gradinita inscrieri

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Tu ce faci in weekend? Bucuresti: Filme la gradina si plimbare pe urmele regilor

Tu ce faci in weekend? Bucuresti: Filme la gradina si plimbare pe urmele regilor

Incepe weekendul. Bucurestenii care nu pleaca la munte sau la mare se pot distra si in Capitala, unde sunt organizate mai multe manifestari cultural-artistice.

Vineri si sambata, publicul este invitat la marele picnic ShortsUP, aflat la cea de-a doua editie. Doua seri de evadare cu filme scurte, muzica si jocuri la Gradina Botanica Bucuresti, anunta organizatorii intr-un comunicat.

Startul se da la ora 18:00, iar filmele incep de la 21:30, respectiv 22.00 in seara de sambata.

Opt scurtmetraje premiate concureaza pentru titlul de cel mai bun film in competitia ShortsUP Audience Award. Spectatorii le vor vedea asezati pe paturi, la racoarea gradinii.

Programul de vineri vine cu "Mythopolis" (Polonia, 2013), o comedie animata in care personaje legendare din mitologia greaca sunt nevoite sa-si rezolve problemele in lumea prea complicata de azi.

Sambata, cantitatea de comedie creste semnificativ cu "Pistolar" (SUA, 2014), un western modern despre pericolul onestitatii absolute povestit de vocea unui narator cu (prea multa) personalitate, arata sursa citata.

Tot sambata, proiectia de film e precedata de interventia muzicala a lui K-lu.

Cei care vor sa exploreze Gradina Botanica o pot face incepand de la ora 18:00, printr-un tur ghidat organizat in parteneriat cu asociatia Team Work.

Pentru a ocupa un loc confortabil pe iarba, cinefilii sunt sfatuiti sa vina cu paturi, cu mentiunea ca acestea vor putea fi cumparate si de la eveniment. Biletele la Marele... mai mult


Vineri, 24 Iulie 2015, ora 08:36

Incep inscrierile la gradinita

Incep inscrierile la gradinita

Parintii isi pot inscrie copiii la gradinita incepand de luni pana pe 1 august, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei.

In vederea cuprinderii copiilor cu varste intre 3 si 6 ani in invatamantul prescolar, se deruleaza, succesiv, urmatoarele etape: reinscrierea copiilor care frecventeaza unitatea de invatamant prescolar in acest an scolar si doresc sa o frecventeze si in anul scolar 2015-2016 si inscrierea copiilor nou-veniti.

Reinscrierile au inceput pe 27 aprilie, iar inscrierile se vor derula in intervalul 11 mai - 1 august. Inscrierile pot continua si dupa aceasta data, daca mai exista locuri disponibile, a precizat Ministerul Educatiei.

Potrivit sursei citate, ocuparea locurilor ramase libere dupa reinscriere se va face in ordinea descrescatoare a grupelor de varsta - grupa mare (copii de 5 ani), grupa mijlocie (copii de 4 ani) si grupa mica (copii de 2-3 ani).

Perioadele de inscriere si reinscriere la nivelul fiecarei gradinite si orarul aferent sunt stabilite de conducerea respectivelor unitati de invatamant. Ambele categorii de informatii vor fi afisate la loc vizibil, in fiecare gradinita, pentru a fi cat mai accesibile parintilor si publicului interesat. In masura in care este posibil, informatiile vor fi publicate si pe site-urile gradinitelor (daca exista) si, eventual, pe site-ul inspectoratului scolar judetean.

De asemenea, in limita locurilor ramase si, daca este cazul, inscrierea se face pe baza criteriilor generale de... mai mult


Luni, 11 Mai 2015, ora 09:38

Clasa pregatitoare va putea fi organizata si in gradinite. Inscrierile incep in 2 aprilie - proiect (Video)

Clasa pregatitoare va putea fi organizata si in gradinite. Inscrierile incep in 2 aprilie - proiect (Video)

Clasa pregatitoare ramane in invatamantul primar si poate fi organizata atat in spatiile scolilor, cat si in incinta gradinitelor, inscrierile pentru anul scolar 2013-2014 urmand sa inceapa la 2 aprilie, potrivit unor proiecte lansate in dezbatere publica, sambata, de Ministerul Educatiei.

Proiectele se refera la metodologia de inscriere in invatamantul primar pentru anul scolar urmator si la calendarul inscrierilor.Potrivit propunerilor aflate in dezbatere publica pana la 24 martie, pentru informarea parintilor si a publicului interesat si pentru a permite parintilor luarea unor decizii in cunostinta de cauza privitoare la optiunea pentru o unitate de invatamant sau alta, fiecare unitate de invatamant va pune la dispozitie si informatii referitoare la locul de desfasurare a activitatii corespunzatoare clasei pregatitoare (in spatiul scolilor sau a gradinitelor), la posibilitatea organizarii programului "Scoala dupa scoala", la organizarea si dotarea spatiului scolar etc.

