ghid de bune practici

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
De la Facebook, pentru jurnalisti - Ghid de bune practici pe reteaua sociala

De la Facebook, pentru jurnalisti - Ghid de bune practici pe reteaua sociala

Facebook a lansat un portal care gazduieste cele mai bune practici, studii de caz si cercetari pentru companiile media.

Media pe Facebook, noul portal, include o sectiune despre "cele mai bune practici pentru jurnalisti de pe Facebook", o noua resursa cu sfaturi despre cum sa iti cresti audienta, folosind noul "graph search", scrie journalism.co.uk.

Portalul mai include un ghid de bune practici pentru paginile conduse de companii media.

Printre sfaturi, pe Facebook Media aflam cum se distribuie cel mai bine un breaking news, astfel incat sa ajunga la o audienta cat mai mare.

De asemenea, noul portal include si 13 moduri in care materialul tau poate ajunge viral, un text scris de Jonah Peretti BuzzFeed. mai mult


Sambata, 04 Mai 2013, ora 14:37

A fost lansat Ghidul de bune practici pentru comunitatile de rromi

A fost lansat Ghidul de bune practici pentru comunitatile de rromi

Departamentul pentru Relatii Interetnice din Guvernul Romaniei, Alianta Civica a Rromilor din Romania, Fundatia Centrul pentru Analiza si Dezvoltare Institutionala, in colaborare cu Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare Romania (UNDP), au organizat, miercuri, forumul "Despre comunitati de rromi, antreprenoriat social si economia de piata".

Cu aceasta ocazie, a fost lansat "Ghidul de bune practici in dezvoltarea intreprinderilor sociale pentru comunitatile de rromi".

Potrivit unui comunicat de presa remis redactiei Ziare.com, dezbaterea si-a propus sa creeze o platforma de discutii unde practicienii, liderii comunitari, decidentii politici si reprezentantii sectorului privat interactioneaza si fac schimb de experienta in probleme legate de retelele de productie si distributie ale antreprenorilor sociali, de modelele de promovare a conceptului de franciza sociala si de posibilitatile initierii unei burse a proiectelor sociale.

La forum au participat peste 75 de actori si promotori ai economiei sociale, reprezentanti ai societatii civile, ai comunitatii oamenilor de afaceri si decidenti politici.

Au fost abordate subiecte precum partenerii economici ai intreprinderilor sociale, relatia dintre capitalul social si dezvoltarea comunitara, politicile de stabilire a pretului produselor de economie sociala, replicabilitatea experientelor pozitive.

In cadrul forumului a fost lansat "Ghidul de bune practici in dezvoltarea intreprinderilor sociale pentru... mai mult


Miercuri, 11 Aprilie 2012, ora 23:12

2 comentarii
Trei taxe vor fi scoase din hipermarketuri

Trei taxe vor fi scoase din hipermarketuri

Ghidul de bune practici dintre retaileri si producatori, a carui prima varianta a fost discutata marti, scoate obligativitatea platii taxelor de deschidere de magazin, de renovare si de plasare pe raft, potrivit lui Sorin Minea, presedintele Federatiei Romane din Industria Alimentara.

"Reprezentantii supermarketurilor spun sa trecem aceste taxe in contract, si atunci nu mai sunt impuse, pentru ca daca nu vrei, nu semnezi", a adaugat Minea.

O noua discutie intre producatori si retaileri va avea loc pe 3 iunie, cand reprezentantii marilor lanturi de supermarketuri isi vor prezenta punctul de vedere asupra acestei prime variante a ghidului.

Printre prevederile formulei de ghid se numara si interdictia ca retailerul sa scoata de la vanzare un produs fara o notificare prealabila, in care sa fie justificata aceasta masura.

De asemenea, delistarea unui furnizor care vinde peste 30% din cifra de afaceri printr-un retailer trebuie realizata pe etape, potrivit variantei initiale a ghidului. mai mult


Miercuri, 21 Mai 2008, ora 11:10

Ghid de bune practici comerciale pentru retaileri si furnizori

Ghid de bune practici comerciale pentru retaileri si furnizori

Guvernul a decis, miercuri, infiintarea unui grup de lucru, format din reprezentanti ai Ministerului Agriculturii, Ministerului Economiei si Finantelor si ai Ministerului pentru IMM, care sa elaboreze un cod de bune practici intre retaileri si furnizori, informeaza editia online a ziarului Evenimentul Zilei.

"Au avut loc discutii si intre Ministerul Agriculturii si cei ai furnizorilor si marilor lanturi de magazine. In urma dezbaterilor de atunci, dar si a celor din sedinta de miercuri a reiesit oportunitatea infiintarii unui grup de lucru care sa analizeze un cod de bune practici ce sa reglementeze relatiile dintre furnizori si hipermarketuri", a confirmat purtatorul de cuvant al Executivului, Camelia Spataru.

Realizarea unui astfel de cod a fost propusa saptamana trecuta, in cadrul unei intalniri intre reprezentantii retailerilor si ai producatorilor din industria alimentara mediata de ministrul Agriculturii, Dacian Ciolos.

Aceste discutii au avut loc in contextul nemultumirii producatorilor cu privire la taxele impuse de retaileri.

Astfel ca, acestia au solicitat in ultimele saptamani ca toate taxele supermarketurilor sa fie afisate, astfel incat consumatorul sa stie care este pretul real al produsului si care este adaosul comercial.

Totodata, firmele din industria alimentara spun ca retailerii aplica taxe care duc la cresterea preturilor si scad profitabilitatea furnizorilor, iar dezvoltarea excesiva a marilor lanturi de retail, care ajung sa detina... mai mult


Miercuri, 26 Martie 2008, ora 18:05

Alte articole despre: ghid de buna purtare, retaileri, furnizori
Ciolos: Hipermarketurile si producatorii vor negocia dupa un ghid de bune practici (VIDEO)

Ciolos: Hipermarketurile si producatorii vor negocia dupa un ghid de bune practici (VIDEO)

In cateva saptamani, reprezentantii hipermarketurilor si ai producatorilor vor putea negocia dupa un ghid de bune practici, a anuntat, miercuri, ministrul Agriculturii, Dacian Ciolos dupa ce a mediat o intalnire intre cele doua parti.

"Acest ghid va stabili niste principii de la care sa porneasca apoi negocierile intre dansii. Nu in ultimul rand, cred ca si consumatorul are dreptul sa stie mai clar pe ce da banii si cum se ajunge la pretul pe care il plateste", a explicat ministrul Ciolos.

Ministerul Agriculturii, impreuna cu cel al Comertului si cel al Finantelor, vor depune saptamana viitoare in Guvern un memorandum in urma caruia sa se infiinteze un grup de lucru pentru ghidul de bune practici.

Camera Deputatilor a decis, luni, anchetarea, de catre membrii Comisiei pentru politica economica si privatizare, a acuzatiilor de concurenta neloiala si practica monopolista aduse hipermarketurilor de catre producatori.

Patronatele si sindicatele din industria alimentara propun interzicerea construirii supermarketurilor in centrul oraselor si in zonele rezidentiale, pentru a reduce aglomeratiile din trafic, pentru a evita disparitia zonelor verzi si a terenurilor de joaca sau cresterea pretului terenului in zonele de locuit. mai mult


Miercuri, 19 Martie 2008, ora 18:25

2 comentarii
Alte articole despre: Dacian Ciolos, mediere, hipermarket, producator, ghid

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba