii sunt construite pe incredere. Acest lucru este cu atat mai important cu cat companiile trebuie sa gestioneze datele cu caracter personal ale clientilor lor. Noul regulament EU GDPR va intra in vigoare la 25 mai 2018. Acesta contine o serie de masuri pe care companiile trebuie sa le ia in ceea ce priveste gestionarea sigura si legala a tuturor datelor cu caracter personal. 01. CE ESTE REGULAMENTUL GDPR? 02. CE INSEAMNA "DATE PERSONALE"?...

          03 Mai 2018
          Alte articole despre: ebook GDPR, regulament GDPR
            PR2Advertising.ro te invita la a doua editie a conferintei GDPR. Vezi care sunt temele de discutie si cine sunt speakerii confirmati

            PR2Advertising.ro te invita la a doua editie a conferintei GDPR. Vezi care sunt temele de discutie si cine sunt speakerii confirmati

            PR2Advertising.ro te invita pe 25 aprilie 2018 la a doua editie a conferintei GDPR. Evenimentul are loc la Premier Palace Hotel & Spa din Bucuresti, incepand cu ora 9:40 si este destinat managerilor, specialistilor in promovare si marketing, avocatilor si, in general, celor care sunt interesati si preocupati de alinierea companiei reprezentate la noile norme impuse de Uniunea Europeana cu privire la protectia datelor cu caracter personal. Conform noilor reglementari, companiile care nu vor respecta GDPR risca amenzi de pana la 20 milioane de euro sau 4% din cifra de afaceri globala. Tocmai de aceea, este important ca institutiile sa se inteleaga cum vor fi afectate de GDPR si ce trebuie sa faca pentru a evita amenzile uriase aplicate pentru nerespectarea noilor reglemenatri privind protectia datelor cu caracter personal...

            18 Aprilie 2018
            Alte articole despre: conferinta GDPR, regulament GDPR
              Companiile sunt informate despre noile reguli de protectie a datelor personale, insa foate putine sunt pregatite

              Companiile sunt informate despre noile reguli de protectie a datelor personale, insa foate putine sunt pregatite

              79% dintre companiile chestionate de Power Net Consulting pe tema pregatirii pentru implementarea noului Regulamentului (UE) 679/2016, cunoscut drept Regulamentul General privind Protectia Datelor Personale (GDPR), sunt informate despre aceste subiect, insa doar in 14% dintre acestea exista persoane nominalizate pentru functia de responsabil cu prelucrarea datelor personale. De asemenea, 57% dintre respondenti au recunoscut ca pana in prezent nu au revizuit / actualizat politicile de securitate, iar 50% nu au facut o evaluare interna a datelor cu caracter personal prelucrate...

              18 Octombrie 2017
                Victor Gansac, expert in securitate cibernetica: Cum se pot pregati organizatiile pentru intrarea in vigoare a noilor reglementari europene in domeniul protectiei datelor cu caracter personal EU GDPR

                Victor Gansac, expert in securitate cibernetica: Cum se pot pregati organizatiile pentru intrarea in vigoare a noilor reglementari europene in domeniul protectiei datelor cu caracter personal EU GDPR

                In aprilie 2016 a fost adoptat Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor, EU GDPR). Noua reglementarese va aplica direct in statele membre UE incepand cu data de 25 mai 2018, fara a fi necesara transpunerea sa prin intermediul unui act legislativ national...

                04 Mai 2017

                  Urmareste Ziare.com pe

                  Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
                   

                  TOP 3 STIRI PRESA CENTRALA

                  Masurile PSD ne costa pe toti: De la 1 martie platim mai mult curentul si gazul
                  Autoritatea de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) recunoaste ca majorarile de taxe si impozite impuse de Guvernul PSD-ALDE in domeniul...

                  Dacia a anuntat ofertele pentru Rabla 2019: Cat costa Logan, Sandero si Duster
                  Dacia a anuntat ofertele pregatite pentru programul Rabla 2019, ce va debuta in perioada urmatoare. Conform unui comunicat remis Ziare.com,...

                  UE poate finanta constructia Autostrazii Unirii, dar Romania n-a cerut niciun ban
                  Desi avea posibilitatea sa plateasca inca de la inceput constructia Autostrazii Unirii cu bani europeni, statul roman a preferat sa ignore...
                  Platforma pentru solutionarea online a litigiilor