Ministerul Educatiei precizeaza ca nu sunt diferente intre clasele pregatitoare organizate in scoli si cele din incinta gradinitelor.

In clasa pregatitoare se vor putea inscrie, pentru anul scolar 2013-2014, copiii care implinesc 6 ani pana la 31 august 2013, inclusiv, dar si, la solicitarea parintilor, cei care implinesc varsta de 6 ani in perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2013, inclusiv, daca evaluarea dezvoltarii psihosomatice atesta pregatirea pentru parcurgerea cu succes a clasei... mai mult


Duminica, 17 Martie 2013, ora 09:27

Incep inscrierile la gradinita

Incep inscrierile la gradinita

Inscrierile la gradinita se desfasoara in perioada 2-30 aprilie, toate precizarile si programul pentru inscriere fiind afisate pe site-ul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Marian Banu, a declarat, pentru Agerpres, ca pentru asigurarea transparentei procesului de inscriere, conducerile unitatilor de invatamant prescolar vor afisa capacitatea gradinitei (numar de copii pentru care a fost proiectata) si numarul de copii aprobat prin planul de scolarizare pentru anul 2012 - 2013 (pe grupe de varste: mica, mijlocie, mare).

Totodata, zilnic, se va afisa, la sfarsitul programului de lucru, numarul de copii inscrisi si locurile disponibile.

Reinscrierile in gradinite, pentru copiii care au fost in unitatea respectiva de invatamant in anul scolar 2011 - 2012, s-au desfasurat in perioada 1 - 31 martie.

In Bucuresti exista 179 de gradinite si scoli cu invatamant prescolar de stat. mai mult


Luni, 02 Aprilie 2012, ora 09:24

1 comentariu
De luni incep inscrierile pentru gradinite

De luni incep inscrierile pentru gradinite

Din 2 mai incep inscrierile la gradinitele din Capitala pentru anul scolar 2011-2012 si vor dura pana la finele lunii. Pentru cei mici sunt disponibile peste 32.000 de locuri.

Potrivit Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, criteriile care sunt luate in considerare pentru inscriere tin de domiciliul parintilor, care trebuie sa fie in circumscriptia arondata gradinitei, dar si de alte criterii.

Un alt criteriu de prioritate la inscriere este legat de existenta fratilor sau surorilor la aceeasi gradinita sau daca cei mici provin din familii monoparentale sau cu situatii sociale mai deosebite.

Dupa ce se termina perioada de depunere a cererilor de inscriere, pana in data de 10 iunie, acestea vor fi discutate de Consiliul de Administratie al unitatii de invatamant. mai mult


Luni, 02 Mai 2011, ora 07:38

1 comentariu
Sfatul psihologului: De la ce varsta merge copilul la gradinita?

Sfatul psihologului: De la ce varsta merge copilul la gradinita?

Daca ne-am ghida dupa modelul clasic, am spune ca dupa varsta de 3 ani. Insa dincolo de varsta cronologica a copilului sunt si alti factori care determina intrarea copilului in gradinita. Voi incerca sa ii detaliez putin in acest articol si sa ma opresc si asupra varstei de 1-3 ani pentru a afla daca copiii care nu au implinit 3 ani pot merge la gradinita.

Atunci cand ne gandim la intrarea copilului in gradinita, luam in seama un complex de factori care tin de dezvoltarea copilului pe toate planurile:

- din punct de vedere cognitiv, copilul trebuie sa poata manifesta interes si curiozitate, sa poata fi receptiv la ceea ce este in jurul sau, sa inteleaga ceea ce i se cere si sa poata pune intrebari. Nu este necesara o performanta intelectuala a copilului, un avans fata de varsta lui cronologica, ci mai degraba o disponibilitate spre a primi informatii, capacitatea de a le recepta si de a le pastra, de a vorbi ulterior despre ele.

- din punct de vedere al motricitatii, copilul are nevoie de o dezvoltare motrica generala buna, sa isi poata controla miscarile si corpul, sa poata executa anumite gesturi si posturi, sa poata alterna momentele de impulsivitate cu cele asezate si ordonate. Nu este necesara intial o abilitate motrica de finete in ceea ce priveste modul in care tine creionul, deseneaza, coloreaza etc.

- din punct de vedere al limbajului, copilul trebuie sa se poata exprima astfel incat ceilalti sa il poata intelege, sa stie sa ceara ceea ce are nevoie,... mai mult


Joi, 28 Aprilie 2011, ora 18:06

Reinscrierea copiilor la gradinita, in perioada 4-21 aprilie

Reinscrierea copiilor la gradinita, in perioada 4-21 aprilie

Reinscrierea copiilor care au frecventat gradinita in anul scolar 2010-2011 se va face in perioada 4-21 aprilie, potrivit Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB).

Inscrierea copiilor la gradinita se va face in perioada 2-31 mai. "Se interzice conditionarea inscrierii sau reinscrierii copiilor in gradinita de perceperea unor taxe sau sponsorizari din partea parintilor", precizeaza ISMB.

Conform proiectului planului de scolarizare pentru anul 2011-2012, numarul locurilor in gradinitele din Bucuresti este de 31.820 la invatamantul de masa si 226 la invatamantul special.

Cererile de inscriere vor fi discutate si aprobate in Consiliul de Administratie al fiecarei gradinite in perioada 31 mai - 10 iunie, iar afisarea listelor cuprinzand cererile aprobate, dar si cele respinse va avea loc in data de 11 iunie, in loc vizibil, la intrarea in gradinita.

Criteriile dupa care se vor face inscrierile sunt urmatoarele: domiciliul copiilor in circumscriptia scolara arondata gradinitei, existenta fratilor si a surorilor in aceeasi gradinita, avand prioritate copiii care provin din familii monoparentale. Un alt avantaj ar fi apropierea de gradinita a locului de munca al parintilor sau al sustinatorilor legali.

Legea Educatiei Nationale, care prevede masura introducerii clasei pregatitoare in invatamantul primar, intra in vigoare cu anul scolar 2012-2013. In anul scolar 2011-2012, copiii de sase ani vor putea fi inscrisi atat in grupa pregatitoare, cat si in... mai mult


Duminica, 03 Aprilie 2011, ora 13:21

Copiii vor putea merge la cresa pana la 4 ani

Copiii vor putea merge la cresa pana la 4 ani

Copiii vor putea fi ingrijiti in crese pana la 4 ani, fata de 3 ani - varsta maxima din prezent, dupa ce senatorii au adoptat o initiativa legislativa ai carei initiatori sunt Alexandru Mazare si Eduard Stelian Martin.

Parlamentarii au adoptat, cu amendamentele formulate de Comisia pentru invatamant, un proiect de lege de modificare a Legii 263/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea creselor, informeaza Mediafax.

Potrivit prevederilor proiectului de lege, cresele urmeaza sa asigure servicii de ingrijire a copiilor cu varste cuprinse intre 3 luni si patru ani, prin personalul angajat specializat sau protocoale cu structuri specializate.

La dezbaterea proiectului de lege, Alexandru Mazare a explicat necesitatea adoptarii initiavei sale legislative prin faptul ca exista o supraaglomerare in gradinitele din orase.

Potrivit prevederilor proiectului de lege, cresele vor fi obligate sa semneze protocoale scrise cu toate institutiile cu competente in ceea ce priveste interesul copilului, cu Politia, cu Directia pentru Protectia Copilului, care, la randul lor, vor fi obligate sa asigure asistenta creselor. mai mult


Marti, 23 Iunie 2009, ora 09:54

1 comentariu
Incep inscrierile la gradinita

Incep inscrierile la gradinita

Parintii copiilor prescolari pot sa ii inscrie pe micuti la gradinita, pentru anul scolar 2008-2009, incepand de miercuri, 16 aprilie, cererile urmand a fi depuse pana pe 22 aprilie, informeaza Romania Libera.

Cererile vor fi primite si inregistrate in ordinea depunerii, gradinitele fiind obligate sa primeasca aceste cereri indiferent de numarul lor. Chiar daca o cerere este inregistrata, asta nu inseamna ca este si rezolvata, deoarece gradinitele se confrunta si in acest an cu o acuta lipsa de locuri.

Validarea solicitarilor se va face in perioada 23 aprilie - 30 aprilie. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Bucuresti, criteriile principale de validare a cererilor in Capitala sunt apropierea gradinitei de domiciliul copilului sau de locul de munca al parintilor si existenta unor frati ai copilului in gradinita.

ISMB a cerut directorilor de gradinite sa dea dovada de transparenta si sa afiseze numarul de locuri disponibile si situatia zilnica a inscrierilor.

"In anul 2008-2009, anticipam o crestere a numarului de cereri. Nu putem sa lasam parintii sa planga la poarta gradinitei", a declarat reprezentantul ISMB, Marian Banu, dupa adoptarea masurilor organizatorice.

Potrivit datelor oficiale, cei 878.627 de copii cu varste cuprinse intre 3 si 6 ani, recenzati la inceputul anului de invatamant, se vor bate pentru 647.127 de locuri disponibile in gradinite. mai mult


Miercuri, 16 Aprilie 2008, ora 09:42

2 comentarii
Alte articole despre: locuri, cereri, gradinite, inscriere, prescolari

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  2. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  3. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  4. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  5. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  6. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  7. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  8. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  9. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba
  10. Asa arata iepurasii oceanelor (Video)